ετσι κι αλλιως στην XT10 εχω βαλει τη μπροστινη ροδελα σε ISO και ξεμπερδεψα...
Καλοκλίκωτη και από εμένα.
Θα συμφωνήσω για τον επιλογέα iso. Για όποιον δεν το έχει μόνιμα auto είναι θέμα. Εγώ συχνά όταν αλλάζω iso αλλάζω κατά λάθος και την κάτω ροδελα με τις επιλογές για bracketing κλπ.
Η σπαστη οθονη ειναι πολυ καλη και πολυ φωτεινη (αν τη ρυθμισεις αναλογα).
Παρ ολα αυτα ομως το EVF ειναι απαραιτητο πολλες φορες και το διαπιστωσα παλι χτες στη βολτα μου στη
Καισαριανη !
Δεν εχει καθολου ορατο Lag , και ειναι επαρκες σε μεγεθος.
Δεν διαπιστωσα smearing στα ακρα οπως με καποιες αλλες μηχανες στο παρελθον.
Σε χρωμα το EVF ηταν ρυθμσιμενο λιγο "τουμπανο" αλλα ευτυxως εχει επιλογη γι αυτο και το εφερα στα ισια του.
Το μονο που θελω ειναι να βγαλουν καποιο μεγαλυτερο eyepiece γιατι αυτο που εχει ειναι σχεδον ανυπαρκτο (ειδικα για μενα που φοραω γυαλια) .
Στο θεμα του base ISO και του πως συγκρινουμε τελικα τις μηχανες ειναι δυσκολο να πεις τι συμβαινει και θα το κοιταξω ....
Η XT10 (και η XT1) εχουν στην ουσια isoles s αισθητηρα και οπως ξερεις το ISO ειναι απλα ενα ηλεκτρικο boost, δεν ειναι παραμετρος εκθεσης.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Αν τραβας RAW στις Fuji (και σε αρκετες sony) η προτιμοτερη μεθοδος ληψης ειναι να εχεις παντα το ISO στα 200 (base ISO για max DR) και να επιλεγεις διαφραγμα και ταχυτητα αναλογα.
Εγω επιλεγω Α mode και αφηνω τη μηχανη να διαλεξει ταχυτητα με καποιο minimum αναλογα το θεμα μου.
Διαφραγμα αναλογα το DOF που θελεις .
Μπορεις να ελεγξεις εμμεσα τη ταχυτητα με το EV comp επιλογεα (αντισταθμιση εκθεσης)
Sto post μετα απλα αυξανεις την εκθεση αναλογα...
Οι fuji εχουν αναλογικη ενισχυση μεχρι τα ISO 1600 , Μετα ειναι καθαρα ψηφιακη.