Fuji XT-2 φωτογραφία

για τον fujinon 60mm??

Ψάχναμε κάτι πιο οικονομικό για αρχή

Έχω το MCEX-11 ,εννοείται δουλεύει και autofocus .Δες τον πίνακα για τον φακό που έχεις και κρίνε

Οκ ευχαριστώ! Μάλλον θα γίνει αγορά.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μια χαρά δουλεύουν αυτά, απλά θέλουν "μακρύ" φακό (ή ζουμ σε μεγάλες εστιακές) και να λάβετε υπόψη ότι ξεγελάνε τουλάχιστον 1 στοπ την φωτομέτρηση της μηχανής - οπότε υπερεκθέτουμε +1 (ξαναλέω: τουλάχιστον).

Επειδή ίσως πάρω και εγώ macro με επαφές και δεν έχω ασχοληθεί.
Γιατί μπερδεύουν τη φωτομέτρηση? Δεν διαβάζει η φωτογραφική ότι φως πέφτει στον αισθητήρα, ή διαβάζει τον φακό και το διάφραγμα ηλεκτρονικά σαν να μην υπήρχε η σωλήνα και έτσι αποφασίζει χωρίς να λαμβάνει υπόψη το πραγματικό φώς?

Re: Απάντηση: Fuji XT-2 φωτογραφία

ξαναέβαλα το ερώτημα σε άλλο νήμα, το οποίο ίσως δεν είναι τόσο δημοφιλές,

συγνώμη για την επανάληψη, αλλά επειδή ίσως προχωρήσω σε αγορά νέου σώματος

στο παραπάνω review και στην κάρτα σε σύγκριση με την entry level (για τα 24 mp) ΧΑ-3,
η μικρή όσον αφορά ευκρίνεια του jpeg μου φαίνεται ίδια, αν όχι μια ίδέα καλύτερη από την ΧΤ2,
όσον αφορά χρώμαατα αλλού προτιμώ τη μία και αλλού την άλλη,

έχει κανείς κάποιο σχόλιο για την σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο; αποκλειστικά όσον αφορά jpeg από την κάμερα

X-A3 AA filter, X-T2 no AA filter... αν σου λεει κατι
τα υπολοιπα ειναι θεμα αισθητικης και γουστου

Σκέφτομαι να βάλω αυτό το screen protector, το είχα βάλει και στην Χ-Τ1 ,πολύ καλό.Έλεγα να μη βάλω ,αλλά μετά από πολύ λιώσιμο και μικροχτυπήματα της μηχανής (ήδη το made in σβήστηκε από γδάρσιμο σε ταξίδι) έφτασε η ώρα .Φοβάμαι όμως πλέον τις καθυστερήσεις αποστολών εκτός Ευρώπης ,μιας και από Κίνα πήρα δύο soft releases και μετά από 2 μήνες ακόμα να φανούν. Ξέρω ότι από Αμερική λογικά θα κάνει πιο γρήγορα,εκτός αν οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης εξαρτώνται από το τελωνείο .Άραγε σταματάνε τελωνείο και προϊόντα λίγων ευρώ και αργούν να παραδοθούν; Αν ναι, υπάρχει εναλλακτική από amazon στην Ευρώπη;

Για άσχετους σαν και μένα, ένα χρήσιμο tip που ανακάλυψα σήμερα: Το μικρό φλασάκι της Fuji EF-X8 ,που περιλαμβάνεται στις περισσότερες X μηχανές, λειτουργεί και ως ψευτο-trigger με διάφορα φλας ,όπως το nissin i40 που έχω ,για off flash φωτογράφιση .

Καλά έκαναν με την οθόνη ( εγω την έχω συνηθίσει παρά την πρεσβυωπία) και όσο ποιό DSLR Size/Functions τόσο καλύτερα

Καλησπέρα παιδιά.
Σήμερα διαπίστωσα ότι κατά το κλείσιμο της μηχανής,και ακριβώς στην εμφάνιση του β€œsensor cleaning”, ακούγεται ένας ήχος σαν τριξίματακι (squeaking). Σε μια πρώτη αναζήτησή βρήκα μόνο ένα σχετικό ποστ στο google όπου κάποιος τύπος την πήγε αντιπροσωπεία και λέει ότι χρειάστηκε να του αλλάξουν logic board. Σημειώνω ότι η μηχανή λειτουργεί κανονικά. Είναι εκτός εγγύησης και σκέφτομαι μήπως χρειαστεί να την πάω κι εγώ στην επίσημη.Εχετε ακούσει για κάτι παρόμοιο; Έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι άλλο ή κάποιον με καλό όνομα για επισκευή (αν χρειαστεί);

Ευχαριστώ πολύ

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Fuji XT-2 φωτογραφία

Καλησπέρα παιδιά.
Σήμερα διαπίστωσα ότι κατά το κλείσιμο της μηχανής,και ακριβώς στην εμφάνιση του β€œsensor cleaning”, ακούγεται ένας ήχος σαν τριξίματακι (squeaking). Σε μια πρώτη αναζήτησή βρήκα μόνο ένα σχετικό ποστ στο google όπου κάποιος τύπος την πήγε αντιπροσωπεία και λέει ότι χρειάστηκε να του αλλάξουν logic board. Σημειώνω ότι η μηχανή λειτουργεί κανονικά. Είναι εκτός εγγύησης και σκέφτομαι μήπως χρειαστεί να την πάω κι εγώ στην επίσημη.Εχετε ακούσει για κάτι παρόμοιο; Έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι άλλο ή κάποιον με καλό όνομα για επισκευή (αν χρειαστεί);

Ευχαριστώ πολύ

Χρησιμοποιείς φακό με ios? Μήπως είναι από κει ο θόρυβος;