Fuji XT-3 φωτογραφία

Απάντηση: Re: Fuji XT-3 φωτογραφία

Γιάννη πολύ γλυκειά η Ιρις , πήρα την πρωτοβουλία και πέρασα τις κοινές ευχές σας στο σχετικό νήμα

Απάντηση: Re: Fuji XT-3 φωτογραφία

...5. Δυσκολεύτηκα να βρω φακούς σε καλή τιμή. Επιπλέον οι οικονομικοί primes αν και πολύ καλοί δεν έχουν σταθεροποίηση

Τα 'πες όλα...

Γιάννη απίστευτο πλάσμα!

Εγω την έδωσα την ΧΤ3.
Με χάλασαν 2-3 πραγματάκια κι ετσι την ανταλλαξα με φίλο και κράτησα την ΧΤ100.
1. Έλλειψη dedicated video button - πιθανον να γίνεται από τα μενου αλλά δεν το έψαξα
2. 4Κ/60p πρεπει να μειώσεις τα mbps στα 200 από 400 που δίνει στα 30p
3. Πολύ flickering στο video αν δεν έχεις τη σωστή ταχυτητα
4. Για επισκόπηση φωτογραφίας με τον 15-45 έπρεπε να περιμένω 2 δευτερόλεπτα να μαζέψει ο φακός πριν δείξει τη φωτογραφία στην οθόνη (μαύρη οθόνη) απο τη στιγμή που πατουσα το play
5. Δυσκολεύτηκα να βρω φακούς σε καλή τιμή. Επιπλέον οι οικονομικοί primes αν και πολύ καλοί δεν έχουν σταθεροποίηση

Για το κουμπί του βίντεο πραγματικά δεν ξέρω τι σκέφτονταν, εδώ είχε κουμπί για βίντεο η πρώτη xt1!!
Για το 4Κ από όσο είδα έχει και crop στα 4Κ60p, ενώ πρόσφατα δοκίμασα την xt2 Και παρατήρησα ότι και αυτή έχει σημαντικό μάλιστα crop σε 4K στα 30p.
Για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη πάντως θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαν βάλει ένα digital ibis για βίντεο από την στιγμή που δεν έχει κανονικό Ibis και δεν έχουν και σταθεροποίηση και οι Prime φακοί.
Για το κόστος των φακών γνωστό το θέμα!! Αν επενδύσεις σε Fuji Και θες πλήρες σύστημα φακών πρέπει να τα σκάσεις, δεν έχεις εναλλακτική λύση.

FG9mBU.jpg

Καλορίζικη TZO!!

Υ.Γ. Τον 23mmf2 τον έχω και εγώ (σε μαύρο χρώμα όμως), φακός γλύκα και τολμώ να πω ότι τον έχω λατρέψει!!

Ευχαριστώ.
To battery grip ήταν η έκπληξη για μένα. Εξαιρετική κατασκευή και απογειώνει το πιάσιμο της μηχανής.
Ταυτόχρονα είναι διπλός φορτιστής. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ο 9V μετασχηματιστής, κάτι που δεν έχω ξαναδεί αλλού.
Μέχρι και δύο πολύ μικρά ενδεικτικά λαμπάκια-βουλίτσες έχει το battery grip, που δείχνουν ποια από τις δύο μπαταρίες φορτίζει!

Προσοχή στη λεπτομέρεια!! Πανέμορφη πάντως, αν και το grip μου χαλάει προσωπικά το όλο ''κόσμημα'''....TZO να μας γράψεις και εντυπώσεις, ειδικά για το πως σου φαίνεται η μηχανή σε σχέση και με τις άλλες που έχεις. Η γνώμη σου ''μετράει'' καθώς έχεις εμπειρία και ''τριβή'' με πολλές μηχανές άλλων κατασκευαστών.

Y.Γ. Of topic, ο δικός μου ο ''Παππούς'' (X-T1) με τον 23mmf2....τα χρόνια πέρασαν μεν για τον ''Παππού'' άλλα συνεχίζει να δείχνει τι αξίζει!!!!

Attachments

• PC147422.jpg
    PC147422.jpg
    186 KB · Views: 188
Καλοκλικωτη _tzo_.Μπορεις να μας πεις τους λογους που σε οδηγησαν σ'αυτην την αγορα;

Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Eυχαριστώ.
Ή τώρα ή ποτέ ήταν η αγορά μηχανής σειράς Χ-Τ.
Εξελικτικά ώριμο μοντέλο είναι πλέον η X-T3.
Όσο ώριμο μπορεί να είναι μέχρι την έλευση της Χ-H2, που πιστεύω θα είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση της Fuji.

Με τον FE28/2 θα μπορούσε να συγκριθεί που είναι κοντινός του σε κατηγορία τιμής και μεγέθους.

Απ' όσο βλέπω όμως όντως φαίνεται soft σε κοντινό θέμα τέρμα ανοιχτός.

ειναι ο 23mm τοσο soft οσο λενε, σε κοντινα θεματα , τερμα ανοιχτος ?
Εχεις να τον συγκρινεις με καποιον αλλο αντιστοιχο σε sony κλπ ?

Προσωπικά δεν έχω δει κάποιο θέμα με softness, οκ δεν έχω τραβήξει και πολλές φώτος στην minimum εστιακή απόσταση και τέρμα ανοιχτός, άλλα μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι σίγουρα καλύτερος από τον φακό των Fuji X100. Θεωρώ ότι κάπως υπερβολικά του έχει βγει το όνομα του συγκεκριμένου φακού, θα δω μέσα στο ΣΚ να βρώ ή να τραβήξω κάτι τέρμα κοντά στο F2 για να ανεβάσω.

Aπό μπαταρίες ευχαριστημένος με τις Patona Platinum.
16 ευρώ η μία.
Αποστολή Ελλάδα μέσω mailboxde.com.

Κανένα μήνυμα δεν βγάζει η μηχανή και την αναγνωρίζει ως 126S, χωρίς να αλλάζει χρωματισμό η ένδειξη.
Και κρατάει.
Σαν να είναι εργοστασιακή η μπαταρία δηλαδή, καμία διαφορά.

Την εργοστασιακή την έχω εντός μηχανής και τις δύο Patona Platinum στο γκριπ.
Η μηχανή χρησιμοποιεί πρώτα την αριστερή μπαταρία στο γκριπ, μετά τη δεξιά και τελευταία την εσωτερική.
Για φόρτιση δεν μπλέκω με φορτιστές. Συνδέω στο ρεύμα τη μηχανή μέσω του battery grip και φορτίζονται οι δύο μπαταρίες του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Eυχαριστώ.
Ή τώρα ή ποτέ ήταν η αγορά μηχανής σειράς Χ-Τ.
Εξελικτικά ώριμο μοντέλο είναι πλέον η X-T3.
Όσο ώριμο μπορεί να είναι μέχρι την έλευση της Χ-H2, που πιστεύω θα είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση της Fuji.

Ευχαριστω πολυ ΤΖΟ.Πολυς κοσμος περιμενει την ελευση της ΧΗ2.