Fuji X100T

Παλεύω ώρα να γράψω δυο λόγια για αυτή μου τη φωτογραφία.
Δεν είναι ένα τυχαίο κλικ και ας είχε και τύχη.
Είναι η αποφασιστική στιγμή που έχεις στην άκρη των δακτύλων σου.
Ένα πάτημα αρκεί για να τη βαλσαμώσεις ή μια αδράνεια για να την εγκαταλείψεις για πάντα.
Κατάλαβα με αυτό το κλικ ότι η φωτογραφία ξεπερνά τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Είναι αυτή η ανάσα που κρατάς και παγώνεις το χρόνο μέσα σε μια εικόνα.
Ερωτεύτηκα αυτή τη φωτογραφία γιατί έχει πάθος και ένταση.
Και όμως μοιάζει στημένη και χαλαρή.
Βλέποντας τη ξανά και ξανά νοιώθω σαν να είναι ζωντανή.
Λες και οι ψυχές των πρωταγωνιστών φυλακίστηκαν σε μερικά mp και παλεύουν να ελευθερωθούν.
Δεν ξέρω αν είναι η ψυχή της fuji που ενώθηκε μαζί τους αλλά μοιάζει αληθινό.
Την ανεβάζω αυτούσια χωρίς καμία επεξεργασία ή συμπίεση
για να εξερευνήσετε και την τελευταία της σπιθαμή.
Νιώθω ευτυχής που φωτο-γραφίζω.
Dancing by Panos Tiniakos, on Flickr

Εγώ πάλι βλέπω έναν Justin Bieber wannabe να τον παρακολουθούν ένα τσούρμο άνθρωποι.
Επίσης το αμερικάνικο πακέτο συμπληρώνουν τα κοριτσάκια cheerleaders με το απαραίτητο βάψιμο.
Το γλυκό δένει άψογα με την τρομερή πόζα της κοπέλας δεξιά και το βλέμμα του σφίχτερμαν από πάνω...
Αυτό που με διαπερνά είναι το βλέμμα του κοριτσιού στο κέντρο, του οποίου το πρόσωπο είναι καμμένο.
Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, αυτά βλέπω.

Το χειρότερο, για μένα, είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην Τήνο( ; )

Ήταν ένα σόου μιας σχολής μοντέρνου χωρού που υπάρχει στο νησί.
Έγινε μια εκδήλωση για τα παιδιά πολύ ωραία και αξιόλογη και διαφορετική για τα δεδομένα ενός νησιού όπου δεν υπάρχουν mall και υπερπαραγωγές.
Το οργάνωσαν με πολύ μεράκι ο σύλλογος γονέων ενός δημοτικού και διάφοροι έκαναν εκδηλώσεις στα πλαίσια του event αυτού.
Εμένα η αμερικανιά δε με χαλάει καθόλου.
Όλα χρειάζονται.
Και χαρηκα και για τη διαφορετική κριτική σου.
Για αυτό ποσταρουμε άλλωστε ,για να ακούσουμε το διαφορετικό και να διαφωνησουμε.

εγώ από τη δική μου πλευρά βλέπω την σύγχρονη συνέχεια της νησιώτικης ζωής για τους ντόπιους. Παλιότερα οι άνδρες έφευγαν με τα καράβια τους "καλούς" μήνες για εμπόριο κλπ. Τραβούσαν τα πλοία έξω και έμεναν στο νησί τους χειμερινούς μήνες. Τότε έκαναν και τις περισσότερες κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από το Πάσχα και της Παναγίας. Τότε, όλοι μαζί, γιόρταζαν, αρραβωνιάζονταν, χόρευαν (και χορούς και μάθαιναν στην Ευρώπη και τους έφερναν στο νησί τους) άνοιγαν τα νέα βαρέλια.

Αυτό βλέπω τώρα στο 2016. Παιδιά, πολλά παιδιά, κι αυτό είναι το σημαντικό για το νησί, όλα μαζί, δίνουν χώρο ο ένας στον άλλο και είναι όλοι μαζί. Και υπάρχουν και θεατές.

Το σύγχρονο, το νέο, το διαφορετικό, όταν εξελίσσεται, πάντα τραβά την αρνητική κριτική των άλλων. Θέλει το χρόνο του, να αποκτήσει μια πατίνα, να φανεί αν είναι πραγματικά καλό ή όχι, και να πάρει τη θέση του στην παράδοση. Μέχρι τότε όμως απλώς θα τραβά την κριτική. Αλήθεια ξέρετε πόσοι χοροί-σύμβολα της ελληνικότητας δέχθηκαν μύδρους κριτικής όταν πρωτοχορεύθηκαν, πόσα μνημεία ήθελαν να τα γκρεμίσουν;

Ξέρετε ότι το συρτάκι θεωρούνταν μη ελληνικό, διότι δεν προερχόταν από την παράδοση, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στην Αθήνα το φύλαγαν στρατιώτες για να μην το γκρεμίσουν "αυτό το αίσχος", ο Λευκός Πύργος έπρεπε να γκρεμιστεί διότι το προτεινόμενο σύμβολο της Θεσσαλονίκςη ήταν η Ροτόντα; κλπ. κλπ.

Αφίετε τα παιδία να εκφραστούν. Θα χορέψουν όλα τα καινούρια, αλλά ταυτόχρονα έχουν μάθει κι όλη τη μουσική και χορευτική μας παράδοση. Αμφιβάλλει κανείς;

υστ. Συγνώμη για το οφ τόπικ. Έτσι κι αλλιώς η φωτο μόνο για μπράβο είναι.

Τα παιδιά ποτέ δεν φταίνε.
Πολύ καλά κάνουν, ό,τι κι αν κάνουν.
Να είναι το νέο οι τσιρλίντερς και ο Μπίμπερ, χλωμό το κόβω.
Μήπως το νέο είναι και ο Παντελίδης και η Πάολα;
Τέλος πάντων, ο καθένας έχει τη δική του αισθητική και άποψη.
Ευτυχως

Σταθη, δυστυχος ζουμε στην ελλαδα του 16 που πλεον το αμερικανικο η ευρωπαικο εχει μπει για τα καλα στην πετσα του ελληνα,
τετοιες σκηνης εχουν γινει πλεον βιωμα στην νεολαια -και οχι μονον
ο πολιτισμος και η κουλταρα εχει μπει για τα καλα στο χρονοντουλαπο της ιστοριας, και ξεκλειδωνετε που και που οταν χρειαστει να εκφωνηση "η ελλαδα ποτε δεν πεθαινει" η για να ανεβασει την σακατεμενη κ πουλημενη στο χρηματιστιριο αξιοπρεπεια του "εξυπνου" και "ιδιοφυη" κατα τα αλλα ελληνα...
τι Τηνο τι Μυκονο, ελλαδα ειναι παντου...

Απάντηση: Re: Fuji X100T

Ήταν ένα σόου μιας σχολής μοντέρνου χωρού που υπάρχει στο νησί.
Έγινε μια εκδήλωση για τα παιδιά πολύ ωραία και αξιόλογη και διαφορετική για τα δεδομένα ενός νησιού όπου δεν υπάρχουν mall και υπερπαραγωγές.
Το οργάνωσαν με πολύ μεράκι ο σύλλογος γονέων ενός δημοτικού και διάφοροι έκαναν εκδηλώσεις στα πλαίσια του event αυτού.
Εμένα η αμερικανιά δε με χαλάει καθόλου.
Όλα χρειάζονται.
Και χαρηκα και για τη διαφορετική κριτική σου.
Για αυτό ποσταρουμε άλλωστε ,για να ακούσουμε το διαφορετικό και να διαφωνησουμε.

Παναγιώτη γι' αυτό πόσταρα, επειδή έχω καταλάβει ότι δέχεσαι τη γνώμη του άλλου.
Δεν σου κάνω κριτική, τη γνώμη μου λέω γι αυτό που βλέπω.
Αν στη φωτογραφία ήταν τα παιδιά μου και δικοί μου άνθρωποι, προφανώς θα την έβλεπα με άλλο μάτι.

μια φθηνη λυση για converter στα 24mm? ειναι ο Nikon WC-E68 .68x
ενα φιλτρο και εναν ανταπτορα 49>46 και εισαι ετοιμος για wide angle καταστασεις
εννοειτε οτι κανει και για την x100 k x100s

μερικα παραδειγματα

http://www.portraitsf.com/blog/fuji-x100-with-nikon-wc-e68-68x-wide-angle-adapter-not-wcl-x100/

http://www.fujix-forum.com/threads/nikon-wide-converter-wc-e68-0-68x.2633/

http://www.fujix-forum.com/threads/nikon-wide-converter-wc-e68-0-68x.2633/page-2

https://eclecticatious.wordpress.com/tag/nikon-wc-e68/

σημερα δοκιμασα και τον convert Ricoh GW-3 0.75x στην x100t με εξερετικα αποτελεσματα
ταιριαξε μια χαρα με το 49mm φιλτρο
μαλλον παμε απο τα 35mm στα 27mm??

τι να πω για αυτο το εργαλειο.. κατοχος απο το σαββατο ! εχω και την xe2 δεν περιμενα οτι θα ειναι ακομα καλυτερη κατασκευη ! πραγματικα κοσμημα .. για photos τη να πω ο διαδυκτιο και οι χρηστες τα λενε ολα ! :)

παναγιωτη θα ερθουν .. ;) κατσε να βρω τα πατιματα της ! χεχε

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ψαχνωμαι για θηκη τωρα γιατι αστα !