Fuji X-T10

leonkoum

Supreme Member
20 December 2008
5,210
Τελικα μαλλον ειναι γεγονος και η μηχανη μας έρχεται στις 18 Μαιου.
Τα χαρακτηριστικα της απο.. 'επισημη διαρροη' ειναι τα παρακάτω:
16.3MP APS-C X-Trans CMOS II sensor
Ultrasonic sensor cleaning mechanism
8 fps in the AF tracking
Max ISO: 51200
Automatic scene recognition auto mode
Intelligent hybrid AF of AF 0.08 seconds. AF point is 49 points
EVF is 2.36 million dots. 100% field of view, magnification 0.62 times. Time lag is 0.005 seconds
Start-up time of 0.5 seconds. Shutter lag is 0.05 seconds
Quiet and high-speed electronic shutter (60 seconds -1/32000 seconds)
3.0 inches 920,000-dot tilting LCD monitor
Video 1080p 60/50/30/25 / 24fps. Manual possible exposure
Wi-Fi built-in. Remote control possible from smartphones and tablet
P / S / A / M exposure modes
Five types of auto bracket mode. 8 types of advanced filter
Peaking and digital split image
Built-in flash. Pop-up
Interval timer. Time-lapse
Capable of shooting in RAW + JPEG
The body is made of metal. Five dial
Exposure compensation plus or minus 3EV
The battery is NP-W126. The number of remaining shots is 350 sheets
Kit lens XC 16-50mm F3.5-5.6 OIS II

Re: Fuji X-T10?

Πιο πολύ μοιάζει για αναβάθμιση της Χ-Μ1 παρά για υποβάθμιση της Χ-Τ1.
Τα 850 με αυτόν τον φακό που δεν είναι κακός τα θεωρώ πολλά πάντα με βάση τον ανταγωνισμό.
Στα 600 ευρώ την πήρα από χτες αλλά και στα 700 ευρώ θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά για αγορά.

700 δολαρια ειναι κοντα 650ευρω.. τα 900 με τον φακο εννοεις? Γιατι αν εχει 900 μονο το σωμα, δηλαδη να γλυτωσουμε 100-150 ευρω απο την xt1, να την χαιρονται και αυτην και να τους ευχηθουμε και καλες πωλησεις στα παιδια.

ελπιζω να βαλουνε και το "Classic Chrome Film Simulation" για τους jpgιδες,
με τον xc σιγουρα θα πιασει τις 899 λιρες

δεν μου πολυμοιάζει με φωτο, πιο πολύ σαν σχέδιο μου κάνει, τώρα αν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μένει να δούμε

Απάντηση: Re: Fuji X-T10?

ο σχεδιασμός της θα είναι οπως και των αλλων FUJi σε ρετρό στυλ, όμορφη θάναι σε όσους προτιμούν το κλασσικό, oι φωτο που διαρρέουν συνηθως ειναι αλλιωμένες,

αυτο που ειναι σημαντικο ειναι τα χαρακτηριστικα της, απο αυτα που εχουν κόψει απο την ΧΤ1 για εμενα το πιο σημαντικο είναι η στεγανότητα (αν επιβεβαιωθεί), αυτο βοηθά άμεσα στην μείωση της τιμής της μηχανης σε πιο λογικά επίπεδα και με το EVF που της φορα έστω και αν ειναι μικρότερο απο της ΧΤ1 της δινει θέση στον ανταγωνισμό στην κατηγορια των Sony 6000, Olympus EM10 κλπ, με λογική αρχική τιμή λιγο πιο πανω απο αυτες λογω του ότι θα ειναι φρέσκο μοντελο πιστευω ότι θα τα παει μια χαρα με βάση το κοινό που εχουν δημιουργήσει οι ΧΤ1, Χ100... αλλα και το ποιοτικο οπλοστάσιο της Fuji σε φακους.

Κώστα έδωσες μία πολύ σωστή προσέγγιση.
Επίσης πιστεύω ότι είναι ένα μοντέλο που θέλει να τραβήξει νέο κόσμο στη Fuji.

Είναι όπως τα λες...απλά για μένα για να πετύχει η μηχανή χρειάζεται και άλλα πράγματα και εξηγούμε. Ενας από τους λόγους της επιτυχίας της Α6000 είναι και το caf και το tracking όπως αντίστοιχα και στην em10 το εξαιρετικά γρήγορο saf της, οπότε η xt10 πρέπει να χτυπήσει κάποιο από αυτά τα 2 ή έστω να πλησιάσει κοντά.
Επίσης το κοινό που θα πάρει την xt10 σημαίνει ότι δεν έχει πολλά χρήματα και δεν μπορεί να πάρει την xt1, που σημαίνει ότι αντίστοιχα δεν θα μπορεί να δώσει και πολλά σε φακούς. Η fuji έχει μεν εξαιρετικούς φακούς άλλα δεν έχει και κάποιους φτηνούς prime για το ''απλό'' κοινό... π.χ. η sony και κυρίως η Olympus έχουν και τους πανάκριβους και ποιοτικούς φακούς άλλα έχουν και μερικούς φτηνούς ζουμ, prime κλπ για όσους δεν έχουν ή δεν θέλουν να δώσουν πολλά.....
Τέλος το βίντεο...πολύς κόσμος που πάει σε mirroless ενδιαφέρεται για το βίντεο...είδαμε ακόμα και την ''κολλημένη'' Olympus να το βελτιώνει αισθητά στην νέα em5....πρέπει να κάνει το ίδιο και η Fuji....δεν νοείται να αγοράζεις mirorless το 2015 με κόστος σώματος 500-600 ευρώ +και να έχεις βίντεο όπως αυτό που προσφέρουν οι fuji....αν είναι να δίνεις τέτοιο βίντεο καλύτερα μην το δώσεις καθόλου.....θεωρώ ότι αν προσέξει και βελτιώσει αυτά που ανέφερα θα πάει καλά...

Έτσι ακριβώς εστίαση και βίντεο χρειάζονται βελτίωση και άμεσα από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός σε αυτά τα 2 υπερτερεί αισθητά.

Εγω θα θελα η καθε εταιρια να κοιταει να βελτιωθει βαση του χαρακτηρα της και οχι απλα να συγκλινουν η μια εταιρια με την αλλη. Η fuji πχ ειναι επικεντρωμενη στην φωτογραφια και ως προς αυτο θα πρεπει να βελτιωθει κατα την γνωμη μου.. AF, caf, κανα αισθητηρα καινουργιο για καλυτερη αναλυση κλπ κλπ. Και 4κ να βαλει (για κραχτη), παλι ελειψεις θα εχει (πχ σταθεροποιηση), αφου δεν το θελει το βιντεο και απλα θα το χρησιμοποιει ως ενα ακομα spec για να πουλησει. Εγω ως πελατης που δεν με νοιαζει καθολου το βιντεο (το rec το εχω πατησει μονο καταλαθος), δεν θα θελα να πληρωσω εξτρα ευρω για το 4κ. Πχ αν βγει η xpro2 με 24αρη αισθητηρα, αλλη τιμη θα εχει αν σου βαλει 4κ πανω και στο φωναζει σαν βελτιωση, και αλλη αν δεν το βαζε καθολου. Γνωμη μου παντα :p

Εγω θα θελα η καθε εταιρια να κοιταει να βελτιωθει βαση του χαρακτηρα της και οχι απλα να συγκλινουν η μια εταιρια με την αλλη. Η fuji πχ ειναι επικεντρωμενη στην φωτογραφια και ως προς αυτο θα πρεπει να βελτιωθει κατα την γνωμη μου.. AF, caf, κανα αισθητηρα καινουργιο για καλυτερη αναλυση κλπ κλπ. Και 4κ να βαλει (για κραχτη), παλι ελειψεις θα εχει (πχ σταθεροποιηση), αφου δεν το θελει το βιντεο και απλα θα το χρησιμοποιει ως ενα ακομα spec για να πουλησει. Εγω ως πελατης που δεν με νοιαζει καθολου το βιντεο (το rec το εχω πατησει μονο καταλαθος), δεν θα θελα να πληρωσω εξτρα ευρω για το 4κ. Πχ αν βγει η xpro2 με 24αρη αισθητηρα, αλλη τιμη θα εχει αν σου βαλει 4κ πανω και στο φωναζει σαν βελτιωση, και αλλη αν δεν το βαζε καθολου. Γνωμη μου παντα :p

Κοίταξε όσο περισσότερα δίνει μια μηχανή τόσο καλύτερα....δεν είναι αναγκαίο π.χ. να δώσει 4k απλά ένα καλό και αξιόπιστο βίντεο με σωστή και αξιόπιστη εστίαση...έτσι και αλλιώς σχεδόν κανένας μας δεν χρησιμοποιεί όλα όσα προσφέρει κάθε μηχανή, άλλα τα προσφέρει..πλέον όλο και περισσότερος κόσμος θέλει βίντεο και είναι καλό να το δώσεις αν θέλεις να τραβήξεις κόσμο στο σύστημα....προσωπικά π.χ. δεν με νοιάζει καθόλου η αδιαβροχοποίηση (δεν τραβάω ποτέ σε βροχή και δεν θέλω κιόλας), όπως δεν με νοιάζουν και τα γρήγορα busrt mode, 3-4 καρέ ανα sec. μου αρκούν....αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι κατασκευαστές δεν πρέπει να τα προσφέρουν...Αν θέλεις να πετύχεις πρέπει να διατηρείς και να βελτιώνεις τα δυνατά σου σημεία άλλα και να κοιτάς τι κάνει ο ανταγωνισμός σωστά που εσύ δεν τον κάνεις και να προσπαθείς να εξαλείψεις όσο το δυνατόν γίνεται τις αδυναμίες σου...και αναφέρω παράδειγμα την Olympus που ενώ είναι τέρμα ''κολλημένη''' αναγνώρισε ότι ο κόσμος πλέον θέλει και καλό βίντεο και βελτίωσε αισθητά το βίντεο στην νέα em5...και πίστεψε με θα φέρει νέο κόσμο μέσα στο σύστημα μόνο και μόνο από αυτό....συμφωνώ όπως είπες να βελτιώσει αισθητήρα saf, caf άλλα πρέπει να αρχίσει να βελτιώνει έστω και με μικρά βήματα το βίντεο ή όπου αλλού υστερεί....και να στο θέσω και αλλιώς η samsung ήταν ο τελευταίος παίκτης στην αγορά των mirroless σε μερίδια και αυτή την στιγμή είναι στην δεύτερη θέση και δεν θα μου κάνει εντύπωση να βρεθεί και στην πρώτη θέση και πάνω από την Sony...και ξέρεις για ποιο λόγο? διότι ακούει τον κόσμο, βλέπει τι κάνουν καλά οι άλλοι και βελτιώνει τις μηχανές τις σχεδόν σε όλους τους τομείς...και φτάσαμε σήμερα να έχει μια μηχανή σαν την nx1 που κυριολεκτικά είναι κορυφαία παντού....άμα συγκρίνεις την nx20 2ετίας που ήταν η τότε ναυαρχίδα της με την nx1 τώρα είναι απλά μέρα με την νύχτα, όχι σκάλες μπροστά άλλα δεκάδες σκάλες μπροστά παντού....νομίζω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα και για την fuji να κάνει το επόμενο βήμα και να μας δώσει και κάτι άλλο πέρα από αυτά που μας έχει δώσει και έχει συνηθίσει...έτσι και αλλιώς ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο!!!!

Σαν κεντρικη ιδεα συμφωνω, αλλα δεν νομιζω να γινει ετσι στην περιπτωση της φουτζι. Η ολυ πχ, ειχε (και εχει) την καλυτερη σταθεροποιηση, πραγμα πολυ καλο καποιον που θελει βιντεο.. Ηταν κριμα λοιπον με τετοια σταθεροποιηση να μην φτιαξει το βιντεο της.. Ηταν η φυσικη εξελιξη πιστευω. Η fuji δεν εχει καν σταθεροποιηση στο σωμα και αυτη που εχει στους φακους δεν την λες και σημειο αναφορας νομιζω.. Αρα δεν ειναι πιο σωστο να φτιαξει την σταθεροποιηση πρωτα αν πχ θελει να το γυρισει και στο βιντεο? Θελω να πω οτι η fuji θελει πολυ δουλεια για να την κανεις αρεστη στους απαιτητικους βιντεαδες.. Ενα 4κ ουρανοκατεβατο, περισσοτερο θα μας χρεωσει στην τσεπη λογω του ντορου που εχει κανει το 4κ στην αγορα, παρα θα φερει βιντεαδες στην fuji. Γιαυτο λεω να βελτιωσει πρωτα αλλους τομεις που θελουν βελτιωση και μετα ας δει και το βιντεο.. Να μπορει δλδ να τραβιξει βιντεαδες (νεοι πελατες) και οχι απλα να το βαλει για να εχει να λεει οτι τραβαει και 4κ, αλλα με κουσουρια..

Η fuji δεν εχει καν σταθεροποιηση στο σωμα και αυτη που εχει στους φακους δεν την λες και σημειο αναφορας νομιζω..

εδω νομιζω κανεις μεγαλο λαθος...
τοσο ο 55-200mm ,18-55mm,10-24mm "χτυπανε" ανετα το vr τις νικον