Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

ναι βρε σε καταλαβενω, απλα το φυσικο δεν ειναι αποδεκτο στην φωτογραφια- ποτε δεν ηταν
εξου και τα α/μ, τα σεπια, τα διαφορα προφιλ τα ισταργραμια
ακομα και η ιδια η φυση μα ξεγελαει....

Αποδεκτό από ποιον; Μεγαλη κουβεντα.

Για να μη χαλαμε το νημα, πιστευω εγινε κατανοητο το "υπερκορεσμενο" που λεμε.

To EVF μου φαινόταν καλό, στο επίπεδο της Α7ς και της ΕΜ1, και μου άρεσε που σε portrait-mode προσαρμόζονταν οι ενδείξεις

Υπάρχει καλύτερο EVF από αυτό της XT1 ;;;;;

αν θες ακομα και απο τους μεγαλους φωτογραφους ,που "αρνηθηκαν" το χρωμα....

οχι δεν το κατανοητω το υπερκορεσμενο ... τουλαχιστον οπως βλεπω εγω τα χρωματα

Πριν το καταλαβες πάντως...

η fuji ποτε δεν ηταν η εταιρια που θα προτιμουσε καποιος τοπιας για φωτογραφια τοπιoυ με ...ας το πω original χρωματα
το velvia -απο τα καλυτερα φιλμ- ηταν συνηδητη επιλογη για καποιον φωτογραφο- δλδ οτι θα επερνε "εξωτικα" χρωματα τοπιου.

τωρα ωρε παληκαρια , για να καταλαβω , γιατι μπεδευτηκα,
αν τραβαμε raw , οτι μηχανη κ να χουμε, οτι σενσορα κλπ, κανουμε οτι θελουμε με τα χρωματα, τα ιδια ολα φερνουμε τα πανω κατω κοπυπειστ σε ολα?

γιατι αυτο καταλαβα μαλλον.

οποτε ολες ειναι ιδιες? κατι τετοιο?

περίπου...
Άμα δουλέψεις το dxo με τα profiles για τις κάμερες , μπορείς να προσoμειωσεις σε μεγάλο βαθμό τα χρώματα κάθε εταιρείας-μηχανής.

πχ παλαιότερα είχα βάλει ένα δείγμα πορτραιτου...

Screen Shot 2014-12-02 at 04.11.57 by toxotis70, on Flickr

βρε Γιαννη, βρε φιλε μου....δε νομιζω να ναι ετσι...

στο περιπου, του "περιπου" ναι , αλλα...δεν ειναι κ ιδια...

:ears:

Εγώ πάλι το νομίζω... και όσες φορές έχω επεξεργαστεί raw εικόνες , οι διαφορες που βλέπω είναι αμελητέες μεταξύ μηχανών .
Το DXO φημίζεται για την ακρίβεια των μετρήσεων και τα color profile βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και μετρήσεις.
Υπάρχουν άλλωστε τα γνωστά LUT (lookup tables) που εφαρμοζονται και στο σινεμά και προσομειωνουν τα γνωστά films , με μεγάλη επιτυχία.

Δουλεοντας πχ με red raw , canon raw kai slog υλικα (βίντεο) , όταν εφαρμόζεις το ίδιο LUT , παίρνεις ΠΑΝΤΑ το ίδιο αποτέλεσμα (χρωματικά πάντα).
εκεί που διαφέρει φυσικά, είναι η δυναμική περιοχή, ο θόρυβος , η λεπτομέρεια κλπ.
Αλλα στο χρώμα δεν βλέπεις διαφορα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

για να δεις ποσο κοντα μπορείς να φτάσεις δες ένα .jpg από Fuji (me provia standart profile) και ένα από LR me προσομειωση.

FUJI jpg

Fuji-X-T1-JPEG-PROVIA-STANDARD.jpg

LR profile

Adobe-Camera-PROVIA-STANDARD.jpg

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Εγω παλι, τα πορτραιτα που εχεις βαλει τα βλεπω ολα διαφορετικα. Τα δεξια ειναι αρκετα κοντα αλλα οχι και ιδια.

Πριν το καταλαβες πάντως...

ναι, καταλαβα το "φυσικο" και οχι το υπερκορεσμενο...

Γιαννη δεν γινετε να περνεις τις ιδιες χρωματικες πληροφοριες απο διαφορετικους επεξεργαστες... αν ηταν το ιδιο πολες εταιριες θα το ειχαν κλειση το μαγαζι

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Γιαννη δεν γινετε να περνεις τις ιδιες χρωματικες πληροφοριες απο διαφορετικους επεξεργαστες... αν ηταν το ιδιο πολες εταιριες θα το ειχαν κλειση το μαγαζι

θα συμφωνήσω, η προσομοίωση μπορει να αποδώσει καποιες φορες αλλά οχι σε ολες τις φωτιστικές συνθήκες, πολλες φορες και όταν αυτό ειναι δυνατόν μια εναλλακτική και καλή τεχνική για πιο σωστη απόδοση είναι να χτίσεις το δικό σου χρωματικό profile στην σκηνή με μια reference colour card που στην συνεχεια θα την διαβάσει κατάλληλα το προγραμμα επεξεργασίας και θα αποδώσει σωστά τα χρώματα, θεωρητικά μπορεις να το ξανάχρησιμοποιήσεις με την ιδια μηχανή στο ιδιο ακριβώς φως, αν αλλάξει το φως όμως αλλάζει και η χρωματική ισσοροπία,

τελικα όμως ποιο ειναι το θεμα αν η ΧΤ1 δινει ακριβή χρώματα ή αν μας αρέσουν, νομιζω ότι όλοι συμφωνήσαμε πάνω κάτω έστω και διαφωνώντας

Re: Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Εγω παλι, τα πορτραιτα που εχεις βαλει τα βλεπω ολα διαφορετικα. Τα δεξια ειναι αρκετα κοντα αλλα οχι και ιδια.
Το πορτραίτο που έβαλα εγώ είναι για να δεις διάφορα profile, προφανώς δεν είναι ίδια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όταν τραβάς raw και έχεις τις ίδιες φωτιστικες συνθήκες είναι σχετικά απλό να φέρεις τα χρώματα. Αυτό κάνω άλλωστε στη δουλειά μου. Με μια κάρτα color Macbeth τραβάμε με διαφορετικές κάμερες και μετά στο ποστ τις φέρουμε στα ίσια τους
http://provideocoalition.com/aadams/story/what-good-is-a-macbeth-colorchecker-chart

http://wolfcrow.com/blog/how-to-use...ercheckr-with-davinci-resolve-to-match-color/

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Μάλιστα και τι profile βλέπουμε στο καθένα;
Συμφωνώ πάντως με αυτό που λες.
Τα χρώματα έρχονται πάνω κάτω.
Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις κάποια από τις κάρτες που λες, σχεδόν με ένα κλικ.

δεν εχω δει πουθενα tutorial για το DXO και αναφερομαι στους χρωματα των διάφορων εταιριών

μια εταιρεία ακόμα που ειδικεύεται σε film emulation είναι η Vsco http://vsco.co
υπάρχουν έτοιμα profiles presets για το photoshop kai LR και για όλες σχεδόν τις μηχανές.

http://vsco.co/film

στο κάτω μερος της σελίδας έχει και κάποια samples να δείτε....

Ξέρει κανείς κάποιο αξιόπιστο site ,ebay,amazon ,κατάστημα στην Αθήνα κλπ που να πουλάει μπαταρίες w126 που να κρατάνε περισσοτερο από τις original; Βρήκα κάποιες 1920mAh,αλλά δεν έχω ιδέα για διάρκεια ζωής ,γιατί γράφουν ότι κρατάνε όσο της μαμας εταιρείας. Τέλος ,να βάλω Hoya HD φίλτρο για φωτογράφιση πορτραίτων στον kit φακό σε εσωτερικό χώρο;Ξέρω ότι πολλοί είναι υπέρ και άλλοι κατά των φίλτρων ,απλά αν είναι οκ για εσωτερική φωτογράφιση.