Fuji XT-3 φωτογραφία

"Η καλύτερη APS-C κάμερα που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Steve Huff "
Oχι επειδη το λεει ο steve huff αλλα οπου και να διαβασω και να βρεθώ ( site ) μονο καλα λογια ακους και τίποτα άλλο και φυσικα η καλή τιμή
γιαυτα που προσφερει, μπράβο στη Fuji επειτα απο την Fujifilm X100 που είχα πάρει και θυμάμαι , είμαι πολυ ζεστός έστω και να θυσιάσω το Kαλο IBIS κ.α τις Ολυμπους και να παω σε κάτι με καλύτερη απόδοση ISO και συνολική ποιότητα εικόνας και φυσικα βιντεο ...
βέβαια εχει και κάποια που δεν μου αρέσουν επάνω π.χ οχι οθόνη οπως η εμ52 το οτι είναι made in china, θυμαμαι την x100 made in japan και φυσικά ελλείψει ibis ..

Και λογικά είναι η καλύτερη APS-C camera.
Χτύπησε φλέβα χρυσού η Fuji με αυτή τη μηχανή.
Το Made in Japan για εμένα δε λέει πια τίποτα, δεν είναι όπως παλιά υπάρχει πια η τεχνογνωσία και στα στάνταρς με αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου να φτιάχνονται ποιοτικά προϊόντα.
Όπως είπες εκτός καλή φωτογραφική θα έχεις και μια σούπερ βιντεοκάμερα.
Να πούμε μεγειά;

Να πούμε μεγειά;

Χαχα ... Δεν είμαι ακομα σίγουρος ότι θέλω να πάω ..θα δείξει τις επόμενες ημέρες .

Re: Απάντηση: Fuji XT-3 φωτογραφία

Χρόνια πολλά Γιώργο.
Πολύ μεγάλο δεν είναι;

The bigger the better! Μπορεί τη στιγμή που το ξεπακετάρεις να θες να βάλεις τα γέλια, όμως στην πρώτη χρήση αποζημιώνεσαι. Είναι άτιμο πράμα η λιακάδα. Εμένα μ'εχει βολέψει περισσότερο αυτό που είναι στο σχήμα του ματιού, όπως αυτό εδώ. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει για την 20.

Χτύπησε φλέβα χρυσού η Fuji με αυτή τη μηχανή.
Το Made in Japan για εμένα δε λέει πια τίποτα, δεν είναι όπως παλιά υπάρχει πια η τεχνογνωσία και στα στάνταρς με αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου να φτιάχνονται ποιοτικά προϊόντα.
Να πούμε μεγειά;

τώρα σοβαρά Πάνο θέλεις να πεις ότι είναι καλύτερη φωτογραφικά από τη NIKON D500?

τώρα σοβαρά Πάνο θέλεις να πεις ότι είναι καλύτερη φωτογραφικά από τη NIKON D500?

Δεν υπάρχει καλύτερη η χειρότερη, ο καθένας κρίνει ανάλογα με τα γούστα του, από αυτά που έχει δοκιμάσει, από τις ανάγκες του άλλα και ας μην κρυβόμαστε από το brand που ''υποστηρίζει''. Και οι 2 μηχανές είναι super, αν ενδιαφέρεσαι κυρίως για βίντεο είναι σαφώς καλύτερη επιλογή η Fuji, αν ενδιαφέρεσαι κυρίως για sport φωτογράφηση και θες το καλύτερο δυνατό κράτημα, εργονομία και αντοχή σε ακραίες συνθήκες με ταυτόχρονα κορυφαία μπαταρία τότε η Nikon υπερέχει αισθητά.
Για να είμαστε όμως και ειλικρινής αυτή την στιγμή η X-T3 είναι η πιο ολοκληρωμένη (τονίζω το ολοκληρωμένη και όχι το καλύτερη) υβριδική APS-C μηχανή της αγοράς που είναι κορυφαία τόσο σε φώτο όσο και σε βίντεο.
Προσωπικά σε αυτά τα χρήματα για μένα είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή αυτή την στιγμή για κάποιον που θέλει και φώτο και βίντεο.

Εντάξει τώρα μας έσκισες!!!, προσπαθώ εδώ και μέρες να μην διαβάζω τίποτα για την X-T3 για να μην μπαίνω σε πειρασμό και με το link του stevehuff που έβαλες μου βάζεις πάλι ψήλους να ξοδευτώ!!!χαχα

Και κάτι επιπρόσθετο. Με την συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας σχεδόν κάθε καινούρια ναυαρχίδα προφανώς και είναι χοντρικά καλύτερη από παλαιότερες. Μην ξεχνάμε ότι η X-T3 είναι φρέσκο ''πράγμα'' ενώ η Nikon D500 είναι μηχανή πλέον 3ετίας. Όταν βγήκε η D500 δεν υπήρχε καν η X-T2 και η τότε ναυαρχίδα της Fuji ήταν η X-T1. Για κάντε μια σύγκριση της X-T1 με την D500?!!!
Και σαφώς είναι και καλύτερη σαν πρόταση η X-T3 από την Sony A6500 που κλείνει βέβαια και αυτή 2,5 χρόνια. Πολύ πιθανό μέσα στον Ιανουάριο να βγει Sony A7000 που ίσως ξεπερνάει την Χ-Τ3, ύστερα Nikon D500II που ίσως είναι καλύτερη από την Sony A7000 κλπ κλπ....και πάει λέγοντας...νομίζω το πιάσατε το νόημα.

Ανησυχούσα για τη μικρή μπαταρία της X-T3, αλλά με το εξαιρετικής ποιότητας battery grip, που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως διπλός φορτιστής, το μειονέκτημα έγινε πλεονέκτημα. Υπόψιν ότι το battery grip συνοδεύεται και από 9V DC φορτιστή.

Μηχανή και battery grip παίρνουν συνολικά τρεις μπαταρίες.
Την εργοστασιακή την έχω εντός μηχανής, και τις δύο Patona Platinum στο battery grip.
Mέσω DC in φορτίζω τις δύο Patona χωρίς καν να τις βγάλω από το battery grip.

Aν θελήσω τη μηχανή χωρίς battery grip, απλά το ξεβιδώνω κι εκείνο συνεχίζει να φορτίζει, αφού λειτουργεί και μόνο του ως διπλός φορτιστής.
Αλλά ποτέ δεν το κάνω. Το πιάσιμο και η συνολική αίσθηση είναι άριστη με το battery grip. Γίνεται ένα σώμα με τη μηχανή. Άλλη μηχανή τελείως. Μέρα με τη νύχτα η διαφορά.

lYl2D2.jpg

http://findingrange.com/2018/10/24/fujifilm-vertical-battery-grip-vg-xt3-review/

Εδώ και 2 εβδομάδες την έχω και εγώ την XT3 , πρώτες εντυπώσεις πολύ Καλές , σε σχέση με την EM5-II που φωτογραφικα με κάλυπτε και η OLYMPUS εδω έχω κάτι ποιο φρέσκο ποιο καινούργιο σε τεχνολογία , θέλει πολύ διάβασμα για να την μάθω μάλλον , ποιο εύκολο μενού πάντως πολύ ωραίο κ μεγάλο viewfinder πρώτα δειγματα από φωτογραφίες άριστες σε jpg και το βίντεο εξερετικο εκτος απο την σταθεροποίηση που είχε η OLYMPUS δύσκολα ξεχνιέται , θέλει άλλη αντιμετώπιση η XT3 , μέχρι στιγμής μ αρεσει παρά πολύ και μόνο που την εξερευνώ .. στην πορεία θα δείξει τι θα αποφασίσω , ξέχασα να σας πω ότι την αγόρασα από ελληνικό καταστημα με τον φακό κιτ 18-55.

Μπαταρία θα ήθελα να πάρω μια ακόμα νομίζω χρειάζεται , ιδίως αν τραβάς και βίντεο. Α και κάτι άλλο καλώδιο δεν έχει μέσα εννοώ για συνδεσιμότητα ;

Αυτα τα λίγα από εμένα , θα ανεβάσω και κάποια δείγματα κάποια στιγμή που τράβηξα πολύ γρήγορα όμως, δεν έχω και πολύ χρόνο αυτόν τον καιρό.
536520514afaf896c6b414fa19a90a4c.jpg
7efc82a2826f0b26874a6722d869f45d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ευχαριστώ Πολύ Κώστα , στο βίντεο θέλω να μου πείτε ποιες είναι η βασικές ρυθμίσεις για να εστιάζει σωστά η μηχανή , γιατί δεν μπορώ να το πετύχω μέχρι τώρα !
Δεν μου εστιάζει γρήγορα όταν αλλάζω σκηνές , κάτι λάθος κάνω .. συγνώμη αλλά θέλω διάβασμα ..

βαλε σε ενα κουμπι που θες εσυ , την επιλογη AF-C .
Εγω πχ εχω το Fn στην XE3 αυτη την επιλογη.

Για να το κανεις αυτο , πατας πολυ ωρα το DISP/BACK κι εκει επιλεγεις σε ποιο κουμπι θελεις τι ....

Μ αυτο το τροπο, εχεις παντα ετοιμο (σε κουμπι της επιλογης σου) τη ρυθμιση για AFC.

Eκει τωρα εχει διαφορες επιλογες, αναλογα τη περισταση...

Δοκιμασε και βλεπεις που σε ικανοποιει.

Εσυ λες οτι δεν εστιαζει "σωστα" ...τι εννοεις ?
Οτι αποτυγχανει δηλ. να εστιασει ?

Στο βιντεο, δε θελουμε πολυ γρηγορες εναλλαγες, εξαρταται βεβαια τη περιπτωση.

Δοκιμασε με την επιλογη 4 στο AFC ... For SUDDENLY APEARING SUBJECT.
Εκει ειναι πιο γρηγορη η "αναζητηση" της fuji για στοχο.

Αλλιως πρεπει να φτιαξεις ενα δικο σου προτυπο, επιλεγοντας εσυ τις ρυθμισεις αυτες στην επιλογη 6.

Δες κι εδω....

ΥΓ... η Fuji ειναι εντελως διαφορετικη απο τις υπολοιπες μηχανες, θελει κι αυτη αρκετο ψαξιμο.

https://www.youtube.com/watch?v=nr9afWFgTpM

Ευχαριστώ Γιάννη για της Οδηγίες , μόλις θα βρω χρόνο ξεκινάω ..

Το video παρουσιάζει δυο ελεύθερα προγράμματα από τη Fuji.
To πρώτο είναι ο Raw file converter (silkypix) με όλα τα χρωματικά προφίλ, ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο software που συνοδεύει τις Nikon, Pentax και προφανώς κάποιες μάρκες ακόμα, προσαρμοσμένο στον χαρακτήρα της κάθε μηχανής.
Το δεύτερο, X Raw Studio επιτρέπει τον έλεγχο της κάμερας από τον υπολογιστή

https://www.youtube.com/watch?v=W5tF-3zoU08&feature=push-fr&attr_tag=teq-kqS8_u1254sq:6

και η σελίδα https://fujilove.com/