Fujifilm X-H1

το κρατημα (γκριπ) και το κλειστρο ειναι ολα τα λεφτα (εκτος του IBIS φυσικα).

Αν βγαλει την XΗ2 με τα "σωθικα" της XT3 ...GAME OVER !

ΥΓ... ειχα ξεχασει ποση δουλεια κανει το IBIS τη νυχτα!

35mm 1.4, ISO 200 !

εδω σε σχεση με gh5-g9 .... μ43 σωματα!

Ιδιος ογκος-βαρος πανω κατω

Το θέμα Γιάννη (χωρίς παρεξήγηση) είναι ότι έφυγες από την Α7RII γιατί ήταν μεγάλη, βαριά, δεν την κουβαλούσες κλπ. ψάχνοντας για κάτι πιο μαζεμένο και κατέληξες σε μια μηχανή ακόμα πιο μεγάλη και πιο βαριά από την Α7RII. Aπλά για μένα είναι ''τεράστια'' η Χ-Η1, έφυγα από τις Dlsr για να γλιτώσω αυτό το βάρος/όγκο. Την είχα πιάσει πριν καιρό την X-H1 και όπως την σήκωσα την κατέβασα δεν είναι για μένα ποια τέτοια σώματα....μέχρι 500γρ. max για σώμα το πολύ... γούστα είναι αυτά βέβαια...ελπίζω να την κρατήσεις καιρό αυτή την φορά πάντως!!!

το κρατημα (γκριπ) και το κλειστρο ειναι ολα τα λεφτα (εκτος του IBIS φυσικα).

Αν βγαλει την XΗ2 με τα "σωθικα" της XT3 ...GAME OVER !

ΥΓ... ειχα ξεχασει ποση δουλεια κανει το IBIS τη νυχτα!

35mm 1.4, ISO 200 !

Οπως λέμε και στο χωριό μου ''No IBIS NO party''' γιατί νομίζεις κρατάω ακόμα την γριά Olympus em1...την βγάζεις το βράδυ έξω και εκει που οι άλλοι θέλουν Iso 3200-6400 κλπ...με αυτή τραβάς χεράτο 1 sec. με 200 iso...αν ήταν πιο μαζεμένο και μικρό το σώμα της X-H1 θα ήταν η ιδανική μηχανή πάντως...

Το θέμα Γιάννη (χωρίς παρεξήγηση) είναι ότι έφυγες από την Α7RII γιατί ήταν μεγάλη, βαριά, δεν την κουβαλούσες κλπ. ψάχνοντας για κάτι πιο μαζεμένο και κατέληξες σε μια μηχανή ακόμα πιο μεγάλη και πιο βαριά από την Α7RII. Aπλά για μένα είναι ''τεράστια'' η Χ-Η1, έφυγα από τις Dlsr για να γλιτώσω αυτό το βάρος/όγκο. Την είχα πιάσει πριν καιρό την X-H1 και όπως την σήκωσα την κατέβασα δεν είναι για μένα ποια τέτοια σώματα....μέχρι 500γρ. max για σώμα το πολύ... γούστα είναι αυτά βέβαια...ελπίζω να την κρατήσεις καιρό αυτή την φορά πάντως!!!

δεν εφυγα τοσο για το βαρος ογκο του σωματος, αλλα κυριως των FF φακων .

Εφυγα επισης για το "χρωματα" των Fuji, τους καταπληκτικους prime, και για αλλους λογους.

Ηθελα επισης να τη δοκιμασω , ηταν η μονη fuji που δεν ειχα μεχρι τωρα.

Αλλωστε δεν πηγα στην xh1 κατευθειαν, αλλα στην ΧΤ3...

Τεσπα...δεν εχει καμια σημασια που κααταληγεις...το ταξιδι εχει ! :p

ΟΠως ειπα , η XH2 για μενα θθα ειναι η ιδανικη μηχανη (αν εχει αυτα που περιμενουμε).

Κι οπως ξερεις κι εσυ, δεν γινεται να τα εχεις ολα σε ενα σωμα, απ οτι φαινεται (και μικρο, και με ολα τα Featuures που θελειι ο καθενας)

Ειτε η τεχνολογια δεν το επιτρεπει ακομα, ειτε τα μαρκετινκγ τμηματα των εταιρειων...

αν λεγαμε ποια ειναι η ιδανικη μηχανη ...ποια θα ηταν για σας ?

Αρχιζω εγω...

- Σωμα XPRO 2 με λιγο μεγαλυτερο γκριπ και το EVF απο XT3-XH1(μ αρεσουν οι τυπου rangefinder)

- Χρωμα Fuji

- IBIS φυσικα

- video features απο ΧΤ3

- εστιαση απο τις νεες Sony

- Μπαταρια απο Sony (τις νεες Z battery)

- Touch οθονη σπαστη , απο Panasonic- Olympus - Canon σε αποκριση και δυνατοτητες

- Αδιαβροχη

- διπλη καρτα SD

Λίγο πολύ τα είπες όλα Γιάννη, έτσι για να το κάνω πιο αναλυτικό θα πρόσθετα ότι θέλω το μενού της Panasonic, για το IBIS πιο συγκεκριμένα θα ήθελα της Olympus E-M1X, θα ήθελα και τις διάφορες ''γκατζετιές'' των Olympus/Panasonic (Live Bulb, χεράτο HR αρχείο, live Composite, τα άπειρα φιλτράκια τους κλπ.)...για την οθόνη minimum 3,2 ίντσες ή και παραπάνω αν γίνεται, ενσωματωμένο flash.

Και για φακούς θα ήθελα για κιτ τον Samsung 16-50f2-f2,8....

Με αυτό τον φακό θα ήταν η τέλεια μηχανή.

Υ.Γ. Για αισθητήρα είμαι οκ με τον αισθητήρα της Fuji X-T3...αν θέλαμε βέβαια το ιδανικό της Panasonic S1R θα ήταν μια χαρά!!

Ως fan του video 5 πράγματα μόνο :

1) IBIS (από Panasonic, Olympus)
2) το βίντεο της XT-3, τόσο σε 4Κ 50/60 fps όσο και σε HD (καλύτερο απο Sony) και PRORES codec :D
3) APS-C / super 35mm format (ο αισθητήρας της XT3 μια χαρά είναι)
4) 2 καλούς ζοομ φακούς 16~55 f.2/f 2.8 και 55~200mm f 2.8 - 4
5) 4~5 ίντσες LCD οθόνη

Σώμα το μικρότερο δυνατό ώστε να χωρέσει ένα καλό IBIS.

αυτο το τελευταιο ειναι που τα χαλαει ολα...για καλο IBIS (οπως εχουν δειξει τα πραγματα ) θελεις μεγαλο σωμα... τυπου panαsonic S1H (για αιισθητηρα τουλαχιστον apsc)

Με ξεχνατε οτι pany-oly που ειχαμε, ειναι m43 αισθητηρας...

Εγώ είμαι πρόθυμος να δεχθώ ακόμα και το μεγαλύτερο σώμα Γιάννη. Για ένα πολύ απλό λόγο. Μηχανές mirrorless που έχουν κατασκευαστεί για να μπορείς να τις πάρεις μαζί σου, σ' ενα ταξίδι, στο δρόμο, σε μια δουλειά ακόμα, χωρίς IBIS καθίστανται πραγματικά άχρηστες στο βίντεο. Έχω πετάξει άπειρο καλό υλικό που ήταν αδύνατο να σταθεροποιηθεί στο post επειδή η κάμερα δεν είχε IBIS. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος γιαυτό. Αν πάλι είναι να κουβαλάς ενα 4 φορές μεγαλύτερο gimbal, ε φτιάξε μια κάμερα λίγο μεγαλύτερη μ' ενα ενσωματωμένο gimbal. Άλλωστε με ένα καλο IBIS και λίγη προσοχή στο χέρι, την κίνηση, το περπάτημα κλπ δεν χρειάζεσαι gimbal στο 70% των περιπτώσεων και έχεις μια τέλεια κάμερα για βίντεο σε οποιαδήποτε στιγμή.

Εντάξει πάντα υπάρχει και η άποψη να έχεις φακούς με σταθεροποίηση, δεν είναι κάτι δύσκολο ή ακριβό...το είδαμε στην Sony που εύκολα, χωρίς πολλά λεφτά και χωρίς μεγάλο όγκο έδωσε τους 35mmf1,8 και 50mmf1,8 με σταθεροποίηση....θα μπορούσε εύκολα και η Fuji να βγάλει μερικούς prime με σταθεροποίηση χωρίς να ανέβει δραματικά το κόστος και το βάρος...άλλα δεν προς το παρών.

Η μόνη μηχανή που είναι πολύ κοντά σ' αυτά, είναι η Sony a6600... Με 4κ 60p 10 bit, και κάποιες μικρές επεμβάσεις θα ήταν ιδανική. Μπορεί να το κάνει η Σόνυ αν θέλει, αλλά προτιμάει να τα δώσει αυτά στις FF.

Αντίστοιχα σε Fuji , η xt4 αν έβαζε ibis και καλύτερο grip, στην ουσία θα είχαμε μια xh1.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Καλά σχετικά είναι όλα, όσο κοντά είναι η A6600 τόσο και μακριά είναι, πέρα από τα του βίντεο που αναφέρεις, έχει μετριότατη προς κακή εργονομία, σχετικά μικρό σκόπευτρο, μικρή οθόνη, κακό μενού, μέτρια jpeg, δεν έχει δεύτερη κάρτα μνήμης, παλιάς πλέον γενιάς αισθητήρα, δεν έχει ενσωματωμένο flash, μέτριο ibis...και άλλα πολλά άλλα μην τα αναφέρουμε τώρα...βασικά σε crop μόνο η X-H1 που έχεις τώρα είναι ότι πιο κοντινό σε ολοκληρωμένο σώμα...

Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως οι εταιρείες έχουν κρυφες συμφωνίες...το έχουμε ξανά θίξει το θέμα αυτό.

Η Σόνυ δίνει αισθητήρες καλύτερους σε άλλους, αλλά ίσως τους υποχρεώνει να μη τα βάλουν όλα ..και το αντίστροφο.

Δεν ξέρω αν έχουν συμφωνίες, το θέμα είναι ότι και να μην έχουν, σιγά μην στα δώσουν όλα σε ένα σώμα...τι θα πούλαγαν μετά??? Σκέψου μια μηχανή σαν αυτή που περιγράφουμε, θα τα έσκαγες μια φορά και θα ήσουν μια χαρά για μια 5ετία τουλάχιστον, με λίγα λόγια πάει το έκλεισαν το μαγαζί...ενώ τώρα στα δίνουν με τα σταγονόμετρο και αγοράζεις νέο μοντέλο κάθε χρόνο...η ίδια δουλειά που γίνεται και στα κινητά...μαγαζιά είναι με σκοπό το κέρδος, απλά πράγματα.

Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως οι εταιρείες έχουν κρυφες συμφωνίες...το έχουμε ξανά θίξει το θέμα αυτό.

Η Σόνυ δίνει αισθητήρες καλύτερους σε άλλους, αλλά ίσως τους υποχρεώνει να μη τα βάλουν όλα ..και το αντίστροφο.

Πριν πολύ καιρό ήμουν ο πρώτος που το είχα αναφέρει σαν διαπίστωση φίλου όταν είχε αρχίσει η Fuji να φτιάχνει το βίντεο της και η Sony τα jpeg της αλλά κανείς δε συμφώνησε τότε....

η διαφορα παντως στον ογκο-βαρος μεταξυ fuji-sony ειναι αισθητη...διπλα διπλα οι xh1 kai a6500

Iδια περιπου specs, παρομοιο βιντεο , παρομοια αυτονομια και με IBIS .
Eιναι εμφανης η εμμονη της sony γαι μικρα σωματαα, με οποιοδηποτε κοστος (εργονομια, αντοχη κλπ)

IMG_20190906_160548.jpg

εεεε μα...το έγραψα πριν, έχοντας πλέον ξεσυνηθίσει τον όγκο/βάρος των Dslr είχα πιάσει την X-H1 και έπαθα σοκ, τεράστια και πολύ βαριά για τα δικά μου δεδομένα πλέον...βέβαια περι ορέξεως....και το αστείο είναι ότι λίγο πολύ τις ίδιες φώτος και βίντεο και την ίδια εστίαση έχεις με την ''μινιατούρα'' X-E3 που έχει το μισό βάρος και όγκο. Είναι δύσκολο να βγει μια X-E4 με IBIS και σπαστή οθόνη??? ή ζητάω πολλά???

ζητας πολλα ! :p

ΥΓ... εγω θελω και μεγαλο EVF !
Ειδα μολις την α6500 , που δεν ειναι και μικρο το EVF της, και μονο γι αυτο θα διαλεγα παλι την XH1.

Σε σχέση με της X-H1 μικρό είναι το EVF της Α6500 0,7Χ που είναι οκ μεγέθυνση άλλα μέχρι εκει. Καλά της X-E3 είναι απλά μιανιατούρα το EVF, έχει χάρη που πλέον τραβάω κυρίως από την οθόνη!!!χαχα

Υ.Γ. Αν είχε ένα ibis και σπαστή οθόνη η X-E3 θα της συγχωρούσα το μικρό EVF Και θα την κράταγα καμιά 3ετία (λέμε τώρα μην το πάρουμε και τις μετρητοίς αυτό το 3 χρόνια!!!χαχα)