Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Αλλά εκτος απο το προγραμμα αυτο καθ`αυτο ειχα παρατηρησει οτι καθε Αυγουστο η ποιοτητα εικονας ηταν απαραδεκτη.
Μαλλον κατι κανουν και στους αναμεταδοτες, και εκει καθε Αυγουστο παιζει κοψιμο. Τουλαχιστον στην αναλογικη εκπομπη.

Δεν το είχα προσέξει αυτό.

Αλλά μαλλον εχω σωστη εντυπωση πως υπαρχει διαφορά εικονας αναμεσα στην 2.02 και στην 2.04.
Μακαρι να μπορουσα να συγκρινω αυτη την περιοδο.

Όπως αναφέρω και πιο πριν ,έχοντας στον ένα δέκτη την 2.02 και στον άλλο την 2.04,βλέπω και εγώ διαφορές στην ποιότητα εικόνας υπέρ της 2.02.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

βασικα μου ψιλοκολάει στα 720p βιντεο (mkv) που δοκίμασα.. και σε ενα που μούξαρα τους υπότιτλους μέσα δεν το επαιζε.. εχεί αλλος παρόμοια προβλήματα..??

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

βασικα μου ψιλοκολάει στα 720p βιντεο (mkv) που δοκίμασα.. και σε ενα που μούξαρα τους υπότιτλους μέσα δεν το επαιζε.. εχεί αλλος παρόμοια προβλήματα..??
Όταν λες 720p,σειρά ή ταινία;
Εγώ δεν μπόρεσα να παίξω ταινία πάνω από 4gb ,όσα έπαιξα(κάτω τον 4gb) τα έπαιξα χωρίς προβλήματα.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Όπως έχω ξαναγράψει, από Γλυφάδα, χωρίς κεραία προς Αίγινα αλλά προς Πάρνηθα, έπιανα μέχρι και την 54 και από προχθές που έβαλα κεραία προς Αίγινα έπιασα την 63 και την 65.

Επίσης, έχω παρατηρήσει, κατά τη σάρωση σε διαφορετικές TV, και με κεραία στην Αίγινα ότι το σήμα στις υψηλές συχνότητες (63, 65) είναι πιο αδύνατο και με δυσκολία "κλειδώνει" τη συχνότητα.

Μήπως είναι πιο αδύνατοι οι σταθμοί της Αίγινας στις υψηλές συχνότητες ή κάτι φταίει στον αποκωδικοποιητή;

Εφοσον ειδικα το κανει σε πολλες τηλεορασεις τοτε ισχυει ενα ή περισοοτερα απο τα παρακατω:

1) Η κεραια σου δεν ειναι καλη για υψηλες συχνοτητες. Δεν ειναι καθολου απιθανο.
Καποιες εχουν βυθισμα σε μερικες συχνοτητες, καποιες απο μια συχνοτητα και πανω.

2) χρειαζεται καλυτερη στοχευση.

3) κατι (καποιο εξαρτημα) προκαλει bandpass φιλτρο στην κεραια σου. Αφησε σκετο καλωδιο και μονο αυτη την κεραια επανω.

4) Απομακρυνε ολες τις αλλες κεραιες που ειναι κοντα της. Περα απο 1,5 μετρο το λιγοτερο ή καλυτερα ασε την μονη της για δοκιμη.

5) Εχεις σοβαρο προβλημα ανακλασεων. Η περιοχη σου ή η συσκεκριμενη κατοικια ειναι σε γουβα ή εχει πισω/μπροστα και πλαϊ γειτονικα ψηλα κτιρια.
Ή την εχεις κολησει κοντα σε τοιχο ή απο πισω υπαρχει ηλιακος ή κατι αλλο.
Ή εχεις παρα πολλες (υπερβολικες σε αριθμο) κεραιες στην ιδια γειτονια.
Μαλλον κατι παιζει μιας και απο Παρνηθα εβλεπες και της Αιγινας.
Και αναλογα την περιοχη μια κεραια που στοχευει Παρνηθα μπορει να κοιταζει με το πισω μερος την Αιγινα. (η Γλυφαδα οχι, αλλά ποιος ξερει που την ειχες στραμενη ακριβως)

6) Οι συγκεκριμενοι σταθμοι δεν εκπεμπουν με δυνατο σημα.

Για αρχη θα εβγαζα ολα τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα (μικτες, ενισχυτες, φιλτρα) που εχει πανω της η κεραια και θα την αφηνα μονη της χωρις αλλες κεραιες κοντα της.
Μετα θα επαιζα με την στοχευση.
Επομενο βημα αλλη κεραια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Όταν λες 720p,σειρά ή ταινία;
Εγώ δεν μπόρεσα να παίξω ταινία πάνω από 4gb ,όσα έπαιξα(κάτω τον 4gb) τα έπαιξα χωρίς προβλήματα.

βασικά δοκίμασα ενα βίντεο 20λεπτών (σειρά) και ~500ΜΒ..

@audiov
Κατ' αρχάς, σ' ευχαριστώ για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη απάντηση στο ερώτημά μου.
Στην περίπτωσή μου, η πολυκατοικία έχει άμεση οπτική επαφή με το ΚΕ Αίγινας, χωρίς εμπόδια. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος για τη δυνατότητα της κεραίας στις υψηλές συχνότητες αλλά υπάρχουν στον ίδιο ιστό δύο ακόμη κεραίες (UHF και VHF) και έβαλα τη νέα UHF κάτω από τις άλλες στο 1 μ. περίπου. Υπάρχουν ηλιακοί στο δώμα και δεν υπάρχουν πολλές κεραίες στη γειτονιά. Η γωνία μεταξύ της κεραίας προς Πάρνηθα και εκείνης προς Αίγινα σχηματίζει γωνία 120 μοιρών περίπου.
Έχω την εντύπωση ότι, οι ανακλάσεις είναι αρνητικές στη λήψη αναλογικών εκπομπών αλλά θετικές στη λήψη ψηφιακών.

Πιστεύω ότι, τελικά, οι συγκεκριμένοι σταθμοί εκπέμπουν με χαμηλό σήμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

βασικά δοκίμασα ενα βίντεο 20λεπτών (σειρά) και ~500ΜΒ..
Εμένα τα παίζει κανονικά και με υπότιτλους.
Έχω παίξει ταινίες μέχρι 3,9gb,πάνω από 4gb δεν μπόρεσα να παίξω.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

@makfil
Παρακαλω.

Κοιταξε δεν ειμαι τεχνιτης κεραιων αλλά με το λιγο που εχω διαβασει σχετικα αλλά ειδικα με την δικη μου εμπειρια (ταλαιπωρια) εχω δει οτι στον ιδιο ιστο καλυτερα να μην εχεις δυο κεραιες ή αν εχεις τοτε να ειναι η μια τερμα επανω και η αλλη κατω. Ποσο μαλλον τρεις.

Αν η κεραια σου ειναι καλη, και μακρια (εφοσον ειναι κατευθυντικη τυπου "χελιδωνας" ή δηλαδη Yagi-Uda), και χρειαζεσε μακρια κεραια για την Αιγινα, τοτε ασε την μονη της στον ιστο, χωρις κανενα μικτη/φιλτρο/ενισχυτη και δες τι κανει.
Αν ειναι τυπου πλεγματος δεν κανει για την περιπτωση σου.

Αν δεν παιξει καλυτερα τοτε πιθανοτατα η κεραια να εχει πλακετιτσα (transformer) για πληρη μπαντα συχνοτητων ή ακομα χειροτερα για καναλια απο 1 εως 60...
Κανονικα θα επρεπε να ειναι απο 21 εως 69.

Και στα ψηφιακα καναλια δεν αλλαζει κατι απο οσο το εψαξα. Απλα μερικοι δεκτες, και οχι ολοι, υποστηριζουν diversity (ειδικα για mobile TV).
Αλλά το diversity δεν ειναι οι ανακλασεις αλλά η ταυτοχρονη μεταδοση απο δυο κεντρα εκπομπων (σε διαφορετικα σημεια).
Προφανως και δεν οφελεισε ουτε απο ανακλασεις στην δικη σου περιπτωση.

Μια δοκιμη ισως σε ταλαιπωρησει χωρις αποτελεσμα αλλά ισως το λυσει το προβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

και μενα τους επαιξε τους υπότιτλους.. όχι όμως μουξαρισμένους.. απεξω.. παιζει κανενα μοντ για το μεγεθός τους??
οσο για τα GB.. Μικρό το κακό.. στην αναγκη τις κόβουμε στα 2 :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

και μενα τους επαιξε τους υπότιτλους.. όχι όμως μουξαρισμένους.. απεξω.. παιζει κανενα μοντ για το μεγεθός τους??
οσο για τα GB.. Μικρό το κακό.. στην αναγκη τις κόβουμε στα 2 :)
Τι εννοείς μουξαρισμένους;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μηπως εχει μπει στα υποψη για νεα αναβαθμιση ή τελιωσε η υποστηριξη στον δεκτη;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μηπως εχει μπει στα υποψη για νεα αναβαθμιση ή τελιωσε η υποστηριξη στον δεκτη;
Το βλέπω λίγο δύσκολο να το διορώσουν σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση.

εννοώ μέσα στο αρχείο του βίντεο.. μέσα στο mkv..
Μιλάς για ενσωμάτωση των υπότιτλων.
Από ότι καταλαβαίνω για να μεγαλώσεις το μέγεθος των υπότιτλων,πέφτει όμως και η ποιότητα της εικάνας.

Λες ε;
Και γω που ηλπιζα σε μια νεα αναβαθμιση μπας και επιτελους λυσει το προβλημα μου.
Μια που δεν τα παει καθολου καλα με το exFAT και μια που με FAT32 το δευτερο αρχειο το ονομαζει 01.pvr, δεν εχει καμια εγγραφη στο 01.ini και ετσι δεν παιζει το δευτερο αυτο αρχειο και αναγκαζομαι να ανοιγω τον Η/Υ και να συνδεω εκει τον δισκο για να δω την συνεχεια...

Μονο μια φορά ονομασε το δευτερο αρχειο σωστα με την ονομασια του προγραμματος (και επαιζε κανονικα) και αυτο δεν θυμαμαι αν ηταν μεσω EPG ή μεσω ορισμενου χρονου εγγραφης.

Ισως και πολυ πιθανον να φταιει το οτι αρχιζω μια εγγραφη μεσω EPG αλλά αλλαζω την ωρα εκκινησης και ωρα ληξης.
Ισως κατι γινεται με το τι πληροφορια δινει εκεινη την στιγμη (της ολοκληρωσης της εγγραφης ισως) το καναλι.

Μια φορά σωστο PVR μεχρι στιγμης δεν εχω.
Μαλλον θα καταληξω να δουλευω τον Η/Υ και τον δεκτη του αντι για το Funai.
Ή θα παρω εναν αλλο αποκωδικοποιητη μπας και δω προκοπη.

Eτσι και αλλιως mkv παιζει ο Η/Υ, το δευτερο αρχειο το παιζει ο Η/Υ, και το καλυτερο ειναι οτι ποτε δεν χανει εγγραφη (σε αντιθεση χρησιμοποιωντας exFAT στον Funai).

Last edited:

Περισσότερο λέω ότι είναι δύσκολο να βγει αναβάθμιση για να διορθώσουν το θέμα με το παίξιμο αρχείων πάνω από 4gb.
Μπορεί να βγει αναβάθμιση και να διορθώνει άλλα προβλήματα.
Δεν το έχω ακόμα χρησιμοποιήσει το FUNAI σαν PVR,για να δω τι κάνει ,από ότι βλέπω από τις δημοσίευσεις εδώ υπάρχει πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

@audiov

Η παράθεση τόσων πολλών σχολίων για τις κεραίες, είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει πολλούς που έχουν σχετικό πρόβλημα.

Στην περίπτωσή μου, η κεραία που αγόρασα είναι fraccaro (ιταλική), κατευθυντική, μήκους 1,19, για UHF (21-69), με κλειστά τετραπλά στοιχεία, σύνδεση με F connector, και απολαβή 15db, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της.

Το μόνο της ελάττωμα, σε σχέση με τις προτάσεις σου, είναι η θέση της (τρίτη στον ίδιο ιστό και κάτω από την VHF) και θα προσπαθήσω να την απομακρύνω σε άλλο ιστό, αν και, τελικά, όσοι έχουν αποκωδικοποιητή είναι ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουν και δεν ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες που απασχολούν εμένα και περιέγραψα εδώ.

καλησπέρα! μόλις αγόρασα το συγκεκριμένο δέκτη κ έκανα την αναβάθμιση 2.02
η οποία κ έγινε κανονικά. μετά πήγα να κάνω κ την επόμενη 2.04 μου εβγάλε οτι η αναβάθμιση ολοκληρώθηκε αλλά μετά την επανεκκινηση δεν δείχνει τίποτα. ανοίγει κανονικά ο δέκτης αλλα δεν δείχνει τίποτα, λες κ δεν είναι συνδεμένος με τη τηλεοραση. τι μπορει να φταίει?? έκανα κατι λάθος?

Για δες αυτο το μηνυμα, ισως σε βοηθησει. Και εφοσον ο δεκτης εχει ανοιξει και δειχνει παυλες στην οθονιτσα του.

Δεν ξερω αν θα σε βοηθησει αλλά παντως ο δικος μου μετα απο την αναβαθμιση ειδα οτι δεν υποστηριζοταν σωστα απο την τηλεοραση.
Τι εννοω, μετα την αναβαθμιση γυρναει σε ρυθμιση εξοδου HDMI 576i.
Ε, με την 2.04 η τηλεοραση μου δεν δειχνει σωστα την εικονα με αυτη την επιλογη εξοδου HDMI. Τα γραμματα εμφανιζονται αλλοιωμενα, σαν η αναλυση αυτη να μην ειναι στις υποστηριζομενες.
Στην 2.02 δεν υπηρχε τετοιο θεμα.

Ισως η δικη σου τηλεοραση δεν μπορει να δειξει καθολου εικονα μετα την 2.04, παρα μονο οταν σεταρεις τον δεκτη σε εξοδο 720p ή 1080i.
Με λιγα λογια δοκιμασε με ενα καλωδιο scart -αν εχεις- και δες αν ο δεκτης παιζει (και απλα χρειαζεται αλλη ρυθμιση στην εξοδο HDMI).

Λογικα αφου αναβουν οι παυλες ειναι στο σημειο που θα ψαξει καναλια και θα τελιωσει το σεταρισμα.

καλησπέρα! μόλις αγόρασα το συγκεκριμένο δέκτη κ έκανα την αναβάθμιση 2.02
η οποία κ έγινε κανονικά. μετά πήγα να κάνω κ την επόμενη 2.04 μου εβγάλε οτι η αναβάθμιση ολοκληρώθηκε αλλά μετά την επανεκκινηση δεν δείχνει τίποτα. ανοίγει κανονικά ο δέκτης αλλα δεν δείχνει τίποτα, λες κ δεν είναι συνδεμένος με τη τηλεοραση. τι μπορει να φταίει?? έκανα κατι λάθος?
Ο πιο απλός τρόπος είναι να πατήσεις το κουμπί V-FORMAT στο τηλεχειριστήριο. Αν δεν δείξει τίποτε ξανα πάτησε το. Αν μετά από 7-8 πατήματα (με διάστημα 2-3 δευτερολέπτων μεταξύ τους) συνεχίσει να μη δείχνει τίποτε τότε δοκίμασε άλλο καλώδιο.