Fuji X-T1

Είναι δεδομένο πως τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν Χ-Τ2 μοιρασμένες σε δημοσιογράφους δοκιμαστές ανά τον πλανήτη. Και κάτι μου λέει πως μια απο δαύτες είναι Ελλάδα, σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα :)

Είναι δεδομένο πως τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν Χ-Τ2 μοιρασμένες σε δημοσιογράφους δοκιμαστές ανά τον πλανήτη. Και κάτι μου λέει πως μια απο δαύτες είναι Ελλάδα, σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα :)

με τις ίδιες δυνατότητες της xpro2?

Έγραφαν ότι θα έχει τις παρόμοιες δυνατότητες ,αλλά θα είναι φθηνότερη από την x-pro2 .Δεν γνωρίζω το λόγο ,υποψιάζομαι λόγω του μηχανισμού των viewfinders της x-pro2?

The camera is rumored to feature 24.3MP APS-C X-Trans CMOS III Sensor powered by a X-Processor Pro engine. Fuji X-T2 will also feature a ultra advance AF system with 273 AF points including 77 Phase AF points, you will be surprised to know that approx 40% of the entire imagine area is cover by the Phase AF and the majority of the frame is then covered by contrast AF points.

Επίσης οι φήμες έλεγαν για 4Κ video ,10fps,μεγαλύτερο evf κ.α.

Πάντως ωραίο το battery grip ,με joystick και αινιγματικο normal-boost κουμπί.

Θυμόμαστε! Θυμόμαστε και τις Nikon 610 που ήταν 600 με "ξαναραμένα ρουχαλάκια"... :flipout:

Δημητρη, εννοώ κατι ακυκλοφόρητα iphone που ...και καλά τα ξεχναγαν οι δοκιμαστές σε κάτι μπαρ. ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και τις 2 Nikon που λες τις είχα πάρει.
Αν το καλοσκεφτεις, ήταν η D7000 με FF αισθητήρα.

Δημητρη, εννοώ κατι ακυκλοφόρητα iphone που ...και καλά τα ξεχναγαν οι δοκιμαστές σε κάτι μπαρ. ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και τις 2 Nikon που λες τις είχα πάρει.
Αν το καλοσκεφτεις, ήταν η D7000 με FF αισθητήρα.

Ναι μια χαρά θυμάμαι που τα... "ξεχνάγανε" - απλά έκανα λίγο πλάκα, εξάλλου άνοιξε σχετικό νήμα για την ΧΤ2! :a0210:

Πέρασα από κατάστημα του κέντρου να αφήσω το τρίτο Nissin i40 που ξέβαψαν οι ενδείξεις του.
Είδα ότι έχουν γιά πούλημα μεταχειρισμένη X-T1 (με 18-135).
Δεν με έπεισε.
Η όψη της δεν θύμιζε στιβαρή μηχανή. Ειδικά τα μη μεταλλικά σημεία ("δερμάτινη" επένδυση). Μέτρο σύγκρισης η ΕΜ 10 που έχω.
Οι ροδέλες άβολες, ειδικά οι κάτω ήταν πολύ δύσκολες στον χειρισμό.
Η λαβή δεν είναι αρκετή ειδικά με τον συγκεκριμένο φακό. Και δεν έχω μεγάλα χέρια.
Ίσως να είχα μεγαλύτερες προσδοκίες απ'ότι έπρεπε.

Πήραμε την κάτω βόλτα και να υποθέσω ότι οσονούπω οι τιμές των μτχ θα κυμαίνονται στα 500 μάξιμουμ?

http://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-x-t1-body-only-digital-mirrorless-camera-black-en.html
http://www.purnimadigital.com/appareils-photos/hybride/fujifilm/fujifilm-x-t1-boitier-nu.html

Η τιμές μας βάζουν σε πειρασμό, προσωπικά λόγω αδιαβροχοποίησης και viewfinder...
Νίκο είδα πρόσθεσες και την XT-10 στην υπογραφή σου... πού κλείνεις? Χ-E2 ή ΧΤ-10?

Re: Απάντηση: Fuji X-T1

Πέρασα από κατάστημα του κέντρου να αφήσω το τρίτο Nissin i40 που ξέβαψαν οι ενδείξεις του.
Είδα ότι έχουν γιά πούλημα μεταχειρισμένη X-T1 (με 18-135).
Δεν με έπεισε.
Η όψη της δεν θύμιζε στιβαρή μηχανή. Ειδικά τα μη μεταλλικά σημεία ("δερμάτινη" επένδυση). Μέτρο σύγκρισης η ΕΜ 10 που έχω.
Οι ροδέλες άβολες, ειδικά οι κάτω ήταν πολύ δύσκολες στον χειρισμό.
Η λαβή δεν είναι αρκετή ειδικά με τον συγκεκριμένο φακό. Και δεν έχω μεγάλα χέρια.
Ίσως να είχα μεγαλύτερες προσδοκίες απ'ότι έπρεπε.

Θα συμφωνήσω σε όλα με το φίλο. Τη μαύρη την είχα δει σε φωτομάγαζο πέρυσι στο Λονδίνο και την titanium στη Photovision. Σημείωση ότι προέρχομαι από Pentax και είμαι λίγο "κακομαθημένος" με την ποιότητα των σωμάτων. Επίσης δε μου άρεσε καθόλου η υλοποίηση του επιλογέα iso με το κουμπί.Η titanium για να είμαι δίκαιος φάνηκε να έχει λίγο καλύτερη ποιότητα στα κουμπιά και στο πορτάκι της κάρτας και επίσης ήταν πανέμορφη.

Εμένα ο λόγος που πήγα σε x-t1 ήταν ο ίδιος με αυτά που αναφέρεις ,οταν είδα από κοντά olympus και sony. Είχα μαζέψει λεφτά για 5DmkIII ,αλλά λόγω βάρους , όγκου και του γεγονότος ότι πήρα έξτρα φακούς με τα λεφτά που έμειναν,πήγα σε fuji και δεν το έχω μετανοιώσει.

Χαίρομαι φίλε Skywalker!
Με τραβάει η Fuji και μάλλον τελικά εκεί θα καταλήξω αν πάρω ακαθρεπτη.
Οι φακοί της ακόμα και σχεδιαστικά είναι "ελκυστικοί".
Στο κατάστημα είχε μπεί πελάτης με A7 II με Zeis 55mm. Φακός τρομερής απόδοσης αλλά...αδιάφορος ως εξωτερική σχεδίαση.
Μάλλον οι λάτρεις της Fuji δεν είναι και πολύ μοντέρνοι στα γούστα τους.
Θα ρίξω μιά ματιά και στην X100Τ μήπως με "τραβήξει".

Ψάχτο καλά ,να δεις αν σε καλύπτει η Fuji ,γιατί το θέμα της αισθητικής μπορεί να είναι υποκειμενικό ,αλλά για το λόγο που θα θες να αγοράσεις ακάθρεφτη μπορεί να σε καλύψει η Α μηχανή και όχι η Β. Το γεγόνος ότι αισθητικά εμένα δε μου αρέσουν πχ οι Nikon ,δεν τις κάνει κακές μηχανές.Να φανταστείς η fuji ηρθε σχεδόν στο παρά πέντε μπροστά μου ,γιατί είχα εστιάσει σε dslrs. Επίσης οι fuji θεωρούνται niche style ή τουλάχιστον έτσι θέλουν τα αφεντικά τους με ό,τι καλό και κακό συνεπάγεται αυτό. Τέλος,την εποχή που έκανα έρευνα αγοράς έγινε σύγκριση με ό,τι κυκλοφορούσε τότε .Αυτά

Εμένα αρχικά το retro Look των Fuji δεν μου άρεσε στην πορεία όμως το συνήθισα.
Εννοείται ότι στη φωτογραφική το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι η εξωτερική εμφάνιση,
μηχανή είναι δεν είναι η γυναίκα που θα παντρευτώ αν και ακόμη και στη γυναίκα μου γρήγορα πέρασα από το έξω στο μέσα το οποίο
είναι αυτό που με ενθουσίασε και με έκανε να πάρω την απόφαση.

Καλά, εννοείται ότι το μεγαλύτερο κριτήριο δεν είναι το αισθητικό.
Απλά θέλω να κάθεται ωραία στο χέρι ΚΑΙ να μου αρέσει η σχεδίαση ,εκτός από την απόδοση αισθητήρα, διαθέσιμους φακούς, τιμή και τα υπόλοιπα που συζητάμε.
Αν είχα λεφτά γιά δύο μηχανές θα έπαιρνα Χ100Τ γιά προσωπική χρήση και μία DSLR γιά πιό απαιτητικές καταστάσεις.
ΥΓ: Skywriter, περίεργο που δεν σου άρεσαν οι OMD από πλευράς ποιότητας.
ΥΓ2: Πήρα όμορφη γυναίκα. Είμαι εφετζής!

Omd κοίταζα ,όταν άρχισα να ψάχνω ακάθρεφτες και είχα την ίδια στιγμή απογοήτευσης με σένα ,όταν την είδα από κοντά ,αλλά ο κύριος λόγος που πήγα στη fuji ήταν το low light performance και το πορτραίτο της. Η x-t1 η μαύρη δείχνει πολύ ωραία με grip,είναι και λειτουργικό ,εχω το ίδιο πρόβλημα με σένα με όλες τις mirrorless στο πιάσιμο.Τέλος ,αν πάρεις x-t1 ,είναι αμαρτία να την πάρεις πριν κυκλοφορήσει η x-t2.

Οι x-photographers πρέπει να έχουν ήδη στα χέρια τους και λένε στο fujirumors θα ανακοινωθεί τέλη Ιουνίου .

Ξέχασα να αναφέρω ότι δοκιμάζοντας την εστίαση στο κατάστημα (βράδυ με φώτα) δεν την βρήκα ιδιαίτερα γρήγορη. Ψάρευε κάποιες φορές.
Μάλλον με έχει κακομάθει η Olympus, και μάλιστα με τον ίσως πιό αργό φακό του συστήματος (panasonic 20mm).
Δεν ξέρω αν φταίει ο 18-135 ή κάποιες ρυθμίσεις.
Σχετικά με την ποιότητα κατασκευής και σχεδίαση. Ο κουμπάρος μου έχει Ε-M1 σε καφέ και μου αρέσει πολύ παρότι στα reviews την λένε πλαστικούρα (λιγότερο απο την Χ-Α1).
Όλο και περισσότερο κλίνω στο να μην εμπιστεύομαι τα reviews. Από την άλλη καμμιά φορά δεν έχουμε ενναλλακτική.