Fuji xt-20

Video Review με πρωτογενές δικό μου υλικό γιατί έχω γίνει γραφικός να λέω ότι τα καλύτερα review είναι η αποτύπωση των δικών μας φωτογραφικών εμπειριών.
Συναυλία Γιάννη Χαρούλη στο χωριό Λουτρά της Τήνου.
Fuji X-T20 + Fujinon 18-55 με iso 1600 ,f4, S1/50, Profile Standard, Ois on,Nr -4 όλα τα άλλα στο 0, caf στη ρύθμιση SET 1 STANDARD SETTING FOR MULTI-PURPOSE: A standard tracking option that works well with the typical range of moving subjects.
Ο φακός είναι στο μέγιστο ζουμ και κρατάω τη μηχανή πιο πάνω από το ύψος του κεφαλιού μου προσπαθώντας με δυσκολία να την κρατήσω σταθερή.
Η εστίαση είναι με κουτάκι μικρό στο κέντρο και η αλλαγή γίνεται χωρίς τη χρήση της οθόνης αφής απλά με μετακίνηση.
Για τον ήχο έχω συνδέσει το Rode videomicro αλλά μάλλον έχω θέμα με το αντάπτορα του βύσματος από 3.5 σε 2.5 και ακούγεται κάτι τριξίματα αλλά και σε άλλα βίντεο έχω πάρα πολύ χαμηλό ήχο με παράσιτα.
Όποια απορία δεκτή.
https://www.youtube.com/watch?v=_SbbISddcrI

Iso Test and Ois Test Fujifilm X-T20 + XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS
Χεράτη με τη σταθεροποίηση στο On και τεχνικά χαρακτηριστικά:
Iso 6400, f4, S 1/8s,Nr -4,Wb Auto,Focal Length 52.7 mm, Film Simulation standard (Provia)
Jpeg κατευθείαν από τη μηχανή χωρίς καμία επεξεργασία.
DSCE1570 by thniakos2001, on Flickr

Πολύ καλή συμπεριφορά, έχει κρατήσει χρώμα και ο θόρυβος είναι σχεδόν ανεπαίσθητος...

Μια και το έφερε η κουβέντα, να πω ότι τελευταία εντυπωσιάζομαι από τα έτοιμα jpeg των μηχανών - μεταξύ αυτών και οι δυο δικές μου Panasonic GX80, TZ100 - αλλά και άλλες που βλέπω διάφορα δείγματα. Μερικές φορές ακόμα και το prime NR του DxO δεν τα καταφέρνει ούτε να πλησιάσει τα ίδια αποτελέσματα...

Σε όλες τις μηχανές μου από την πρώτη στιγμή το Nr μπαίνει στο μέγιστο αρνητικό οπότε δεν έχω γνώμη για τη συμπεριφορά τους σε διαφορετικές συνθήκες.
Σίγουρα πάντως η Fuji το διαχειρίζεται με αποτελέσματα πιο φιλικά στο μάτι.

Εντυπωσιακη φωτογραφια σε τοσο υψηλο ISO.Πολυ καλη διαχειριση.Παναγιωτη εχω την περιεργεια να δω πως θα ζωγραφιζε ο 10-24 f4 στις ιδιες συνθηκες

Ευχαριστούμε, θα τα ανοίξω με το C1 μια και το DxO δεν την γουστάρει την fuji (κακώς)...

Ναι δεν τα ανοίγει το Dxo και είναι κρίμα γιατί είναι εύκολο και βολικό πρόγραμμα αλλά με το C1 και το Lightroom μια χαρά γίνεται δουλειά.

Το ιδανικο δεν θα ηταν να ανοιχτουν με το iridient κ μετα να σταλει στο LR; Εχουν λυθει τα θεματα fuji-LR;

Για να παρουμε μια γευση ομως το Iridient δουλευει κ σαν demo με φουλ δυνατοτητες, με την μονη διαφορα οτι προσθετει watermark.

η xt 20 δεν υποστηρίζει το αντίστοιχο πρόγραμμα επί του παρόντος, όπως και τα περισσότερα μοντέλα άλλωστε,
το αν θα γίνει στο μέλλον με αναβάθμιση, εξαρτάται από τις απαιτήσεις σε hardware από την κάμερα

από την άλλη δεν ξέρω κατά ποόσ δίνει ευελιξία σε αυτούς που θέλουν να επεξεργάζονται με το δικό τους τρόπo τα RAW

θα το ξαναπώ, αλλά για μένα θα έπρεπε η fuji να έδινε 1-2 μοντέλα με Bayer αισθητήρα, πέραν του entry level ΧΑ 3 και του medium format GFX 50S