Fuji xt-20

Τηλέφωνα χτες σε όλα τα φωτομαγαζιά της χώρας και η Χ-Τ20 άφαντη.
Λίγες μηχανές έρχονται και αυτές είναι κρατημένες.
Υπάρχει μου είπαν πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα παγκοσμίως αλλά εγώ πιστεύω ότι επειδή είμαστε μικρή αγορά και παίρνουμε τα ψίχουλα.

Μάλλον ελληνικό είναι το θέμα. Εδώ τη βλέπω σε προσφορά, άρα υποθέτω άνετη διαθεσιμότητα.

https://www.adorama.com/ifjxt20bk2l...mpaign=Email_Exclusive_Brand_Sale_Canon_91517

χθες στο Βελιγράδι, τα δυο καταστήματα που κάνουν μεγάλες πωλήσεις είχαν πολλές Fuji. Το ένα από τα δυο είχε πολλές, ίσως περισσότερα από 10 κουτιά γεμάτα Xt20 και μικρότερο αριθμό ΧΤ2. Αλλά εμένα είχε κολλήσει το μάτι μου στην GFX 50. Δυστυχώς για να τη βάλεις στο χέρι ήθελε ΑΦΜ επαγγελματία φωτογράφου ή συνδρομή στο CPS σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Απάντηση: Re: Fuji xt-20

Και εγώ στο περίπτερο της Fuji στην έκθεση που έγινε Ελλάδα μόνο με αυτή ασχολήθηκα ένα μισάωρο και βάλε, λίγο έλειψε να την πάρω μαζί μου, πήρα και αρκετά δείγματα που μου άρεσαν πάρα πολύ παρότι δεν ήταν όλα εστιασμένο σωστά, παρόλη την αργή εστίαση της και το μεγαλύτερο βάρος το κράτημα της ήταν πολύ καλό και η εργονομία της στα δικά μου χέρια σωστή, κράτησα ΧΤ2,ΧΤ20 και τις δοκίμασα αλλά ακόμη και με το πρόσθετο στενό γκριπ δεν μου κάτσε καλά η ΧΤ2.
Για τη διαθεσιμότητα Ελλάδα της μηχανής εϊναι θέμα από όσο ξέρω καθαρά δικό μας και της εδώ αντιπροσωπίας, Ευρώπη υπάρχει διαθεσιμότητα.

Ουτε αργη εστιαση εχει η xt20, ουτε ειναι στενο το grip της xt2

Εκτος αν εχεις χερια, παλαμες, δακτυλα μεγαλυτερα

Υπαρχουν κατοχοι εδω κ των δυο συστηματων, για συναντηση κ τσεκ, για του λογου το αληθες

Δεν θελω να υπερασπιζομαι την fuji γιατι το χει δει Leica, εδω στην Ελλαδα σε τιμες,

Για να σας προλαβω το λεω

Η αργή εστίαση αφορούσε την GFX 50 ;)
Οντως
Εκαμα λαθος, ελπιζω να με συγχωρησετε,

Παντως μεσαιο φορμα κ γρηγορη, δεν ξερω ποια ειναι

Την τσεκαρα την 50 gxf στην εκθεση, και σε σχεση με dslr και mirrorless ενοειται οτι δεν μπορει να συγκριθει η ταχυτητα του af

Η fuji λεει βεβαια, οτι για μεσαιου φορμα μηχανη, εχει γρηγορη εστιαση,

Οσο για την xt20, θελει γκριπακι, για καλυτερο πιασιμο, εχει αναφερθεί από παλια εδω, μιας κ εχουν ιδιο σκαρι με την xt10

Δεν υπάρχει κάτι να συγχωρήσω, πολλές φορές και εγώ βιάζομαι και δεν διαβάζω με προσοχή, δεν περίμενα την GFX γρήγορη σε εστίαση, το αναφέρω απλά γιατί δεν κάνει για κάλυψη κάποιου event, περισσότερο με ενόχλησε ότι κάποιες φορές είχα επιβεβαίωση εστίασης χωρίς να έχει εστιάσει ή μου έδωσε μπρος ή πιο πίσω από εκεί που σημάδευα, αυτά όλα μπορεί να έχουν βελτιωθεί με firmware, δεν το ξέρω. Όταν όμως είναι σποτ σε αποζημιώνει και με το παραπάνω το αρχείο της. Το πρόσθετο grip της ΧΤ2 είναι ελλιπές για εμένα και τα δικά μου χέρια στο κατακόρυφο ειδικά με βαρύ τηλεφακό, στο οριζόντιο είναι μια χαρά. ΧΤ20 με grip δεν δοκίμασα και μιας και είναι το νήμα της το κλείνω εδώ.

Last edited:
Συνολικα βγαίνει 125 ευρώ αλλά είναι το γνήσιο μεταλλικό.
Εσύ για την δικιά σου έχεις πάρει;

Συμφωνώ με τον Παναγιώτη, είναι πολύ χρήσιμο το Grip ειδικά στην Xt-20 άλλα 100 ευρώ είναι υπερβολικό ποσό, σίγουρα θα υπάρχουν no name grip με τιμές όχι πάνω από 40 ευρώ, καλύτερα να κοιτάξεις ένα τέτοιο....

Re: Απάντηση: Fuji xt-20

Συνολικα βγαίνει 125 ευρώ αλλά είναι το γνήσιο μεταλλικό.
Εσύ για την δικιά σου έχεις πάρει;

Γιατί δεν παίρνεις κάτι τέτοιο και τα λεφτά που θα σου περισσέψουν κράτα τα για καμιά μελλοντική επένδυση σε κανένα φακό!!
https://www.amazon.co.uk/First2savv...qid=1506348316&sr=8-1&keywords=fuji+xt20+grip

ή κοίτα και το meike που ουσιαστικά είναι αντίγραφο του Grip της fuji σε κάτω από την μισή τιμή!!
https://www.amazon.co.uk/Meike-MK-X...qid=1506348430&sr=1-3&keywords=fuji+xt20+grip

Νίκο (karamela) είδα στο Facebook ότι κέρδισες σε διαγωνισμό Χ-Τ20 +18-55 και τη δίνεις σε πολύ καλή τιμή.
Συγχαρητήρια.
Νομίζω ότι πρέπει να την κρατήσεις τη μηχανή, τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα γίνονται για κάποιο λόγο, η μοίρα σου φωνάζει Fuji.

Ευχαριστώ πολύ!!
Τι να σου πω Παναγιώτη έχω ήδη την Sony A6300 Και την Canon 800D που την δεύτερη την πήρα για πλάκα και ενώ δεν το περίμενα μου αρέσει πάρα πολύ. Οπότε δύσκολο να έχω και τρίτη μηχανή, θεωρώ καλύτερα να την δώσω και να πάρω κανένα φακό!!!
Το θέμα μου κυρίως είναι ότι ενώ είναι πολύ καλή η X-T20 οι φακοί είναι όλοι πανάκριβοι, καλοί μεν πανάκριβοι δε....στη fuji δυστυχώς ισχύει ότι για να πας από το ένα μέρος στο άλλο ή πας με την Mercedes ή πας με τα πόδια,.....στην Canon π.χ. υπάρχει η mercedes άλλα έχει και Kia Και Toyota Κλπ.... δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις!!!χαχα

Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση ακόμα όμως το σκέππτομαι, ανάλογα και αν θα βρω αγοραστή στην τιμή που θέλω θα κριθεί αν θα την δώσω!! Στο τσακ είμαι να ανοίξω το κουτί άλλα κρατιέμαι με νύχια και με δόντια!!!

Ευχαριστώ πολύ!!
Τι να σου πω Παναγιώτη έχω ήδη την Sony A6300 Και την Canon 800D που την δεύτερη την πήρα για πλάκα και ενώ δεν το περίμενα μου αρέσει πάρα πολύ. Οπότε δύσκολο να έχω και τρίτη μηχανή, θεωρώ καλύτερα να την δώσω και να πάρω κανένα φακό!!!
Το θέμα μου κυρίως είναι ότι ενώ είναι πολύ καλή η X-T20 οι φακοί είναι όλοι πανάκριβοι, καλοί μεν πανάκριβοι δε....στη fuji δυστυχώς ισχύει ότι για να πας από το ένα μέρος στο άλλο ή πας με την Mercedes ή πας με τα πόδια,.....στην Canon π.χ. υπάρχει η mercedes άλλα έχει και Kia Και Toyota Κλπ.... δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις!!!χαχα

Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση ακόμα όμως το σκέππτομαι, ανάλογα και αν θα βρω αγοραστή στην τιμή που θέλω θα κριθεί αν θα την δώσω!! Στο τσακ είμαι να ανοίξω το κουτί άλλα κρατιέμαι με νύχια και με δόντια!!!

δεν είναι ακριβώς έτσι karamela. Κατ´αρχήν ο 18-55 δεν είναι κιτ φακός επομένως τον κρατάς. Από εκεί και πέρα οι φακοί οι καλοί ζουμ φακοί είναι ο 50-140 που στοιχίζει 1500 και όντως θεωρείται ακριβός φακός και ο 10-24 που στοιχίζει 1000 ευρώ και μάλλον είναι λογικά τιμολογημένος. Πριν ένα μήνα κάποιος πούλησε σε fΒ και ΧΕ ένα σετάκι μηνών στα 1600 ευρώ τους δυο φακούς. Not bad at all...

δεν είναι ακριβώς έτσι karamela. Κατ´αρχήν ο 18-55 δεν είναι κιτ φακός επομένως τον κρατάς. Από εκεί και πέρα οι φακοί οι καλοί ζουμ φακοί είναι ο 50-140 που στοιχίζει 1500 και όντως θεωρείται ακριβός φακός και ο 10-24 που στοιχίζει 1000 ευρώ και μάλλον είναι λογικά τιμολογημένος. Πριν ένα μήνα κάποιος πούλησε σε fΒ και ΧΕ ένα σετάκι μηνών στα 1600 ευρώ τους δυο φακούς. Not bad at all...

Κοίταξε ο καθένας μας έχει διαφορετική άποψη, σαφώς και αξίζουν τα λεφτά τους οι φακοί Fuji και είναι κορυφαίοι άλλα και πάλι είναι εκτός από τα Budget τα δικά μου, ακόμα και τα 1.600 που ανέφερες είναι ΠΑΡΑ πολλά για μένα και δεν μπορώ να τα δώσω οπότε θα μείνω με τον 18-55 που ναι μεν είναι ποιοτικός άλλα το εστιακό τους εύρος είναι εντελώς αδιάφορο για μένα, θέλω κάτι ποιο ευρυγώνιο και κάτι σε ποιο τηλεφακό, ενώ θέλω και φακούς Prime, pancakes κλπ....για όλα αυτά θέλω κάμποσα χιλιάρικα που δεν τα έχω και ούτε μπορώ να τα δώσω!!! Για αυτό το λόγο έχω την Canon 800D!!
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα με 800-900 ευρώ στην canon αγοράζω καινούρια: (Canon 10-18mm, canon 24mmf2,8 pancake, Canon 50mmf1,8, canon 55-250, Yongnuo 35mmf2, Yongnuo 100mmf2) ένα ολόκληρο σύστημα με τα όλα του με κόστος όσο σχεδόν ένας φακός στην Fuji!!!
Τέλοςπάντων, το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα και έχουμε διαφορετική άποψη οπότε για να μην γεμίζουμε το νήμα άσκοπα ας μείνουμε σε αυτό....Ευχαριστώ