πάντως εκτός Ελλάδας τις χρησιμοποιουν /προτιμούν φωτογράφοι διάσημοι και επαγγελματίες, και άνθρωποι που βγάζουν το ψωμί τους, μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό; και το σωστό θα ήταν τουλάχιστο ν όσοι θάβουν τουλαχιστον να είχανε κάνει έστω κ ενα κλικ, αλλά δεν.....Εγώ πάλι (δουλεύω σε διαφημιστικό κλάδο) δεν έχω δει κανέναν επαγγελματία με Fuji είτε σε παραγωγές διαφημίσεων (Στατικές λείψεις και βίντεο), κάλυψη εκδηλώσεων Events κλπ. Ολοι με Canon/Nikon είναι και πλέον βλέπεις και Sony A7 ειδικά αν αφορά βίντεο. Ενώ και σε φωτογραφικές ομάδες που συμμετέχω έχω δει μόλις έναν τύπο με μια Fuji X-E2. Μάλλον στα Γιάννενα αγοράσατε όλο το απόθεμα Fuji Της Ελληνικής αντιπροσωπείας!!![]()
πάντως εκτός Ελλάδας τις χρησιμοποιουν /προτιμούν φωτογράφοι διάσημοι και επαγγελματίες, και άνθρωποι που βγάζουν το ψωμί τους, μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό; και το σωστό θα ήταν τουλάχιστο ν όσοι θάβουν τουλαχιστον να είχανε κάνει έστω κ ενα κλικ, αλλά δεν.....
διαβάστε κ κάνα ξένο forum πάντως
Αν κάποιος κατά κύριο λόγο διαβάζει και παρακολουθεί ξένα φόρουμ/σελίδες που ασχολούνται μόνο με Fuji ή τις αντίστοιχες Fuji υποκατηγορίες από μεγάλα φόρουμ, φυσικό είναι να νιώθει ότι γίνεται χαμός από Fuji χρήστες ανά τον κόσμο, ότι πολλοί φεύγουν από Canon/Nikon για να πάνε στη Fuji κ.ο.κ.
Το ίδιο ακριβώς αν διαβάζει κανείς για Sony, Olympus, Panasonic κτλ.
Εγώ θα υποστήριζα το αντίθετο, ότι όσο πιο πολύ διαβάζουμε, τόσο διαστρεβλωμένη εντύπωση δημιουργούμε για την αγορά, αφού διαβάζουμε αυτά που θέλουμε και δεν έχουμε ιδέα τι γίνεται στην πραγματικότητα.
Κάποια στιγμή μόνο διαβάζουμε ότι οι πωλήσεις της Canon M ξεπερνούν όλες τις υπόλοιπες mirrorless μαζί και προσγειωνόμαστε απότομα στην πραγματικότητα.
Eιναι η Canon M leader στην αγορα παγκοσμιως ? :BDBDG54:
Για τα λεφτα της ειναι τιμια μηχανη σιγουρα.
Ομως ξαναλεω το λαθος της Fuji και της pentax και των υπολοιπων που προσπαθησαν να αμφισβητησουν την κυριαρχια της Nikon/Canon για δεκαετιες στην αγορα ειναι οτι προσπαθουν να πουλησουν ολοκληρο το συστημα και τους φακους μαζι.
Μονον η σονυ το ψιλοκαταφερε να χωθει αλλα φανταστειτε τι πωλησεις θα ειχαν fuji και pentax αν εβγαιναν με μοντουρα canon.
Και αν ηθελαν να βγαλουν και τους δικους τους φακους ας τους εβγαζαν και αυτους με μοντουρα canon οπως κανει η Tamron/Sigma.

και γιατι πρεπει να μας ενδιαφερει τι κανουν οι επαγγελματιες, που ειναι και σαφως πολυ λιγοτεροι ?
Μονο θεμα prestige ειναι ...
Ουτε τις ιδιες αναγκες εχουμε, ουτε τις ιδιες απαιτησεις.
υπάρχει και πιο δύσκολο κοινό να αγοράσει τη νέα ΧΤ3. Οι υποψήφιοι αγοραστές του νέου iPhone με τιμή ίδια της Τ3, βρίσκονται κατά χιλιάδες πίσω από αυτούς με τους τηλεφακούς.
Ναθαναηλ αν ήταν οι άλλες εταιρίες να βγάζαν φασόν σωματα για Canon, Nikon καλύτερα είναι να το κλείσουν το μαγαζί και να πάνε για ψάρεμα. Οι φακοί αφήνουν χρήμα και όχι τα σωματα.
Αν μέναμε σε αυτές τις δυο (C/N) δεν θα υπήρχαν σήμερα κάν οι ακάθρεπτες. Τις εξελίξεις τις τρέχουν οι μικροί με οτι καινοτομία βγαίνει και μετά παρουσιάζεται ο κατάλληλος παίχτης με το γεμάτο πορτοφόλι να το γεμίσει πιο πολύ (π.χ. τελευταία το έκανε η SONY). Οι παλιοί φακοί των DSLR κάποια στιγμή στο μέλλον θα απαξιωθούν από τις εξελίξεις. Όμως για πολύ μεγάλο διάστημα θα είναι παράλληλη η πορεία τους και απαραίτητοι για να γίνει η αλλαγή. Πραγματι είναι εκατομμύρια οι κάτοχοι των δυο εταιριών που έχουν παλιό γυαλί αλλά γιαυτο ζει και βασίλευει το eBay.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.