Fuji x100s

παραδεχομαι οποιον μπορει να κανει street photography στο κεντρο της Αθηνας με το ματι στο σκοπευτρο...

from the hip, σκοπευση απο την οθονη και πολυ μου ειναι στην ηλικια μας...

Μιλάς για τα χρώματα?

Δεν διάβασα το άρθρο, αλλά μπορώ να φανταστώ πάνω κάτω πως μπορεί να τις έκανε μόνο στη μηχανή, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία.

Από κει και πέρα, εγώ είμαι γενικά ενάντια στο να αφήνω τη μηχανή να κάνει τέτοια πράγματα. Θέλω ένα γενικό μοτίβο χρωματικό, και μετά το φέρνω εκεί που θέλω στο ps. Ειδικά στο ασπρόμαυρο...

Δεν θεωρώ καλή μια μηχανή αν μπορεί να μου δώσει πχ καλό ασπρόμαυρο, γιατί ποτέ δεν θα την αφήσω να το κάνει αυτή. Άλλα πράματα περιμένω από τη μηχανή.

paИ-baL;1057103490 said:
παραδεχομαι οποιον μπορει να κανει street photography στο κεντρο της Αθηνας με το ματι στο σκοπευτρο...

from the hip, σκοπευση απο την οθονη και πολυ μου ειναι στην ηλικια μας...

Hyperfocal και ουτε καν κοιτάς τι βγήκε... :p Είναι πιο ενδιαφέρον έτσι...

Τώρα αν δεις κανένα καλό καδράκι οκ ... :)

Το θέμα με την Fuji είναι να καταλάβεις την ιδιαιτερότητα της στο ότι εστιάζει μέσα από το φακό με κλειστό διάφραγμα... p

Eνα ενα μας τα λετε.... :ears:

Το αλλο που εγραφε ο στηβ χαφ οτι με το οπτικο σκοπευτρο ενεργοποιημενο, εστιαζει οπου να ναι σε κοντινα, ισχυει?

Πες μου οτι εχει shutter shock και αυτη... ???

Είναι γεγονός πως η εστίαση της Χ100s είναι το αδύναμο σημείο της. Μετά από 8μηνη συμβίωση μαζί της άλλο τι δεν έχω να της καταλογίσω. Είναι μηχανή που την πας ή δεν την πας, μέση λύση μεσοβέζικη δεν υπάρχει.

Το θέμα με την Fuji είναι να καταλάβεις την ιδιαιτερότητα της στο ότι εστιάζει μέσα από το φακό με κλειστό διάφραγμα... Πρακτικά, αν υποεκθέτεις, απλά δεν πρόκειται να εστιάσει. Όταν η ρυθμίσεις σου είναι οκ, τότε εστιάζει και σε πιο δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι σαν τις DSLR που εστιάζουν με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα και το κλείνουν όταν πατήσεις το πληκτρο για να βγάλεις τη φωτό.

Eνα ενα μας τα λετε.... :ears:

Το αλλο που εγραφε ο στηβ χαφ οτι με το οπτικο σκοπευτρο ενεργοποιημενο, εστιαζει οπου να ναι σε κοντινα, ισχυει?

Πες μου οτι εχει shutter shock και αυτη... ???

Βασικά δεν είναι ακριβώς έτσι... Συμπεριφέρεται έτσι ενω δεν θά πρεπε...

Αν παρατηρήσετε το διάφραγμα ενώ εστιάζει θα δείτε ότι ανοίγει τέρμα όσο προσπαθεί, και μετά ξανακλείνει.

Από την άλλη, δοκιμάστε μέσα σε δωμάτιο φωτισμένο με μια 40άρα λάμπα να εστιάσετε με f/2 και ISO 1600. Θα το κάνει μια χαρά. Γυρίστε τώρα το διάφραγμα στο f/16. Δεν μπορεί να εστιάσει. ΟΚ η φωτό θα έβγαινε μαύρη, αλλά δεν είναι λόγος να μην εστιάζει... Μια υποεκθετημένη φωτό τίγκα στον κόκκο είναι καλύτερη από καθόλου φωτό...

Φαίνεται σαν να περνάει κάποιου είδους αυτόματη διόρθωση της πληροφορίας που παίρνει για την εστίαση, παραβλέποντας το γεγονός ότι η εστίαση γίνεται πάντα με ανοιχτό διάφραγμα...

Το καλό είναι ότι πιθανότατα είναι κάτι που λύνεται μεσω software.

Το site της fuji τό χω στα favorites και το ελέγχω συχνά πυκνά για νέα firmware...

Για την εστίαση κοντά είναι πιθανότατα θέμα parallax. Εγγενές θέμα του είδους. Το μαθαίνεις και το λαμβάνεις υπόψιν σου.

http://www.colinnichollsphotography...with-the-fuji-x100-cardiff-street-photography
Για δες εδώ,αυτές οι φωτογραφίες είναι ατόφια jpeg άραγε ή τα πέρασαν φίλτρα,εμένα πάντως δε με τρελαίνουν οι συγκεκριμένες.

Δεν βλεπω ΤΙΠΟΤΕ στις παραπανω φωτος που να δειχνουν οτι τραβηχτηκαν απο μια υπεργ@matη compact των 1000+ ευρω. Ελικρινα τιποτε

Θα μπορουσαν καλιστα και με μια compact 5ετιας. Ανετα. Αρκει να ηταν ο ιδιος που τις τραβηξε...

Εντοπίζεις κάτι στις φωτό που είναι θέμα φωτογραφικής?
Βλέπω κι εγώ θέματα αλλά είναι μάλλον θέματα αισθητικής ή εκτέλεσης και όχι ελλατωματος ή αδυναμίας της μηχανής.

Δεν βλεπω ΤΙΠΟΤΕ στις παραπανω φωτος που να δειχνουν οτι τραβηχτηκαν απο μια υπεργ@matη compact των 1000+ ευρω. Ελικρινα τιποτε

Θα μπορουσαν καλιστα και με μια compact 5ετιας. Ανετα. Αρκει να ηταν ο ιδιος που τις τραβηξε...
Παντως εγω που την εχω και την συγκρινω με φωτο που εχω τραβηξει με αλλες prenium compact που ειχα οχι 5αετιας αλλα 2ετιας η διαφορα ειναι χαωδης......και ακομα δεν την εχω μαθει καλα καλα.......Εχω την εντυπωση οτι η μηχανη σε μαθαινει φωτογραφια και σε προκαλει να φωτογραφιζεις ασταματητα!

pepper πάντως οι φωτογραφίες σου από το Άγιο Όρος με την x100s είναι λόγος αγοράς.

Δεν σε βλεπω να τη γλιτωνεις...........:operator:

Εντοπίζεις κάτι στις φωτό που είναι θέμα φωτογραφικής?
Βλέπω κι εγώ θέματα αλλά είναι μάλλον θέματα αισθητικής ή εκτέλεσης και όχι ελλατωματος ή αδυναμίας της μηχανής.

Με δυο λογια εννοω πως δεν βλεπω καποια φωτο που να πω "ουαου, φοβερη η fuji"

Παντως εγω που την εχω και την συγκρινω με φωτο που εχω τραβηξει με αλλες prenium compact που ειχα οχι 5αετιας αλλα 2ετιας η διαφορα ειναι χαωδης......και ακομα δεν την εχω μαθει καλα καλα.......Εχω την εντυπωση οτι η μηχανη σε μαθαινει φωτογραφια και σε προκαλει να φωτογραφιζεις ασταματητα!

Προφανως και θα ειναι πολυ καλυτερη.
Το σχολιο μου πηγαινε για τις φωτος του παραπανω λινκ που εβαλε ο φιλος Πανγιωτης (συμφωνω μαζι του)

pepper πάντως οι φωτογραφίες σου από το Άγιο Όρος με την x100s είναι λόγος αγοράς.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Να τις ανεβάσω να τις δουν και όσοι ενδιαφέρονται, σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη μου φωτογράφηση μαζί της (πέρυσι τον Οκτώβριο)

https://plus.google.com/u/0/photos/117177192324097860706/albums/5937665661083841137

Με δυο λογια εννοω πως δεν βλεπω καποια φωτο που να πω "ουαου, φοβερη η fuji"
Προφανως και θα ειναι πολυ καλυτερη.
Το σχολιο μου πηγαινε για τις φωτος του παραπανω λινκ που εβαλε ο φιλος Πανγιωτης (συμφωνω μαζι του)

Ε ναι οκ δεν είναι συνηθισμένες φωτογραφίες για να κρίνεις μηχανή. Αν τις παρατηρήσεις βέβαια θα δείς και μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά σε χρήση όμως... όπως πχ το κόντρα στον ήλιο με βάθος πεδίου... ND φίλτρο πάουερ :D.

Από κει και πέρα, η άποψή μου ότι αυτό που κάνει διαφορά στις καλές μηχανές είναι ότι σου κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Κάνουν αυτό που τους λές χωρίς να σου θέτουν εμπόδια. Και αυτό δυστυχώς το μαθαίνεις συνήθως κατόπιν εορτής... Το να βρεις τέστ φωτογραφίες είναι εύκολο, αλλά δεν ξέρω αν έχουν τόσο μεγάλη αξία στην τελική. Aν έβγαζε κακές φωτογραφίες θα είχε βουίξει ο τόπος... άλλα προβληματάκια έχει η μηχανή.

Παρεμπιπτώντως, μόλις παρατήρησα ότι βγήκε πριν κανα μήνα το 1.20 και δεν το είχα παρατηρήσει γιατί δεν έβαλαν καμιά μεγάλη επικεφαλίδα στη σελίδα και έχουνα φήσει από κάτω και τα παλιά...
Και απ´όσο διαβάζω λύνει και ένα undocumented πρόβλημα στην εστίαση.

Φορτίζω τη μπαταρία τώρα και θα ρηπορτάρω :)

Το θετικό είναι ότι η κατηγορία με τα φωτογραφικά πήρε πάλι ζωή με το νέο αίμα που ήρθε και με τους παλιούς που επαναπατρίστηκαν.
Είναι καλό να έχουμε πολλές απόψεις και προτάσεις για να κρίνουμε καλύτερα και να βελτιωνόμαστε.
Στις φωτογραφίες του Αγίου Όρους μακράν η καλύτερη είναι αυτή:
https://plus.google.com/u/0/photos/...5937668942295356178&oid=117177192324097860706
Τα μηνύματα που περνάει χωράνε πολλές σελίδες ανάλυσης.