Fujifilm X-H1

όχι κομπλε την εχω δει την μηχανή.. νομιζω σε αυτή την τιμη δεν παιζεται .

μολις την παρελαβα, ανταλλαγη με την XT3 μου !

H ελλειψη IBIS της ΧΤ3 και η χρηση σχεδον αποκλειστικα των prime μου (samyang 12mm f2, fuji 23mm 1.4 - 35mm 1.4 , Minolta 50mm 1.7 kai Viltrox 85mm 1.8) με οδηγησαν σ αυτη την αποφαση.
Χανεις λιγο σε ποιοτητα βιντεο (10 bit) και το 4Κ 60p....δεν μπορεις δυστυχως (ακομα) να τα εχεις ολα.

Μεχρι να βγει λοιπον η νεα XH2-XT4.... θα ειμαι με την XH1 (ελπιζω) :grinning-smiley-043

Πολυ θετικη εντυπωση (το θυμαμαι οταν την ειχα πρωτοδει) το κλειστρο και ο ηχος του...απολαυστικος.
Μου θυμισε τον αγαπημενο μου ηχο ever, της Olympus EM5 II !

Το grip πολυ καλυτερο και πιο στιβαρη αισθηση στο χερι.
Να πω οτι με την ΧΤ3 ειχα παρει εξτρα γκριπ για καλυτερο κρατημα, οποτε βαρος - ογκος , σχεδον ιδια με την ΧΗ1 !

Η οθονη εξισου απολαυστικη .

Η ταχυτητα εστιασης σε φωτο δεν υστερει ιδιαιτερα...σε καλο-νορμαλ φως δεν ειδα διαφορα, σε χαμηλο φωτισμο μια μικρη διαφορα υπαρχει.

Εκει που ομως παιρνει κεφαλι η XH1 ειναι που μπορρεις να κατεβεις ανετα σε 1/2 sec , και στο 1" αν δεν εχεις πιει καφεδες ! :p

Τραβας με base ISO σε χαμηλο φωτισμο, εκει που θα ηθελες 1600-3200 με την XT3 !

Αυτο ειναι το μεγαλο κερδος τη νυχτα με το IBIS.... και φυσικα στο βιντεο.

Με τον Viltrox πχ και τον Μινολτα ηταν αδυνατον να εχω αξιποιησιμο βιντεο (στο χερι ).
Τωρα ανετα τραβας και με μικρες κινησεις του σωματος κανεις οτι θελεις...κυριολεκτικα!

Η οθονη στοπανω μερος δεν με ενθουσιασε, παρα μονο για να βλεπω διαρκως την μπαταρια ....ουτε κρυο, ουτε ζεστη.

Τα 2 κουμπια AF/L kai AE/L ειναι επιτελους εκει που πρεπει και "χορταστικα".
Μαλλον θα ξαναδοκιμασω το back button AF...

Περισσοτερα οταν τη δουλεψω λιγο...

Μεγεια, θα σου έλεγα να κανεις μια προχειρη σύγκριση IBIS μεταξύ a7rii ή a6500 και xh1 αλλά από τις πρώτες εντυπώσεις σου το πήρα το μήνυμα....

Καλοδούλευτη Γιάννη, έκανες την καλύτερη επιλογή,
Σε κόβω να την κρατάς περισσότερο από τις άλλες που είχες
Αναμένουμε εντυπώσεις!

Καλοκλίκωτη, αν την βαρεθείς πάντως ψήνομαι... :flipout:

...Σοβαρά τώρα, μια σύγκριση νυχτερινή με την Α7 ΙΙΙ δεν θα με χάλαγε...

οσον αφορα το IBIS ειναι ελαφρως καλυτερο απο της Sony (a6500 - A7R II) που ειχα.

Στις sony κερδιζα περιπου 2-3 στοπ στη φωτο, ενω με την XH1 περιπου 4.

Στο βιντεο ειναι σαφως καλυτερη , σου δινει πιο καλη αισθηση στο τραβηγμα, αλλα δεν ειναι τοσο για περπατημα, μονο πολυ αργο και προσεκτικο περπατημα και μικρες κινησεις.
Οταν ειχε βγει δεν ηταν ακομα ετοιμο, τωρα φαινεται να εχει βελτιωθει αισθητα.

Στο μονο που χανει απο τη σονυ, ειναι στην εστιαση, δεν ειναι στα ιδια επιπεδα με τις σημερινες... οι ρουτινες τους θελουν κι αλλη βελτιωση, ααλλα δε βλεπω κινητικοτητα με νεο firmware...τη παρατησανε λιγο για χαρη της XT3.

YΓ... επειδη με ρωτατε για τον ογκο-βαρος σε σχεση με την ΧΤ3, η XH1 ζυγιζει 670γρ, ενω η XT3 με το εξτρα hand grip, ζυγιζει 650 !
Οποτε δεν υπαρχει σχεδον καμια διαφορα.

ΥΓ2... ειδα οτι εχουν ερθει καποιες μπαταριες απο τη νεα γενια S (NP-W126S) στην Ελλαδα...τις εχει δοκιμασει κανεις ?

Φυσικα να πω οτι δεν ειναι πια γιια καθημερινη χρηση και κουβαλημα σε τσαντακι...για εκει εχω μια XPRO 1 που βρηκα σε εξευττελιστικη τιμη!

Μαζι με τον 18mm f2 - 27mm f2.8 θα ειναι ταμαμ....

Άντε Γιάννη ελπίζουμε να την κρατήσεις παραπάνω αυτή την φορά...!!!

Υ.Γ. Προσωπικά την βρίσκω λίγο μεγάλη και βαριά για τα δικά μου δεδομένα, και επειδή παίρνω μηχανή μαζί μου σχεδόν όπου πάω είναι απαγορευτική για συνεχή χρήση...ας ελπίσουμε σε νέες γενιές να μπει και IBIS σε X-E4/X-T40...
Υ.Γ. H Χ-Pro3 από ότι ακούγεται δεν θα έχει ούτε και αυτή IBIS....γκρρρ

Απάντηση: Re: Fujifilm X-H1

Σχεδόν 700 γραμμαρια σώμα και το μέγεθος της XH1 το δικαιολογώ μόνο για FF σε ακάθρεπτη, ήταν και ένας από τους λόγους (εκτός της τιμής) που δεν πήγα στην EM1X παρότι έχει τρομερή σταθεροποίηση και 2 μπαταρίες. Ποτέ δεν έχω φορέσει το γκριπ στην ΕΜ1.2 , δεν χρειάστηκε ούτε κάν για τη χρήση δεύτερης μπαταρίας.
Ελπίζω στην επανέκδοση της η Fuji να το δει το θέμα μεγέθους , βάρους αν και πιστευω οτι τα ακαθρεπτα σώματα που θέλουν να έχουν επιδόσεις στο βίντεο θα είναι πάντα μεγάλα κυρίως για να μπορούν να κρατάνε χαμηλά τη θερμοκρασία.

ΥΣ
καλοτραβηχτη Γιάννη αλλά ούτε μήνα δεν σου δίνω :music-smiley-005:

εδω m43 σωματα εχουν τετοιο βαρος πχ gh5...δε γινεται να τα εχεις ολα και σε πολυ μικρο σωμα.

Η sony επιμενει σ αυτο (και καλα κανει), αλλα δεν εχει βγαλει ακομα κατι πληρες.

Δεν ειναι πιο μεγαλη απο την ΧΤ3 με το hand grip (δεν λεω το batterry grip).

Άντε Γιάννη ελπίζουμε να την κρατήσεις παραπάνω αυτή την φορά...!!!

Υ.Γ. Προσωπικά την βρίσκω λίγο μεγάλη και βαριά για τα δικά μου δεδομένα, και επειδή παίρνω μηχανή μαζί μου σχεδόν όπου πάω είναι απαγορευτική για συνεχή χρήση...ας ελπίσουμε σε νέες γενιές να μπει και IBIS σε X-E4/X-T40...
Υ.Γ. H Χ-Pro3 από ότι ακούγεται δεν θα έχει ούτε και αυτή IBIS....γκρρρ

μα γι ααυτο πηρα και την xpro 1 ... για street kai καθημερινη χρηση μου αρκει.

Στην ουσια εδωσα την ΧΤ3 και πηρα με τα ιδια λεφτα XH1 + XPRO 1 που μ αρεσει και πιο πολυ σαν σωμα (τυπου rangefinder)

Δεν υπηρχε περιπτωση να χωρεσει IBIS στην XPRO 3... εδω δεν εβαλε στην ΧΤ3. Και νομιζω οτι δε θα βαλειι και στην ΧΤ4.

Την XH2 θα περιμενω εγω.... μαλλον θα τα εχει ολα.

Δεν ειναι το νημα για τα ανεκδοτα εδω ρε συ :flipout:

Οπου ναναι θα την αλλαξει με μια sony A73 βαζω στοιχημα.

σε sony θα ξαναπαω (ισως) αν βγαλει κατι οικονομικο με ολα οσα θελουμε (IBIS + 4k 60p 10 bit κλπ)....πραγμα λιγο δυσκολο αφου δεν το εκανε τωρα με τις APSC.

Αν τα βαλει σε FF σωμα, μαλλον θα περασει το τριχιλιαρρο...οποτε δεν !

οσον αφορα το IBIS ειναι ελαφρως καλυτερο απο της Sony (a6500 - A7R II) που ειχα.

Στις sony κερδιζα περιπου 2-3 στοπ στη φωτο, ενω με την XH1 περιπου 4.

Στο βιντεο ειναι σαφως καλυτερη , σου δινει πιο καλη αισθηση στο τραβηγμα, αλλα δεν ειναι τοσο για περπατημα, μονο πολυ αργο και προσεκτικο περπατημα και μικρες κινησεις.
Οταν ειχε βγει δεν ηταν ακομα ετοιμο, τωρα φαινεται να εχει βελτιωθει αισθητα.

Στο μονο που χανει απο τη σονυ, ειναι στην εστιαση, δεν ειναι στα ιδια επιπεδα με τις σημερινες... οι ρουτινες τους θελουν κι αλλη βελτιωση, ααλλα δε βλεπω κινητικοτητα με νεο firmware...τη παρατησανε λιγο για χαρη της XT3.

YΓ... επειδη με ρωτατε για τον ογκο-βαρος σε σχεση με την ΧΤ3, η XH1 ζυγιζει 670γρ, ενω η XT3 με το εξτρα hand grip, ζυγιζει 650 !
Οποτε δεν υπαρχει σχεδον καμια διαφορα.

ΥΓ2... ειδα οτι εχουν ερθει καποιες μπαταριες απο τη νεα γενια S (NP-W126S) στην Ελλαδα...τις εχει δοκιμασει κανεις ?

μεγειά και από μένα,

αυτό το σετάκι της jupio είχα πάρει πριν το καλοκαίρι (ήθελα και φορτιστή γιατί ο παλιός έφυγε με την Χ-Μ1)
προσωπικά δεν μπόρεσα να καταλάβω διαφορά από τη γνήσια με την Χ-Τ100
(αλλά δεν κάνω βαριά χρήση, AF στο S, performance mode OFF, video μία μόνο φορά δοκίμασα για λίγα sec)

Μεγειά! Στη photovision που έπαιξα λίγο μαζί της σαν σώμα γενικά μου άρεσε πολύ και ιδίως το κράτημα της καμια σχέση με XT3 και άλλες με το flat σωμα που δε μπορώ καθόλου, αλλά όντως είχε μέγεθος FF.
Αναμένουμε συγκριτικά