Full Metal Jacket

Κάποια στιγμή είχαμε γράψει για το καλύτερο straight up rock-metal δισκίο της προηγούμενης δεκαετίας.
Εντελώς υποκειμενικά και σύμφωνα με τη δική μου λόξα.
Πέρασε εντελώς απαρατήρητο , ίσως επειδή δεν συμπίπτουν οι λόξες.
Ίσως επειδή η λόξα η δική μου , είναι κατώτερη από τη λόξα των άλλων.
Ίσως επειδή οι λόξες γενικά εξαφανίστηκαν και έδωσαν τη θέση τους στο άπαχο τυράκι εν είδει δολώματος.
Αυτός ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην ανθρωπότητα.
Θα βάλω ολόκληρο το άλμπουμ γιατί μου είναι αδύνατον να το σπάσω σε ενότητες.
O Magnus Pelander εκτός του ότι είναι διάνοια , δρα σαν αντίβαρο σε εκείνα τα μαξιμαλιστικά κολάζ που φτιάχνουν οι θείτσες στο facebook.
Ξέρετε , αυτά με τις φωσφοριζέ καλημέρες , το κατακόκκινο τριαντάφυλλο με το καταπράσινο κοτσάνι , το αεροπλάνο κάπου ψηλά σε μια γωνιά να βόσκει χωρίς λόγο , τον Άγιο με τα χέρια ανοιχτά και την καλοσυνάτη έκφραση του στυλ ''πολύ σας πάω'' , τη θάλασσα να χάνεται στον ορίζοντα πιο ψεύτικη και από ζωγραφιά και τον αετό στη μέση σαν τον μπάστακα να μας χαλάει τη ρομαντζάδα. :)

Witchcraft · Legend​

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τι λες τωρα...ΔΙΣΚΑΡΑ...πρεπει να το ακουγα σερι κανα διμηνο τοτε που βγηκε...ευγε.

Και παραγωγαρα!!
Εύγε νέε μου..
Το "άσχημο" είναι ότι δεν είχε την προώθηση που του άξιζε.
Είχε βλέπεις "επικίνδυνους" στίχους..

Το βαλα και τωρα το πρωι στο αμαξι που πηγαινα δουλεια και ειχα ενα χαμογελο ζωγραφιστο σε ολη την διαδρομη παρολη την κινηση της Αθηνας.

Απαρητηρητος δε θα το ελεγα αλλα σιγουρα δεν πηρε την αναγνωριση που του επρεπε.

Επισης δυστυχως δεν εχω ακουσει κανεναν αλλον δισκο μετεπειτα απο αυτον. Οποτε θα βαλω να δω τι γινεται...

Και για να μεινουμε πιστοι στο πνευμα του thread ποσταρω και ενα βιντεακι απο τους Audrey Horne. Μονο ενας δισκος τους μ αρεσει πολυ, ο παρακατω ομωνυμος. Γενικα δεν...Ειχαν βγει και ιδια περιοδο με το legend. Αλλη φαση τελειως αλλα πολυ καλος δισκος και αυτος τον ειχα λιωσει. Ετσι ροκ μεταλ κατασταση.

Audrey Horne- down like suicide

• Like
Reactions: superfly
Το βαλα και τωρα το πρωι στο αμαξι που πηγαινα δουλεια και ειχα ενα χαμογελο ζωγραφιστο σε ολη την διαδρομη παρολη την κινηση της Αθηνας.

Απαρητηρητος δε θα το ελεγα αλλα σιγουρα δεν πηρε την αναγνωριση που του επρεπε.

Επισης δυστυχως δεν εχω ακουσει κανεναν αλλον δισκο μετεπειτα απο αυτον. Οποτε θα βαλω να δω τι γινεται...

Και για να μεινουμε πιστοι στο πνευμα του thread ποσταρω και ενα βιντεακι απο τους Audrey Horne. Μονο ενας δισκος τους μ αρεσει πολυ, ο παρακατω ομωνυμος. Γενικα δεν...Ειχαν βγει και ιδια περιοδο με το legend. Αλλη φαση τελειως αλλα πολυ καλος δισκος και αυτος τον ειχα λιωσει. Ετσι ροκ μεταλ κατασταση.

Audrey Horne- down like suicide

Βασικά στο επόμενο που έβγαλε (Nucleus) έχει αλλάξει εντελώς το ύφος .Άλλαξε το line up της μπάντας και γύρισε τον ήχο σε πιο ρετρό καταστάσεις...Το εναρκτήριο κομμάτι θα σου θυμίσει αρκετά καλές στιγμές των Solitude Aeternus..
Όπως και να έχει σε καμία περίπτωση δεν με ικανοποίησε όπως το Legend..Του εδώσα αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν με ακούμπησε ούτε στο 50% σε σχέση με το προηγούμενο..Σαν δίσκος συνολικά ίσως είναι πιο ανάγλυφος , αλλά του λείπει η τρομερή ροή και η δυναμική που είχε το προηγούμενο.
Ώρες ώρες νομίζεις ότι κάνουν αγγαρεία.
Πέρυσι κυκλοφόρησε άλλον έναν δίσκο το Black Metal τον οποίο δεν τον έχω ακούσει ακόμα.
Το Nucleus (2016) το αγόρασα κατευθείαν όταν βγήκε..Χωρίς να τον ακούσω καν.. Επηρεασμένος από την κατραπακιά που έφαγα από το Legend.

Βασικά στο επόμενο που έβγαλε (Nucleus) έχει αλλάξει εντελώς το ύφος .Άλλαξε το line up της μπάντας και γύρισε τον ήχο σε πιο ρετρό καταστάσεις...Το εναρκτήριο κομμάτι θα σου θυμίσει αρκετά καλές στιγμές των Solitude Aeternus..
Όπως και να έχει σε καμία περίπτωση δεν με ικανοποίησε όπως το Legend..Του εδώσα αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν με ακούμπησε ούτε στο 50% σε σχέση με το προηγούμενο..Σαν δίσκος συνολικά ίσως είναι πιο ανάγλυφος , αλλά του λείπει η τρομερή ροή και η δυναμική που είχε το προηγούμενο.
Ώρες ώρες νομίζεις ότι κάνουν αγγαρεία.
Πέρυσι κυκλοφόρησε άλλον έναν δίσκο το Black Metal τον οποίο δεν τον έχω ακούσει ακόμα.
Το Nucleus (2016) το αγόρασα κατευθείαν όταν βγήκε..Χωρίς να τον ακούσω καν.. Επηρεασμένος από την κατραπακιά που έφαγα από το Legend.
Edit: Τώρα έβαλα να ακούσω το περσινό και απ' ότι ακούω η φαρμακευτική αγωγή δεν έπιασε τόπο..
Τους έδιωξε όλους και παίζει μόνος του..Ακουστικό το άλμπουμ που έχει κόψει κάθε γέφυρα με το παρελθόν..Θυμίζει αρκετά προσωπικές του δουλειές.

Εγω να φανταστεις νομιζα οτι διαλυσανε μετα το legend. Τωρα το πρωι τσεκαρα τι παιζει.

Παντως και τα προηγουμενα τους ηταν μια χαρα αλλα το legend τα ισοπεδωσε ολα. Και γω θεωρω οτι δυσκολα βγαινει κατι καλυτερο.

Γενικα doom και συναφη δεν ειμαι καθολου φαν. Αμα μιλησω ανοιχτα θα πω χοντραδες οποτε συμμαζευομαι χαχαχα.

Solitude παντα βαριομουν να ακουσω....και το legend ξεφευγει αρκετα γι αυτο μ αρεσει.

Μονο cathedral για καποιο ανεξηγητο λογο σεβομαι και ακουω ευχαριστα. To endtyme παιζει να ναι το μονο doom καρα doom στην δισκοθηκη μου.

Και επειδη τους θυμηθηκα ας βαλω και ενα κομματι απο αγαπημενο δισκο.

Cathedral - Voodoo fire

• Like
Reactions: FINIX and superfly
Απο τις κυκλοφορίες του 2020 στο χώρο του doom οι πρωτοεμφανιζόμενοι Fires In The Distance
έκαναν αίσθηση με την εισαγωγή prog synth στοιχείων κρατώντας τον χαρακτήρα της death μπάντας
Το album ονομάζεται Echoes from Deep November, εκτιμώ ότι θα αρεσει και στους φίλους του melodic/death.

FIRES IN THE DISTANCE - REFLECTIONS IN THE ICE (OFFICIAL VIDEO)
FIRES IN THE DISTANCE - THE CLIMB (OFFICIAL AUDIO)
Για όσους ψήθηκαν εδώ το album
FIRES IN THE DISTANCE - ECHOES FROM DEEP NOVEMBER (FULL ALBUM STREAM)

Αυτό εδώ θα θυμίσει πολλά σε πολλούς..Σε σημεία νόμιζα πως άκουγα τον μακαρίτη τον Midnight..
90ιλα φουλ.

Wheel-Preserved in Time (Ολόκληρος ο δίσκος)

• Like
Reactions: FINIX and ihodemon
Οι Wheel έβγαλαν καινούργιο album? Είχα αγοράσει το Icarus και το είχα λιώσει..
Ντουμιά με ωραίο ήχο και epic μελωδική ψυχεδέλεια με αποχρώσεις, ανυπομονώ να ακούσω το καινούργιο.
Να σαι καλά Σπύρο .
Το ομότιτλο του 2013..
Icarus
Wheel: Icarus

• Like
Reactions: FINIX and Haagenti
Strapping Young Lad.

Παρεξηγημενο κεφαλαιο...ενδεχομενως να μπορουσαν να γινουν σπουδαιοι αλλα δε προεκυψε.

Οδηγουμενοι απο τον "βλαμμενο" Devin Townsend φτιαξανε κανα δυο δισκαρες και με Hoglan στα τυμπανα.

Αλλα παντα σε οτι κανει ο τυπος νιωθεις οτι υπαρχει μια υποβοσκουσα εως και φανερη ειρωνεια οποτε δε ξερεις αν μπορεις να τους παρεις και στα σοβαρα. Εγω προσωπικα κανα δυο δισκους τους, τους παιρνω σοβαροτατα.

Ο Townsend τωρα τελευταια με οτι εχει καταπιαστει ομολογω οτι με αφηνει παγερα αδιαφορο και βαριεμαι αφορητα οτι κανει ΑΛΛΑ οταν ακουσα πρωτη φορα το detox απο syl μου σηκωθηκανε οι τριχες. Οποτε και το παραθετω.

Θα μπορουσαν να ταν το αντιπαλο δεος στους fear factory αλλα δεν ειχαν ελπιδα....

Strapping Young Lad- Detox

το τραγούδι των maiden

Iron Maiden – The Writing On The Wall​

Dickinson/Smith στη σύνθεση.
Φαίνεται από χιλιόμετρα....
Ο Σμιθ λάμπει στα σόλα,"ροκάτη" βάση,η φωνή του Βρασίδα δεν σπάει καθόλου γενικά,αξιοπρεπέστατο.

Στονεράκι για τις ζεστές μέρες, απο τους Ουαλούς που αυτοπροσδιορίζουν τον ήχο τους με το όνομα 1968..
Μεταλλικό classic rock με έμπνευση απο Hendrix, Thin Lizzy.., ρίζες γεμάτες γενναιόδωρα riff..
Salvation για τους νοσταλγούς..

Screaming Sun - 1968

Guts - 1968
1968 - Salvation if you Need (Full Album 2021)

Επικούρα και σκληρές αλήθειες..
Primordial - Where Greater Men Have Fallen (LYRIC VIDEO)

Serj Tankian - How Many Times?​

ο τραγουδιστής, στιχουργός και ενίοτε κιθαρίστας σε ζωντανές εμφανίσεις, του συγκρότηματος System of a Down

• Like
Reactions: vsklav