Full Metal Jacket

Έσκασαν μύτη μέσα στην τούρλα του grunge αλλά αυτοί δεν ήταν από το βροχερό Σιάτλ αλλά από την έρημο στην Καλιφόρνια.
Οι grung-αδες τους αγάπησαν (ιδιαίτερα αυτοί που προσκυνούσαν Alice in Chains και Soundgarden),οι indies τους παραδέχτηκαν,αλλά τα μέταλα ήταν αυτά που τους αγκαλιασαν και τους έκαναν εικόνισμα.
Κυρίως γιατί στους 2 πρώτους δίσκους ακούγονταν σαν μύστες που κύρητταν αρχαίες διαδαχές όπως αυτές αποτυπώθηκαν στον πάπυρο με τον τίτλο Black Sabbath - Master of Reality .

Οι Kyuss παρ'ολο που ήταν ένα μάτσο σπυριάρικα,σκονισμένα πιτσιρίκια έδειξαν εκεί στις αρχές των 90'ς ότι ήχος των Sabbath (ιδιαίτερα στο Master of Reality) παραμένει επίκαιρος.
Αρωγός σ'αυτό στάθηκε και ο παραγωγός τους ο Chriss Goss ο οποίος,καθόλου τυχαία,είχε και μια μπάντα με το όνομα...Masters of Reality.
Από τους 2 πρωτους δίσκους τους Blues for the Red Sun και Welcome to Sky Valley γεννηθηκε το stoner...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
  • Love
Reactions: Kostas P.
Kyuss απλα σεβασμος και υποκλιση.

Προσωπικα μιλωντας ο ηχος απο την κιθαρα σε kyuss και entomded πρεπει να διδασκεται σε school of metal.

Δεν εχω λογια. Πιο μεταλ απο πολλα "μεταλ" συγκροτηματα οι kyuss.

Εγω συνεχιζω στα δικα μου χαχα και παω στο γραμμα p. Θα βαλω psychotic waltz και θα βαλω ενα κομματι σχετικα "ακυρο" γιατι το social grace ντεμπουτο ειναι Α ρ ι σ τ ο υ ρ γ η μ α αλλα το συγκεκριμενο κομματι μου φερνει στο μυαλο τους pink floyd αν επαιζαν μεταλ...

https://youtu.be/HTHZbGTiNgM

Ωραίοι οι Waltz,ψαγμένη μπαντα,που δεν έκατσε στ'αυγά της ποτέ.Χάρηκα που διάβασα ότι επέστρεψαν φέτος μετά από τόσα χρόνια.

... γεννηθηκε το stoner...

Διόρθωση:Δεν γεννήθηκε αλλά καθορίστηκε,καθώς o δίσκος των Sabbath που ανέφερα έριξε το σπόρο και οι Trouble (μαζί με κανα δυο άλλους) στα 80'ς τον γέννησαν.

Και μια και μιλήσαμε για Kyuss να θυμήσουμε και δυο υπέροχα αφιερώματα που έχουν γίνει εδώ από έναν αδερφό:

https://avclub.gr/forum/showthread.php/89147-The-sun-never-sets-in-the-desert

https://avclub.gr/forum/showthread.php/42806-Η-κοιλάδα-της-ψυχεδέλειας-Καλώς-ήρθατε!!!

τους πρώτο άκουσα σχεδόν στην 3η Γυμνασίου εκεί στο 1980 και με έχει στοιχειώσει από τότε η παρουσία τους

Γραμμα q και queensryche χωρις πολλα πολλα!

Πλεον απογοητευση και θλιψη με πιανει σε οτι καινουριο κανουν....αλλα με δισκους οπως operation mindcrime, empire, rage for order και promised land εχουν περασει στο κλαμπ των θεων χεχε.

https://youtu.be/A4duZjxusGM

Re: Απάντηση: Full Metal Jacket

Eρωτας οι Opeth . Στο nokia 6210 οταν ανοιγε ειχα το logo τους φτιαγμενο απο μενα στο pc . Εγω βεβαια τους γνωρισα απο το Still life , τους λατρεψα στο Blackwater Park και τους αποθεωσα στα deliverance/damnation. Mετα τους "εχασα"... Αυτη η στροφη στο 60s prog με χαλασε και δεν βρηκα κατι πρωτοτυπο μεχρι και σημερα.

Oι Οpeth στα ντουζενια τους και φαντασια ειχαν και ατμοσφαιρα δημιουργουσαν.

Re: Απάντηση: Full Metal Jacket

Πήραμε λοιπόν παράλληλους δρόμους

Εγώ στην Γερμανία οπου το schlager musik κυριαρχούσε,μόνο με την μητέρα μου,οι ΑΒΒΑ ήταν θεοί, ήταν λογικό να βγώ φλωράκι.

Θυμάμαι τους μεγαλύτερους στο σχολείο που άκουγαν ac/dc (ήταν λατρεία στην Γερμανία) και με πείραζαν -με αγάπη πάντα- για την ποπ πορεία μου.

Πολύ μεγάλος πια τα έμαθα και τα μαθαίνω ακόμα τα μεταλλοειδή και τους θεμελιους λίθους τους.

Και αυτό μου αρέσει.!

Αλλωστε ,γηράσκω αεί..:)

Τα σεβη μου, δεν εχεις στεγανα, εισαι ανοιχτομυαλος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Full Metal Jacket

Και τώρα μια χαρά είναι...

Καλοι αλλα οχι οπως πριν .
Ασχετο περιμενω την κριτικη σου για το Tenet, εαν θυμαμαι καλα δεν σου πολυαρεσει ο Νολαν (εμενα ναι) ,οποτε εχει ακομα πιο μεγαλη βαρυτητα η κριτικη σου ,αν και ποτε δεν εχεις προκαταληψεις (ακομα και εαν εισαι φαν δηλαδη).
Δεν το χω δει ακομα, μυριζομαι ομως μαπα λιγο το τρειλερ λιγο ενστικτο.

In Nolan we trust!!

Καλα γουστα ειναι αυτα, αλλα οι opeth οπως προειπα κιολας, εχουν κρατησει πολυ υψηλο επιπεδο αλλα σε αλλα μονοπατια μουσικης. Παντως μου προκαλουν ανατριχιλες παρα πολλες φορες.

Ας προχωρησουμε στο γραμμα r και ενδεχομενως να μην ειναι μεταλ αλλα ειναι ισως το απολυτο crossover και προσωπικα μιλωντας μεταλ θα χαρακτηριζα το αλμπουμ των refused ""shape of punk to come". Νευρο και groove στα υψη. Δισκαρα.

https://youtu.be/NkAe30aEG5c

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Full Metal Jacket

Ασχετο περιμενω την κριτικη σου για το Tenet, εαν θυμαμαι καλα δεν σου πολυαρεσει ο Νολαν (εμενα ναι) ,οποτε εχει ακομα πιο μεγαλη βαρυτητα η κριτικη σου ,αν και ποτε δεν εχεις προκαταληψεις (ακομα και εαν εισαι φαν δηλαδη).
Δεν το χω δει ακομα, μυριζομαι ομως μαπα λιγο το τρειλερ λιγο ενστικτο.

Τον θεωρώ από τους σπουδαιότερους σύγχρονους σκηνοθέτες,γι'αυτό και του τα "χώνω" περισσότερο,όπως σε κάθε σκηνοθέτη που θεωρώ σπουδαίο,όταν δεν μου αρέσει αυτό που κάνει.
Το Τενετ το'δα το καλοκαίρι σε θερινό.Έλεγα να γράψω αφού το ξανάβλεπα,όχι γιατί δεν το κατάλαβα-προσωπικά δεν το βρήκα καθόλου δυσνόητο,με αυτά που είχα διαβάσει το περίμενα πολύ χειρότερο-αλλά ήθελα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία καθως το βρήκα αδιάφορο σε επίπεδο εμπλοκής του θεατή όσο και φτωχό σε εικαστικά.
Θα τα πούμε καλύτερα στο νήμα,γιατί βαριέμαι να περιμένω να το ξαναδώ.

Για τους Opeth τώρα θα πώ ότι είχα πει και στο Spyros A όταν κάναμε αντίστοιχη κουβέντα.
O Akerfeld άλλαξε πορεία γιατί δεν γίνεται να παίζεις μόνιμα τα ίδια πράγματα,μεγαλώνοντας αλλάζεις όπως όλοι μας.
Ο δρόμος που έχει πάρει μπορεί να μην αρέσει σε όλους,προσωπικά μου αρέσει,αλλά αυτά που κάνει είναι εξαιρετικά,ορισμένα σου δινουν την αίσθηση μιας φυσικής συνέχειας.ότι στη βάση τους είναι Opeth.
Άλλωστε οι Opeth ποτέ,ακόμα και στα μικράτα τους,δεν ήταν το συμβατικό death metal συγκρότημα.

Επομενο γραμμα s. Θα βαλω ενα συγκροτημα που ειναι καταφωρα στην αφανεια σχετικα και ισως και αδικημενο. Παντα σε ολους τους δισκους τους κρατανε ψηλα το επιπεδο αλλα οταν βγηκε το a sense of change ξενισε τους παντες και δεν αναγνωριστηκε οσο επρεπε. Μακραν ο καλυτερος τους δισκος και ενας απο τους καλυτερους prog με την true εννοια του ορου δισκους.

Ο λογος που επιλεγω αυτο συγκροτημα και κομματι ειναι για να μαθετε, οσοι δεν ειχατε την ευκαιρια να τους ακουσετε.

Ενα διαφορετικο prog μεταλ.

https://youtu.be/SrA-2mArGdY

'Ημουν στο ΡΟΔΟΝ όταν είχαν έρθει την εποχή του Thrash Zone.Στο τέλος του live είχα αποκτήσει μια ωραιότατη μελανιά στο μάτι,αφού από το ανελέητο headbanging το κεφάλι μου συνάντησε το κεφάλι ενός άλλου παλικαριού.To λες και "παράσημο"...
Από τις πιο fun βραδιές που έχω περάσει στο ΡΟΔΟΝ.
Το Thrash Zone και το προηγούμενό τους Four of a Kind (ακόμα καλύτερο) ήταν "τοτεμικά" άλμπουμ για το είδος.