fujifilm x70

Δεν σε κουράζει όμως μετά την εκδρομή να βλέπεις τις φωτογραφίες σου και όλες ανεξαιρέτως να είναι στα 28mm;

Ή τη συνδυάζεις και με χρήση άλλης μηχανής;

[QUOTE = _tzo_; 1058149530] Δεν έχετε κουράσει όμως μετά την εκδρομή να βλέπετε τις φωτογραφίες σας και όλα ανεξαιρέτως να είναι στα 28mm;

Ή η συνδυασμός και η χρήση άλλων μηχανών; [/ QUOTE]

Επειδή εχω δοκιμάσει πολυ και την x100 , εχω καταλήξει οτι τα 28mm ειναι που με διευκολύνουν περισσότερο στο να τραβήξω την στιγμή γιατί τελικά η φωτογραφία για μένα είναι στιγμές που δεν πρέπει να χάνεις!!!Για αυτό και η x70 έχει γίνει η απαραίτητη συντροφιά μου όπου και αν παω. Η η x70 με καλυπτει στο 95% αυτών που θέλω να τραβήξω , το άλλο 5% το θυσιάζεις μπροστά στην φορητότητα! Οπως καταλαβαίνεις Γιάννη από τα παραπάνω που ανέφερα δεν χρησιμοποιώ άλλη μηχανή και ειδικά αν προκείται για σκ η μονοήμερη εκδρομή.......

Είδες το fuji μάτι μου αμέσως τις αναγνώρισε.
Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη μηχανή δε γνώρισε την αποδοχή που τις άξιζε.
Μια Χ80 θα ήταν καλοδεχούμενη αλλά δεν ξέρω πόσο θέλει να το τολμήσει η Fuji, ίσως όμως και να το πράξει με έναν 24αρη Bayer που τελευταία όλο και πιο πολύ χρησιμοποιεί.

Μια και δεν υπάρχει μικρή μηχανή με prime φακό και σταθεροποίηση, προσπάθησα να στήσω μια μόνος μου. Πήρα μια oly e-m2 και έναν panny 14/2,5, τα πάντρεψα και μια χαρά! Βρίσκομαι όμως πολύ συχνά να της φοράω τον 20/1,7... Τι να κάνουμε, τα 35-45mm είναι πιο κοντά σε αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι - άσχετα αν πολλές φορές θέλουμε να τα χωρέσουμε... όλα! Αυτός είναι ένας από τους λόγους της σχετικά περιορισμένης επιτυχίας της "μικρής" + η έλλειψη του καταπληκτικού οφθαλμοσκόπιου...

Μια και δεν υπάρχει μικρή μηχανή με prime φακό και σταθεροποίηση, προσπάθησα να στήσω μια μόνος μου. Πήρα μια oly e-m2 και έναν panny 14/2,5, τα πάντρεψα και μια χαρά! Βρίσκομαι όμως πολύ συχνά να της φοράω τον 20/1,7... Τι να κάνουμε, τα 35-45mm είναι πιο κοντά σε αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι - άσχετα αν πολλές φορές θέλουμε να τα χωρέσουμε... όλα! Αυτός είναι ένας από τους λόγους της σχετικά περιορισμένης επιτυχίας της "μικρής" + η έλλειψη του καταπληκτικού οφθαλμοσκόπιου...
Ακριβώς όπως το είπες...... Με την x70 νιώθω ότι μπορώ να τα χωρέσω όλα...... Όσο για το οφθαλμοσκοπιο..... η σπάστη οθόνη εν μέρη καλύπτει την απουσία του.....

Πράγματι, αν είχε οφθαλμοσκόπιο πιθανότατα θα είχε πουλήσει αρκετά περισσότερο αυτή η μηχανή

Το πρόβλημα με αυτή την μηχανή κατά την γνώμη μου είναι η εστιακή απόσταση 28mm που δεν ενθουσιάζει και ότι κανιβαλίζεται έντονα από την πολύ καλύτερη σειρά X100, και εκει τελειώνει το όλο θέμα. Φυσικά ανάλογα με τις ανάγκες , απαιτήσεις του καθενός μπορεί κάποιος να την προτιμά από την Χ100.
Καλό θα ήταν να έβγαινε μια Χ80 πάντως.

Ανάλογα τι βολεύει τον καθένα. Εμένα θα με βόλευαν (και με βολεύουν) μια χαρά τα 28mm σε μικρού μεγέθους μηχανή. Όχι όμως πχ η τιμή της για μηχανή χωρίς οφθαλμοσκόπιο. Περί ορέξεως... :)

Re: Απάντηση: fujifilm x70

Στα 28mm είναι και η Ricoh που αποτελεί best seller.

Καλά Best seller δεν τι λες την Ricoh, από όσο ξέρω άκλαυτη πήγε και αυτή όπως γενικά όλες οι μηχανές της Ricoh-Pentax. Οπως χάλια είχε πάει και η αντίστοιχη Nikon Coolpix A. Μόνο η X100 πάει καλά σε αυτή την κατηγορία μηχανών.

Ανάλογα τι βολεύει τον καθένα. Εμένα θα με βόλευαν (και με βολεύουν) μια χαρά τα 28mm σε μικρού μεγέθους μηχανή. Όχι όμως πχ η τιμή της για μηχανή χωρίς οφθαλμοσκόπιο. Περί ορέξεως... :)

Εχει αισθητήρα aps με καλό σταθερό φακό, δεν θα μπορούσε με αυτό τον συνδιασμό να κάνει δυστυχώς κάτω από 500 ευρώ. Άλλα ναι γενικά συμφωνώ ήταν κάπως τσιμπημένη η αρχική τιμή της.

Καλά Best seller δεν τι λες την Ricoh, από όσο ξέρω άκλαυτη πήγε και αυτή όπως γενικά όλες οι μηχανές της Ricoh-Pentax. Οπως χάλια είχε πάει και η αντίστοιχη Nikon Coolpix A. Μόνο η X100 πάει καλά σε αυτή την κατηγορία μηχανών.

Έχεις πηγή εύκαιρη ότι η GR (II και ΙΙ) είχε συνολικά χαμηλότερες πωλήσεις από X70;

Πηγή εγώ δεν έχω, αλλά θα υπέθετα το αντίστροφο.

Έχεις πηγή εύκαιρη ότι η GR (II και ΙΙ) είχε συνολικά χαμηλότερες πωλήσεις από X70;

Πηγή εγώ δεν έχω, αλλά θα υπέθετα το αντίστροφο.

Οχι δεν έχω και σίγουρα πήγαν καλύτερα από την Χ70, απλά από το να πάει κάτι καλύτερα σε πωλήσεις από κάποια άλλη μηχανή (που μάλλον πάτωσε όπως η X70) δεν την κάνει και επιτυχημένη ή Best seller. Και εγώ θα ήθελα να δω πωλήσεις σε αυτήν την κατηγορία, η εικόνα που έχω όμως είναι ότι πέρα από την σειρά Χ100 όλες οι άλλες δεν τα πήγαν καλά.

Το “μάλλον πάτωσε η GR όπως η X70’’ πού το στηρίζεις;

Εικασία είναι; Και εικασία να είναι, τι σε οδηγεί σε αυτή τη σκέψη;

λιγο ιστορια... η gr (gr1, gr1s,gr1v )εμφανιστηκε απο την εποχη του φιλμ με τον πολυ αξιολογο φακο 28mm 2,8 και 21mm 3,5 που αφησε εποχη γιατι ηταν η κυρια μηχανη του Daido Moriyama

https://www.google.gr/search?q=Daido+Moriyama&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiu6IrEru3bAhWGF5oKHaTYDmsQ_AUICigB&biw=1849&bih=960

o Μοριγιαμα συνεχισε και στην "ψηφιακη" εποχη να χρησιμοποιει και την ψηφιακη gr ...
η gr ειναι ισως η καλυτερη σε χρησιμοτητα στριταδικη μηχανη, εχει πουλησει αρκετες μηχανες και ειναι δυσκολο ακομα να βρεις και μεταχειρισμενη... μια ματια στο φλικρ θα σας πεισει ποσοι φωτογραφοι εχουν την gr
δυστυχος η χ70 βγηκε σε δυσκολη εποχη και οπως ειπε και ο Βασιλης ειναι πολυ παρεξηγημενη μηχανη και η αληθεια ειναι ο τι και η φουτζι δεν την "προσεξε" οσο επρεπε....