Fuji XT-3 φωτογραφία

Re: Fuji XT-3

H XT3 φαινεται να εχει καποια θεματα που ειχε η xh1 και η xt2 στην αρχη, καποια ¨κλειδωματα" , lockups....
Αυτο μαζι με το lag στο rack focus ειναι 2 προβληματα που πρεπει η να τα λυσει αμμεσα, με καποιο firmware update.

https://www.youtube.com/watch?v=pfW8Tl0h108

Σύνηθες φαινόμενο, ευτυχώς η ιστορία έχει δείξει πως με τις αναβαθμίσεις θεραπεύεται. Αν και μερικές φορές οι ίδιες οι αναβαθμίσεις δημιουργούν θεματάκια, οπότε καλύτερα να τις κάνουμε μετά από τουλάχιστον ένα μήνα

Απάντηση: Fuji XT-3

Τελικά είναι πολύ πιθανό να βλέπουμε μία ΝΧ2 στο σώμα της Χ-Τ3!
Από το 1:30 και μετά αναφέρεται στο θέμα. Την πληροφορία λέει ότι του την έδωσε ένας Έλληνας τεχνικός.
Πάντως η τιμή της, μετά την αλλαγή στάσης από την αντιπροσωπεία, είναι πολύ δελεαστική. Ειδικά με τιμολόγιο. :drool1:

https://www.youtube.com/watch?v=_YjZRQJaecA

Για τον αισθητήρα λέει μόνο ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι Samsung. Δεν μου έδωσε να καταλάβω ότι υπήρξε περαιτέρω συνεργασία.

Κρίνοντας από το τι ήταν η NX1 το Σεπτέμβριο του 2014 που βγήκε, πιστεύω ότι η NX3 σήμερα (αν υποθέσουμε ότι είχε συνεχίσει ενεργά η Samsung κι έβγαζε νέο μοντέλο κάθε 2 χρόνια) θα ήταν πολύ μπροστά από αυτό που είναι η XT-3, αλλά δυστυχώς η Samsung μας άφησε κι αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Αισθητήρας "NX2" (και όχι "NX3") εγκλωβισμένος σε σώμα FAT32 με κακή εργονομία και χαμηλή αυτονομία.

Προφανές είναι ότι δεν υπήρξε συνεργασία στο σώμα.

πήγα να δώ την τιμή στο σκρουτζ, και επηρεασμένος από τα παραπάνω έγραψα στην αναζήτηση Samsung X-T3 :chinscratch:
Το ωραίο είναι ότι το ασημί, που κατά τη γνώμη μου της παει καλύτερα, δε χρεώνεται έξτρα

Απάντηση: Re: Fuji XT-3

Αισθητήρας "NX2" (και όχι "NX3") εγκλωβισμένος σε σώμα FAT32 με κακή εργονομία και χαμηλή αυτονομία.

Προφανές είναι ότι δεν υπήρξε συνεργασία στο σώμα.

Ε όχι και εγκλωβισμένος! Σαν να λέμε δηλαδή ότι η Μπελούτσι είναι εγκλωβισμένη στο σώμα της. -bye-
Η σειρά Χ-Τ είναι από τις πιο όμορφες μηχανές. Η fuji το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και γι αυτό δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου το σώμα σε κάθε γενιά.
Όσον αφορά την εργονομία είναι άλλο θέμα. Προσωπικά προτιμώ τις rangefinder με το evf στο πλάι.. Μία xpro3 με σπαστή οθόνη θα ήταν ιδανική για τα γούστα μου.
Το FAT32 είναι χαζή επιλογή, αλλά ούτε αυτό ούτε η αυτονομία είναι deal breaker για εμένα.

πήγα να δώ την τιμή στο σκρουτζ, και επηρεασμένος από τα παραπάνω έγραψα στην αναζήτηση Samsung X-T3 :chinscratch:
Το ωραίο είναι ότι το ασημί, που κατά τη γνώμη μου της παει καλύτερα, δε χρεώνεται έξτρα

To ασημί ζαχαρώνω κι εγώ, στην x-t2 το χρέωνε τουλάχιστον 200 ..

Re: Απάντηση: Re: Fuji XT-3

Δεν τους παίρνει να υπερχρεώνουν τώρα με την α7ΙΙΙ να καραδοκεί στα 2 χιλιάδες δολάρια.
Τα 1500 δολάρια απ' ό,τι καταλαβαίνω έχει άτυπα καθιερωθεί ως μέγιστο για aps-c σώμα.

Το σώμα όμορφο να το κοιτάς, ναι. Καλά κάνει και δεν το αλλάζει η Fuji.
Αλλά τελείως άλλης φιλοσοφίας από την NX1. Με τίποτα δεν είναι η Τ3 μετενσάρκωση της NX1.

Mόνο σε μια μελλοντική X-H2 ελπίζω, αρκεί να απαγκιστρωθεί από την τραγική μπαταρία και το αστείο FAT32.

Τραγική μπαταρία; Μάλλον δεν έχει πέσει στα χέρια σου καμιά pocket.
Κάθε τέταρτο και μπαταρία..
Έβγαλε η sony καινούρια μπαταρία και ξαφνικά όλες οι άλλες έγιναν τραγικές.
Μακάρι να βγάλουν όλοι σαν της sony, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.

Re: Απάντηση: Fuji XT-3

Λες να μην ξέρω; Κάτοχος DP3M είμαι. Εκεί να δεις αυτονομία. Ανύπαρκτη. Μετρημένα καρέ.

Ναι, ακριβώς επειδή ανέβηκε ο πήχυς με 2280mAh, είναι τραγικό και ανεπίπτρεπτο που υιοθέτησε η X-H1 την ίδια μπαταριούλα 126 των 1250mAh που έχουν και οι μικρές μηχανές της.

Από την Χ-H2 περιμένω να απαγκιστρωθεί πια από την 126. Ας την κρατήσει να τη χαίρεται η όμορφη μικρούλα X-T3.

Για την Χ-Η1 συμφωνώ. Θα έπρεπε να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει καλύτερη μπαταρία η Χ-Η2 τουλάχιστον.
Όχι ότι διαφωνώ γενικά σε αυτό που λες. Απλώς δεν μου φαίνεται και τόσο τραγικό από τη στιγμή που η μπαταρία έχει μία αξιοπρεπή διάρκεια.
Πόσο χρειάζεται για να αλλάξεις μία μπαταρία, 10 δεύτερα; Σε όλες τις μηχανές που είχα πάντα έπαιρνα 1-2 έξτρα μπαταρίες. Δεν με ενοχλεί.
Και την α7ιιι να πάρω, το ίδιο θα κάνω. Αν θα προτιμούσα να έχουν τη διπλάσια διάρκεια; Προφανώς!
Για μένα ανεπίτρεπτο είναι να αγοράζεις μια μηχανή 1500-2000 και να μην σου δίνουν φορτιστή για τη μπαταρία.
Τέλος πάντων, το ξεχειλώσαμε...

Κι εγώ του ίδιου σκεπτικού ήμουν πάντα. Ότι δηλαδή δεν πειράζει να ανανεώνω την μπαταρία μια και δυο φορές με καινούρια.

Άλλη χάρη όμως έχει να ξενοιάζεις με το θέμα και να τελειώνουν οι ζογκλερισμοί με τις μπαταριούλες από τσέπη σε τσέπη.
Να τύχει να μην έχεις ρεζέρβα μαζί σου και να μη σε τρώει το άγχος.
Να είναι δηλαδή σαν να έχεις μόνιμα battery grip, δηλαδή διπλάσια αυτονομία, ενώ είσαι με τη μηχανή σκέτη.
Με σκέτη μηχανή κι ένα καλωδιάκι usb για φόρτιση της μηχανής στα κενά, κάποιοι αποφασίζουν να μην αγοράσουν καν δεύτερη μπαταρία!

Αντίθετα, δεν με ενοχλεί να μην προσφέρεται φορτιστής με τη μηχανή και να επιλέγω εγώ τον φορτιστή της αρεσκείας μου. Εξάλλου πάντα διπλούς, τριπλούς και τετραπλούς φορτιστές χρησιμοποιώ και ποτέ μονούς. Ειδικά όσους εργοστασιακούς δεν φορτίζουν τρίτων κατασκευαστών μπαταρίες, τους βάζω στην άκρη. Καλύτερα να μην υπήρχαν.

Απο τον Γαλαιο που περασα σημερα μουπε οτι παραλαμβανει τα πρωτα κομματια προς πωληση απο δευτερα.....

Και λιγο αργοτερα θα υπαρχει και demo να δοκιμασουμε.

Τυπική απόδοση είναι που αντιστοιχεί σε μια μικρή μπαταριούλα χιλίων και κάτι mAh.
Θαύματα δεν γίνονται με τόσο μικρή μπαταρία.

Καλή αυτονομία σημαίνει πάνω από δύο ώρες 4Κ (GH5/E-M1II/NX1/α7ΙΙΙ).

Απο τον Γαλαιο που περασα σημερα μουπε οτι παραλαμβανει τα πρωτα κομματια προς πωληση απο δευτερα.....

Και λιγο αργοτερα θα υπαρχει και demo να δοκιμασουμε.
ωραία
αναμένουμε εντυπώσεις, αν και είμαι σίγουρος οτι θα ναι φοβερή

μ ένα γκριπάκι που χωράει δύο επιπλέον μπαταρίες, λύνεται το θέμα μπαταρίας, το είχα κ στην xt1, και στην xt2