Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

2. Shutter Sound
The shutter sound can be muted if desired. (This function is incorporated in X-T1 Graphite Silver Edition.)

[How to set]
Select the new "SHUTTER SOUND" and "SHUTTER VOLUME" options in the setup menu to choose the type and volume of the sound made when the shutter is released.
*Notice
When taking pictures with the shutter muted, respect your subjects' image rights and right to privacy.

:grinning-smiley-043

2. Shutter Sound
The shutter sound can be muted if desired. (This function is incorporated in X-T1 Graphite Silver Edition.)

[How to set]
Select the new "SHUTTER SO
When taking pictures with the shutter muted, respect your subjects' image rights and right to privacy.[/SIZE][/B]

:grinning-smiley-043

ενω εγω που δεν σεβομαι τιποτα και κανεναν... συνεχιζω να τραβω με κανονικο κλειστρο:chinese:

Μπορεί κάποιος να μου ανεβάσει μερικά RAF να παίξω; Όχι απαραίτητα με X-Τ1 αλλά με μηχανή με τον περιβόητο X-Trans..

Καλημέρα φιλέ.
Καιρό έχουμε να τα πούμε.
Αν βρω καποιο απο όταν είχα τη μηχανή θα το ανεβασω εδώ για όλους για να ασχοληθεί οποίος θέλει.

Ανεβάζω στο dropbox 3 δείγματα raw μαζί με τα αντίστοιχα jpeg που έχω τραβήξει με την Χ-Τ1.
Όποιος θέλει ας τα πειράξει,ας τα επεξεργαστεί και ας τα ποστάρει να δούμε σκέψεις και γνώμες.

https://www.dropbox.com/sh/6skxppulpco8vjw/AACsWS99xydT0b1oKsfeOLSHa?dl=0

Καλημέρα στην υγειά μας .. πίνω καφεδιά

Τις έφτιαξα ξημερώματα, αυτό που πάντα με τραβάει στη fuji ειναι το άσπρο μπλε κόκκινο, τρομερή η ρουφιάνα
Θα ήθελα τη δυνατότητα να επεξεργαστώ περισσότερα raw αρχεία πριν βγάλω ασφαλή συμπεράσματα και το λέω γιατί μου φάνηκε ότι έπαιζα με jpg αρχεία.

αν και δεν βγαζω jpg, μπορω να πω ομως με βεβαιοτητα οτι το film simulation "classic chrome" ειναι τελειο
θυμιζει αρκετα φιλμ με απαλους τονους, και ενα βαθυ κορεσμο των χρωματων,
η τονικοτητα και η ενταση των χρωματων δεν "φωναζουν" αλλα ολο το συνολο σου λεει.. απιθανο!
ε , με μια εμπειρια 80 χρονων νομιζω οτι η φουτζι βαδιζει σε ενα δρομο που η φωτογραφια γινετε ξανα,
η γλυκια επιθυμια να αρπαξεις την μηχανη και να βγεις εξω, να βρεις την ποιηση στην φυση, και την "απαλοτητα" στον πραγματικο κοσμο
σε αυτο βεβαια βοηθαει η ρετρο σχεδιαση τον φωτ. μηχανων -που για καποιους ισως ειναι απλα μια μοδα- και η απιστευτη αποδοση του xtrans :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

:thrasher:
αν και δεν βγαζω jpg, μπορω να πω ομως με βεβαιοτητα οτι το film simulation "classic chrome" ειναι τελειο
θυμιζει αρκετα φιλμ με απαλους τονους, και ενα βαθυ κορεσμο των χρωματων,
η τονικοτητα και η ενταση των χρωματων δεν "φωναζουν" αλλα ολο το συνολο σου λεει.. απιθανο!
ε , με μια εμπειρια 80 χρονων νομιζω οτι η φουτζι βαδιζει σε ενα δρομο που η φωτογραφια γινετε ξανα,
η γλυκια επιθυμια να αρπαξεις την μηχανη και να βγεις εξω, να βρεις την ποιηση στην φυση, και την "απαλοτητα" στον πραγματικο κοσμο
σε αυτο βεβαια βοηθαει η ρετρο σχεδιαση τον φωτ. μηχανων -που για καποιους ισως ειναι απλα μια μοδα- και η απιστευτη αποδοση του xtrans :grinning-smiley-043

partison : εδώ με χάλασε η X-T1, με minolta φακούς έχω δει πολύ καλύτερες επιδόσεις χρωμάτων και μου αναιρεί αυτή τη διάθεση που έγραψες παραπάνω
θαρρώ ότι η μικρή fuji του Παναγιώτη γράφει καλύτερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σε αυτο βεβαια βοηθαει η ρετρο σχεδιαση τον φωτ. μηχανων -που για καποιους ισως ειναι απλα μια μοδα

Τπ συναίσθημα αυτό το έχω με τους minolta μου, σαν παιδί ένιωθα δέος όταν τους κοιτούσα

Last edited:

Δεν μπορούμε να κρίνουμε από μία φωτογραφία και μόνο.
Η φώτο με τη θάλασσα ίσως και να είναι κακή λήψη από εμένα.
Το θέμα που μάλλον είχα με την Χ-Τ1 βλέποντας τις φωτογραφίες μου αφορούν ίσως την εστίαση,ίσως και να κάνω λάθος.
Κώστα ανέβασε φώτο με classic chrome απείραχτη να δούμε αυτό που λες.
Πάντως από δείγματα στο ίντερνετ είναι φοβερό προφίλ.