Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

Συμφωνώ Παναγιώτη, στην εστίαση είναι πολύ καλή μα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες μη ξεχνάμε την είχες στα χέρια ελάχιστες μέρες.

μμμ.. δεν ξερω πως απο μονο μια φωτογραφια εβγαλες τετοιο συμπερασμα....
τελος παντων, ειπαμε γουστα ειναι αυτα-bye-

edit δεν προλαβα τον Παναγιωτη, και γραψαμε τα ιδια...
ναι θα ανεβασω, αυτες που τραβηξα εχθες ηταν σε νορμαλ αναλυση...

Ευχαριστώ για τα raw, θα τα κοιτάξω. Το photo ninja είναι ακόμα ο κορυφαίος converter για τα raw της Fuji;

Αυτό που θέλω να δω είναι αν όντως η Fuji έχει το κάτι παραπάνω στο χρώμα που βγάζει ή είναι απλά ένας μύθος..

Ευχαριστώ για τα raw, θα τα κοιτάξω. Το photo ninja είναι ακόμα ο κορυφαίος converter για τα raw της Fuji;

Αυτό που θέλω να δω είναι αν όντως η Fuji έχει το κάτι παραπάνω στο χρώμα που βγάζει ή είναι απλά ένας μύθος..

το έχει, σίγουρα, αλλά όχι απέναντι σε όλες τις μηχανές. Π.χ. μην περιμένεις να είναι καλύτερη σε σχέση με τις d800/810. Δεν είναι...

το έχει, σίγουρα, αλλά όχι απέναντι σε όλες τις μηχανές. Π.χ. μην περιμένεις να είναι καλύτερη σε σχέση με τις d800/810. Δεν είναι...

Όχι δεν το περιμένω, αλλά δε με ενδιαφέρει κιόλας αυτή η σύγκριση. Με ενδιαφέρει η σύγκριση πχ XE-1 + 35mm f1.4 σε σχέση με a6000 + 35mm f1.8 OSS ή E-M5/10 + 20mm f1.7.. Πραγματικά έχω πονοκεφαλιάσει. Η Fuji με δελεάζει με το χρώμα της και τους φακούς (με τον 18-55 και τον τρελό 56mm f1.2 κάποτε στο μέλλον είμαι καλυμμένος), η Sony δίνει απίστευτο βίντεο και πολύ καλό AF αλλά παλιά που είχα NEX-5 δε με τρέλαναν ποτέ τα χρώματα και η Olympus.. δεν ξέρω, δεν την έχω ψάξει και τόσο αλλά μου αρέσει το DoF και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να το έχω με αυτή. Ακόμα και με τους prime της τέρμα ανοιχτούς..

τα extensions ειναι για φωτογραφιες μακρο
δες εδω τον πινακα με τους φακους
http://www.fujifilm.com/news/n141120_03.html

για οικονομικοτερη λυση υπαρχουν και αυτα...
http://www.ebay.de/itm/361105843017?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

http://www.ebay.de/itm/271696616605?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

ισως παραγγειλω τα δευτερα...

Ανεβάζω στο dropbox 3 δείγματα raw μαζί με τα αντίστοιχα jpeg που έχω τραβήξει με την Χ-Τ1.
Όποιος θέλει ας τα πειράξει,ας τα επεξεργαστεί και ας τα ποστάρει να δούμε σκέψεις και γνώμες.

https://www.dropbox.com/sh/6skxppulpco8vjw/AACsWS99xydT0b1oKsfeOLSHa?dl=0

Αν και αρχικώς μου φάνηκαν ελαφρώς soft, τελικά το αρχείο έκρυβε αρκετή πληροφορία.

Ανεβάζω crop με τρεις εκδοχές της λήψης σου επεξεργασμένες με το lightzone ακριβώς για να δείξω αυτή τη λεπτομέρεια και πληροφορία που έχει το αρχείο. Έχει υποστεί αρκετή όξυνση αλλά νομίζω είναι σε ανεκτό επίπεδο. Και μην παραλείψετε είναι crop κάπου 5 mpixel. H 3η είναι αρκετά κοντά στο Raw αρχείο που μου εβγαζε το lightzone χωρίς το προφίλ εισόδου για τη συγκεκριμένη μηχανή, με high pass filter και local contrast και μισό στοπ αύξηση έκθεσης αν τα θυμάμαι καλά , δίχως να πειράξω τίποτα στο χρώμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και η 2η με διακριτικό πέρασμα από neat image για να καθαρίσει λίγο ο κόκκος στο φόντο από την όξυνση αν κοιτάξει κανείς σε 1-1.

Last edited:

φαντάσου να είχες τραβήξει με τον 50-140/2.8. Θα έβγαζε αστραπές το λουλούδι απ'την πολλή οξύτητα

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Αντε με το καλο
Και ο φακος απο τους καλυτερους στην κατηγορια ποιοτητας-τιμης

Καλώς μας ήρθες και εσύ στο fuji club.
Μου λέει η γυναίκα μου την περασμένη εβδομάδα:
"Εσύ γιατί έχεις fuji μηχανή?Όλοι βλέπω έχουν Nikon,Canon,Olympus."
Και της απαντάω:
"Αγάπη μου τι ρωτάς δεν έχεις καταλάβει τόσα χρόνια μαζί μου ότι σε όλα είμαι ξεχωριστός"!
:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Καλώς μας ήρθες και εσύ στο fuji club.
Μου λέει η γυναίκα μου την περασμένη εβδομάδα:
"Εσύ γιατί έχεις fuji μηχανή?Όλοι βλέπω έχουν Nikon,Canon,Olympus."
Και της απαντάω:
"Αγάπη μου τι ρωτάς δεν έχεις καταλάβει τόσα χρόνια μαζί μου ότι σε όλα είμαι ξεχωριστός"!
:flipout::flipout::flipout:

E ψιτ νεαρέ!
Δεν είσαι ο μόνος!!:a0210:

το ηλεκτρονικό κλείστρο μεγάλη υπόθεση, ειδικά τώρα στις γιορτές σε σπίτια συγγενών και φίλων, τραβάς διακριτικά τις φωτογραφίες σου, χωρίς να παρενοχλείς τον κόσμο
Έχω εντυπωσιαστεί πώς μπόρεσε να γίνει αυτό απλά με ένα firmware update! μακάρι να έκανε και η sony την ίδια κίνηση για όλες τις mirrorless