Fuji X-T10

Να μην σχολιάσω για το AF της που και σε αυτό το review αλλά και σε άλλα λένε ότι είναι καλύτερο της a6000.
Ελπίζω να μην αρχίσει πόλεμος από τους σονάκηδες.

Αξιέπαινη η προσπάθεια της Fuji να βελτιώσει το AF, έστω το single.
Στο single και όχι στο continuous λέει το review ότι ξεπέρασε την α6000.

Βέβαια με το άθλιο buffer της η X-T10 και τη γνωστή αδυναμία στο βίντεο, λογικό που δεν έδωσαν και τόση βαρύτητα στο tracking.

Μένει να δούμε και την απάντηση της Sony με την α7000, γιατί μην ξεχνάμε ότι η α6000 κοντεύει να κλείσει ενάμιση χρόνο, και παρόλα αυτά αποτελεί μέτρο σύγκρισης για ολόφρεσκα και ακριβότερα μοντέλα όπως αυτό της X-T10 (ενώ η α6000 κοστίζει μόλις 500 ).

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Fujifilm makes niche cameras. The X-T10 uses a several-years-old 16MP X-Trans APS-C sensor. It doesn't shoot 4K, or even offer particularly good HD video quality. Despite a valiant effort on the part of its engineers, it also can't reliably track subjects across the frame to keep them in focus no matter where they move to in continuous AF. And its out-of-camera JPEGs sometimes look nicer than processed Raw files. So who should buy it?

Η απάντηση στο review της X-T10 από το dpreview:
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-t10

Δεν έβαλες όμως τη συνέχεια.
The answer is anyone looking for a digital camera that feels, handles and shoots like, well, an actual camera and not an electronic device. On paper, offerings from other brands like Sony, with the a6000, Nikon with the D5500 and Olympus with the O-MD E-M10 might seem more appealing or capable. When it comes to video, all of the above mentioned are more capable, and the same can generally be said for continuous focus modes outside of single-point AF-C. But from my experience having shot with all of these cameras, the X-T10 is hands down the most pleasurable of the bunch to use.

Fujifilm makes cameras for people who love cameras, not specs.
Είναι φωτογραφική όχι gadget,στα χαρτιά μπορεί να χάνει από τον ανταγωνισμό αλλά στην πράξη κερδίζει.

"Στην πράξη κερδίζει;" Πού το διάβασες αυτό; "Ευχάριστη" την παρουσιάζει, όχι ότι κερδίζει στην πράξη.

Μάλιστα γράφει ότι υπολείπεται σημαντικά στο tracking από τον ανταγωνισμό, ο οποίος προσφέρει πολύ πιο ώριμες υλοποιήσεις AF. Το ίδιο ισχύει και με την αναγνώριση προσώπου/ματιού.

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-t10/8

it is worth mentioning that Fujifilm's ability to track subjects across the frame lags significantly behind many of its competitors, with Nikon, Sony, Panasonic, Samsung, and Olympus offering far more mature implementations. Fujifilm's face detect and eye detect functionality, particularly in continuous AF, also lags behind better implementations found in competitors.

Δεν έβαλες όμως τη συνέχεια.
The answer is anyone looking for a digital camera that feels, handles and shoots like, well, an actual camera and not an electronic device. On paper, offerings from other brands like Sony, with the a6000, Nikon with the D5500 and Olympus with the O-MD E-M10 might seem more appealing or capable. When it comes to video, all of the above mentioned are more capable, and the same can generally be said for continuous focus modes outside of single-point AF-C. But from my experience having shot with all of these cameras, the X-T10 is hands down the most pleasurable of the bunch to use.

Fujifilm makes cameras for people who love cameras, not specs.
Είναι φωτογραφική όχι gadget,στα χαρτιά μπορεί να χάνει από τον ανταγωνισμό αλλά στην πράξη κερδίζει.

η ευχαρίστηση στη χρήση μετράει, δεν λέω, αλλά αυτό που μένει είναι τα αρχεία εικόνας,
δεν λέω ότι δεν είναι καλή μηχανή,
αλλά υπάρχουν και άλλες καλές, ακιόμη και στην αίσθηση στο χέρι την οποία υπερθεματίζει το dpr,

πχ για μένα όταν θελήσω να αναβαθμιστώ από τις εισαγωγικές pentax dslr και fuji xm που έχω,

η επιλογή μεταξύ των παραπλήσιας τιμής k3 και ΧΤ10 μάλλον θα έγερνε υπέρ της πρώτης,
και ο μόνος λόγος που θα σκεφτόμουνα την δεύτερη, είναι ότι θέλω όσο καλύτερο έτοιμο jpeg καθότι γκάβακας στο να φέρω το raw όπως πρέπει,
αν και το jpeg της XM δεν είναι πάντα αυτό που μου αρέσει

δηλαδή θα ήμουν στη μέση, και σκέψου ότι το βίντεο μου είναι παντελώς αδιάφορο

Για όποιον τραβά jpeg και όχι raw, η Fuji νομίζω είναι μονόδρομος. Η απόδοση στα jpeg είναι το κύριο ατού της εταιρίας και αυτό που κυρίως την ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Αυτό που συγκράτησα από το review είναι ότι οι μέχρι πρότινος σταθεροί φακοί είναι λιγότερο γρήγοροι στη συνεχόμενη εστίαση και ότι για τη μέγιστη επίδοση καλό είναι να προτιμάμε τους φακούς με γραμμικά μοτέρ ("LM", linear motors).

LM είναι τρεις φακοί zoom, και μόνο ο νέος 90άρης από τους σταθερούς:
18-55/2.8-4
FE90/2.8
50-140/2.8
55-200/3.5-4.8

Νομίζω ο 18-55 και ο 90άρης θα είναι άριστο δίδυμο για να καλυφθεί ο χρήστης Fuji και να μη χρειαστεί απαραίτητα άλλον φακό.

Παντού στην Ευρώπη το πακέτο με τον κιτ φακό έχει 799 ευρώ και λιγότερα.
Πάντα όμως πιο ακριβή ή fuji hellas.
Θα είναι φαίνεται η version με τα επιχρυσωμένα πλήκτρα.

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

η υπολοιπη Ευρωπη δεν εχει CC, οι εταιριες δεν εχουν πια απεριοριστο πλαφον για εισαγωγη και με τα λιγα κομματια που φερνουν πανε να σωσουν την χρονια (θα εχουμε τρομερα προβληματα, τα ραφια των κεντρικων καταστηματων ειναι μολις αδειασουν κανεις δεν ξερει ποτε θα ξαναρθει κατι), επισης επειδη πλεον ξερουν οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα αγορας απευθειας απο εξωτερικο (χωρις κολπα) ολο και τσιμπανε λιγο τιμες....

Η μηχανη με τον κιτ τιμολογηθηκε στα 799 Ευρωπη 849 Ελλαδα.

Την ειδα σε αποθεμα εδω :

http://www.photoagora.gr/fwtografia...jifilm-xt-10-black-kit-xc-16-50mm-ois-ii.html

Με τον 18-55 μου είπε φίλος ότι ζητάνε 1.160 ευρώ σε κατάστημα!!!!! Δεν ξέρω βέβαια αν σου κάνουν καλύτερη τιμούλα αν πας από εκεί και με μετρητά, απλά την θεωρώ υπερβολική την τιμή......

τοσο ειχε παντα στην Ελλαδα και περισσοτερο.
Τωρα με τα CC δε μπορεις να κανεις και διαφορετικα αλλωστε...

Ναι άλλα με τέτοια τιμή είναι δύσκολο να πουλήσει...πολύ δύσκολα θα δώσει κάποιος τόσα χρήματα για αυτό τον συνδυασμό....είναι μεν πολύ καλό πακέτο άλλα όχι σε αυτή την τιμή....γενικά θεωρώ μια τιμή γύρω στα 750 ευρώ με τον 16-50 και μια τιμή στα 950 για τον 18-55 είναι λογικές τιμές και αντικατοπτρίζουν και την πραγματική τους αξία.....βέβαια πλέον δεν μπορείς να αγοράσεις από το εξωτερικό οπότε δύσκολα τα πράγματα....

τοσο ειχε παντα στην Ελλαδα και περισσοτερο.
Τωρα με τα CC δε μπορεις να κανεις και διαφορετικα αλλωστε...
Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται.
Δεν ξέρω το πως και το γιατί αλλά με πιστωτική Πειραιώς, mastercard, αγόρασα τόσο από amazon.de & amazon.it αξίας 100 & 330 περίπου. Από το γερμανικό παρέλαβα ένα rapid strap και από το ιταλικό έχουν γίνει χρεώσεις για ένα κινητό και περιμένω παράδοση.

νομίζω ότι ο μόνος περιορισμός πλέον είναι το ημερήσιο πλαφόν των τραπεζών

yzGc62.jpg

Παρατηρώντας χρόνια τώρα την EISA μπορώ να πω με σιγουριά ότι με τα πολλά βραβεία που έχει φροντίζει να μην αφήνει κανέναν παραπονεμένο.