Fuji XT-3 φωτογραφία

Re: Fuji XT-3

Βγήκε και το νέο Iridient ,προσφέρει κάποιες νέες βελτιώσεις ,εκτός από τη συμβατότητα με την Χ-Τ3

https://www.iridientdigital.com/products/xtransformer_download.html

New Features:
Support added for the Fujifilm X-T3.
Support added for the Fujifilm XF10.
Support added for automatic lens corrections for the new Fujifilm X-T3 sensor.
Support added for dark mode on macOS 10.14 (Mojave).
Improvements:
Now built using the most recent Apple and Microsoft developer tools and libraries for improved compatibility and performance on the latest versions of macOS and Windows. These changes on macOS now require a separate build for compatibility with older 10.7 and 10.8 systems.
Greatly improved deep shadow noise handling when applying sharpening and/or noise reduction especially with long exposure times.
The Log window is now automatically shown when error occurs during conversion.
Updated to the latest version of the libjpeg-turbo library (2.0.0).
Updated to the latest version of the LibreSSL library (2.7.4).
Bug Fixes:
On Windows the DNG "Unique Camera Model" metadata field properly reflects custom make information. In prior versions the "Unique Camera Model" field would indicate Fujifilm even if overwrite make was selected and another value was entered.

Απάντηση: Fuji XT-3

Τυπική απόδοση είναι που αντιστοιχεί σε μια μικρή μπαταριούλα χιλίων και κάτι mAh.
Θαύματα δεν γίνονται με τόσο μικρή μπαταρία.

Καλή αυτονομία σημαίνει πάνω από δύο ώρες 4Κ (GH5/E-M1II/NX1/α7ΙΙΙ).
Με 2 μπαταρίες τραβάς 2 ώρες δεν είναι και τόσο χάλια.
Επίσης αναφέρεις ότι προτιμάς που δεν έχει η a7iii φορτιστή για να πάρεις όποιον θέλεις.
Δε συμφωνώ εγώ προτιμώ να έχει και ας έχει 1 ευρώ παραπάνω γιατί αυτό είναι το κόστος παραγωγής ενός φορτιστή.

Re: Απάντηση: Fuji XT-3

Nαι, με 2 μπαταρίες ίσως και να τραβάς όσο θα τραβούσες με άλλες μηχανές με 1 μπαταρία, χωρίς ανάγκη καν ρεζέρβας.
Για την X-T3 με το μικρό γκριπ μπορεί να είναι αποδεκτό, για την Χ-H1 ανεπίτρεπτο να έχει κι εκείνη μικρή μπαταρία.

Οι σχολιασμοί περί αυτονομίας ξεκίνησαν με αφορμή τη σύγκριση με NX1.
Xαμηλή αυτονομία έκρινα ότι έχει η Χ-T3, αν θέλουμε να τη θεωρούμε μετενσάρκωση μιας "NX2", και τραγική στην περίπτωση της X-H1 με το ογκώδες γκριπ.
Ως προς την αυτονομία, μια μελλοντική X-H2 μπορεί να θεωρηθεί μετενσάρκωση μιας "NX2", με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει μπαταρία με μεγαλύτερη.

Απάντηση: Fuji XT-3

ρε παιδιά, τι να κάνω που αν και παντρεμένος (sony a6500) γλυκοκοιτάζω την γειτόνισσα (την XT3)?
πόσο να την δώσω...
ποιος φακός είναι αντίστοιχος με τον 18-105, οπτικά και με την ίδια σταθεροποίηση?

κανε λίγο υπομονή αν αληθεύουν οι φήμες για νεο σώμα, βελτιωμένο ibis, global shutter, νεο evf κλπ σύντομα θα ζαχαρωνεις τη νέα πιτσιρίκα της sony...

Fuji XT-3

Δεν υπάρχει δυστυχώς αντίστοιχος του 18-105
Tόν περιμένουμε του χρόνου.

Μόνο ο 18-135 υπάρχει , αλλά με μεταβλητό διάφραγμα , χωρίς PowerZoom

Θα σου έλεγα να περιμένεις είτε τη νέα Sony είτε τη νέα Fuji xh2...που θα έχει και ibis.

Re: Απάντηση: Fuji XT-3

ρε παιδιά, τι να κάνω που αν και παντρεμένος (sony a6500) γλυκοκοιτάζω την γειτόνισσα (την XT3)?
πόσο να την δώσω...
ποιος φακός είναι αντίστοιχος με τον 18-105, οπτικά και με την ίδια σταθεροποίηση?

Υπομονή, όπως σου είπαν και τα παιδιά περίμενε να δεις την νέα Sony Και μετά αποφασίζεις, αν αλλάξεις σύστημα μπορεί μετά η νέα Sony να έχε κάτι που να το προτιμάς και μετά θα πας πάλι πίσω??? Στο κάτω κάτω μηχανάρα έχεις με τα όλα της η Α6500, ελάχιστα πράγματα έχει ανάγκη να διορθώσει ή να προσθέσει.

Καλημέρα στην παρέα.
Έχουμε κάποια παραπάνω πληροφορία-link για την νέα Sony ? Είμαι και εγώ σε φάση αγοράς της Χ-Τ3 και αναμένω τι και πως αυτές τις μέρες.

Καλημέρα στην παρέα.
Έχουμε κάποια παραπάνω πληροφορία-link για την νέα Sony ? Είμαι και εγώ σε φάση αγοράς της Χ-Τ3 και αναμένω τι και πως αυτές τις μέρες.

Αν είσαι αποφασισμένος πάρε την ΧΤ-3...σίγουρα η νέα sony μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω (π.χ. Ibis ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο) άλλα πάντα κάθε νέα μηχανή προσφέρει κάτι παραπάνω από παλιότερο μοντέλο. Και να πάρεις την νέα Sony θα απαντήσει η Fuji με νέα Χ-Η2 και μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς τελειωμό..βάλε και ένα σκασμό FF που βγαίνουν αυτό τον καιρό και έδεσε το γλυκό.

Υ.Γ. Για την νέα Sony Crop πάντως θεωρώ ότι δεν θα αργήσει και μέχρι τον Οκτώβριο θα την ανακοινώσει η Sony. Προσωπικά περιμένω μια Baby A7III σε σώμα Α6χχχ.

Το μονο που με κραταει λιγο πισω και σε σκεψεις ειναι η ελειψη IBIS.
Εαν η SONY παρουσιασει ισαξια προταση, ειδικα στα Spec του video και το σωμα εχει IBIS τοτε μονοδρομος για μενα πλεον η SONY. Θα μου πεις απο την αλλη γιατι δεν πας στην Fujifilm X-H1 η οποια εχει IBIS ?
Προσωπικα απο την στιγμη που η Fuji παρουσιασε νεο επεξεργαστη + αισθητηρα παω μονο για οτι πιο καινουργιο υπαρχει στην αγορα, αυτη ειναι η πολιτικη μου παντα και ας το πληρωσω λιγο παραπανω.
Εαν επιλεξω εν τελη την Fuji X-3 θα μπει για αρχη all around ο Fujifilm XF 16-55mm F/2.8 R LM WR και αναλογος τα οικονομικα μεσα στο 2019 βλεπουμε τι και πως για νεο φακο.

Η ιδανικη μηχανη για τα γουστα μου θα ειναι σιγουρα η Fuji Χ-Η2 οταν με το καλο βγει............ σε 2 χρονια λογικα. Μεχρι τοτε δεν μπορω να περιμενω ομως.
Για FF δενννν λογο μεγεθους, αλλα και κοστους. Η Ζ7 π.χ. πολυ δυνατη και σε ιδανικο μεγεθος, αλλα δεν μπορω να βαλω το χερι τοσο βαθυα στην τσεπη για κανεναν λογο.

Το μονο που με κραταει λιγο πισω και σε σκεψεις ειναι η ελειψη IBIS.
Εαν η SONY παρουσιασει ισαξια προταση, ειδικα στα Spec του video και το σωμα εχει IBIS τοτε μονοδρομος για μενα πλεον η SONY. Θα μου πεις απο την αλλη γιατι δεν πας στην Fujifilm X-H1 η οποια εχει IBIS ?
Προσωπικα απο την στιγμη που η Fuji παρουσιασε νεο επεξεργαστη + αισθητηρα παω μονο για οτι πιο καινουργιο υπαρχει στην αγορα, αυτη ειναι η πολιτικη μου παντα και ας το πληρωσω λιγο παραπανω.
Εαν επιλεξω εν τελη την Fuji X-3 θα μπει για αρχη all around ο Fujifilm XF 16-55mm F/2.8 R LM WR και αναλογος τα οικονομικα μεσα στο 2019 βλεπουμε τι και πως για νεο φακο.

Καλά σίγουρα η νέα Sony θα έχει specs αντίστοιχα με την Fuji στο βίντεο και φυσικά IBIS, αν δεν το κάνει η Sony τότε ποιος ο λόγος εξαρχής να αντικαταστήσει την Α6500 που είναι ήδη εξαιρετική?? Εσυ ξέρεις τις ανάγκες σου. Προσωπικά πάντως δεν θα έδινα τόσα χρήματα (1.500 ευρώ) εν έτη 2018 για μηχανή χωρίς Ibis, άλλα όπως είπαμε ο καθένας κρίνει ανάλογα με τις ανάγκες του. Πάντως και ο 16-55 δεν έχει σταθεροποίηση οπότε για βίντεο το ξεχνάς (θέλεις Gimbal) και σε φώτος επίσης έχεις θέμα με Low light ή όταν θα θέλεις να έχεις κλειστό διάφραγμα σε κακό φωτισμό για να τα έχεις όλα εστιασμένα νετ.

Μια Baby A7III σε σώμα Α6χχχ και Spec στο βιντεο οπως η Χ-Τ3 θα ειναι η καλυτερη ισως προταση για μενα και τα γουστα μου. Ειδικα εαν εμφανισουν και καποια νεα μπαταρια οπως στην A7R iii με σωστη και δυνατη αυτονομια...... η Fuji X-T3 θα παει καλαθι.

Μια Baby A7III σε σώμα Α6χχχ και Spec στο βιντεο οπως η Χ-Τ3 θα ειναι η καλυτερη ισως προταση για μενα και τα γουστα μου. Ειδικα εαν εμφανισουν και καποια νεα μπαταρια οπως στην A7R iii με σωστη και δυνατη αυτονομια...... η Fuji X-T3 θα παει καλαθι.

Λογικά αυτή θα είναι η νέα Sony που περιγράφεις άλλα αμφιβάλω αν θα βάλει νέα μπαταρία...μάλλον με την ίδια θα μείνει..

...Εαν επιλεξω εν τελη την Fuji X-3 θα μπει για αρχη all around ο Fujifilm XF 16-55mm F/2.8 R LM WR και αναλογος τα οικονομικα μεσα στο 2019 βλεπουμε τι και πως για νεο φακο.

Δεν κατάλαβα, τον 16-55/2.8 τον έχεις ήδη;

Αφού ανησυχείς για το IBIS, δεν ανησυχείς που ο 16-55 δεν έχει καν IS;

Λογικά αυτή θα είναι η νέα Sony που περιγράφεις άλλα αμφιβάλω αν θα βάλει νέα μπαταρία...μάλλον με την ίδια θα μείνει..

Τι σε κάνει να αμφιβάλλεις; Baby α7ΙΙΙ με μπαταριούλα χιλίων μόλις mAh;

Τι σε κάνει να αμφιβάλλεις; Baby α7ΙΙΙ με μπαταριούλα χιλίων μόλις mAh;

Λογικά για να κρατηθεί ο όγκος βάρος χαμηλά και κυρίως για να έχει μια σημαντική διαφοροποίηση με την Α7ΙΙΙ, αν βάλει μέσα ότι έχει η Α7ΙΙΙ + κάποια παραπάνω που είναι πιθανό σαν πιο καινούριο μοντέλο ε κάπως βάζει τα χέρια της να βγάλει τα μάτια της η Sony. Μακάρι βέβαια καθώς η μπαταρία των Α6300-Α6500 ειδικά σε βίντεο δεν παλεύεται...πρέπει να κουβαλάς 2-3 ακόμα μαζί σου για να βγάλεις μια απαιτητική μέρα.