Fuji XT-2 φωτογραφία

Τον σκέπτομαι αντί για τον 6πλάσιου κόστους 75/1.8 - εντάξει καμία σχέση - αλλά ούτε και τα λεφτά...

Τον τσίμπησα - το κρίμα στον λαιμό σου! :bigcry: :flipout: Περισσότερα στο νήμα των φακών m4/3 όταν παραλάβω...

edit: το βάθος πεδίου είναι τσιγαρόχαρτο (super slim), θα έχουμε γέλια στην αρχή...

Last edited:
μια ΠΟΛΥ χρησιμη προσθηκη στο τελευταιο firmware για την χτ2, ειναι και η δυνατοτητα για αλλαγη σημειου εστιασης και περιοχης επισης, οταν εναλλασομαστε μεταξυ portrait kai landscape !

Δειτε εδω πως το ενεργοποιουμε και τι ακριβως κανει...

https://www.youtube.com/watch?v=Oj_WwKSxtrg

κι ακομα μια πολυ ωραια προσθηκη ειναι η δυνατοτητα γιa voice memo σε μια φωτο.
Εγω τη χρησιμοποιω αν θελω να δωσω καποια πληροφορια για μια φωτο ή για να πω τις ρυθμισεις (αντι exif) για καποια φωτο τραβηγμενη με manual φακο!

https://www.youtube.com/watch?v=APzm8vdCbcM

HOW TO ACCESS VOICE MEMO IN LIGHTROOM:

STEP 1: Once imported into Lightroom, click to select a photo that has a voice memo recorded to it.

STEP 2: Click the "G" key on your keyboard to enter the grid view.

STEP 3: On the right side of your Lightroom window, you will see the "metadata" tab. Click the arrow by that tab to access the metadata dropdown info.

STEP 4: Once you click the arrow and see the dropdown box, you should see a section that says "Audio File". All you have to do is click the small arrow that is pointing to the right of where it says "Audio File", and it will play your voice memo.

Τοσο απλα αλλα πολυ χρησιμα. Σε κανει να αναρωτιεσαι πως κ δεν τα ειχαν μεχρι τωρα. Go Fuji!

πό τί μου θύμισες. αυτό το είχε μια casio exilim card 2 megapixel πριν από πολλά πολλά χρόνια! μάλιστα ήταν και mp3 player !
μοντέλο 2002 παρακαλώ, casio EX-M1. την έχω ακόμα αν τη θέλει κανείς χαχα

Απάντηση: Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

πό τί μου θύμισες. αυτό το είχε μια casio exilim card 2 megapixel πριν από πολλά πολλά χρόνια! μάλιστα ήταν και mp3 player !
μοντέλο 2002 παρακαλώ, casio EX-M1. την έχω ακόμα αν τη θέλει κανείς χαχα
τι εννοεις; και γιατι χαλας το νημα;

υπαρχει και το chat να υπενθυμησω για τα ασχετα σχολια,

γιατί χαλάω το νήμα? διορθώνω μια ανακρίβεια που ανέφερε ο teobot, και συγκεκριμένα "Σε κανει να αναρωτιεσαι πως κ δεν τα ειχαν μεχρι τωρα. Go Fuji!"
Δεν είναι πρωτοτυπία της fuji, αφού υπήρχε σε άλλη ψηφιακή μηχανή πριν από 15 χρόνια, και αναφέρω το μοντέλο της μηχανής με link που αναφέρει στα specs "snapshot with sound recording".

Last edited:

γιατί χαλάω το νήμα? διορθώνω μια ανακρίβεια που ανέφερε ο teobot, και συγκεκριμένα "Σε κανει να αναρωτιεσαι πως κ δεν τα ειχαν μεχρι τωρα. Go Fuji!"
Δεν είναι πρωτοτυπία της fuji, αφού υπήρχε σε άλλη ψηφιακή μηχανή πριν από 15 χρόνια, και αναφέρω το μοντέλο της μηχανής με link που αναφέρει στα specs "snapshot with sound recording".

:bang::bang::bang::bang::bang::bang::bang::bang::bang::tdown::tdown::tdown::tdown::earmuffs::earmuffs::earmuffs::rip::rip::rip:

Βρε παιδια, το έγραψα ευγενικά την προηγούμενη φορά αλλά νομϊζω πριν αρχίζουμε τους διθυράμβους για τις νέες και μοναδικές προσθήκες των firmware καθε εταιρίας καλό εϊναι να ρίχνουμε μια ματιά στο τί προσφέρουν defecto άλλες εδώ και χρόνια, δεν θέλω να γράψω ένα προς ένα αλλά τουλάχιστον αυτό με τον σχολιασμό σε κάθε φωτό τοχει και η OLYMPUS σε ολα τα μοντέλα της απο τα 4/3 πριν 10-15 χρόνια.

Αυτο βέβαια δεν ακυρώνει την προσπάθεια της Fuji να παρέχειι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο προϊόν στην αγορά.

Δεν υπάρχει καμία εταιρεία σήμερα που να διαθέτει νέες φωτογραφικές χωρίς ελλείψεις ή ελαττώματα ,οι οποίες να μπορούν να διορθωθούν με firmware και παρολ'αυτά να μην κάνουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις .Απλά η Fuji το προσπαθεί και βελτιώνει αρκετά πράγματα

Καταρχην κανενας δεν εγραψε διθυραμβο. Αν ειναι να δυνατον. Κατα δευτερον εγω δεν ειπα πως και δεν τα ειχε καμια αλλη εταιρια μεχρι τωρα, αλλα πως κ δεν τα ειχαν αλλα μοντελα της fuji μεχρι τωρα. Για Fuji ΧΤ2 ειναι το νημα, στην οικογενεια της Fuji αναφερομουν. Τωρα τι νοημα εχει να γραφουμε offtopic για το τι εχει κ τι δεν εχει ενα ξενο συστημα πραγματικα για εμενα δεν βγαζει νοημα...Ή μηπως βγαζει;; Το αφηνω στην κριση σας

Δεν υπάρχει καμία εταιρεία σήμερα που να διαθέτει νέες φωτογραφικές χωρίς ελλείψεις ή ελαττώματα ,οι οποίες να μπορούν να διορθωθούν με firmware και παρολ'αυτά να μην κάνουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις .Απλά η Fuji το προσπαθεί και βελτιώνει αρκετά πράγματα

Ναι είναι αλήθεια αυτό και πράγματι ισχύει άλλα σε ποιο βαθμό?...ναι μεν κάνει πολλά updates η Fuji και πολύ καλά κάνει άλλα λέω μήπως κάποια από αυτά που δίνει στα updates θα έπρεπε να τα έχει εξαρχής?? Μήπως ώς ένα σημείο μας κάνει Beta users και μετά τρέχει να διορθώνει και να προσθέτει πράγματα??
Δεν ξέρω για την Xt2/xt20 άλλα σε παλιά μοντέλα το έκανε σε μεγάλο βαθμό....π.χ. η Xe2 που είχα ήταν σχεδόν προβληματική μηχανή στις αρχές (μισοτελειωμένο προϊόν) με αρκετά bugs και κυρίως δεν αξιοποιούσε το πολύ καλό Hardware του συστήματος αυτόματης εστίασης, έπρεπε να έρθουν μπόλικα updates για να στρώσει η μηχανή και να προσφέρει αυτά που μπορεί και αυτά που μπορούσε εξαρχής...
Για να μην παρεξηγηθώ μπράβο στην Fuji για τα updates άλλα η αλήθεια τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία είναι κάπου στην μέση....