fujifilm x70

... τα 35mm και 50mm modes? χάνει πολύ σε ποιότητα ή είναι usable οι φωτογραφίες?

τα 35mm είναι (35/28) = 1,25 κροπ = 1,25*1,25 = 1,56Χ μικρότερος αισθητήρας = σαν να τραβας με μ4/3 μηχανη 10Mp .. μια χαρα ακόμα και για θέαση σε 4Κ οθόνες ή μη απαιτητική εκτυπωση Α3

τα 50mm είναι (50/28) = 1,78 κροπ = 3,2Χ μικροτερος αισθητήρας = σαν να τραβας με μηχανη 1" 5Μp .. μια χαρα για θέαση σε 2Κ οθόνες ή μη απαιτητική εκτύπωση Α4.

Eξυπακούεται οτι και ο θόρυβος και το βάθος πεδίου θα είναι στα αντίστοιχα επίπεδα των m4/3 & 1" αισθητήρων ..

ωραίος! thanks για την ανάλυση. άρα υποθέτω ότι στα 35 είναι usable και στα 50 λύση ανάγκης

Bασικά αχρηστο είναι γιαυτο και δεν το δίνει σε RAW. Κλασσικό ψηφιακό ζουμ χειρότερο αποτι θα μπορούσες να κάνεις στο PC κροπάροντας και μεγενθυνοντας κατα το δοκούν.

Αν έχει λειτουργία ζουμ το viewfinder της κάμερας δεν βλέπω κανένα λόγο να το χρησιμοποιείς

δε γράφω πλέον για τα νέα αποκτήματα, γιατί με το ρυθμό που τις αλλάζω καταντάει γελοίο και πιθανόν ενοχλητικό για τους άλλους. thanks πάντως. Βασικά έδωσα την Χ100Τ μιας και δε με βόλευε πολύ το μέγεθος και πήρα αυτήν. Έχει πράγματι πολύ καλό φακό, δεν είναι τόσο εργονομική όμως (πχ. για να σβήσεις μια φωτογραφία πρέπει να πατήσεις το μικροσκοπικό κουμπί που είναι πάνω από την οθόνη - πρώτη φορά βλέπω πλήκτρα πάνω στο σώμα της οθόνης, και μετά να πατήσεις βελάκι και ΟΚ. Δηλαδή 3 κινήσεις για να σβήσεις μια φωτογραφία. Άλλο - το πλήκτρο αριστερά (δίπλα από το menu-ok) είναι πολύ δύσκολο να το πατήσεις γιατί είναι κολλημένο πάνω στην οθόνη που εξέχει. Μ´αρέσει το usb charging, η ποιότητα της οθόνης αφής και το selfie-mode, η εμφάνιση-ποιότητα κατασκευής και το μικρό μέγεθος (είναι στα επίπεδα RX100)

Από εικόνα πως την είδες;

Sent from my iPhone using Tapatalk

πολύ καλή. πολύ sharp φακός, ωραία χρώματα. τράβηξα μερικές φωτογραφίες από ψηλά κτίρια χτες και δεν είδα παραμόρφωση (jpeg βέβαια). μου φάνηκε ότι αποδίδει πολύ καλά τις αντανακλάσεις. δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή κάποιο χαρακτηριστικό του φακού. Σε εστίαση μάλλον αργή θα τη χαρακτήριζα συγκρίνοντας με ΧΤ1/ΧΤ10, στο touch shutter δε η panasonic έχει προλάβει να ψήσει και καφέ

δεν έχω προλάβει να τη δουλέψω πολύ την Χ70. σε εργονομία και πιάσιμο σίγουρα κερδίζει η Χ100Τ. Ο φακός είναι εξίσου καλός κατά την προσωπική μου άποψη. απο κεί και πέρα κοιτάς πιο εστιακό μήκος σε βολεύει, αν χρειάζεσαι το υβριδικό viewfinder και αν θες να διαθέσεις τα εξτρα χρήματα. Προσωπικά προτιμώ τα 35mm, αλλά και τα 28mm τελικά με καλύπτουν. και το βασικό είναι ότι η Χ70 μπαίνει στην τσέπη, ενώ η Χ100 όχι. γι'αυτό και μόνο προτιμώ την Χ70

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καλά.. έχει κι ένα κουμπάκι στην αριστερή πλάι πλευρά της μηχανής, άλλο και τούτο πάλι, που ούτε που φαίνεται. τώρα το ανακάλυψα. όλο εκπλήξεις είναι αυτή η μηχανή. touch screen, control ring, κουμπάκια πάνω στην οθόνη, στο πλάι.. πολύ jamesbondική μηχανή. rtfm θα μου πεις
cf67afb3af20415f84d958d81c4a100f

Last edited:
μου αρέσει πολύ και εμενα , μου έλειψε η x100s ιδίως για την φορητότητα που ειχε ,και την ευκολια να φωτογραφίζεις τα παντα , ποσο η x70 που ειναι κ ποιο μικρη !!
αλήθεια πόσο τη βρίσκουμε σε τιμη γενικα ?

Μεγειά.
Καλοκλίκωτη.
Δεν προκαλείς όσες και να πάρεις και καλά κάνεις. Αυτό που συχνά μας προκαλεί από κάποιους είναι η απαξίωση των χρημάτων και του εξοπλισμού.
Και σταματώ εδώ γιατί είναι ανόητο να συνεχιστεί το θέμα και πιο ανόητος εγώ που το έγραψα παραπάνω.
Η μηχανή έχει κάτι το ελκυστικό.
Δεν την έχω ανάγκη, δόξα τω Θεώ γέμισα μηχανές αλλά αν πλησιάσει τα 500 ευρώ δύσκολα θα αγνοήσω τον πειρασμό.

δεν έχω προλάβει να τη δουλέψω πολύ την Χ70. σε εργονομία και πιάσιμο σίγουρα κερδίζει η Χ100Τ. Ο φακός είναι εξίσου καλός κατά την προσωπική μου άποψη. απο κεί και πέρα κοιτάς πιο εστιακό μήκος σε βολεύει, αν χρειάζεσαι το υβριδικό viewfinder και αν θες να διαθέσεις τα εξτρα χρήματα. Προσωπικά προτιμώ τα 35mm, αλλά και τα 28mm τελικά με καλύπτουν. και το βασικό είναι ότι η Χ70 μπαίνει στην τσέπη, ενώ η Χ100 όχι. γι'αυτό και μόνο προτιμώ την Χ70

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καλά.. έχει κι ένα κουμπάκι στην αριστερή πλάι πλευρά της μηχανής, άλλο και τούτο πάλι, που ούτε που φαίνεται. τώρα το ανακάλυψα. όλο εκπλήξεις είναι αυτή η μηχανή. touch screen, control ring, κουμπάκια πάνω στην οθόνη, στο πλάι.. πολύ jamesbondική μηχανή. rtfm θα μου πεις
cf67afb3af20415f84d958d81c4a100f

θενξ φιλος

δεν ξέρω σε τι υστερεί, εννοώ φακό ή επεξεργασία ή ασιθητήρα,
αλλά έτσι μου φάνηκεκ και μένα από τη σύγκριση των jpeg,
και αν σκεφτεί κανείς ότι η GR θεωρητικά παίρνει και άλλη βελτίωση με επεξεργασία RAW, ίσως η διαφορά μεγαλώνει

νομίσω η fuji αρχίζει να επαναπαύεται στη φήμη των καλών jpeg και δεν το προσπαθεί όσο θα μπορούσε

και αν σκεφτεί κανείς ότι η GR θεωρητικά παίρνει και άλλη βελτίωση με επεξεργασία RAW, ίσως η διαφορά μεγαλώνει

τι εννοει ο ποιητης???