Μετά από 3 εβδομάδες με την ΧΤ-2, τα αισθήματα είναι μικτά.
Κάτι το autofocus σε εκκλησίες (χαμηλός φωτισμός), κάτι η σύγκριση με την 6D, αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να την επιστρέψω.
Αν είχα μόνο τον 18-55, θα έλεγα ότι φταίει αυτό. Όμως χρησιμοποιώ και τον 35mm 1.4, και πάλι όταν βλέπω τα αρχεία από την 6D είτε με τον CAnon 70-200 2.8 II, είτε με τον Tamron 24-70 VC, σαν κάτι να λείπει από τα αρχεία της Fuji. Eίναι μόνο το DoF, είναι ο "όγκος" που λένε όλοι ότι δίνουν οι FF μηχανές, είναι τα χρώματα της Canon πιο πολύ του γούστου μου; Έχω μπερδευτεί, και δεν έχω πολύ χρόνο αν θελήσω να την επιστρέψω;
Ποια είναι η γνώμη σας; Η Χ-Τ2 δεν θα έχει ποτέ την ποιότητα εικόνας μίας FF, ακόμα και της entry level 6D; Έχω πέσει σε αρκετά άρθρα που αναφέρουν το ίδιο. "Η Fuji με κάνει να θέλω να φωτογραφίζω, αλλά η FF μου έχει εμφανώς καλύτερη εικόνα".
Η επιλογή 5D mark III υστερεί σε οτιδήποτε εκτός από το κόστος και τον όγκο (που δεν με ενοχλεί); Η 6D mark II ίσως (1 καρτοδέκτης βέβαια);
Μου φαίνεται πολυτέλεια να έχω ως δεύτερο σώμα μηχανή αξίας 1.800 ευρώ. Ακόμα και για προσωπική μου χρήση μου αρέσει να έχω το μέγιστο αποτέλεσμα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας.
Θα ήθελα πολύ να είναι θέμα ικανότητας. Αυτό θα σήμαινε ότι με πολύ εξάσκηση θα έφτανα στο επίπεδο που θέλω.
ΥΓ: είχα και το πρώτο μου κολλημα της κάμερας εν μέσω βάπτισης. Ευτυχώς είχα διαβάσει ότι συμβαίνει και έβγαλα και ξανέβαλα την μπαταρία.