Fuji X-T10

Το βούτυρο είναι τοπικό και έχει τέτοιο χρώμα απλά με τις μαργαρινες και τα συσκευασμενα έχουμε ξεχάσει πως είναι πραγματικά τα προϊόντα.

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Παναγιωτη απο οτι καταλαβα υπηρχε και αλλος φωτογραφος σε καποιες ... , περιεργη επιλογη χωρις φλας με 1/60 ταχυτητα σε ολες (μιας και αρκετες εχουν κινηση, αρκετες με καμενα λευκα απο τα παραθυρα κλπ.) και αρκετες με ανοιχτο διαφραγμα ηταν σε λαθος σημεια εστιασμενες ... , παρόλα αυτα προσωπικά τα χρωματα τα βρηκα ισσοροπημένα και οι φωτο μου μετέφεραν το κλιμα της δρασης που την βρίσκω εξαιρετικη ως σκέψη και πρωτοβουλία, μπραβο σας !!!

Ναι σε όσες είμαι εγώ τις τραβούσε άλλος μη φωτογράφος 100% απλά πατούσε το κουμπί.
Εκεί μέσα γίνονταν φωτιστικός χαμός,φθόρια από πάνω και παράθυρα γεμάτα φως από παντού.
Η εστίαση ήταν στο auto με face detection.
Αυτή με τα παιδιά που τσουγκρίζουν τα αυγά είναι με την sony rx100iii.

Δεν ξέρω τι θέλει να πει ο συντάκτης του κειμένου, αλλά το ανεβάζω κυρίως για τον Γιάννη Σπύρου που θα καταλάβει περισσότερα και να τιμήσω την προσπάθεια που κάνει.....

http://fujilove.com/lightroom-vs-fuji/

Συμφωνώ με το κείμενο, τις έχω αναφέρει παραπάνω τις ρυθμίσεις που φέρνουν πιο κοντά το αποτέλεσμα του LR στο τελικό της fujifilm.

Χρωματικα και τονικα μπορείς να έρθεις πολύ κοντά σ αυτό, αλλά δυστυχώς ο τρόπος που ρενταρει το LR τις λεπτομέρειες, ειδικά στις φυλλωσιες - τοπία δεν είναι αυτός που πρέπει.

Ενδιαφέρον έχουν τα σχόλια στο κείμενο που το επισημαίνουν αυτό, και συστηνουν το capture one και φυσικά το iridient...

Ελπίζω στο μέλλον το LR να το διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Δείγμα X-E2 με Provia, σε Capture One και ΟΟC Jpeg, crop 100% στο δεξί άκρο.
H συμπίεση από το site που κανει hosting είναι χάλια, αλλά πιστεύω να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα.
Στο C1 απλά έκανα apply τις Default ρυθμίσεις μου για τον 18-55, σε 10 δεύτερα.

2s7grkj.jpg

Το ξέρω, αλλά μπορεί να τύχει θέμα ασυμβατότητας συγκεκριμένου συνδυασμού σώματος φακού.

Μου το έκανε σήμερα η Χ-Τ10 με τον 35/2. Σε σύνολο σχεδόν 300 φωτο, το παρουσίασε σε καμμιά δεκαριά. Ήταν σε μηχανικό κλείστρο και το περίεργο είναι πως έβγαλα άλλες τόσες φωτο με τον 35/1.4 και δεν υπήρξε θέμα

αν ητανε rolling shutter θα φαινοταν σε ολη την εικονα ομως, οχι επιλεκτικα στη μπαλα, που ηταν ακινητη επισης.

Δεν ειχε ηλεκτρονικο κλειστρο απ οτι ειπε...

Το mediamarkt στην Λειψία είναι η χαρά των "Φουτζικών", είχα πάει μια βόλτα (όπου πέτυχα και άλλες) και είδα από κοντά ΧΤ1, ΧΤ10, Χ-Pro, ΧΑ,ΧΜ, Χ100Τ, Χ70 και τις "μικρές" - όλη την γκάμα δηλαδή! Η XT10 μαζί με την pro μου έκαναν την καλύτερη εντύπωση σε θέμα χειρισμών κ.λ.π. Οι XA-2 μου φάνηκε κάπως καλύτερη από κάποια ΧΜ "πλαστικούρα" που είχα πιάσει πριν 1-2 χρόνια. Αν ψώνιζα πάντως θα πήγαινα σίγουρα σε αυτήν του παρόντος νήματος, μακράν ο καλύτερος συνδυασμός χαρακτηριστικών, χειρισμού, τιμής...