Fuji X-T10

με γειά Πάνο! πολύ ευχάριστα νέα, και είμαι σίγουρος ότι οι παρατηρήσεις σου θα βοηθήσουν και τους άλλους κατόχους ΧΤ10/ΧΤ1

Σας ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια και θα σταθώ με μια ιστορία στην αξία της απόκτησης της μηχανής.
Στη ζωή μου σε αυτόν τον κόσμο δεν είχα την ευτυχία να γνωρίσω τους παππούδες μου.
Η σοφία του γηραιότερου άνδρα μιας οικογένειας μου έχει μεταδοθεί μόνο μέσα από τις διηγήσεις των γονιών μου.
Ο παππούς μου ο τηνιακός ήταν άνθρωπος φιλοσοφημένος με πτυχίο από το πανεπιστήμιο της ζωής.
Η ζωή του ήταν στο λιμάνι και στη θάλασσα όπου κόσμος και εμπειρίες έρχονταν και παρέρχονταν.
Δουλεύοντας με ήλιο αλλά και με φεγγάρι έβγαζε το μεροκάματο του για να θρέψει έξι στόματα.
Όταν λοιπόν τα παιδιά του μακάριζαν τη άνετη ζωή των πλουσίων εκείνος θυμωμένα τους συμβούλευε:
"Ο πλούσιος είναι δυστυχισμένος γιατί αμέσως έχει ότι επιθυμήσει δεν μοχθεί για ότι θέλει να αποκτήσει άρα
και δεν αναγνωρίζει την αξία αυτών που έχει".
Πολλές φορές που πάλεψα στη ζωή μου για να αποκτήσω τα υλικά αλλά και τα πνευματικά ένιωσα
την σπουδαιότητα αυτών των λόγων του.
Κατά κάποιο τρόπο κάτι ανάλογο έγινε και με την Χ-Τ10.
Την ήθελα αυτή τη μηχανή από όταν βγήκε και μπορούσα εύκολα να την έχω με δόσεις ή με εσωτερικό δανεισμό
αλλά δεν το ήθελα να γίνει έτσι.
Αποφασίσα να μαζέψω λίγα λίγα τα χρήματα, να πουλήσω την προηγούμενη fuji και μετά να προβώ σε αγορά.
Τα καλύτερα έρχονται σε αυτόν που ξέρει να περιμένω και πραγματικά χαίρομαι που έχω τη μηχανή που θέλω
χωρίς να ζοριστώ οικονομικά και ψυχολογικά.
Και ομολογώ ότι χάρηκα πιο πολύ με εσάς που μοιραστήκατε μαζί μου τη χαρά της καινούργιας μου φωτογραφικής.

άσε τις σάλτσες και ανέβασε μερικές φωτογραφίες από το unboxing να φτιαχτούμε κι εμείς λίγο :116:

Τελικά είναι απλή η φωτογραφία δεν είναι δα και γράμματα.
Κανένα φίλτρο, καμία επεξεργασία.
Ένα τρίποδο μόνο και μια καλή μηχανούλα αρκούν.
Α και να πατήσεις το κλικ τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η fuji.
Tinos Lights by Panos Tiniakos, on Flickr

Άντε πάλι ....
Αν και καθυστερημένος μεγειές Πάνο. Εύχομαι να την χαρείς και να βρείς τον χρόνο να την ξεζουμίσεις ......

Αγόρασα το nissin i40 για fuji.
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με κάποιες συμβουλές για φωτογράφιση με φλας με ρύθμιση ttl.

και γω θα ήθελα συμβουλές για ρυθμίσεις με το συγκεκριμένο. Το μόνο που μπορώ να συμβουλέψω είναι καθάρισε τις επαφές στις πρώτες χρήσεις ,γιατι ενδέχεται να μην επικοινωνούν καλά φλας και μηχανή.

Έχουν περάσει παραπάνω από 3 μήνες και δεν έχω γράψει δυο λόγια για τη μηχανή.
Θα ξαναπώ ότι το καλύτερο review είναι οι φωτογραφίες.
Δεν είμαι θιασώτης της επεξεργασίας χωρίς όμως να είμαι και πολέμιος της.
Στη φωτογραφία παρακάτω χωρίς λόγια δικαιώνομαι για την επιλογή μου.
Είναι αυτό που ζητάω από μια μηχανή, να μπορώ σε μια φωτογραφία να αποτυπώσω τη φυσικότητα που αισθάνομαι στο δικό μου κόσμο.
Να μου δίνει η φωτογραφία μέσα από ένα πάτημα αυτό που αποτυπώθηκε στο μυαλό μου μέσα από την όραση μου και όχι μόνο.
Απλά και εύκολα χωρίς υπολογιστή, λούστρα και πλαστικές.
Καιρό παλεύω να κλείσω σε μια φωτογραφία τον χαρακτήρα αυτού του τόπου όπως σμιλεύτηκε από τις φυσικές επιταγές.
Όποιος έχει διαφορετική γνώμη ή αντίληψη ας πάρει τη μη fuji μηχανή του και ας έρθει να αποτυπώσει τη φυσικότητα αυτού που τράβηξα
και θα του δώσω δώρο την Χ-Τ10.
Ξερολιθιά by Panos Tiniakos, on Flickr