Fuji XT-3 φωτογραφία

Απάντηση: Fuji XT-3

Θα είναι μεγάλη και ογκώδης για κροπ ακαθρεπτο σώμα .... :flipout:
η αλήθεια είναι ότι μεγαλώνουνε και φουσκώνουνε σιγά σιγά οι ακάθρεπτες, οπότε προβλέπω μελλοντικά την σούπερ ντούπερ mirrorless, να έχει μέγεθος nikon D5😂😂😂

Re: Fuji XT-3

δε λέει και πολλά, απλά το μία δεδομένη στιγμή ήτανε πρώτη σε πωλήσεις,

δεν είναι παράξενο για μοντέλο που μόλις κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμο

η σελίδα λέει "Updated hourly" , αυτή τη στιγμή δείχνει μία compact sony και δύο διαφοερτικά πακέτα με canon eos rebel πιο πάνω,
και το μεσημέρι θα δείχνει κάτι άλλο

δεν λέω ότι δε θα πάει καλά, θα δείξει, απλά δεν μπορείς να κρίνεις από στιγμιαία εικόνα

Στα social media τους τελευταίους μήνες πάντως οι κάτοχοι Fuji και ειδικά της σειράς Χ-Τ δεν τους άρεσε η αφαίρεση του exposure dial ,σε αρκετούς το μεγάλο grip της Χ-Η1 και το μεγαλύτερο μέγεθος .Επί τέσσερις μέρες για 6 ώρες την ημέρα κράταγα την Χ-Τ2+battery grip+10-24 (1400gr) με τρία δάχτυλα με τον αντίχειρα στο πίσω καρούμπαλο ,χωρίς να κουραστώ. Σε πολλούς κατόχους επίσης,η αισθητική παίζει μεγάλο ρόλο .Φανταστείτε την Χ100F με το grip της Χ-Η1 και ibis...Ωραία όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ,αλλά χάνεται όλο το νόημα της Χ100.Όσο το ibis στη Fuji σημαίνει μεγαλύτερο μέγεθος θα έχει δύο στρατόπεδα.Άρα ,υπομονή για την Χ-Η2

Re: Απάντηση: Fuji XT-3

Tην ωρα που η Fuji X-T3 εφτασε να ανταγωνίζεται στα ίσια την GH5 στο βιντεο και γενικα υπάρχουν πολλά μοντελα και για βιντεο και για φωτο , η Olympys Που ειναι ? κοιμαται?
δεν μπορώ να καταλάβω γιατι αργεί να μπει και αυτη στο παιχνίδι ..

https://www.youtube.com/watch?v=4ZHl5pw5KCE

Για να πούμε την αλήθεια στο βίντεο καλύτερη φαίνεται η GH5 ξεκάθαρα σε δυν εύρος και ευκρίνεια. Και η fuji σαν χρώμα. Βέβαια οτιδήποτε λιγότερο από RAW κουβαλά τους συμβιβασμούς και τις επιλογές της κάθε εταιρίας.

Η Olympus είναι ήδη σε πρωτοπορία και χαρακτηριστικά εδώ και 2 χρόνια εκεί που οι άλλοι φθάνουν μόλις τώρα. Σίγουρα κάτι θα σκαρφιστεί.

Πάντα οι άνθρωπο θα γκρινιάζουν και πάντα κάτι δεν θα τους αρέσει, ευτυχώς υπάρχουν επιλογές για όλους....ιδανικά όλοι θα θέλαμε μια μαζεμένη μηχανή, πανέμορφη, μεταλλική με Ibis, σφαίρα εστίαση, άψογη εργονομία και κράτημα, 4κ, slow motion και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, και όλα αυτά σε τιμή χώμα...και πάλι κάποιος θα γκρίνιαζε για κάτι που λείπει...Μην ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι με διαφορετική αισθητική, γούστα και ανάγκες, κάτι που εμάς μας αρέσει σε κάποιον άλλο φαίνεται αδιάφορο ή και χάλια...έτσι είναι η ζωή. Προσωπικά μηχανή 1.000+ ευρώ χωρίς IBIS δεν αγοράζω άλλα όπως είπαμε είναι προσωπικό γούστο του καθενός.

Για να πούμε την αλήθεια στο βίντεο καλύτερη φαίνεται η GH5 ξεκάθαρα σε δυν εύρος και ευκρίνεια. Και η fuji σαν χρώμα.

Η Olympus είναι ήδη σε πρωτοπορία και χαρακτηριστικά εδώ και 2 χρόνια εκεί που οι άλλοι φθάνουν μόλις τώρα. Σίγουρα κάτι θα σκαρφιστεί.

Βασικά το ίδιο θα έλεγα και εγώ, αισθητά καλύτερη φαίνεται η Gh5 σαν συνολικό αρχείο, αν και στο χρώμα είναι επίσης αισθητά καλύτερη η Fuji.

Η Fuji είχε και έχει πάντα σαν πρότυπο τα φίλμ της.
Σαν κάτοχος της μουσειακής S2Pro (αγορασμένη το 2003 και λειτουργεί άψογα ακόμη) ποτέ δεν παραπονέθηκα εγώ ή οι πελάτες μου για το χρώμα.
Πάντα γνώριζα εξ αρχής ότι τα αρχεία της είτε raw είτε jpeg είτε tiff(!) θα είναι άριστα και σχεδόν έτοιμα για χρήση.

Εκει που χωλαίνει είναι η δυναμική περιοχή, αλλά μιλάμε για 15 ετών μοντέλο....

έχω υπομονή μέχρι πέντε χρόνια για την επόμενη μηχανή, αλλά νομίζω δε θα αφήσουν να περάσει πάνω από ενάμιση χρόνος για να βγει η 2

Η αλήθεια είναι ότι κάθε νέα γενιά Χ έχει ουσιαστικές βελτιώσεις ,είναι το βήμα παρακάτω,αλλά λείπουν κάποια πράγματα ,όπως το rec button και custom video settings C1 ,C2 ,C3 , έστω με ένα firmware να αποθηκεύονται οι βίντεο ρυθμίσεις εκεί στα φωτογραφικά C1 ,C2, C3,C4 ,C5 ,C6 ,C7 . Εργονομικά πάσχει λίγο στο βίντεο ,είναι κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη ,οι οποίες πρέπει να προστεθούν.

θελει ακομα λιγη δουλεια η fuji , αλλα κι εδω που εχει φτασει ειναι θαυμα...μεσα σε 2-3 χρονια, εχει κανει αλματα...και θα κανει κι αλλα.
Το καλο με αυτη την εταιρεια , ειναι οτι δεν εχει να προστατεψει μεγαλυτερα μοντελα , πολυ πιο ακριβα κι επαγγελματικα, οπως canon, sony...

Όλα είναι μια συνήθεια και μπορώ να πω ότι πια δεν μου λείπει το rec button, ασφαλώς αν υπήρχε καλοδεχούμενο θα ήταν.

Μόλις στα 1.750 ευρώ το σώμα στην Ελλάδα!! Ο μέσος Αμερικανός θα την πάρει 1.500$ - 1.300 ευρώ, άλλα εμείς στην Ελλάδα επειδή είμαστε ''Large'' και μας τρέχουνε από τα μπατζάκια θα σκάσουμε 1.750...μια χαρά!!

https://www.pttl.gr/echoyme-tis-times-tis-fujifilm-x-t3-kai-pote-tha-einai-diathesimi/

Και τι μας νοιάζει.
Το 2019 θα την πάρουμε 1000 ευρώ από grey market και με τα 750 ευρώ θα πάμε διακοπές να βγάλουμε φωτογραφίες.

Και τι μας νοιάζει.
Το 2019 θα την πάρουμε 1000 ευρώ από grey market και με τα 750 ευρώ θα πάμε διακοπές να βγάλουμε φωτογραφίες.

Πλάκα πλάκα έτσι είναι μην σου πω ότι ίσως σε συμφέρει οικονομικά να πας αεροπορικός στην Νέα Υόρκη να πας αμέσως σε κατάστημα να την πάρεις και να επιστρέψεις αμέσως Ελλάδα!!

Μάλλον η Fujifilm Hellas θέλει όλοι να ψωνίσουν απέξω γιατί σε όσα ευρωπαϊκά site έχω δει την έχουν προπαραγγελία στα 1500...