Fuji XT-2 φωτογραφία

Re: Fuji XT-2

... υπερθέρμανση δεν εμφανίζει η x-t2 με ή χωρίς grip .Τα 10 λεπτά κόφτης έχουν σχέση με τη διάρκεια της μπαταρίας και όχι με υπερθέρμανση

1) Πόσο τοις εκατό πέφτει η μπαταρία δηλαδή μετά το 10λεπτο ώστε να πρέπει να κλείσει από προστασία η μηχανή;

2) Με επανέναρξη της εγγραφής αμέσως μετά το 10λεπτο πόσα 10λεπτα μπορεί να τραβήξει μέχρι να τελειώσει η μπαταρία;

3) Με την εσωτερική + τις δύο του battery grip, συνολικά με τρεις μπαταρίες πόσα λεπτά συνεχόμενο 4K τραβάει η μηχανή; Εννοείται με άμεση επανέναρξη της εγγραφής μετά από κάθε 30λεπτο.

4) Ένδειξη υπερθέρμανσης ή διακοπή της εγγραφής λόγω υπερθέρμανσης δεν εμφανίζεται σε καμία από τις περιπτώσεις (2) και (3), ανεξαρτήτου χρόνου εγγραφής;

Μόλις έκανα το 10 λέπτο τεστ χωρίς grip πάνω,οπότε άκυρο το προηγούμενο πόστ μου,απλά είχα πολύ άσχημη εντύπωση για την αυτονομία της μπαταρίας.

1) 23-25% πέφτει η μπαταρία σε 10 λεπτά 4Κ 30P .Υπερθέρμανση δεν υπάρχει ,θέρμανση στο κάτω μέρος ναι ,λιγότερο από το να έχεις 10-20 λεπτά liveview Χ-Τ1 που έκαιγε
2) Δεν το έχω κάνει ακομα ,αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα πηγαίνει αναλογικά ,γιατί οι fuji μπαταρίες μετά το 30% πέφτουν κατακόρυφα.Θα το κάνω όμως στις επόμενες 10 μέρες
3) Ομοίως θα το κάνω τις επόμενες μέρες
4)-----------//-------------------

Αυτό γιατί ,είχα καιρό να χρησιμοποίησω τις original μπαταρίες και είχαν ξεφορτίσει (από 100% που έπρεπε να ήταν είχαν πέσει γύρω στο 90%)

Review από το Dpreview και Χρυσό Βραβείο με 86%.
https://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-t2
Dpreview σε σύγχυση με καλές εντυπώσεις για την εστίαση αλλά και επισήμανση αυτής στα αρνητικά.
Πρώτη φορά σε Fuji μηχανή εκθειάζεται το Βίντεο.
Impressive 4K video quality and associated support tools
Τα σχόλια κάτω από το Review έχουν ήδη φτάσει τα 1700 δείχνοντας ότι η μηχανή έχει κάνει αίσθηση σε υποστηρικτές και μη.
Υ.Γ. Επηρεασμένος από το review είδα στο ύπνο μου ότι ο Κώστας μου έστειλε τον 10-24 για να τον δοκιμάσω στην Χ-Τ2 του Μίλτου
που μου δάνεισε για λίγο καιρό. Είδες άμα έχουν καλούς φίλους όλα γίνονται. Πάντως ακόμη και στο όνειρο η μηχανή πετούσε.

Ναι ανέβηκαν οι τιμές αλλά δεν είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να πάρω καινούργια μηχανή.
Έχω μάθει στη ζωή μου να κάνω υπομονή και όλα έρχονται στην ώρα τους.
Το ίδιο συνέβει και με την Χ-Τ10 περίμενα και τη χτύπησα όταν έπρεπε.

Απάντηση: Re: Fuji XT-2

ξεφυγαν οι τιμές ξεφύγατε και εσείς, δεν είναι λόγος να γεμίζουμε σελίδες με το τί θέλουμε, θα σβήαω οποιοδήποτε παρόμοιο μύνημα δεν αφορά την μηχανή.

τι εννοεί ο ποιητή στο dpreview?

"Camera's full AF capability only available with a subset of lenses"

Ο 18-55 θεωρείτε γρήγορος σε AF?

Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-2

οτι νανε....

Last edited by a moderator:

To dpreview τα έκανε μαντάρα στο review της fuji.
Αν διαβάσετε και τα σχόλια από κάτω γίνεται χαμός για αυτό το λόγο.
Χωρίς φανμποισμούς κτλ η Fuji έβγαλε μία από τις κορυφαίες μηχανές της χρονιάς.
Διόρθωσε πολλές αδυναμίες (εστίαση,video κ.α.) και δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής αλλά πρωταγωνιστής.
Όλο και περισσότερος κόσμος πάει προς την αγκαλιά της fuji λόγω σωμάτων πια αλλά και και λόγω των εξαιρετικών φακών.
To dpreview είναι "μαγαζί" με πελάτες και χορηγούς τις φωτογραφικές εταιρίες οπότε και τα review του είναι σε αυτό το πνεύμα.
Μακάρι να είχαμε τώρα το ζεστό το χρήμα να παίζαμε με την Χ-Τ2, μέχρι τότε υπομονή.

Last edited by a moderator:

Ναι ο 18-55 είναι από τους ποιο γρήγορους φακούς της Fuji, αν πιάσεις όμως κανέναν 35mmf1,4 δεν θα δεις το τι μπορεί να κάνει η xt2 σε θέματα εστίασης. Αυτό που λέει σωστά το dpreview είναι ότι η ταχύτητα εστίαση της xt2 εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους φακούς που θα χρησιμοποιήσεις, δυστυχώς ακόμα αρκετοί φακοί της fuji είναι σχετικά αργοί σε εστίαση και δεν εκμεταλεύονται τα νέα συστήματα εστίασης. Το αναφέρει αυτό το review διότι π.χ. στο σύστημα m4/3 σχεδόν όλοι οι native φακοί είναι γρήγοροι στην εστίαση με μικρές συνήθως αποκλίσεις μεταξύ τους (εξαιρείται ο Panasonic 20mm) κάτι που δεν συμβαίνει στο σύστημα της Fuji, με τον καιρό θεωρώ και όσο βγαίνουν νέοι φακοί θα αυξάνεται και ο αριθμός των ''γρήγορων'' φακών.

αυτο ισχυει παντως και με ολες σχεδον τις αλλες εταιρεις-συστηματα... και στη sony και στη canon ισχυει αυτο (φανταζομαι και στη Nikon).
Δεν ειναι κατι νεο.

αυτο ισχυει παντως και με ολες σχεδον τις αλλες εταιρεις-συστηματα... και στη sony και στη canon ισχυει αυτο (φανταζομαι και στη Nikon).
Δεν ειναι κατι νεο.

Απλά στις Mirrorless παρουσιάζεται το φαινόμενο σε μεγαλύτερο βαθμό στις Fuji....στο m4/3 είναι ελάχιστες οι αποκλείσεις στην ταχύτητα εστίασης από φακό σε φακό, στην sony και Samsung υπάρχει άλλα σε μικρότερο βαθμό....όταν είχα την X-e2 είχα την κατοχή μου τους φακούς 18-55, 18, 27, 35 και 16-50...ξεχνώντας τελείως το οπτικό κομμάτι, όλοι οι φακοί (με εξαίρεση τον 18-55) ήταν θορυβώδης και υστερούσαν αισθητά σε ταχύτητα εστίασης σε σχέση με τον 18-55.....νομίζω έχουν παλιού τύπου μοτέρ που είναι διαφορετικό από αυτό του 18-55...δεν ξέρω αν στους νέους φακούς η Fuji (π.χ. 35mmf2) χρησιμοποιεί το μοτέρ του 18-55...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To dpreview τα έκανε μαντάρα στο review της fuji.
Αν διαβάσετε και τα σχόλια από κάτω γίνεται χαμός για αυτό το λόγο.
Χωρίς φανμποισμούς κτλ η Fuji έβγαλε μία από τις κορυφαίες μηχανές της χρονιάς.
Διόρθωσε πολλές αδυναμίες (εστίαση,video κ.α.) και δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής αλλά πρωταγωνιστής.
Όλο και περισσότερος κόσμος πάει προς την αγκαλιά της fuji λόγω σωμάτων πια αλλά και και λόγω των εξαιρετικών φακών.
To dpreview είναι "μαγαζί" με πελάτες και χορηγούς τις φωτογραφικές εταιρίες οπότε και τα review του είναι σε αυτό το πνεύμα.
Μακάρι να είχαμε τώρα το ζεστό το χρήμα να παίζαμε με την Χ-Τ2, μέχρι τότε υπομονή.

Παναγιώτη η Fuji XT2 είναι πολύ καλή μηχανή όπως είναι και η Nikon D500, η Panasonic G80 (ειδικά αυτή με την τιμή που έχει θα κλείσει σπίτια!!!), η Sony A6500, η Sony A6300, η Olympus EM1II και σίγουρα θα είναι εξαιρετική και η Panasonic GH4....όλες αυτές έχουν πλέον 4κ και όλες έχουν εξαιρετικά συστήματα εστίασης, ενώ κάποιες από αυτές έχουν και IBIS και touch οθόνη (Must και τα 2 για βιντεόφιλους)....όλοι λίγο πολύ προχωράνε μπροστά και όλοι προσθέτουν και διορθώνουν πράγματα....από εκει και πέρα ο καθένας κρίνει σύμφωνα με τις ανάγκες του το τι θεωρεί κορυφαίο....τώρα για το αν κόσμος πάει στην αγκαλιά της Fuji, δεν ξέρω να σου απαντήσω και αυτό μόνο με metrics πωλήσεων μπορούμε να το διαπιστώσουμε, τα σχόλια στο Dpreview πάντως δεν είναι δείκτης πωλήσεων, και η Pentax k1 2.700 σχόλια έχει το review της και όλοι Nikon/Canon παίρνουν!!!

παντως , ειναι η πρωτη φορα που ΑΝ ειχα τα χρηματα , θα δυσκολευομουν πολυ ν αποφασισω για μια απο τις 3-4 mirrorless (Sony 6500 - Oly EM1 II - XT2 - GH5).

Oλες τους εχουν κατι διαφορετικο να προσφερουν , διαφορετικη εικονα, σωματα , δυνατοτητες, ευκολιες.
Ειναι η πρωτη φορα επισης, που ολες αυτες οι μηχανες καλυπτουν σε μεγαλο βαθμο και την απαιτηση για καλο-ποιοτικο βιντεο και μαλιστα 4Κ.

ΠΟΛΥ δυσκολη αποφαση ...

Last edited:

Αυτό που είπες είναι αλήθεια, αν είχα τα χρήματα και δεν είχα φακούς από κάποιο σύστημα θα δυσκολευόμουν και εγώ πάρα πολύ να επιλέξω ανάμεσα σε αυτές τις 4 που ανέφερες....είναι όλες τους πάρα πολύ ολοκληρωμένες και είναι πολύ δύσκολη απόφαση, ευτυχώς που δεν έχω τα χρήματα και δεν μπαίνω σε τέτοιες σπαζοκεφαλιές...

Εμένα μου αρέσουν οι σπαζοκεφαλιές, τα χρήματα μου λείπουν... :bigcry::flipout:

edit: και η σταθεροποίηση στο σώμα των fuji για να βάζω κανέναν prime...

Απάντηση: Re: Fuji XT-2

την εχει δουλέψει κάποιος να μας πει καμιά γνώμη; διαβάζω γενικά πολύ θετικά πράγματα

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-2

την εχει δουλέψει κάποιος να μας πει καμιά γνώμη; διαβάζω γενικά πολύ θετικά πράγματα

Ήταν στα χέρια μας πριν καν έρθει Ελλάδα, εδώ ένα αρχικό review από συνεργάτη
http://www.eyesuncloudedphoto.com/blog/2016/9/11/x-t2-intro

και εδώ ένας πειραματισμός σε φωτογράφηση συναυλίας
http://www.eyesuncloudedphoto.com/blog/2016/9/21/the-x-t2-for-concert