Fuji X-T1

Re: Fuji X-T1 ?

ναι??
θα συμφωνησω μονο αν αυτο δεν γινετε αποσπασματικα...
ο Γιαννης εκοψε και εραψε- ενταξει ετσι το ειδε
εγω βλεπω πως συνολικα το κειμενο του Skywriter55 ειναι πολυ σωστο, και ισως λιγο παραπανω... ενθουσιωδες

Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Καλό θα ήτανε να μην λέμε ανακρίβειες, όσον αφορά την ταχύτητα νομίζω επειδή την έχω δουλέψει ότι είναι ικανοποιήτικη, και νομίζω ότι είναι από τις λίγες αν όχι η μοναδική που παίρνει κάρτες δεύτερης γενιάς με την διπλάσια ταχυτητα εγγραφης, ενοείται ότι δεν θα την συγκρίνουμε με την Nikon D810 που κοστίζει τα διπλάσια λεφτά, στο εξωτερικό βέβαια την χρησιμοποιούν και επαγγελματίες, εμείς εδώ στην Ελλάδα τείνουμε να είμαστε πολύ απαίτητικοί και αυστηροί κρίτες και πολλές φορές επικεντρονόμαστε στις μηχανές και όχι στην φωτογραφία, οι περισσότερες μηχανές μια χαρά φωτογραφίες βγάζουν, η XT1 είναι μια από τις καλύτερες, εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι είχε ψηφιστεί πέρυσι ως η καλύτερη και κατά την γνώμη μου εξακολουθεί να είναι

Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Eίμαι αρχάριος οδηγός, παίρνω πχ ένα Peugeot 208 και θεωρώ ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο μια Ferrari...
Κάπως έτσι.

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1 ?

Καλό θα ήτανε να μην λέμε ανακρίβειες, όσον αφορά την ταχύτητα νομίζω επειδή την έχω δουλέψει ότι είναι ικανοποιήτικη, και νομίζω ότι είναι από τις λίγες αν όχι η μοναδική που παίρνει κάρτες δεύτερης γενιάς με την διπλάσια ταχυτητα εγγραφης, ενοείται ότι δεν θα την συγκρίνουμε με την Nikon D810 που κοστίζει τα διπλάσια λεφτά, στο εξωτερικό βέβαια την χρησιμοποιούν και επαγγελματίες, εμείς εδώ στην Ελλάδα τείνουμε να είμαστε πολύ απαίτητικοί και αυστηροί κρίτες και πολλές φορές επικεντρονόμαστε στις μηχανές και όχι στην φωτογραφία, οι περισσότερες μηχανές μια χαρά φωτογραφίες βγάζουν, η XT1 είναι μια από τις καλύτερες, εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι είχε ψηφιστεί πέρυσι ως η καλύτερη και κατά την γνώμη μου εξακολουθεί να είναι

το ότι είναι εξαιρετική μηχανή, είναι. Το ότι είναι κατάλληλη για πολλά, φυσικά. Το ότι έχει εξαιρετικό σύστημα φακών ναι. Αλλά
κορυφαιές επαγγελματικές φωτογραφικές
πρωταθλητής στην portrait style photography,.
η XT 1 είναι το απόλυτο επαγγελματικό εργαλείο για studio φωτογράφιση

θέλει πολλή σκέψη για να το πω κομψά. Θα πρέπει ο κάτοχος να έχει δουλέψει και με άλλες μηχανές για να μπορεί να εκφέρει άποψη σαν κι αυτή. και η κορυφή δεν είναι οι διάφορες Α7, μην το ξεχνούμε.... ειδικά στη στούντιο φωτογράφιση υπάρχουν οι διάφορες PhaseOne, Hasselblad, κλπ. ακόμα και η Pentax 645 d.

Ταπεινή γνώμη ότι ο 56 1.2 μπορεί να είναι ονειρεμένος φακός, αλλά από μόνος του, δεν κάνει την XT1 την απολύτως καλύτερη μηχανή. Ούτε ένας φακός κάνει απόλυτο επαγγελματικό εργαλείο ένα σύστημα, ούτε καν ένα φλας. Η XT1 μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει τα δόντια της με στούντιο φλας, ούτε έχει ανταγωνιστικά φλας με τους canon/nikon/olympus.

ναι??
θα συμφωνησω μονο αν αυτο δεν γινετε αποσπασματικα...
ο Γιαννης εκοψε και εραψε- ενταξει ετσι το ειδε
εγω βλεπω πως συνολικα το κειμενο του Skywriter55 ειναι πολυ σωστο, και ισως λιγο παραπανω... ενθουσιωδες

δεν το ειδα αποσπασματικα, ισα ισα.
διαβασα κ συμφωνω, μ ενα μεγαλο μερος θα ελεγα απ το κειμενου του χρηστη, του φιλου που το εγραψε.

Σταθηκα και στεκομαι σ αυτα που τονισα κ θεωρω κατα τη γνωμη μου, και κατα πολλων θα ελεγα εμπειρων κριτων, υπερβολικα.

Αναλογως βεβαια με τις εμπειρειες του καθενος.

Δεν αμφιβαλω πως ειναι μια καλη μηχανη, αλλα κορυφαια δεν την λεω.

Δεν εγραψε πουθενα ο φιλος πως ειναι εξαιρετικη στα χρηματα της, που θα χε δικιο, αλλα εγραψε πιο απολυτα, πως ειναι κορυφαιο εργαλειο,πρωταθλητης , απολυτο κλπ

Δηλαδη οι υπολοιπες, 810, D4s, 5d mk3 & Ds, Pentax 645, δε μιλαω εννοειται για phaseone & hassy.
και πολλες ακομα που δεν αναφερω

Ξαναλεω, εχω κ ειχα Fuji, μ αρεσουν τωρα εχω μια Χ100s , πολυ καλη , εξαιρετικη.

δεν διαφωνω με κανεναν...
καλη η α7, καλυτερη η d4, εξαιρετικη η Hasselblad!
αλλα για μηχανη mirrorless με την φωτογραφικη ποιοτητα fuji, η χτ1 ειναι μηχαναρα... και δεν ειναι υπερβολη

http://photobizx.com/james-day-go-your-own-way-for-photography-business-success/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δυο μετρα μποι :worshippy:

http://www.johncaz.net/blog/firmware-version-300-for-x-t1

Τι να πω ,μην πιάνεστε στις λέξεις και στο savoir vivre ,προσωπική άποψη έγραψα ως αρχάριος και με κάποια παραδείγματα και επιχειρήματα,ενώ ορισμένοι ούτε καν απαντήσανε για ποιο λόγο διαφωνούν για τις υπερβολές. Αν διαβάσετε καλά το κείμενο ,θα καταλάβετε πιστεύω καλύτερα το όλο πνεύμα,συνολικά καλύτερη all around camera σε σχέση με τις ακριβές dslr δεν είναι (και ούτε καν με τις πανάκριβες D4 και 1Dx ,το ανέφερα νομίζω),αλλά σε κάποια σημεία στέκεται δίπλα επάξια.Άραγε ολοι οι επαγγελματίες οδηγοί οδηγούνε aston martin ,ferrari και δεν ξέρω τι άλλο.Θα προσθέσω κάτι ακόμα ,αρκετές φορές βγάζω καλύτερες portrait φωτογραφίες σε σύγκριση με άλλους χρήστες στο internet που κάνουν το ίδιο αντικείμενο επαγγελματικά με μένα με Ferrari d800,d600,markiii ,6d και προβληματίζονται λίγο:).

@partisan δεν ξέρω αν έχεις κοιτάξει και αυτόν
http://www.nathanelson.com/
http://blog.nathanelson.com/the-fuji-56mm-apd/

Φίλε μου καλέ, λές ότι είσαι αρχάριος ως ερασιτέχνης και αμέσως θέτεις θέμα επαγγελματικού εξοπλισμού και πώς αυτός μπορεί να απαξιωθεί.
Έχει ξαναγίνει αυτό απο τον ενθουσιασμό νέων μελών, δεν είναι κακό ίσα ίσα, δεν πιανόμαστε όμως ούτε απο τις λέξεις ούτε απο τό savoir vivre.
Σκέψου όμως πως υπάρχουν επαγγελματίες στο φόρουμ που διαβάζουν αυτό το νήμα..

Θα το έθετες ορθότερα εάν έγραφες ότι είναι εξαιρετική επιλογή για την κατηγορία της, εκεί συμφωνούμε!

Όπως τα λέει ο Βασίλης και θα συμπληρώσω ότι έχεις κάτι καλό χωρίς όμως να έχεις δοκιμάσει το καλύτερο.
Και εγώ έλεγα για τις canon και ενός φίλου η 7d δεν μου άρεσε καθόλου αλλά όταν έπιασα στη φωτογραφική βόλτα
την 5d markiii έπαθα πλάκα όπως και την d610.

Re: Απάντηση: Fuji X-T1 ?

Φίλε μου καλέ, λές ότι είσαι αρχάριος ως ερασιτέχνης και αμέσως θέτεις θέμα επαγγελματικού εξοπλισμού και πώς αυτός μπορεί να απαξιωθεί.
Έχει ξαναγίνει αυτό απο τον ενθουσιασμό νέων μελών, δεν είναι κακό ίσα ίσα, δεν πιανόμαστε όμως ούτε απο τις λέξεις ούτε απο τό savoir vivre.

Θα το έθετες ορθότερα εάν έγραφες ότι είναι εξαιρετική επιλογή για την κατηγορία της, εκεί συμφωνούμε!

:a0210::a0210::2thumb22sup::2thumb22sup:

@tiniakos Μερικές φορές κάποια πράγματα είναι σχετικά. Έχω φίλο που ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία ,έχει nikon 5200 και 4 prime φακούς και τον ρώτησα γιατί δεν επενδύσε σε μία marki iii .Μου απάντησε το εξής περίεργο για μένα ,οτι δεν μπορεί τις μεγάλες και βαριές dslr των ακριβών σειρών,τις θεωρεί άβολες.

Δεκτή η παρατήρηση ,σταματάω εδώ ,αν και τις απόψεις που έγραψα συνεχίζω να τις πιστεύω συνολικά ,τουλάχιστον τις παρέθεσα όσο καλύτερα μπορούσα . Καλό βράδυ

Τι να πω ,μην πιάνεστε στις λέξεις και στο savoir vivre ,προσωπική άποψη έγραψα ως αρχάριος και με κάποια παραδείγματα και επιχειρήματα,ενώ ορισμένοι ούτε καν απαντήσανε για ποιο λόγο διαφωνούν για τις υπερβολές. Αν διαβάσετε καλά το κείμενο ,θα καταλάβετε πιστεύω καλύτερα το όλο πνεύμα,συνολικά καλύτερη all around camera σε σχέση με τις ακριβές dslr δεν είναι (και ούτε καν με τις πανάκριβες D4 και 1Dx ,το ανέφερα νομίζω),αλλά σε κάποια σημεία στέκεται δίπλα επάξια.Άραγε ολοι οι επαγγελματίες οδηγοί οδηγούνε aston martin ,ferrari και δεν ξέρω τι άλλο.Θα προσθέσω κάτι ακόμα ,αρκετές φορές βγάζω καλύτερες portrait φωτογραφίες σε σύγκριση με άλλους χρήστες στο internet που κάνουν το ίδιο αντικείμενο επαγγελματικά με μένα με Ferrari d800,d600,markiii ,6d και προβληματίζονται λίγο:).

@partisan δεν ξέρω αν έχεις κοιτάξει και αυτόν
http://www.nathanelson.com/
http://blog.nathanelson.com/the-fuji-56mm-apd/

μην μασας, υπαρχουν δεκαδες μηχανες που μπορουν να σου πουνε οτι ειναι καλυτερες....
και γω ερασιτεχνης ειμαι, εδω και 23 χρονια, και 3 χρονια που εκανα φωτορεπορταζ, ερασιτεχνικα το εκανα,
αλλα ποτε μου δεν δεχτηκα απο καποιον επαγγελματια να μου "ανοιξει" τα ματια, τα ανοιξα μονος μου....

ο επαγγελματιας κυνηγα το χρημα.....
εμεις τον ερωτα:2thumb22sup:

ναι τις ειδα.... ωραιος ο nathan:2thumb22sup:

Φίλε Skywriter είναι φυσιολογικός ο ενθουσιασμός σου τώρα που έβαλες χέρι σε σοβαρό μηχάνημα.
Είμαι σίγουρος πως είναι κλασεις ανώτερο από αυτό που είχες μέχρι τώρα (κι ας μη μας το λες) .
Να είσαι όμως επίσης σίγουρος ότι όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι εδώ μέσα που σου είπαν να μην υπερβαλεις, στο είπαν πραγματικά φιλικά και μετά λόγου γνώσης !
Όταν θα έχεις πραγματικά βάλει χέρι και σε άλλες ισαξιες ή καλύτερες μηχανές σαν αυτές που κι εσύ αναφέρεις, τότε θα μπορείς να κάνεις δίκαιη σύγκριση και να εκφερεις εμπεριστατωμενη γνώμη.
Μέχρι τότε, είναι πολύ χρήσιμο να ακούς για να μαθαίνεις !

Δεν έχω άποψη για την Χ-Τ1 , με την ΕΜ-10 είπα εδώ είμαι και πραγματικά την χαίρομαι . Μέχρι που έπιασα μία D800 ενός γνωστού ........................σαν να κάναμε επίθεση εγώ και δίπλα μου ο Νίκος .

Τι να πω , έτσι ένιωσα .

Με μόνη εμπειρία την Κ5 αυτό που με εντυπωσίασε δοκιμάζοντας την στην photovision ήταν το σκόπευτρο της και το πλήκτρο focus assist αν θυμάμαι καλά. Αν και δεν υπήρχε η δυνατότητα να το δοκιμάσω εικάζω ότι θα με βοηθούσε στην χειροκίνητη εστίαση συγκριτικά με την Κ5. Παα τις φιλότιμες προσπάθειες μου τα ποσοστά μου ανεστίαστων, ειδικά με τον 85 1.9, είναι τραγικά.

Ψάχνω για αντάπτορα για την X-T1 για δύο φακούς Canon FD 50mm F1.4 και Canon FD 28mm F2.8 από την παλιά μου Canon A1 και βρήκα ψάχνοντας στο ιντερνετ τον fotodiox . Γνωρίζει κάποιος να τον προτείνει το συγκεκριμένο ή κάποιον άλλο;