Full Metal Jacket

δυστυχώς η νεα μεταλ σκηνή δεν προσφέρει πολλά σε παλιούς όπως εγώ, εάν εξαιρέσω ορισμένα φωτεινά παραδείγματα όπως system of a down που δεν είναι καινούργιοι και τους trivium άντε κι μερικούς ακόμη δεν βλέπω μέλλον

Trivium - In The Court Of The Dragon​

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

δυστυχώς η νεα μεταλ σκηνή δεν προσφέρει πολλά σε παλιούς όπως εγώ, εάν εξαιρέσω ορισμένα φωτεινά παραδείγματα όπως system of a down που δεν είναι καινούργιοι και τους trivium άντε κι μερικούς ακόμη δεν βλέπω μέλλον

Trivium - In The Court Of The Dragon​

Και εγώ απ' τους παλιούς είμαι Σίμο και πιστεύω ακριβώς το αντίθετο..Το μέταλ έχει επιτέλους απαλλαχθεί από τα τσίγκινα σωβρακακια και γίνονται πραγματάκια .Στο underground βέβαια γιατί στο mainstream (όπως στο παραπάνω) παίζουν τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια..Λιγο ψευτοτσαμπουκας μελωδική γραμμή στα φωνητικά έτσι να ψαρέψουμε μερικούς ανυποψίαστους κλαρινογαμπρούς, nwosdm στις κιθάρες ,μετρονομικά ριφ και κοψίματα αλά Meshuggah και έτοιμο το γλυκο..Βαρέθηκα να ακούω τύπους που αντιγράφουν τους At The Gates ,τους In Flames και τους Dark Tranquillity.
Έχεις δίκιο..Η ποιότητα του mainstream είναι για τα πανηγύρια.

• Like
Reactions: superfly and vsklav
@vsklav Πριν λίγο άκουσα το νεο Converge και μπορώ να πω ότι έπεσα πολύ έξω με την πρόχειρη ακρόαση του κομματιού που έβαλες..Πολύ καλός δίσκος και αρκουντως ανάγλυφος...
Κυρίως ατμοσφαιρικός αλλά να μην ξεχνάμε με ποια κυρία συνεργάζονται..
Μάλλον πάει για αγορά thanx.
ΥΓ ..Τώρα ακούω το νέο Gojira γιατί ούτε αυτό είχα ακούσει. 🥺

Last edited:
  • Like
Reactions: vsklav
@vsklav Πριν λίγο άκουσα το νεο Converge και μπορώ να πω ότι έπεσα πολύ έξω με την πρόχειρη ακρόαση του κομματιού που έβαλες..Πολύ καλός δίσκος και αρκουντως ανάγλυφος...
Κυρίως ατμοσφαιρικός αλλά να μην ξεχνάμε με ποια κυρία συνεργάζονται..
Μάλλον πάει για αγορά thanx.
ΥΓ ..Τώρα ακούω το νέο Gojira γιατί ούτε αυτό είχα ακούσει. 🥺
Χεχεχε πολυ χαιρομαι!

Ποτε απο μεμονωμενα κομματια δε μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα αλλωστε. Παντα με ακροαση δισκου :)

Οι γκοντζιρα ειναι οι μεταλλικα της εποχης μας. Εκρηκτικα λαιβ και δισκο με δισκο εμπορικοποιουνται αλλα ακομα εχουν δρομο. Οταν βγηκε το ειχα λιωσει παντως....Δινω πολλες πιθανοτητες να γουσταρεις.

Επισης, το χω ξαναπει, τους τριβιουμ τους ειχα χεσμενους κυριολεκτικα αλλα το καινουριο τους λεει πολλα. Αξιζει ακροασης. Ειναι τελειων fun και περναει ευχαριστα η ωρα.

Τελος. το καινουριο at the gates ειναι απολαυστικο. Αρκετα διαφορετικο για τα δεδομενα της μπαντας.

Ας βαλω και το πρωτο κομματι.

At the gates - spectre of extinction

Κάθε φορά που θέλω να περάσω καλά θυμάμαι ένα και μοναδικό άλμπουμ..Το ένα και μοναδικό άλμπουμ που έφτιαξαν στα μέσα της δεκαετίας του 90 ,τρία μέλη των Carcass (Jeffrey Walker,Ken Owen,Carlo Regadas) ,μαζί με τον μπασίστα των Cathedral ,τον Mark Griffiths..
Η μπάντα δεν στάθηκε τυχερή γιατί προέκυψε το γνωστό όσο και σοβαρό πρόβλημα υγείας του ντράμερ Ken Owen..
Η μικρή εισαγωγή είναι από την ταινία που βασίστηκε στο σενάριο του Κουέντιν Ταραντίνο με το ανατρεπτικό τέλος,το γνωστό σε όλους From Dusk Till Dawn.
Rot 'n' Roll λοιπόν από τους Blackstar Rising (αρχικά λέγονταν σκέτο Blackstar) ,ένα 'είδος' που έπαιξαν με μεγάλη επιτυχία (με παραλλαγές) και άλλες μπάντες όπως οι μεταγενέστεροι Entombed (βλ. Wolverine Blues).

Blackstar Rising_Instrumental

• Like
Reactions: vsklav and superfly
Τώρα που το θυμήθηκα..Στον τρίτο κύκλο του Ozark ο το μεξικάνικο καρτέλ έχει πιάσει τον Bateman και τον βασανίζει στο κελί ,βάζοντάς τον να ακούσει Brujeria..
Μόλις το είδα γυρνάω ασυναίσθητα στη γυναίκα και της λέω "αν ήμουν στη θέση του θα ήμουν ευτυχής". 🤭
Μιας και θυμήθηκα τους Brujeria ,να θυμίσω ότι έχει περάσει από τα κιτάπια τους ο Nicholas Barker (ex Cradle Of Filth,Dimmu Borgir,Anathema κ.α.)
Και ναι.Ο Nicholas είναι από τους αγαπημένους μου ντράμερ στον χώρο και ένας από τους πιο επιδραστικους.
Το κομμάτι που έπαιξε στο Ozark ήταν το παρακάτω.

Brujeria-Brujerizmo

μου το πρότεινε ο γιός μου, δεν είναι κακό

Avenged Sevenfold - Hail to the King​

Το απολυτο death metal album. Απο το εξωφυλλο μεχρι την παραγωγη ειναι το ερεβος το ιδιο.

Morbid angel-blessed are the sick/leading the rats.

• Like
Reactions: Haagenti
Το απολυτο death metal album. Απο το εξωφυλλο μεχρι την παραγωγη ειναι το ερεβος το ιδιο.

Morbid angel-blessed are the sick/leading the rats.

Έχω μια ελαφρά προτίμηση στο gateways..ίσως επειδή πάνε ανάποδα σαν τον κάβουρα αλλά γενικά τους λατρεύω.

• Like
Reactions: vsklav
Το gateways ειναι δισκαρα. Δεν μπορω να πω κατι αλλο.

Ομως στα αυτια μου υπολειπεται του blessed αλλα και του covenant. Τα οποια βαζω νουμερο 1 και νουμερο 2 αντιστοιχως. Ολα τα υπολοιπα (σχεδον ολα γιατι στα τελευταια μας τα χαλασανε) δε μπορω να τα ξεχωρισω. Αναλογα τις φασεις μου τα ακουω.

Αστεια ιστορια. Στα τελη λυκειου ειχα πρωτοξεκινησει να ακουω τους morbid angel και γενικα deathoblackies και ακραιο ηχο γενικοτερα. Ημουν ομως γκαζοφονιας και δικασοκαυλος. Οτιδηποτε αργο απορριπτοταν...κουνια που με κουναγε....το χα αγορασει λοιπον το gateways και το πουλησα γιατι το βαριομουν...για την ηλικια μου καλη και η μαλακια μου.

Ηρθε το πληρωμα του χρονου και το ξαναγορασα φυσικα και εκτιμησα το αργοσυρτο σκατενιο και τεχνικο λασποdeath και το χω πλεον στα αγαπημενα μου. Εχει ανεπαναληπτο feeling και περναει μια αποκοσμη ατμοσφαιρα οπως σχεδον ολα τα αλμπουμ τους.

Γενικοτερα μεγαλωνοντας συνειδητοποιω οτι σαν αυτους κανενας. Παιζανε τοσο ιδιαιτερα και τεχνικα που αρκετα συγκροτηματα (γνωστα κιολας) μοιαζουν "κουλοι" μπροστα τους.

Επισης εχω λατρεψει τους slipknot εξαιτιας των morbid angel. Δε μπορω να το περιγραψω, γιατι ειναι αρκετα ετεροκλητα συγκροτηματα αλλα οταν γκαζωνουν οι σκατοβλαχοι απο την Iowa μου θυμιζουν τους morbid angel.

Επισης εχω λατρεψει τους slipknot εξαιτιας των morbid angel. Δε μπορω να το περιγραψω, γιατι ειναι αρκετα ετεροκλητα συγκροτηματα αλλα οταν γκαζωνουν οι σκατοβλαχοι απο την Iowa μου θυμιζουν τους morbid angel.
Και μένα.Οι Morbid έχουν επηρεάσει πολύ περισσότερο κόσμο από όσο νόμιζουμε.
Και για μένα το Blessed είναι το αγαπημένο μου.Μετά το Altars of Madness και μετά το Covenant.
To Blessed μου θυμίζει την αλλαγή που έκαναν οι Slayer με το South of Heaven που ακολούθησε τη λαίλαπα του Reign In Blood.
Έτσι μετά τον όλεθρο του Altars που ξεπερασε σε ταχύτητα (Sandoval Rules!!) αυτό που τότε πιστεύαμε ότι ήταν αξεπεραστο (Reign In Blood),το Blessed έριξε το ρυθμό αλλά αύξησε την "αρρώστια".

Ο Trey είναι ημίθεος...

• Like
Reactions: vsklav and Haagenti
Μιας και αναφέρθηκαν οι Slipknot,ο ντράμερ τους επηρεάστηκε όσο τίποτε άλλο από τον ντράμερ που είχαν οι Malevolent Creation στον δεύτερο τους δίσκο (Retribution/1992) ,τον Alex Marquez. (Το είχα διαβάσει σε κάποια συνέντευξη).
Για κακή μας τύχη,τον Alex δεν τον ξαναείδαμε έκτοτε σε κάποια μεγάλη μπάντα..Από τα ανεξήγητα στον χώρο.

• Like
Reactions: superfly
Πάει κι αυτός...Κρίμα πολύ κρίμα...
Μεγαλώνουμε βρε..Χάνονται κομμάτια από τα νιάτα μας και όχι μονο.
Πριν λίγες μέρες έφυγε εντελώς ξαφνικά ένας ξάδελφος τρία χρόνια μεγαλύτερος από εμένα..Έμενε στην Αμερική αλλά είχα πολλές αναμνήσεις και μιλούσα συχνά μαζί του.
Όσο περνούν οι μέρες δυσκολεύομαι να το αποδεχτώ και μη σου πω ότι με έχει πιάσει και μια φοβία.

Πέρσυ είχε αρκετές απώλειες ο χώρος..Μεταξύ άλλων έφυγε ο Lars Petrov στα 49 του και φυσικά ο Alexi Laiho που αν και δεν ήταν του γούστου μου σε μουσικό επίπεδο την έκανε μόλις στα 41 και το ταλέντο του δεν ήταν αμελητέο.

• Like
Reactions: Simos.I
αυτά που ακούει ο γιός μου με βρίσκουν εντελώς εκτός κλίματος, είναι μεταλ? φυσικά ερωτώ τους νεότερους

Papa Roach - Last resort​

Τι να σου πω...σιγουρα not my cup of tea οι papa roach. Δε τους μπορω...

Αλλα μαλλον μεταλ θα τους ελεγα. Ειναι το κλασικο τελη 90'ς εως και μεσα 00'ς. Αλλοι το χουν παιξει καλυτερα φυσικα. Αλλα επιμενω οτι μεταλ θα τους ελεγα.

Παντως μια χαρουλα ο γιος. Τι ηλικια ειναι αν δε γινομαι αδιακριτος?

Εγω στα τελη γυμνασιου λυκειου ας πουμε ακουγα rhapsody και labyrinth...no offence σε οσους ακουνε, απλα τωρα κυριολεκτικα γελαω.... Σε καλο δρομο τον εχεις βαλει παντως χαχαχα!

Εγω εχω εφιαλτες με τον δικο μου (ουτε 2 δεν ειναι) οτι θα παει σχολειο και θα ακουω απο το δωματιο του στην διαπασων Οικονομοπουλο η τιποτα trap σκατα και τρελαινομαι! Ελπιζω να παρει τον ισιο δρομο...