Fuji XT-3 φωτογραφία

Re: Fuji XT-3

Είναι κρίμα πάντως, μετά αρχίζουν τα γνωστά "να στηρίξουμε την ντόπια αγορά" κ. λ. π.

Είναι κρίμα πάντως, μετά αρχίζουν τα γνωστά "να στηρίξουμε την ντόπια αγορά" κ. λ. π.

Και εγώ με την ντόπια αγορά είμαι και την υποστηρίζω όσο μπορώ, άντε να δώσω και κάτι τις παραπάνω, άλλα όχι 1.750 ευρώ VS 1.300 ευρώ Launch τιμή, αυτό λέγεται κοροϊδία.

Απάντηση: Fuji XT-3

Ίδιο κέρδος έχει και αν την πουλούσε στα 1500 ευρώ.
Τη χασούρα από τις μισές μηχανές που δε θα πουλήσει θα τη βγάλει από το καπέλο που θα έχουν πληρώσει όσοι την πάρουν από Ελλάδα.

Απάντηση: Fuji XT-3

Άλλο 1300 Αμερική άλλο Ευρώπη, τα iPhone Αμερική τα βρίσκεις στο πανέρι , δεν έχουν φόρους το έχουμε πει, συγκρίνεται το 1500 Ευρώ της Ευρώπης με το 1750ευρω της Ελλάδας.

Οι διαφορες αυτές δυστυχώς δεν είναι μόνο σε Fuji είναι σχεδόν σε όλες τις μηχανές εν Ελλαδι , OLYMPUS, Panasonic κλπ. , τα Ελληνικά φωτογραφικα μαγαζιά δν μπορούν να ακολουθησουν και μοιραία θα κλείσουν , μόνο την περίοδο προσφορών θα πλησιάζουν τις τιμές που πουλιούνται έξω.

Κώστα σε Nikon και Canon δεν βλέπεις συνήθως τέτοιες διαφορές, έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο μηχανές αυτών των κατασκευαστών να έχουν φτηνότερη τιμή στην Ελλάδα από διάφορες χώρες τους εξωτερικού.

και 1500 να ήταν ,αφού θα στήσουν καραούλι οι περισσότεροι στο black Friday και στα grey markets .Αυτός που ξέρει να χρησιμοποιεί ακριβές μηχανές ,ξέρει να βρίσκει και χαμηλές τιμές.Όχι πως επικροτώ αυτή την τακτική να μην είναι 1500 παντού ,ειδικά στην Ευρώπη.

Gordon Laing

Re: Απάντηση: Fuji XT-3

Άλλο 1300 Αμερική άλλο Ευρώπη, τα iPhone Αμερική τα βρίσκεις στο πανέρι , δεν έχουν φόρους το έχουμε πει, συγκρίνεται το 1500 Ευρώ της Ευρώπης με το 1750ευρω της Ελλάδας.

Οι διαφορες αυτές δυστυχώς δεν είναι μόνο σε Fuji είναι σχεδόν σε όλες τις μηχανές εν Ελλαδι , OLYMPUS, Panasonic κλπ. , τα Ελληνικά φωτογραφικα μαγαζιά δν μπορούν να ακολουθησουν και μοιραία θα κλείσουν , μόνο την περίοδο προσφορών θα πλησιάζουν τις τιμές που πουλιούνται έξω.

Επειδή ταξιδεύω Αμερική κατ'ελαχιστον 2 φορές τον χρόνο, όλα τα Apple products έχουν πάνω κάτω ίδια τιμή με ελλάδα και Ευρώπη. Ειδικά περι πανεριού δεν ισχύει επ'ουδενι.

Τα μαγαζιά δεν θα αντέξουν, επειδή ο παραδοσιακός χομπίστας φωτογράφος που σήμερα είναι κάποιας ηλικίας -και δεν έχει άμεση επαφή με το της αγορές απο το εξωτερικό- θα σταματήσει να τους επισκέφτεται γιατί δεν θα υπάρχει.
Σχετικά με το οτι δεν μπορούν να ακολουθήσουν δεν το καταλαβαίνω, ο κόσμος και οι αγορές προσαρμόζονται, υπάρχουν ευρωπαικές χώρες μικρότερης οικονομίας, πληθυσμού εντός ευρώ με πολύ καλύτερες τιμές.
Αν πραγματικά δεν αντέχουν, κάτι κάνουν λάθος... το οποίο δεν βλέπουν ή αδιαφορούν ζητώντας να το διορθώσει ο καταναλωτής.

Επειδή ταξιδεύω Αμερική κατ'ελαχιστον 2 φορές τον χρόνο, όλα τα Apple products έχουν πάνω κάτω ίδια τιμή με ελλάδα και Ευρώπη. Ειδικά περι πανεριού δεν ισχύει επ'ουδενι.

Τα μαγαζιά δεν θα αντέξουν, επειδή ο παραδοσιακός χομπίστας φωτογράφος που σήμερα είναι κάποιας ηλικίας -και δεν έχει άμεση επαφή με το της αγορές απο το εξωτερικό- θα σταματήσει να τους επισκέφτεται γιατί δεν θα υπάρχει.
Σχετικά με το οτι δεν μπορούν να ακολουθήσουν δεν το καταλαβαίνω, ο κόσμος και οι αγορές προσαρμόζονται, υπάρχουν ευρωπαικές χώρες μικρότερης οικονομίας, πληθυσμού εντός ευρώ με πολύ καλύτερες τιμές.
Αν πραγματικά δεν αντέχουν, κάτι κάνουν λάθος... το οποίο δεν βλέπουν ή αδιαφορούν ζητώντας να το διορθώσει ο καταναλωτής.

Δεν νομίζω ότι κάνει κάτι λάθος, απλά ο μέσος Ελληνας θέλει με το μικρότερο δυνατό κόπο να βγάλει όσο το δυνατών περισσότερα. Δες παράδειγμα μιας και περάσαμε καλοκαίρι αρκετούς που έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια ή μικρά ξενοδοχεία σε νησιά. Θέλουν με το να δουλέψουν 2-3 μήνες το πολύ να βγάλουν όλα τα έσοδα της χρονιάς και μετά 9 μήνες να κάθονται, σε ευρεία κλίμακα κάπως έτσι σκέφτεται και ο μέσος Ελληνας αντιπρόσωπος. Εδώ φτάσαμε σε σημείο να πάς για έναν απλό καθαρισμό την μηχανή σου σε επίσημο αντιπρόσωπο και να την στέλνουν στο εξωτερικό!!!! (WTF???)...τι να λέμε τώρα!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Fuji XT-3

Τα φυσικά καταστήματα και ειδικά σε κεντρικά σημεία της πόλης δεν έχουν τα ίδια έξοδα με ένα ιντερνετικό μαγαζί που έχει μόνο αποθήκη και δεν δείγματατϊζει αλλά βλέπεις το προϊόν σε φωτογραφία. Ο υπάλληλος εκεί θα πληρωθεί είτε μπει πελάτης είτε όχι, το ίδιο το νοίκι , ΔΕΗ, τηλέφωνα κλπ.

Και εγώ το γραφείο μου μπορώ να το πάω σπίτι μου και να το κλείσω και να γλιτώσω ένα σημαντικό ποσο εξόδων αλλά αν θέλω να με επισκεφτεί πελάτης στο γραφείο μου δεν θα γίνει ποτέ. Γιαυτο έγραψα δεν μπορούν να ακολουθησουν, τα καταστήματα μπορεί να θέλουν αλλά δεν θα μπορούν. Και την στήριξη πρέπει να τη δίνουν οι αντιπροσωπείες και σε αυτές η μαμά αλυσίδα. Πως να πουλήσει π.χ. εδώ ένα μαγαζί αν η ελληνική ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ δεν έχει το δικαίωμα να κάνει cashback και το κάνει η αγγλική και μάλιστα με δικαίωμα κάθε Ευρωπαίου πολίτη εφοσον το πάρει ακόμη και ιντερνετικα από Αγγλία.?

Τεσπά ειμαστε εκτός θέματος οπότε το κλείνω , δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και σε λίγο τα σωματα θα τα πιάνουμε στα χέρια μας από κανενα τουρίστα που θα έρχεται το καλοκαίρι. :flipout:

Ίδιο κέρδος έχει και αν την πουλούσε στα 1500 ευρώ.
Τη χασούρα από τις μισές μηχανές που δε θα πουλήσει θα τη βγάλει από το καπέλο που θα έχουν πληρώσει όσοι την πάρουν από Ελλάδα.

Ναι καλα , ουρα θα κανουν οι αγοραστες να παρουν σωμα Fuji.

Ρε σεις περαν των γνωστων εραστων της εταιρειας μην πιστευετε οτι η καμερα ειδικα στην Ελλαδα επροκειτο να κανει καλες πωλησεις ακομα και ιδια τιμη να ειχε.

Κώστα σε Nikon και Canon δεν βλέπεις συνήθως τέτοιες διαφορές, έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο μηχανές αυτών των κατασκευαστών να έχουν φτηνότερη τιμή στην Ελλάδα από διάφορες χώρες τους εξωτερικού.

Συνηθως η εξισωση της τιμης ειναι : τιμη σε δολλαρια στο εξωτερικο = τιμη σε ευρω στο εσωτερικο + ΦΠΑ.

Πανω κατω εκει παιζουν ολοι.

Δε δικαιολογείται η ελληνική αντιπροσωπεία εκτός εάν ανέβουν και εξω οι τιμές μετά τις προπαραγγελίες που δεν το νομίζω.
Εδώ τιμή από φυσικό μαγαζί στο Δουβλίνο το οποίο είχα επισκεφτεί πρόπερσι και δεν έχει καμία διαφορά με τα δικά μας εδώ.
https://www.connscameras.ie/p/fujifilm-x-t3/p-4547410378047
Και με 200 trade in bonus και με 10% έκπτωση σε XF φακούς.

Φυσικά και δεν δικαιολογείται με τίποτα η Ελληνική αντιπροσωπία, άλλα η αλήθεια είναι όπως είπε και ο φίλος Kosh πιο πάνω, ακόμα και 1.500 ευρώ να έκανε πόσες μηχανές θα πουλούσε στην Ελλάδα?, ελάχιστες...όσοι λίγοι στην Ελλάδα δίνουν ποσά της τάξης 1.500+ ευρώ για σώμα μηχανής είναι συνήθως επαγγελματίες και αγοράζουν κυρίως Canon/Nikon FF ή έστω καμιά Sony mirrorless FF.

μαλλον τρολαρετε... μονο στα Γιανενα ξερω τουλαχιστον 10 επαγγελματιες και καμια 20 ερασιτεχνες με φουτζι... ακριβες φουτζι και με συμετοχη σε φωτ. δρωμενα και οχι απλα εχω μια μηχανη
...και ο επισημος φωτογραφ του τσιπρ φουτζι εχει:flipout:

μαλλον τρολαρετε... μονο στα Γιανενα ξερω τουλαχιστον 10 επαγγελματιες και καμια 20 ερασιτεχνες με φουτζι... ακριβες φουτζι και με συμετοχη σε φωτ. δρωμενα και οχι απλα εχω μια μηχανη
...και ο επισημος φωτογραφ του τσιπρ φουτζι εχει:flipout:

Εγώ πάλι (δουλεύω σε διαφημιστικό κλάδο) δεν έχω δει κανέναν επαγγελματία με Fuji είτε σε παραγωγές διαφημίσεων (Στατικές λείψεις και βίντεο), κάλυψη εκδηλώσεων Events κλπ. Ολοι με Canon/Nikon είναι και πλέον βλέπεις και Sony A7 ειδικά αν αφορά βίντεο. Ενώ και σε φωτογραφικές ομάδες που συμμετέχω έχω δει μόλις έναν τύπο με μια Fuji X-E2. Μάλλον στα Γιάννενα αγοράσατε όλο το απόθεμα Fuji Της Ελληνικής αντιπροσωπείας!!:flipout: