Fuji XT-2 φωτογραφία

Πάντως Τέο οι φωτογραφίες σου και χωρίς Fuji και χωρίς ibis μια χαρά είναι! Απορώ γιατί έδωσα τον 12αρη samyang.

Χεχε σε ευχαριστώ πολύ

Τι να σας πω χρειάζεται το ibis;
Σε εμένα πάντως καθόλου, καφέ έχω να πιω 20 χρόνια.

Εντάξει δεν είναι κ απαραίτητο αλλά βοηθάει αρκετά σε διάφορες περιπτώσεις, ειδικά στο βίντεο. Ειδικά με τόσους καλούς φακούς δίχως σταθεροποιηση θα είναι καλή προσθήκη. Βέβαια όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο σχόλιο το κόστος θα εκτοξευτεί

Στο βίντεο είναι απαραίτητο...θυμαμαι με τον 35αρη 1.4, έτρεμε το σύμπαν στις χερατες λήψεις.
Μακάρι να βγει, αλλά μάλλον θα ανέβει και η τιμή....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Το θεωρώ εκ των ουκ άνευ, αλλά θα κάνει καιρό να περάσει σε όλα τα μοντέλα της...

Απάντηση: Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

Πώς κάνετε έτσι για την σταθεροποίηση; Σαν γερόντια 70 ετών με Πάρκινσον,
Εγώ πιστεύω ότι αν τελικά βάλουν Ibis και το σώμα θα μεγαλώσει, και η μπαταρία θα τελειώνει αμέσως, και η τιμή θα εκτοξευθεί, δεν ξέρω ποιος θα αγοράζει μετά, και θα χαθεί αυτό που έχουμε τώρα, βάρος, όγκος, μέγεθος, ίσως αν έβγαζε κάνα ζουμ 2,8 με καλή σταθεροποίηση να το απόφευγε

Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

Εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θα έρθεις ... με το καλό.

Πώς κάνετε έτσι για την σταθεροποίηση; Σαν γερόντια 70 ετών με Πάρκινσον,
Εγώ πιστεύω ότι αν τελικά βάλουν Ibis και το σώμα θα μεγαλώσει, και η μπαταρία θα τελειώνει αμέσως, και η τιμή θα εκτοξευθεί, δεν ξέρω ποιος θα αγοράζει μετά, και θα χαθεί αυτό που έχουμε τώρα, βάρος, όγκος, μέγεθος, ίσως αν έβγαζε κάνα ζουμ 2,8 με καλή σταθεροποίηση να το απόφευγε

Κάτοχος και εγώ Χ-Τ2 (με 18-55) εδώ και μία εβδομάδα.
Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ πάρα πολύ. Κάποιες σκόρπιες σκέψεις και εντυπώσεις.

Τα Top Dials για τα οποία όλοι τρελαίνονται, δεν με βολεύουν. Ειδικά το ISO Dial. Προτιμώ την μπροστά και την πίσω ροδέλες (+ δαχτυλίδι διαφράγματος) για να ρυθμίζω την έκθεση. Ίσως να συνήθισα με την 6D.
O 18-55 αξιοπρεπής φακός.
Το μεγαλύτερο βάθος πεδίου, είναι εμφανές. Πράγμα που με βάζει σε δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να αποκτήσω τον 16-55 ή να πάρω έναν prime (23mm).
Εστιάζει σε πολύ χαμηλό φωτισμό. Είχα δει βίντεο που ανέφεραν ότι έχει πρόβλημα ακόμα και σε σκοτεινή εκκλησία και είχα ενδοιασμούς.
Ακόμα δεν μου εμπνέει την ίδια σιγουριά όπως η 6D. Υποθέτω επειδή δεν την έχω μάθει ακόμα.

Έχει κάποιος εμπειρία από third party μπαταρίες; Διαβάζω ότι οι Wasabi είναι πολύ καλές, αλλά δεν υπάρχουν στην Ευρώπη.

Θέμα συνήθειας είναι.
Το iso dial ίσως είναι το μόνο που μου λείπει στην Χ-Τ20.
Μπαταρία εγώ θα πρότεινα να πάρεις άλλη μια αυθεντική ειδικά αν τραβάς αρκετά και 4Κ Video.
Μπαταρίες τρίτων w126s νομίζω δεν έχουν βγει ακόμη.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι δεν σου έλειψε τίποτα από την Canon που είχες.
Και ο 18-55 όπως πάντα αξιοπρεπέστατος.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι δεν σου έλειψε τίποτα από την Canon που είχες.
Και ο 18-55 όπως πάντα αξιοπρεπέστατος.

ο 18-55 μονο κιτ δεν ειναι, σε σχεση με οτι canon εξοπλισμο ειχα οι διαφορες ειναι πως με την fuji υπαρχει ενας μαγικος τροπος να σε κανει να θελεις να τραβας και αυτο ειναι πολυ σημαντικο απο μονο του.

Μετά από 3 εβδομάδες με την ΧΤ-2, τα αισθήματα είναι μικτά.
Κάτι το autofocus σε εκκλησίες (χαμηλός φωτισμός), κάτι η σύγκριση με την 6D, αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να την επιστρέψω.
Αν είχα μόνο τον 18-55, θα έλεγα ότι φταίει αυτό. Όμως χρησιμοποιώ και τον 35mm 1.4, και πάλι όταν βλέπω τα αρχεία από την 6D είτε με τον CAnon 70-200 2.8 II, είτε με τον Tamron 24-70 VC, σαν κάτι να λείπει από τα αρχεία της Fuji. Eίναι μόνο το DoF, είναι ο "όγκος" που λένε όλοι ότι δίνουν οι FF μηχανές, είναι τα χρώματα της Canon πιο πολύ του γούστου μου; Έχω μπερδευτεί, και δεν έχω πολύ χρόνο αν θελήσω να την επιστρέψω;
Ποια είναι η γνώμη σας; Η Χ-Τ2 δεν θα έχει ποτέ την ποιότητα εικόνας μίας FF, ακόμα και της entry level 6D; Έχω πέσει σε αρκετά άρθρα που αναφέρουν το ίδιο. "Η Fuji με κάνει να θέλω να φωτογραφίζω, αλλά η FF μου έχει εμφανώς καλύτερη εικόνα".
Η επιλογή 5D mark III υστερεί σε οτιδήποτε εκτός από το κόστος και τον όγκο (που δεν με ενοχλεί); Η 6D mark II ίσως (1 καρτοδέκτης βέβαια);
Μου φαίνεται πολυτέλεια να έχω ως δεύτερο σώμα μηχανή αξίας 1.800 ευρώ. Ακόμα και για προσωπική μου χρήση μου αρέσει να έχω το μέγιστο αποτέλεσμα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας.
Θα ήθελα πολύ να είναι θέμα ικανότητας. Αυτό θα σήμαινε ότι με πολύ εξάσκηση θα έφτανα στο επίπεδο που θέλω.

ΥΓ: είχα και το πρώτο μου κολλημα της κάμερας εν μέσω βάπτισης. Ευτυχώς είχα διαβάσει ότι συμβαίνει και έβγαλα και ξανέβαλα την μπαταρία.

Συχνά που μπαίνω στο νήμα της Fuji στο dpreview διαβάζω θέματα με πολλούς που εξηγούν γιατί έφυγαν από Canon κτλ και πήγαν σε fuji x, αντίστοιχα θα υπάρχει και η αντίθετη πλευρά.
Δεν ξέρω πως στέκεται επαγγελματικά αλλά εγώ έχοντας την Χ-Τ20 με τον 18-55 και μόνο νιώθω ότι έχω πιάσει ταβάνι σε όλα, μάλιστα σκέφτομαι ότι αν είχα 1000 ευρώ θα αγόραζα άλλη μία για δεύτερη για να μπορώ ταυτόχρονα να έχω βίντεο και φωτογραφία.
Έχω φωτογραφίσει μυστήρια σαν καλεσμένος αλλά και μια φορά σαν πρώτος φωτογράφος στο παιδί της ξαδέρφης μου.
Βλέποντας τα δείγματα νομίζω ότι παίζει μπάλα σε επίπεδο CL , μπορεί να μην είναι Μπαρτσελόνα σε κόστος και όνομα αλλά στέκεται αξιοπρεπώς.
Αν σε χαλάει τόσο γύρνα πίσω, τέλεια μηχανή δεν υπάρχει ακόμη.

Φεύγουν αρκετοί από τους δεινόσαυρους για νέες τεχνολογίες και καινοτομίες και να αποφύγουν το βάρος φυσικά, το να διαβάζω ότι έπιασες ταβάνι είναι η υπερβολή φίλε μου Παναγιώτη.
Μη μου γράψεις σύμφωνα με τα βαλάντια σου η λέξη ταβάνι είναι μακρυά ακόμη και για όλες τις εταιρίες.

Για τα δικά μου γούστα και τις ικανότητες μου Βασίλη και με αυτά που βλέπω από τον ανταγωνισμό εγώ έπιασα ταβάνι.
Δεν μου λείπει κάτι για να πω ότι μακάρι να το είχα.

Σίγουρα δουλεύεις πολύ καιρό με την canon και φαντάζομαι δεν έχεις δώσει το χρόνο που χρειάζεται η νέα σου κάμερα.
Παλαιότερα είχα γράψει ότι σε κάθε νέα κάμερα αφιερώνω πολλά κλικς .. ως και 2000.. ως να μάθω τα χούγια της και να με μάθει. Επίσης ο τρόπος επεξεργασίας των φωτογραφιών ξεφεύγει η μία από την άλλη. Ο τρόπος που πιάνεις τη μια από την άλλη ακόμη και η στάση σου για σταθεροποίηση.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έφυγες από FF για crop κάμερα και αυτό το κενό δύσκολα θα το καλύψεις θέλει και εδώ προσαρμογή.
.. έχω στη κατοχή μου την sony α6500 μια εξαιρετική κάμερα σε όλα της όμως όταν έπιασα στα χέρια μου την sony α9 .. προσκύνησα Ο ΕΘΙΣΜΟΣ όπου συμβάλει το FF εκτός από τα καλούδια της.

Μετά από 3 εβδομάδες με την ΧΤ-2, τα αισθήματα είναι μικτά.
Κάτι το autofocus σε εκκλησίες (χαμηλός φωτισμός), κάτι η σύγκριση με την 6D, αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να την επιστρέψω.
Αν είχα μόνο τον 18-55, θα έλεγα ότι φταίει αυτό. Όμως χρησιμοποιώ και τον 35mm 1.4, και πάλι όταν βλέπω τα αρχεία από την 6D είτε με τον CAnon 70-200 2.8 II, είτε με τον Tamron 24-70 VC, σαν κάτι να λείπει από τα αρχεία της Fuji. Eίναι μόνο το DoF, είναι ο "όγκος" που λένε όλοι ότι δίνουν οι FF μηχανές, είναι τα χρώματα της Canon πιο πολύ του γούστου μου; Έχω μπερδευτεί, και δεν έχω πολύ χρόνο αν θελήσω να την επιστρέψω;
Ποια είναι η γνώμη σας; Η Χ-Τ2 δεν θα έχει ποτέ την ποιότητα εικόνας μίας FF, ακόμα και της entry level 6D; Έχω πέσει σε αρκετά άρθρα που αναφέρουν το ίδιο. "Η Fuji με κάνει να θέλω να φωτογραφίζω, αλλά η FF μου έχει εμφανώς καλύτερη εικόνα".
Η επιλογή 5D mark III υστερεί σε οτιδήποτε εκτός από το κόστος και τον όγκο (που δεν με ενοχλεί); Η 6D mark II ίσως (1 καρτοδέκτης βέβαια);
Μου φαίνεται πολυτέλεια να έχω ως δεύτερο σώμα μηχανή αξίας 1.800 ευρώ. Ακόμα και για προσωπική μου χρήση μου αρέσει να έχω το μέγιστο αποτέλεσμα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας.
Θα ήθελα πολύ να είναι θέμα ικανότητας. Αυτό θα σήμαινε ότι με πολύ εξάσκηση θα έφτανα στο επίπεδο που θέλω.

ΥΓ: είχα και το πρώτο μου κολλημα της κάμερας εν μέσω βάπτισης. Ευτυχώς είχα διαβάσει ότι συμβαίνει και έβγαλα και ξανέβαλα την μπαταρία.

Last edited:
O 35/1.4 είναι πολύ αργός στην εστίαση. Τη χαντακώνει τη μηχανή. Πάρε 35/2

Ναι, Παναγιώτη. Την έστειλα την Παρασκευή. Μόλις γίνει η επιστροφή, μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά 5D mark III. Ψάχνομαι ήδη για φακό. Καλοβλέπω τον Canon 35mm L 1.4.