Fuji X-T10

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Ναι, φτηνό και την δουλειά του την κάνει. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία χρησιμοποίησα το 7mm tube και ο φακός ήταν 5 πόντους απ' το μάτι του σκύλου. Με το 14άρι θα ακουμπούσα το μάτι και με το 28άρι θα έμπαινα μέσα. Και 'δω θέλω να ρωτήσω, τι συνδυασμός χρειάζεται μεταξύ φακού (mm) και tube (mm)για να πάρεις την μέγιστη δυνατή απόσταση απ' το θέμα;

Γενικά όσο μεγαλύτερη η εστιακή τόσο πιο μακριά πας. Προσοχή θέλει στην έκθεση, γιατί με τον σωλήνα ξεγελιέται η φωτομέτρηση και υποεκθέτει - το πόσο μην ρωτάς, θα το δεις εμπειρικά ανάλογα τους συνδυασμούς. Επίσης το διάφραγμα αλλάζει περίπου Χ2, δηλαδή αν βάλεις 4 στην πραγματικότητα έχεις βάθος πεδίου ισοδύναμο με 8. Συνήθως υπάρχει το manual του σωλήνα που τα εξηγεί αναλυτικά...

Μ'εσα στην Παναγία των Παρισίων απαγορεύεται η φωτογράφηση (θεωρητικά) κι έτσι όλα έγιναν χεράτα

Καλησπέρα, ευχαριστούμε που μοιράζεσαι στο φόρουμ τις φωτογραφίες σου.

Είναι jpg από την μηχανή ή τις επεξεργάστηκες ? Γιατί τονικά βλέπω αρκετές κάπως μπουκωμένες. Εννοώ τα καμμένα λευκά και τις πολύ σκοτεινές σκιές. Επίσης κάποιες είναι ανεστίαστες και σε εξωτερικούς χώρους. Γενικά πως σου φάνηκε η μηχανή ?

Είναι jpeg στο film simulation custom chrome με το NR στο τελείως μείον και το Color στο +2
Οι ανεστιαστες που λες δεν είναι ανεστίαστες αλλά κουνημένες λόγω χαμηλών χρόνων και γέρικων χεριών
Εγώ καμμένα λευκά δεν βλέπω στο lr, το καλό είναι πως τις σκοτεινές πλευρές άνετα τις φέρνεις εκεί που θέλεις χωρίς να έχεις θέματα με θορύβους κλπ
Για τη μηχανή τα έχω πει ήδη, για συγκεκριμένες δουλειές είναι πολύ καλή

Καλησπέρα παιδιά.
Αν και πολλά χρόνια μέρος του φόρουμ Αυτή είναι η πρώτη μου δημοσίευση αν θυμάμαι Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ :)

https://fujifilm-blog.com/2016/08/08/which-camera-is-right-for-me-x-t10-or-x-e2s/

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το fujifilm-blog για τις διαφορές ανάμεσα σε xt10 και ex2s.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Fuji X-T10

Καλοσώρισες λοιπόν (εστω και με μια δεκαετία καθυστερημένα :smash:) και καλή συνέχεια.

Παιδια καλησπερα... Κατοχος της xt10 που δυστυχως ομως βραχηκε και δεν ανοιγει :((( εδω και μι εβδομαδα... Εκανα το κολπο με το ρυζι και τιποτα... Καμια ιδεα?

Sent from my iPad using Tapatalk