Fuji X-T10

Μα για σένα τα βάζω. :smile:

Καλή-χρυσή η FZ1000, αλλά photobook περισσότερο με υλικό από την X-T10 φαντάζομαι θα ήθελες να φτιάξεις.

Σε πληροφορώ ότι στο photobook που έφτιαξα από το ταξίδι στο Άγιον Όρος με δυσκολία ξεχωρίζεις τις φωτογραφίες της Χ-Μ1 από την FZ1000.
Η διαφορά είναι ότι της Χ-Μ1 ήταν έτοιμα jpeg ενώ στην Panasonic τα μαγείρεψα με το DXO.

Αν είναι η μόνη ή η κύρια διαφορά τα καλύτερα jpeg, δεν νομίζω ότι είναι αρκετός λόγος να μένεις στη Fuji.

Η επιλογή της Fuji θα κέρδιζε σοβαρό έδαφος αν υπήρχε προοπτική να αποκτήσεις τους δυνατούς της σταθερούς (56/1.2, 90/2) σε συνδυασμό με τον 18-55/2.8-4 που ήδη έχεις.

Last edited:
Αν είναι η μόνη ή η κύρια διαφορά τα καλύτερα jpeg, δεν νομίζω ότι είναι αρκετός λόγος να μένεις στη Fuji.

Η επιλογή της Fuji θα κέρδιζε σοβαρό έδαφος αν υπήρχε προοπτική να αποκτήσεις τους δυνατούς της σταθερούς (56/1.2, 90/2) σε συνδυασμό με τον 18-55/2.8-4 που ήδη έχεις.

Βασικά το ίδιο έχω πάθει και εγώ τώρα με την Sony rx10, χωρίς υπερβολή ειδικά στις εκτυπώσεις δεν μπορείς να καταλάβεις ποιες φώτο είναι με την rx10 και ποιες με την Sony A6000 ή την Nikon D7100....έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά τόσο η sony όσο και η panasonic με αυτές τις μηχανές, και αν δεν χρησιμοποιείς ακριβούς και καλούς prime φακούς δεν θα δεις διαφορά με μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα (εξαιρώ τις FF)....Το μοναδικό θέμα τους είναι τα υψηλά Iso άλλα και εκει με το dxo και raw αρχεία κάνεις παπάδες και κερδίζεις άνετα 1 stop.....

Εχω την nex5n με τον κιτ 16-50 και σκεφτομαι για κατι καλυτερο. Βασικα μου λειπει το οφθαλμοσκοπιο οποτε σκεφτομαι να αλλαξω σωμα.
Αν παω στην α6000 θα χρειαστω οπωσδηποτε φακο γιατι ο 16-50 δεν με καλυπτει. Ενω με την x-t10, εστω και με τον xc 16-50 θα εχω καλυτερη ποιοτητα νομιζω.
Ισως το καλυτερο να ηταν η x-t10 με τον 18-55 2.8-4 αλλα ξεφευγει πολυ προς τα πανω. Απο την αλλη ομως δεν βιαζομαι οποτε με τον καιρο θα πεσουν οι τιμες.
Επιμενω σε aps c αισθητηρα γιατι θελω καλη αποδοση στα ψηλα iso. Ποια η αποψη σας αγαπητοι μου φιλοι;

18-55 δαγκωτο και ας αργησεις λιγο να την παρεις. Ειχες εναν αργο φακο, μην παρεις και δευτερο ;)

Εχω την nex5n με τον κιτ 16-50 και σκεφτομαι για κατι καλυτερο. Βασικα μου λειπει το οφθαλμοσκοπιο οποτε σκεφτομαι να αλλαξω σωμα.
Αν παω στην α6000 θα χρειαστω οπωσδηποτε φακο γιατι ο 16-50 δεν με καλυπτει. Ενω με την x-t10, εστω και με τον xc 16-50 θα εχω καλυτερη ποιοτητα νομιζω.
Ισως το καλυτερο να ηταν η x-t10 με τον 18-55 2.8-4 αλλα ξεφευγει πολυ προς τα πανω. Απο την αλλη ομως δεν βιαζομαι οποτε με τον καιρο θα πεσουν οι τιμες.
Επιμενω σε aps c αισθητηρα γιατι θελω καλη αποδοση στα ψηλα iso. Ποια η αποψη σας αγαπητοι μου φιλοι;

Θα έλεγα να την δοκιμάσεις λίγο ως εργονομία. Επειδή είμαι από την πλευρά της Sony & Nikon, μόλις έπεσε στα χέρια μου Fuji ρετρό στυλ (έπαιξα για 20 λεπτά μαζί της) με παραξένεψε πολύ.

H X-M1 που είχα ήταν αρκετά βολική στο κράτημα και στο χειρισμό παρόλο το μικρό μέγεθος της.
Εγώ πάντως που ψάχνω ένα οικονομικό εργαλείο με έμφαση στη φωτογραφία δεν βρίσκω κάτι να συγκριθεί με την Χ-Τ10.
Έχω και τον 18-55 στην άκρη οπότε ο δρόμος είναι ανοικτός για fuji και οι τσέπες άδειες.

Θα έλεγα να την δοκιμάσεις λίγο ως εργονομία. Επειδή είμαι από την πλευρά της Sony & Nikon, μόλις έπεσε στα χέρια μου Fuji ρετρό στυλ (έπαιξα για 20 λεπτά μαζί της) με παραξένεψε πολύ.

Η αλήθεια είναι ότι είναι κάπως διαφορετική στον χειρισμό από τις υπόλοιπες μηχανές...είναι θέμα γούστου άλλα όπως και αν είναι μετά από λίγο την συνηθίζεις.....

Η αλήθεια είναι ότι είναι κάπως διαφορετική στον χειρισμό από τις υπόλοιπες μηχανές...είναι θέμα γούστου άλλα όπως και αν είναι μετά από λίγο την συνηθίζεις.....
Συμφωνώ κι εγώ οτι η εργονομία ειίναι θέμα συνήθειας. Ισα ισα πού με τα περισσότερα κουμπάκια πιστεύω οτι θα είναι πιό εύχρηστη.
Το θέμα είναι όπως λέει και ο Παναγιώτης ότι οι τσέπες είναι άδειες!

Εγώ πια δεν κάνω επιπόλαιες αγορές.
Κοντά στα 600 ευρώ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ που να πλησιάζει την Χ-Τ10.
Αναμένω μια πτώση κοντά στα 500 ευρώ για το σώμα για να κάνω την κίνηση μου.
Έχω και προίκα τον 18-55 οπότε είμαι έτοιμος.
Το έψαξα πάρα πολύ.
Σε κοντινά χρήματα δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο σε φωτογραφική εμπειρία.
Τα κουσούρια της Fuji τα ξέρω αν και το μεγάλο που ήταν η εστίαση φαίνεται να το έχει αφήσει στο παρελθόν.

Εγώ πια δεν κάνω επιπόλαιες αγορές.
Κοντά στα 600 ευρώ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ που να πλησιάζει την Χ-Τ10.
Αναμένω μια πτώση κοντά στα 500 ευρώ για το σώμα για να κάνω την κίνηση μου.
Έχω και προίκα τον 18-55 οπότε είμαι έτοιμος.
Το έψαξα πάρα πολύ.
Σε κοντινά χρήματα δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο σε φωτογραφική εμπειρία.
Τα κουσούρια της Fuji τα ξέρω αν και το μεγάλο που ήταν η εστίαση φαίνεται να το έχει αφήσει στο παρελθόν.

Είναι θέμα γούστου όπως είπαμε...σίγουρα η xt10 είναι εξαιρετική πρόταση, άλλα δουλεύοντας για λίγο μαζί της ομολογώ ότι δεν ενθουσιάστηκα και πάρα πολύ, ποιο πολύ σαν μια x-e2 είναι με άλλο καλούπι και με κάποιες βελτιώσεις στην εστίαση που θεωρώ ότι και η x-e2 θα μπορούσε να τις πάρει και ίσως τις δούμε και στο μέλλον....(δεν κρίνω την ποιότητα εικόνας άλλα το σώμα)....πιστεύω ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται οπωσδήποτε να πάρει fuji, η xt1 είναι καλύτερη λύση....μόνο και μόνο το σκόπευτρο αξίζει κάθε χρηματική διαφορά. Το σκόπευτρο της xt10 αναλυτικό μεν, πολύ μικρό δε....η εστίαση πράγματι έχει βελτιωθεί αισθητά άλλα σε caf και εστίαση το βράδυ, έχει πολλά ψωμιά ακόμα.....τώρα βέβαια αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για ψηφιακές ευκολίες (HDR στη μηχανή, Timelapse στην μηχανή, slow motion...κλπ), δεν τον νοιάζει το βίντεο και δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιεί υπερβολικά το caf σίγουρα η xt10 κρίνεται σαν μια πολύ καλή λύση.....
Τώρα όσον αφορά ''ευχαρίστηση'', ''απόλαυση στη χρήση'', ''φωτογραφική εμπειρία'' κλπ. και εδώ είναι θέμα άποψης, οπότε δεν μπορώ να το κρίνω καθώς είναι τελείως προσωπικό και υποκειμενικό το συγκεκριμένο θέμα.....

Περίπου στα επίπεδα της α6000 το είδες το σκόπευτρο της X-T10;

Είναι σαφώς ποιο αναλυτικό από της A6000 άλλα δεν μου άρεσαν και πολύ τα χρώματα ενώ είναι και ποιο μικρό.....τουλάχιστον εμένα μου έμοιαζε ποιο μικρό....συνολικά αν μου έλεγες να επιλέξω θα επέλεγα μάλλον της Α6000, οριακά μεν άλλα θεωρώ ότι μάλλον είναι καλύτερο, πράγμα παράδοξο και δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση....δεν θάβω την μηχανή άλλα από αυτά που είχα διαβάσει περίμενα κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό από μια x-e2 με άλλο καλούπι....γιατί μεταξύ μας πάνω κάτω αυτό είναι.....για να μην παρεξηγούμε η xt10 είναι πολύ καλή μηχανή και σαφώς ποιο ολοκληρωμένη από την x-e2 (ποιο όμορφη, καλύτερη εργονομία, σπαστή οθόνη, καλύτερη εστίαση) άλλα όχι αυτό που περιγράφουν ορισμένοι και όχι κάτι συγκλονιστικό....σαν x-e2s θα την έλεγα.....σε αυτή την κατηγορία τιμής θεωρώ ότι τόσο η νέα Olympus em10II όσο και η panasonic g7 είναι σαφώς καλύτερες και ποιο ολοκληρωμένες λύσεις...ενώ περιέργως ακόμα και η αρχαία Sony A6000 στέκεται επάξια απέναντι της και σε πολλά σημεία μάλιστα είναι και καλύτερη....καλή προσπάθεια από την fuji άλλα πρέπει να προσπαθήσει ακόμα ποιο πολύ αν θέλει να κάνει το επόμενο ''βήμα'' και να ξεκολλήσει από την ''Niche'' κατηγορία και μόνο για fan της Fuji και να θεωρηθεί ισάξιος παίκτης με τις άλλες μάρκες.....