Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

14192596823_46db18431b_c.jpg

Eχω την αριστερη και μετα βιας βολευω τα μετριου μεγεθους χερια μου, στα πληκτρα της.
Εσεις που εχετε δουλεψει την δεξια, που στο καλο τα βολευετε τα δικα σας ;
Δεν κανω πλακα... Αν σκεφτομουν να μετακομισω (...) στη Fuji θα πηγαινα, ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ φυσικα (εαν ηταν FF, εαν δεν ηταν "χαβιαρι", εαν υποστηριζοταν ευκολα απο την Adobe, εαν...., εαν..., ...)

βαζω στοιχημα οτι αν χρησιμοποιουσες την δεξια για μια βδομαδα δεν θα ξαναγυριζες στην αριστερα...

Άσε που με τον κιτ φακό σήμερα έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τα 1300 ευρώ!!!
http://www.purnimadigital.com/fujifilm-x-t1-18-55-mm.html
Και σκέτο το σώμα με λιγότερα από 990 ευρώ.
http://www.purnimadigital.com/fujifilm-x-t1-boitier-nu.html
Αν και εμένα μου κάνει πιο πολύ κλικ το πακέτο της Χ-Ε2 γιατί με λιγότερα από 880 ευρώ παίρνεις πιο πολλά από όσα πληρώνεις.
http://www.purnimadigital.com/fujifilm-x-e2-18-55mm-black.html

στο κρατημα πως ειναι?

πιστευω οτι βρισκομαστε σε ενα μεταβατικο σταδιο της εξελιξης των mirrorless...

και για να αναψω τα αιματα: ποιος ειπε οτι οι mirrorless πρεπει να ειναι ΜΙΚΡΕΣ σε ογκο???

μηχανες χωρις καθρεπτη ειναι, οχι μηχανες χωρις ογκο...

με την a6000 να εξελισσει σε τετοιο βαθμο το CAF και με την XT1 να κανει ενα μεγαλο βημα προς τη σωστη κατευθυνση, εινσι βεβαιο οτι η επομενη entry level σειρα των εταιρειων θα ειναι λυσεις ικανες να καλυψουν το 99% των αναγκων ενος μεσου χρηστη...

αν ριξουν και λιγο τις τιμες στους καλους primes τους...

καλες οι Fuji λοιπον, γουσταρω τα χρωματα και την φιλοσοφια της αλλα εχει μια σημαντικη ελλειψη για μενα... το CAF... το οποιο στην 5n που εχω ειναι για ΓΕΛΙΑ και για ΚΛΑΜΑΤΑ...

καλες οι Olympus και φθηνες επιλογες αλλα ο μικρος αισθητηρας ειναι παντα ενα ΜΙΚΡΟΣ αισθητηρας...

καλη και η Sony αλλα ρε φιλε Ιαπωνα, 800 ευρω για εναν φακο??? 200 ευρω περισσοτερα απο την κυρια προταση σου σε APSC???

Last edited:

H X-E2 αν κρίνω από την Χ-Ε1 είναι πολύ βολική στο κράτημα με το σωστό μέγεθος.
Την Χ-Τ1 μόνο την έχω ονειρευτεί ούτε από κοντά ούτε από μακριά την έχω δει.

εγώ την είδα και την περιεργάστηκα την Παρασκευή. Στο http://berminghamcameras.ie/cameras-x-series/ . Δίπλα στον ποταμό Λίφεϊ στο Δουβλίνο. Είχα πολύ χρόνο στη διάθεσή μου, καθώς έξω έριχνε καρέκλες. Μάλιστα ο γηραιός κύριος που μου την έδειξε (60+) μου είπε ότι και ο ίδιος αγόρασε τη μηχανή, λόγω πρεσβυωπίας. Και μου έκανε μια επίδειξη, πολύ παραστατική και εντυπωσιακή.

Το σκόπευτρο τεράστιο και πεντακάθαρο. Όποιο άλλο έβλεπες μετά ήταν είτε μικρό, πολύ μικρό (sony a6000) είτε έδειχνε θολό (panasonic g6/oly omd10). Πολύ καλό κράτημα στα δικά μου χέρια (μεσαία δάχτυλα μεγάλες παλάμες). AF όχι σφαίρα, αλλά πολύ στιβαρό. Και με αυτό εννοώ ότι κάνει εύκολα τα πάντα και δεν χρειάζεται να σετάρεις τη μηχανή για τις 12-15 διαφορετικές περιπτώσεις και σε κάθε περίπτωση να πρέεπι να αλλάξεις τύπο AF αλλιώς η μηχανή θα είναι σα χαζή. Για τα χειριστήρια ισχύει περίπου αυτά που έγραψε ο kbouk αλλά έχω πιο θετιική εντύπωση (ή ακόμη είμαι συνηθισμένος από τα χειριστήρια των μεγάλων ΝΙΚΟΝ).

θα αγόραζα αυτή τη μηχανή; Ναι βεβαίως... θα την κρατούσα για πολύ καιρό; Έτσι το βλέπω, κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω με όλες τις Mirrorless που πέρασαν μέχρι στιγμής από τα χέρια μου. Βέβαια δεν έχω χρήματα αυτή την εποχή για νέες αγορές.

μαζευτηκαμε πολλοι τελικα υποψηφιοι για τη νυφη...

βλεπω να μας προλαβαινει (παλι) ο Γιαννης???

Καλύτερα Βλάσση να μην σου άρεσε.:flipout:
Μου χάλασες τη βραδιά με τις εντυπώσεις σου.:slapface:
Έλα πες αρνητικά, μήπως είναι μηχανή για γέρους.:grandpa:

Καλύτερα Βλάσση να μην σου άρεσε.:flipout:
Μου χάλασες τη βραδιά με τις εντυπώσεις σου.:slapface:
Έλα πες αρνητικά, μήπως είναι μηχανή για γέρους.:grandpa:

μπορεί και να είναι μηχανή για γέρους. Βέβαια για εκείνους τους γέρους που δεν θέλουν μια μηχανούλα 200 γρ. γιατί πονάνε ή βαριούνται ή βαρέθηκαν να κουβαλούν και τέτοιες μπούρδες. Δεν είναι μια τέτοια μηχανή. Για μένα δείχνει να είναι η μηχανή που θα έπρεπε να έχει βγάλει εδώ και δυο χρόνια η ΝΙΚΟΝ ως αντικαταστάτρια της d300. Το νόμιζα, αλλά τώρα μου φαίνεται πιο κοντά στην αλήθεια. Προσωπικά θα μπορούσα να την πάρω και για να της φορέσω ζουμ φακούς από 10-24 έως και τηλεφακό 2.8 ή ακόμα και Primes. Θα την έπαιρνα για να τη δουλέψω κι όχι για να παίξω με αυτές τις καινούριες τις ακάθρεφτες, που τα κάνουν όλα, αλλά δεν τραβούν (οι περισσότεροι) φωτογραφίες.
Σοβαρή μηχανή, όπως σοβαρή φάνηκε και η ΕΜ1.

Βέβαια αν έμενα λίγο παραπάνω θα έφευγα με μια d800e που την είχε μτχ. στα 1550 ευρώ με λίγη χρήση. Είχα αρχίσει το παζάρι και ίσως, λέω ίσως, έδινα την d700 τράμπα + 700 ευρώ. Αλλά μάλλον δεν ήμουν έτοιμος ψυχολογικά να αποχωριστώ τη d700. Ευτυχώς βγήκε έστω για λίγο ήλιος... και βγήκα από το κατάστημα.

Η ροδέλα στο πίσω μέρος έχει τόσο κακή αίσθηση όπως είχε γράψει ο Κώστας?
Επίσης διαβάζω ότι τα κουμπιά του σταυρού είναι πολύ μικρά και άβολα, ισχύει?

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

δεν έχω δει όλα τα evf. Αυτό όμως απευθείας συγκρίσιμο με το σκόπευτρο μιας FF.

Θα συμφωνήσω, το EVF της ειναι απο τα κυρία ατού της μηχανής, εξαιρετικό, αναρωτιέμαι σε 1-2 χρονια που θα βρίσκονται σε μέγεθος και λεπτομέρεια τα EVF σε σχέση με τα καλύτερα οπτικα σκόπευτρα...
Βλασση δείγματα πήρες μεςα ή εξω ? ειδικά με τις άσχημες καιρικές συνθήκες ?

1300 ευρώ με τον κιτ φακό είναι ακριβή όχι πανάκριβη.
Και μιλάμε για ένα κιτ φακό κορυφή στους κιτ που δεν έχει καμία σχέση με τους αντίστοιχους κιτ τον άλλων εταιριών.

ειναι μεγαλος σε μεγεθος ομως... χαθηκε να τον κανουν pancake?

Πάρε Ηλία μία σοβαρή mirrorless δούλεψε την χωρίς προκαταλήψεις και θα δεις "πως όλοι οι καλοί χωράνε".
Όπως βλέπω και τα φωτογραφικά δείγματα που ανεβάζεις μία Χ-Τ1 θα σε κάλυπτε πλήρως.

Δεν είμαι early adopter και πιστεύω πως οι σημερινές HiEnd mirrorless δεν είναι ακόμα ώριμες.
Σε μερικά χρόνια (οχι πολλά μάλλον) εάν δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικο θα είναι στη λίστα μου.

Η επόμενη φουρνιά θα είναι αυτή που θα σε κάνει να αλλάξεις στρατόπεδο.με βελτιωμένο CAF Δεν θα μείνει τίποτα που θα σε κάνει να παραμείνεις στις χοντρές και στις άσχημες.