Για αυτό τον λόγο σκεφτόμουν αρχικά τον 16-55 αλλά κάτι το μεγαλύτερο μέγεθος, κάτι η απουσία σταθεροποίησης και κυρίως η τιμή με οδήγησε στον 18-55. Τα έξτρα χρήματα αρκούσαν μόνο για την XT1 και με μια μικρή προσθήκη από κάτι πράγματα που έφυγαν και για τον 18-55. Ενδεχομένως να μπορούσα να περιμένω να φύγουν κάποιοι φακοί που δίνω αλλά οι ακριβότεροι δεν δείχνουν να φεύγουν. Όσο και να κατέβω από την αρχική τιμή τους, τόσο για τον Sigma 18-35 όσο και τον pentax 12-24, για 300 έκαστο δεν τους δίνω, τιμή η οποία μου προτάθηκε για την αγορά τους. Η οποία μπορεί να είναι και αντικειμενική αλλά για εμένα δεν αξίζει να τους δώσω την στιγμή που δεν έχω πραγματική ανάγκη τα χρήματα, και την αγορά κάποιου φακού δεν το θεωρώ πραγματική ανάγκη αλλά χόμπι, έστω και αν έχω ξοδέψει ένα αξιοσέβαστο ποσό για αυτό έως τώρα. Πόσω μάλλον αφού δεν σκοπεύω να δώσω τα σώματα pentax. Εξάλλου με έναν αντάπτορα μπορεί να τους χρησιμοποιήσω και με την XT1, τον pentax 12-24 πιο έυκολα ίσως λόγω μικρότερου βάρους.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Quote Originally Posted by Skywriter55 View Post
Βάλε το τελευταίο firmware 4.0 .Για manual φακους δοκιμασε να δουλεύεις και με MF-peak + AF-L
Peak το έχω, mf τι εννοείς; To έχω στην ρύθμιση που δείχνει και ένα μικρό παράθυρο στα δεξιά της οθόνης. Το AF-L εάν έχω καταλάβει σωστά κλειδώνει την εστίαση σε ένα σημείο και μπορώ να ξανασυνθέσω το κάδρο. Το έχω στο af lock only.