το πιασιμο στο χερι ειναι αρκετα καλο, στιβαρη πολυ η μηχανη με ωραια αισθηση.
Το grip της ειναι καλο, αλλα για τα δικα μου χερια λιγο μικρο..θα το ηθελα πιο βαθυ, σαν της EM1 και της Sony a6500.
Oι περιστροφικοι διακοπτες εχουν πολυ ωραια αισθηση και ευτυχως κλειδωνουν αν θες, για να μην αλλαζεις συνεχως ρυθμισεις κατα λαθος!
Αυτος της εκθεσης δε κλειδωνει αλλα εχει πιο σφιχτη αισθηση και δεν αλλαζει ευκολα.
Αυτο που δεν μ αρεσει τοσο ειναι το μεγεθος των κατω περιστροφικων διακοπτων... ειναι ακριβως ιδιο με το πανω μερος, με αποτελεσμα να μην μπορεις ευκολα ν αλλαξεις τις ρυθμισεις που χειροζονται (drive και περιοχη φωτομετρησης).
Εχουν ενα λεβιεδακι, αλλα ειναι πολυ μικρο για τα δαχτυλα μου με αποτελεσμα να ειναι λιγο δυσχρηστα.
Μαλλον οι Ιαπωνεζοι εχουν πολυ λεπτα δαχτυλα!!!
Το ιδιο ισχυει και για τα διαφορα κουμπια στο πισω μερος... λιγο μικρα για τα γουστα μου και λογω αδιαβροχοποιησης εχουν λιγο soft αισθηση στο πατημα, οχι πολυ clicky .
Eπισης το ενα Fn key στο πανω μερος ειναι σε λαθος θεση (κατ εμενα φυσικα), θα επρεπε να ειναι διπλα στο κλειστρο.
Εκει που ειναι ειναι πολυ δυσκολο να το φτασεις με τον δεικτη του χεριου....
Γενικα η μηχανη εχει ΠΟΛΛΛΑ κουμπια και διακοπτες που θα πρεπε να εχουν λιγο παραπανω χωρο "ν αναπνευσουν" .
4-5 χιλιοστα σε καθε διασταση θα εδινε αλλο αερα στη μηχανη...
Ο τροπος που ανοιγει η μηχανη για πορτραιτο στην αρχη με ξενισε λιγο, αλλα τελικα βολευει μολις το συνηθισεις.
Δεν ειμαι επισης ΚΑΘΟΛΟΥ φαν της αναδιπλουμενης οθονης στο πλαι , προτιμω αυτο το στιλ (σπαστη), βολευει πολυ περισσοτερο στο τροπο που τραβαω και στην street photo.
Κριμα που δεν εχει touch αλλα τουλαχιστον εχει πολυ καλο joystic Που βελτιωνει πολυ την επιλογη σημειου εστιασης.
Θα το δοκιμασω και στο βιντεο να δω αν βολευει.... στη φωτο παντως ειναι αμμεσο και γρηγορο, δεν το περιμενα!
Το EVF ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και πολυ φωτεινο.
Θελει ρυθμιση στο boost mode η μηχανη για να δουλεψει σε 100 fps κι εκει θα το βαλω βεβαια (παρα τη μεγαλυτερη καταναλωση).
Ειναι ενας απο τους λογους προτιμησα την ΧΤ2 απο την ΧΤ20 ... το EVF και το μεγαλυτερο GRIP.
Τις ειδα και τις 2 στην εκθεση κι ευτυχως που ειχα παραγγηλει την ΧΤ2...αλλιως θ ακυρωνα την παραγγειλα!
H Xt20 θελει οπωσδηποτε grip (οπως ειχα παρει και παλιοτερα για την ΧΤ10).
Απο θυρες , θετικη εκπληξη μου προκαλεσε η επιλογη για usb 3... μπραβο στη Fuji.
H μπαταρια τωρα ειναι μεγαλος πονοκεφαλος, γιατι στο boost ON , φευγει γρηγορα και δεν υπαρχουν ακομα μπαταριες τριτων .
Η μπαταρια για την XT1 κανει φυσικα, αλλα οχι αν εχεις boost ON και θελεις 4Κ βιντεο ...:drool: