Fuji XT-3 φωτογραφία

Re: Fuji XT-3

μαλλον ακριβο τον κοβω...1000ρικο σιγουρα.

Ο sony ειναι αρκετα φτηνος (500 ευρω περιπου) και πολυ καλος για βιντεο, εχει και powerzoom.
Ειναι ο φακος που με τραβαει (σχεδον) παντα πισω στη sony.

Re: Απάντηση: Fuji XT-3

Καλή περίπτωση ο 16-80. Έχει ακουστεί τίποτα για την τιμή; Υποθέτω στο χιλιάρικο;

Σίγουρα 1.000 άλλα μάλλον θα τα αξίζει....εδώ δίνει η Sony τον σκοτεινό και μέτριο οπτικά 18-104 στα 500+ ευρώ...οπότε εδώ που θα έχουμε έναν πιο φωτεινό και καλύτερο οπτικά φακό σίγουρα θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ για πλάκα...

τι εννοεις σκοτεινο ?
Και οι δυο f/4 einai....

Ναι σωστά, τώρα το είδα το 16-80f4...για μένα που ασχολούμαι κυρίως με φωτογραφία και στο κάτω άκρο, το F4 στο wide είναι ανεπίτρεπτο (χειρότερα και από κιτ)...κρίμα....next one please.

προσωπικα , εχω καταληξει σε αυτο το setup εδω και χρονια.

Ενας ζοομ με μεγαλο εστιακο ευρος και σταθερο διαφραγμα (f/4 μου ειναι αρκετο) και 2-3 primes....

Ο καθενας οπως βολευεται φυσικα.

προσωπικα , εχω καταληξει σε αυτο το setup εδω και χρονια.

Ενας ζοομ με μεγαλο εστιακο ευρος και σταθερο διαφραγμα (f/4 μου ειναι αρκετο) και 2-3 primes....

Ο καθενας οπως βολευεται φυσικα.

Καλά εννοείται όπως βολεύεται ο καθένας, ειδικά αν τραβάς βίντεο το σταθερό F είναι ταμάμ, προσωπικά το βίντεο είναι απλά ένα μικρό κομμάτι από αυτά που τραβάω και ακόμα με 1080P είμαι ευχαριστημένος, καλή εστίαση να έχει και φακό που να ξεκινάει από 24mm, sharp και τουλάχιστον f3,5...όλα τα άλλα δεν με απασχολούν!!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Από τα πρώτα δείγματα σε jpg δεν φαίνεται διαφοροποίηση στο IQ από την XT2

1000 ευρώ έχει ο 16-55, άρα λογικά ο 16-80 θα έχει φθηνότερα. Δεν βλέπω στο mockup να γράφει LΜ και δεν ξέρω κατά πόσο θα κάνει για βίντεο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Από τα πρώτα δείγματα σε jpg δεν φαίνεται διαφοροποίηση στο IQ από την XT2

Εντάξει λογικό είναι, έχει τερματίσει η ποιότητα εικόνας με την υπάρχουσα τεχνολογία, μόνο ψιλοβελτιώσεις βλέπουμε πλέον χρόνο με τον χρόνο.
Π.χ. δες εδώ η νέα και super Sony A7III του 2018 με το ζόρι ξεπερνάει και αν την 6ετίας Nikon D600.
https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A7-III-versus-Nikon-D600___1236_834

Κοιτώντας από την φωτογραφική σκοπιά την ΧΤ3 δύσκολα πάντως κάποιος ερασιτέχνης κάτοχος ΧΤ2 θα κάνει την αλλαγή μιας και η μόνη ουσιαστική διαφορά-αναβάθμιση είναι είναι η 100% κάλυψή του Phase Detection και η συνεπακόλουθη βελτίωση στην εστίαση.

Κοιτώντας από την φωτογραφική σκοπιά την ΧΤ3 δύσκολα πάντως κάποιος ερασιτέχνης κάτοχος ΧΤ2 θα κάνει την αλλαγή μιας και η μόνη ουσιαστική διαφορά-αναβάθμιση είναι είναι η 100% κάλυψή του Phase Detection και η συνεπακόλουθη βελτίωση στην εστίαση.

Ετσι είναι, αν ενδιαφέρεσαι σχεδόν αποκλειστικά για φωτογραφία δεν έχει νόημα η αγορά της X-T3 αν έχεις την X-T2, προσωπικά πέρα από την εστίαση που ανέφερες θα πρόσθετα και την Touch οθόνη που έχει η X-T3 που είναι πολύ χρήσιμη.

Ετσι είναι, αν ενδιαφέρεσαι σχεδόν αποκλειστικά για φωτογραφία δεν έχει νόημα η αγορά της X-T3 αν έχεις την X-T2, προσωπικά πέρα από την εστίαση που ανέφερες θα πρόσθετα και την Touch οθόνη που έχει η X-T3 που είναι πολύ χρήσιμη.

Θεωρώ ποιο χρήσιμο και ποιο βολικό το joystick σε σχέση την οθόνη αφής σε θέματα ευκολίας και υποβοήθησης στην εστίαση.

Το μόνο που θέλω να δω μιας και λόγο εξαιρετικού βίντεο κανείς δεν έχει ασχοληθεί μαζί του, είναι η απόδοση του Eye Detect (λέγετε πως έχει γραφτεί εξ αρχής ο αλγόριθμος του AF στον ΧΤ3 για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ισχύ του νέου επεξεργαστή) και την συμπεριφορά του νέου BSI αισθητήρα στα υψηλά ISO και τον χαμηλό φωτισμό

σαν αρχείο δεν ξέρω τι διαφορές θα έχουν, αν θα έχουν,
αν και ο νέος σένσορας είναι BSI και ίσως έχει κάποια διαφορά

αλλά οι μηχανές είναι και μικροί υπολογιστές και πάντα υπάρχουν και άλλες αλλαγές

ένα παράδειγμα:
η χτ3 έχει bluetooth,
αν (δεν ξέρω, λέω αν) αυτό θα βοηθούσε στην συνεχή επικοινωνία της μηχανής με το κινητό, για να δίνει δεδομένα gps στη μηχανή,
χωρίς να θέλει τα συνεχή update και recconect του wifi,
για μένα θα ήταν ένας σημαντικός λόγος να την προτιμούσα

σαν αρχείο δεν ξέρω τι διαφορές θα έχουν, αν θα έχουν,
αν και ο νέος σένσορας είναι BSI και ίσως έχει κάποια διαφορά

αλλά οι μηχανές είναι και μικροί υπολογιστές και πάντα υπάρχουν και άλλες αλλαγές

ένα παράδειγμα:
η χτ3 έχει bluetooth,
αν (δεν ξέρω, λέω αν) αυτό θα βοηθούσε στην συνεχή επικοινωνία της μηχανής με το κινητό, για να δίνει δεδομένα gps στη μηχανή,
χωρίς να θέλει τα συνεχή update και recconect του wifi,
για μένα θα ήταν ένας σημαντικός λόγος να την προτιμούσα

Σίγουρα θα έχει και άλλες βελτιώσεις, απλά ο καθένας μας κρίνει και αποφασίζει τι του φαίνεται σημαντικό, π.χ. η Οθόνη Touch που ανέφερα είναι για μένα must Και δεν αγοράζω πλέον μηχανές χωρίς αυτήν.

Θεωρώ ποιο χρήσιμο και ποιο βολικό το joystick σε σχέση την οθόνη αφής σε θέματα ευκολίας και υποβοήθησης στην εστίαση.

Το μόνο που θέλω να δω μιας και λόγο εξαιρετικού βίντεο κανείς δεν έχει ασχοληθεί μαζί του, είναι η απόδοση του Eye Detect (λέγετε πως έχει γραφτεί εξ αρχής ο αλγόριθμος του AF στον ΧΤ3 για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ισχύ του νέου επεξεργαστή) και την συμπεριφορά του νέου BSI αισθητήρα στα υψηλά ISO και τον χαμηλό φωτισμό

Η οθόνη Tpuch πέρα ότι πατάς και βγάζεις φώτο ακαριαία ή πατάς και εστιάζει αυτόματα εκει που θέλεις πολύ πιο γρήγορα από ότι με Joystick, βοηθάει στην θέαση των φωτογραφιών, στην εύκολη μεγένθυνση τους, στην περιήγηση στα μενού και ένα σωρό άλλα...αν την μάθεις απορείς πως δούλευες τη μηχανή χωρίς αυτή...σκέψου σήμερα να πιάσεις Smartphone και να το δουλευεις με κουμπιά χωρίς Touch!! Αλλα σίγουρα όλα είναι και θέμα άποψης, συνήθειας και γούστου.
Για την εστίαση σίγουρα θα έχει κάποια βελτίωση ενώ σίγουρα πάνω από Iso 6400 Θα έχει κάπως καλύτερο έλεγχο στο θόρυβο...τώρα πόσο σημαντικές θα είναι οι βελτιώσεις κανείς δεν ξέρει!!!

Δεν θέλω να κουβαλάω 2 μηχανες.... Αυτός είναι ο κανόνας μου.

Ασε που καλή και Αγια η bm, αλλά χωρίς ibis kai caf, δε μπορώ πια.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk