Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Λες ε;
Και γω που ηλπιζα σε μια νεα αναβαθμιση μπας και επιτελους λυσει το προβλημα μου.
Μια που δεν τα παει καθολου καλα με το exFAT και μια που με FAT32 το δευτερο αρχειο το ονομαζει 01.pvr, δεν εχει καμια εγγραφη στο 01.ini και ετσι δεν παιζει το δευτερο αυτο αρχειο και αναγκαζομαι να ανοιγω τον Η/Υ και να συνδεω εκει τον δισκο για να δω την συνεχεια...

Μονο μια φορά ονομασε το δευτερο αρχειο σωστα με την ονομασια του προγραμματος (και επαιζε κανονικα) και αυτο δεν θυμαμαι αν ηταν μεσω EPG ή μεσω ορισμενου χρονου εγγραφης.

Ισως και πολυ πιθανον να φταιει το οτι αρχιζω μια εγγραφη μεσω EPG αλλά αλλαζω την ωρα εκκινησης και ωρα ληξης.
Ισως κατι γινεται με το τι πληροφορια δινει εκεινη την στιγμη (της ολοκληρωσης της εγγραφης ισως) το καναλι.

Μια φορά σωστο PVR μεχρι στιγμης δεν εχω.
Μαλλον θα καταληξω να δουλευω τον Η/Υ και τον δεκτη του αντι για το Funai.
Ή θα παρω εναν αλλο αποκωδικοποιητη μπας και δω προκοπη.

Eτσι και αλλιως mkv παιζει ο Η/Υ, το δευτερο αρχειο το παιζει ο Η/Υ, και το καλυτερο ειναι οτι ποτε δεν χανει εγγραφη (σε αντιθεση χρησιμοποιωντας exFAT στον Funai).
Ο σκληρός δίσκος που θα δοκίμαζες με εξωτερική θήκη τι έγινε; το λέω γιατί έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικές θήκες με διαφορετικούς σκληρούς δίσκους και δεν έχω κανένα πρόβλημα σε exFAT.
Σε δίσκο που χώρισα σε 2 partitions και το ένα είναι exFAT ενώ το άλλο FAT32 μου παίζουν όλα κανονικά! Μάλιστα το έχω τρελάνει στις αλλάγές ορισμού του φακέλου εγγραφής και να γράφω μεγάλες εκπομπές στο FAT32. Μια φορά μόνο μου έβγαλε προβληματάκι, το οποίο ήταν στο πρώτο αρχείο που δημιούργησε και έδειχνε χρονο 399 ώρες(!!!) ένω ήταν 2 ώρες περίπου. Παρόλα αυτά έπαιξε και τα 2 αρχεία κανονικά! Και ναι το δεύτερο αρχείο το ονόμασε κανονικά...
Όσο για την υποστήριξη, λόγω του ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν λυθεί, το εργοστάσιο ασχολείται με άλλες αγορές (χώρες που αρχίζουν σε DVB-T), που ανοίγουν τώρα και φυσικά θέλουν να πάρουν μερίδιο αγοράς οπότε θα πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή.

Για δες αυτο το μηνυμα, ισως σε βοηθησει. Και εφοσον ο δεκτης εχει ανοιξει και δειχνει παυλες στην οθονιτσα του.
ευχαριστω πολύ, τελικά δοκίμασα με scart k ο δέκτης παιζει μια χαρά! ειχες δίκιο, να 'σαι καλά!

Ο σκληρός δίσκος που θα δοκίμαζες με εξωτερική θήκη τι έγινε; το λέω γιατί έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικές θήκες με διαφορετικούς σκληρούς δίσκους και δεν έχω κανένα πρόβλημα σε exFAT.

Πραγματι πρεπει να εξαντλησω καθε ενδεχομενο και να δοκιμασω και με αλλο δισκο.
Αλλά δυστυχως το τροφοδοτικο του ανταπτορα που περιμενα ηταν ελαττωματικο. Μεχρι να ερθει αλλο δυστυχως αναμονη.

Και γω αισθανομαι αβολα που αναφερω προβληματικη λειτουργια και ειδικα οταν ειμαι σχεδον ο μονος που το αναφερει. Ασχετα αν δεν αναφερεται ουτε η θετικη πλευρα απο αλλους.

Ομως για καποιο λογο τα προβληματα που υπηρχαν στην 2.02, που ολοι ανεξαιρετως ειχαν, συνεχιζουν και υπαρχουν σε μενα και με την 2.04

Σημερα ειδα οτι μεσα στον φακελο PVR εχει φτιαξει δυο κενα αρχεια (0 bytes) που το ενα εχει ονομασια "0" και το αλλο "Α". Χωρις καταληξη.
Τα αρχεια αυτα εχουν σαν ημερομηνια δημιουργιας 1/4/2000, οπως και τα αρχεια 20101006_Δέστε Τους_171607.pvr & .ini & idx & .elu
Οποτε και εχουν γραφει απο τον αποκωδικοποιητη.

Τωρα δεν νομιζω να φταιει ο δισκος. Πολλα κουλα μαζι.

Που μπορω να το παω για ελεγχο και αντικατασταση (εφοσον χρειαστει); Αγορασμενο απο το Πλαισιο και περιοχη Περιστερι.

Καλημέρα και καλώς σας βρίσκω. Έχω κάνει ήδη τον άθλο να αφιερώσω μία ολόκληρη μέρα για να διαβάσω όλο το thread.

Έχω να πω ένα καλό λόγο σε όλους σας γιατί με τη συμμετοχή σας βοηθάτε και τους υπόλοιπους να μάθουν και να βρουν απαντήσεις. Επίσης οφείλω να πω κι έναν καλό λόγο στον Sboulio για τη νοοτροπία του και τη δουλειά του.

Αγόρασα τον αποκωδικοποιητή αρχές Ιουνίου 2010. Είχε την έκδοση λογισμικού 1.23

Χθες αγόρασα στικάκι και έκανα την αναβάθμιση αρχικά σε 2.02 και μετά σε 2.04, χωρίς πρόβλημα, χάρη σε όσα είχα διαβάσει εδώ.

Αυτό που με ενόχλησε από το αποτέλεσμα είναι ότι η ποιότητα της εικόνας σε σχέση με την έκδοση 1.23 είναι σαφώς κατώτερη. Για εμένα η ποιότητα της εικόνας είναι το χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρει περισσότερο. Θα ήθελα να είχα μία ενημέρωση αν αυτό είναι κάτι που έχει αξιολογηθεί από την εταιρεία ως θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επόμενη αναβάθμιση ή αν δεν γίνει αυτό, αν μπορώ να απευθυνθώ στο service για να μου εγκαταστήσουν ξανά την παλαιότερη έκδοση (καταλαβαίνω ότι είναι ανορθόδοξο και άβολο και για μένα ως καταναλωτή να τρέχω και για την εταιρεία να ασχοληθεί μαζί μου για αυτό το πρόβλημα). Φυσικά μπορεί να προταθεί κάποια άλλη λύση.

Το δεύτερο που δεν μου άρεσε είναι η συντόμευση του χρόνου παραμονής της μπάρας με τις πληροφορίες στο κάτω μέρος της οθόνης που εμφανίζονται όταν αλλάζουμε κανάλι. Έχει γίνει τόσο μικρός που δεν προλαβαίνω να τις διαβάσω. Φανταστείτε να θέλετε να διαβάσετε κάτι και συνεχώς να σας το "τραβάνε" από τα μάτια σας πολύ πριν τελειώσετε. Ξέρετε, δεν είναι όλοι οι τηλεθεατές 16-44 χρόνων με αετίσια μάτια και φωτογραφική ταχύτητα ανάγνωσης :) Αν δεν μπορεί να επιλέγει ο χρήστης μέσω μενού τη χρονική διάρκεια προβολής αυτής της μπάρας, είναι προτιμότερο ο χρόνος εμφάνισής της να είναι μεγαλύτερος, παρά μικρότερος από τον μέσο όρο προτίμησης των θεατών.

Το τρίτο που παρατήρησα είναι ότι στο κείμενο στην προαναφερθείσα μπάρα με το οποίο γράφεται το τρέχον και το επόμενο πρόγραμμα όταν αλλάζουμε κανάλι, τα γράμματα εμφανίζονται σκωροφαγωμένα (στην default ανάλυση 576i). Διορθώνεται όταν αλλάξω σε ανάλυση 1080i.

Αυτές είναι οι πρώτες μου παρατηρήσεις. Να είστε καλά.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Το θέμα με την εικόνα ,όπως θα είδες έχει αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ και από εμένα.
Εγώ πήρα δυο FUNAI DTR2205 και στο δεύτερο δεν έβαλα την 2.04 για αυτό τον λόγο.
Είχα την 1.29 για αρκετό καιρό και έβαλα πριν λίγες μέρες την 2.02 ,γιατί από την 2.02 και μετά προστέθηκαν οι PVR λειτουργίες.
Το βλέπω δύσκολο να μπορείς να γυρίσεις στην 1.29 ,και αν γίνεται μου φαίνεται ακόμη πιο δύσκολο να το κάνει το service της εταιρείας.
Το μόνο που μένει είναι να βγει καινούρια αναβάθμιση που να διορθώνει την ποιότητα εικόνας.

Πραγματι πρεπει να εξαντλησω καθε ενδεχομενο και να δοκιμασω και με αλλο δισκο.
Αλλά δυστυχως το τροφοδοτικο του ανταπτορα που περιμενα ηταν ελαττωματικο. Μεχρι να ερθει αλλο δυστυχως αναμονη.

Και γω αισθανομαι αβολα που αναφερω προβληματικη λειτουργια και ειδικα οταν ειμαι σχεδον ο μονος που το αναφερει. Ασχετα αν δεν αναφερεται ουτε η θετικη πλευρα απο αλλους.

Ομως για καποιο λογο τα προβληματα που υπηρχαν στην 2.02, που ολοι ανεξαιρετως ειχαν, συνεχιζουν και υπαρχουν σε μενα και με την 2.04

Σημερα ειδα οτι μεσα στον φακελο PVR εχει φτιαξει δυο κενα αρχεια (0 bytes) που το ενα εχει ονομασια "0" και το αλλο "Α". Χωρις καταληξη.
Τα αρχεια αυτα εχουν σαν ημερομηνια δημιουργιας 1/4/2000, οπως και τα αρχεια 20101006_Δέστε Τους_171607.pvr & .ini & idx & .elu
Οποτε και εχουν γραφει απο τον αποκωδικοποιητη.

Τωρα δεν νομιζω να φταιει ο δισκος. Πολλα κουλα μαζι.

Που μπορω να το παω για ελεγχο και αντικατασταση (εφοσον χρειαστει); Αγορασμενο απο το Πλαισιο και περιοχη Περιστερι.
Δεν θα βγάλουμε άκρη φίλε μου. Καλύτερα να περιμένεις μέχρι να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τη θήκη και αν ακόμη έχεις πρόβλημα τότε εδώ είμαστε. Αν θέλεις οπωσδήποτε να το πας για έλεγχο θα πρέπει πας στο service της εταιρείας και να το αφήσεις για μερικές ημέρες!

Αυτό που με ενόχλησε από το αποτέλεσμα είναι ότι η ποιότητα της εικόνας σε σχέση με την έκδοση 1.23 είναι σαφώς κατώτερη. Για εμένα η ποιότητα της εικόνας είναι το χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρει περισσότερο. Θα ήθελα να είχα μία ενημέρωση αν αυτό είναι κάτι που έχει αξιολογηθεί από την εταιρεία ως θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επόμενη αναβάθμιση ή αν δεν γίνει αυτό, αν μπορώ να απευθυνθώ στο service για να μου εγκαταστήσουν ξανά την παλαιότερη έκδοση (καταλαβαίνω ότι είναι ανορθόδοξο και άβολο και για μένα ως καταναλωτή να τρέχω και για την εταιρεία να ασχοληθεί μαζί μου για αυτό το πρόβλημα). Φυσικά μπορεί να προταθεί κάποια άλλη λύση.
Το έχω ήδη αναφέρει στο εργοστάσιο αλλά όπως είπα και σε προηγούμενο post χρειάζεται χρόνος.

Το δεύτερο που δεν μου άρεσε είναι η συντόμευση του χρόνου παραμονής της μπάρας με τις πληροφορίες στο κάτω μέρος της οθόνης που εμφανίζονται όταν αλλάζουμε κανάλι. Έχει γίνει τόσο μικρός που δεν προλαβαίνω να τις διαβάσω. Φανταστείτε να θέλετε να διαβάσετε κάτι και συνεχώς να σας το "τραβάνε" από τα μάτια σας πολύ πριν τελειώσετε. Ξέρετε, δεν είναι όλοι οι τηλεθεατές 16-44 χρόνων με αετίσια μάτια και φωτογραφική ταχύτητα ανάγνωσης :) Αν δεν μπορεί να επιλέγει ο χρήστης μέσω μενού τη χρονική διάρκεια προβολής αυτής της μπάρας, είναι προτιμότερο ο χρόνος εμφάνισής της να είναι μεγαλύτερος, παρά μικρότερος από τον μέσο όρο προτίμησης των θεατών.
Ο χρόνος μίκρυνε κατόπιν απαίτησης πολλών πελατών αφού ενοχλούσε ειδικά στους υπότιτλους. Αν πατήσεις πάλι το info οι πληροφορίες θα εμφανιστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το τρίτο που παρατήρησα είναι ότι στο κείμενο στην προαναφερθείσα μπάρα με το οποίο γράφεται το τρέχον και το επόμενο πρόγραμμα όταν αλλάζουμε κανάλι, τα γράμματα εμφανίζονται σκωροφαγωμένα (στην default ανάλυση 576i). Διορθώνεται όταν αλλάξω σε ανάλυση 1080i.
Λογικά έβλεπες από κοντινή απόσταση σε μεγάλη τηλεόραση. Θα το ελέγξω πάντως και θα επανέλθω.

Ναι καλυτερα θα ειναι να δοκιμασω με αλλον δισκο πρωτα.

Το έχω ήδη αναφέρει στο εργοστάσιο αλλά όπως είπα και σε προηγούμενο post χρειάζεται χρόνος.

Πιστευω πως η ποιοτητα εικονας στην 2.02 ηταν η καλυτερη.
Απο την 1.29 πηγαινοντας στην 2.02 ειδα μεγαλη διαφορά, πολυ πιο εντυπωσιακη η 1.29 αλλά οχι φυσικη.
Με την πρωτη ματια σε κερδιζει η 1.29 μιας και παντα η εντυπωσιακη εικονα "τραβαει" το ματι και φαινεται "καλυτερη" ενω σε βαθος χρονου ειναι κουραστικη και αφυσικη (ειδικα στα προσωπα που κοκκινιζουν ή δεν ξεχωριζουν οι σκιες).

Ο χρόνος μίκρυνε κατόπιν απαίτησης πολλών πελατών αφού ενοχλούσε ειδικά στους υπότιτλους. Αν πατήσεις πάλι το info οι πληροφορίες θα εμφανιστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αυτο καλως αλλαξε. Καλυτερα ετσι.

Λογικά έβλεπες από κοντινή απόσταση σε μεγάλη τηλεόραση. Θα το ελέγξω πάντως και θα επανέλθω.

Εδω πιστευω εννοει οτι με την 2.04 η 576i αναλυση μεσω HDMI δεν υποστηριζεται σωστα απο τις τηλεορασεις και ετσι τα γραμματα φαινονται σαν αλλοιωμενα.
Αυτο δεν συμβαινε με την 2.02
Αυτος ειναι και ο λογος που πολλοι μετα την αναβαθμιση σε 2.04 δεν εχουν καν εικονα αμεσως μετα την επανεκκινηση.
Δηλαδη σε αλλες τηλεορασεις δεν υποστηριζεται σωστα και φαινονται τα γραμματα αλλοιωμενα, σε αλλες δεν υποστηριζεται καθολου και δεν εχουν καν εικονα.
Βεβαια ειναι και καπως αδιαφορο το αν παιζει σωστα η 576i μεσω HDMI.
Η χειροτερη τηλεοραση της αγορας, που διαθετει HDMI, υποστηριζει 720p. Οποτε ποιος ο λογος να επιλεξει κανεις 576i ενω εχει συνδεσει μεσω HDMI...

Το έχω ήδη αναφέρει στο εργοστάσιο αλλά όπως είπα και σε προηγούμενο post χρειάζεται χρόνος..

Αρκεί να γίνει κάποια στιγμή. Μπορώ να περιμένω.

Ο χρόνος μίκρυνε κατόπιν απαίτησης πολλών πελατών αφού ενοχλούσε ειδικά στους υπότιτλους. Αν πατήσεις πάλι το info οι πληροφορίες θα εμφανιστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα..

Το διάβασα εδώ ότι έγινε για να ικανοποιήσετε αίτημα που διατυπώθηκε. Το ζάπινγκ είναι μία θεμιτή "spam" συμπεριφορά του θεατή. Θέλουμε να τρέξουμε όλα τα κανάλια για μια γρήγορη ενημέρωση του τι παίζει ή πρόκειται να παίξει.

Το θέμα είναι ότι, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, για να καταλάβω μόλις περνάω από ένα κανάλι, τί είναι αυτό που βλέπω, θα χρησιμοποιήσω δύο στοιχεία. Την εικόνα που βλέπω και τον τίτλο του προγράμματος που παίζει (που το διαβάζω στην μπάρα), που άλλες φορές είναι το πρώτο από το δύο και άλλες φορές το δεύτερο. Πρακτικά λοιπόν θα πρέπει να έχω επαρκή χρόνο για να διαβάσω, αυτές τις δύο σειρές και να ρίξω και μία κλεφτή ματιά στην ώρα για να καταλάβω αν το πρόγραμμα αυτό είναι στην αρχή του ή κοντεύει να τελειώσει.

Δεν περιμένω να διαβάσω τους υπότιτλους (αν είναι ταινία) ή άλλες ενημερωτικές μπάρες (αν είναι ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές ή κουτσομπολίστικες) για να καταλάβω τί πρόγραμμα είναι αυτό που παίζει. Έτσι τουλάχιστον λειτουργεί το δικό μου μυαλό. Είναι βέβαιο ότι δεν λειτουργούν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο, αλλά αφού ασχολείσαι επαγγελματικά με τον προγραμματισμό ξέρεις πως δεν προγραμματίζουμε για μερίδα των χρηστών ενός προγράμματος, αλλά έχοντας κατά νου να ικανοποιήσουμε όλα τα δυνατά σενάρια.

Τη σύγκριση την κάνω με το τι ποιότητα είχε το text της ενημερωτικής μπάρας από την ίδια απόσταση θέασης και σε σύγκριση με την έκδοση λειτουργικού 1.23 που χρησιμοποιούσα πριν.

Ένα άλλο θέμα, ολίγον τι off topic: googlάρω από χθες ψάχνοντας να βρω προγράμματα που θα μου επιτρέψουν να ανοίξω για edit τα αρχεία .pvr (θα τα επεξεραστώ στη συνέχεια με Sony Vegas ή Adobe Premiere) αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει απευθείας ή να μου υποδείξει σε ποιο φόρουμ ή thread του AVClub να ψάξω, θα με έβγαζε από περισσότερη ταλαιπωρία.

Καλό απόγευμα

Αν θες να τα κανεις dvd για μενα την καλυτερη ποιοτητα δινει το tmpgenc plus 2.5 ωστε να κοψεις τις διαφημισεις και να το μετατρεψεις σε Mpeg2. Aπο εκει και περα οποιο προγραμμα θες για dvd authoring.
Αυτα που ανεφερες προσωπικα δεν με ικανοποιησαν

Πιστευω πως η ποιοτητα εικονας στην 2.02 ηταν η καλυτερη.
Απο την 1.29 πηγαινοντας στην 2.02 ειδα μεγαλη διαφορά, πολυ πιο εντυπωσιακη η 1.29 αλλά οχι φυσικη.
Με την πρωτη ματια σε κερδιζει η 1.29 μιας και παντα η εντυπωσιακη εικονα "τραβαει" το ματι και φαινεται "καλυτερη" ενω σε βαθος χρονου ειναι κουραστικη και αφυσικη (ειδικα στα προσωπα που κοκκινιζουν ή δεν ξεχωριζουν οι σκιες)

Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γι' αυτό. Στη δική μου περίπτωση από την 1.23 πήγα στην 2.02 για πέντε λεπτά και μετά έβαλα την 2.04. Οπότε συγκρίνω την 1.23 με την 2.04

Βεβαια ειναι και καπως αδιαφορο το αν παιζει σωστα η 576i μεσω HDMI.
Η χειροτερη τηλεοραση της αγορας, που διαθετει HDMI, υποστηριζει 720p. Οποτε ποιος ο λογος να επιλεξει κανεις 576i ενω εχει συνδεσει μεσω HDMI...

Νομίζω ότι όταν το σήμα που εκπέμπεται είναι 576i η κατάλληλη επιλογή θα ήταν να επιλέξω στο μενού του αποκωδικοποιητή, έξοδο HD: 576i. Δεν το στηρίζω κάπου αλλού. Αν δεν υπάρχει λόγος να ταυτίζονται αυτά τα δύο, θα ακούσω την άποψή σας και θα το δω και στην πράξη πως δουλεύει.

Αν θες να τα κανεις dvd για μενα την καλυτερη ποιοτητα δινει το tmpgenc plus 2.5 ωστε να κοψεις τις διαφημισεις και να το μετατρεψεις σε Mpeg2. Aπο εκει και περα οποιο προγραμμα θες για dvd authoring.
Αυτα που ανεφερες προσωπικα δεν με ικανοποιησαν

Τα θέλω για χρήση web tv ή για να τα βλέπω στον υπολογιστή (κάνοντας deinterlace, μονταζ, διόρθωση χρωμάτων κ.α.), οπότε αν μπορέσω να έχω ένα αρχείο mpeg2 για να δουλέψω, θα είναι ότι καλύτερο. Δεν τα θέλω για dvd. Σ' ευχαριστώ manthes.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μιλάς για ενσωμάτωση των υπότιτλων.
Από ότι καταλαβαίνω για να μεγαλώσεις το μέγεθος των υπότιτλων,πέφτει όμως και η ποιότητα της εικάνας.[/QUOTE]

πως τους μεγαλώνεις?

Καλησπέρα σε όλους και ειδικά σε όσους διατηρούν και προσφέρουν βοήθεια με τις απαντήσεις τους.Έχω ένα δέκτη FUNAI DVB-T DTR2205HDPVR και πέρα απο τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισα στην αρχή ( έχω LG TV , αλλά χάρη στο thread αυτό βρήκα από τα τηλ του σέρβις μέχρι και τι ακριβώς έπρεπε να κάνω) ένα εξακολουθεί να παραμένει και έτσι σας γράφω μήπως και μπορεί κάποιος να βοηθήσει....

Έχω σκληρό εξωτερικό δίσκο με δική του τροφοδοσία μάρκας Seagate Freeagent 320GB USB2.0 format exFAT from VISTA τον οποίο στην αρχή ούτε που τον αναγνώριζε , τώρα όμως και μετά από την απαραίτητη αναβάθμιση του δέκτη με version 2.04 (που έγινε στο σέρβις της αντιπροσωπείας λόγω ασυμβατότητας με την LG TV ) τον αναγνωρίζει κανονικά δείχνει το free space 290 GB , τον ανάβει και τον σβήνει ο δέκτης μετά από κάθε εγγραφή , όμως μετά από 1-3 διαφορετικές εγγραφές όχι μεγαλύτερες από 1-1,2 GB δηλαδή συνολικά το πολύ 4,5 GB , όταν πάω να κάνω καινούργια εγγραφή παίρνω το μήνυμα USB is FULL ( αν και ο δίσκος είναι άδειος όταν τον συνδέσεις στον υπολογιστή φαίνεται αυτό) και δεν μπορώ να κάνω καινούργια εγγραφή...επίσης ενώ κατάφερα να έχω 3 εγγραφές στο δίσκο απλά κάνοντας ON/OFF σκληρό δίσκο από το δικό του κουμπάκι...τώρα πια ούτε αυτό το κόλπο δεν πιάνει και πρέπει να τα σβήνω όλα να κάνω μόνο 1 εγγραφή και αν θέλω 2η να σβήνω την 1η...θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει....

Καλησπέρα σε όλους και ειδικά σε όσους διατηρούν και προσφέρουν βοήθεια με τις απαντήσεις τους.Έχω ένα δέκτη FUNAI DVB-T DTR2205HDPVR και πέρα απο τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισα στην αρχή ( έχω LG TV , αλλά χάρη στο thread αυτό βρήκα από τα τηλ του σέρβις μέχρι και τι ακριβώς έπρεπε να κάνω) ένα εξακολουθεί να παραμένει και έτσι σας γράφω μήπως και μπορεί κάποιος να βοηθήσει....

Έχω σκληρό εξωτερικό δίσκο με δική του τροφοδοσία μάρκας Seagate Freeagent 320GB USB2.0 format exFAT from VISTA τον οποίο στην αρχή ούτε που τον αναγνώριζε , τώρα όμως και μετά από την απαραίτητη αναβάθμιση του δέκτη με version 2.04 (που έγινε στο σέρβις της αντιπροσωπείας λόγω ασυμβατότητας με την LG TV ) τον αναγνωρίζει κανονικά δείχνει το free space 290 GB , τον ανάβει και τον σβήνει ο δέκτης μετά από κάθε εγγραφή , όμως μετά από 1-3 διαφορετικές εγγραφές όχι μεγαλύτερες από 1-1,2 GB δηλαδή συνολικά το πολύ 4,5 GB , όταν πάω να κάνω καινούργια εγγραφή παίρνω το μήνυμα USB is FULL ( αν και ο δίσκος είναι άδειος όταν τον συνδέσεις στον υπολογιστή φαίνεται αυτό) και δεν μπορώ να κάνω καινούργια εγγραφή...επίσης ενώ κατάφερα να έχω 3 εγγραφές στο δίσκο απλά κάνοντας ON/OFF σκληρό δίσκο από το δικό του κουμπάκι...τώρα πια ούτε αυτό το κόλπο δεν πιάνει και πρέπει να τα σβήνω όλα να κάνω μόνο 1 εγγραφή και αν θέλω 2η να σβήνω την 1η...θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει....

- αναψε το δεκτη
- αναψε το δισκο απο το κουμπακι του
- συνδεσε το δισκο με το δεκτη
- κανε φορματ το δισκο απο το δεκτη

αν και με τα ανωτερω βηματα δεν δεις γιατρια πηγαινε το δεκτη μια βολτα στο service

Ευχαριστώ πολύ nekote για την απάντηση σου , έκανα ότι μου είπες αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.....μάλλον κάποιο πρόβλημα με το δέκτη ή τη version 2.04 πρέπει να υπάρχει γιατί μερικές φορές ούτε τον PVR folder δεν βλέπει και μετά από ένα ON/OFF τον βλέπει...αλλά πρέπει να κάνεις format για να ξανακάνεις εγγραφή...

Ευχαριστώ πολύ nekote για την απάντηση σου , έκανα ότι μου είπες αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.....μάλλον κάποιο πρόβλημα με το δέκτη ή τη version 2.04 πρέπει να υπάρχει γιατί μερικές φορές ούτε τον PVR folder δεν βλέπει και μετά από ένα ON/OFF τον βλέπει...αλλά πρέπει να κάνεις format για να ξανακάνεις εγγραφή...
Δοκίμασε να κάνεις διαμόρφωση το δίσκο από τα Windows και αν πρέπει να συνδέεις το δίσκο σου μια στο δέκτη και μια στον υπολογιστή τότε καλύτερα να κάνεις 2 partitions και το ένα να είναι αποκλειστικά για το δέκτη. Εννοώ να μην κάνεις αντιγραφές-διαγραφές από τον υπολογιστή στο partition που θα φτιάξεις για το δέκτη.

Sboulio σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και τη βοήθεια σου...Η αλήθεια είναι ότι αν και δεν χρησιμοποιώ το δίσκο στον υπολογιστή τον PVR folder τον είχα φτιάξει με Windows Vista...θα ξανακάνω λοιπόν format , θα δοκιμάσω τη δική σου λύση μήπως και δω βελτίωση...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ....

Καλησπερα παιδες

Χθες αγορασα ενα 2ο 2205 καθως ειχα ηδη 1 αναβαθμισμενο στο 2.04 και ημοθν απολυτα ικανοποιημενος και πηγα να το αναβαθμισω και αυτο σε 2.02 και επειτα σε 2.04...

Μετα το τελος του 2.02 ολα ηταν μια χαρα και προχωρησα στην επομενη αναβαθμιση οπου μετα την επανεκιννηση της συσκευης το λαμπακι του power αναβει πρασινο μονιμα και στα led δεν δειχνει τπτ απολυτως (ουτε καν τις παβλες). To αφησα εκτος ρευματος για κανα 10λεπτο χωρις αποτελεσμα ομως καθως επισης ανοικτο για κανα μισαωρο ανοικτο μηπως και τελειωσει...

καμμια ιδεα; Μηπως υπαρχει κανενας συνδυασμος πληκτρων που να μου επιτρεπει να του ξαναφορτωσω το 2.02 που επαιζε μια χαρα;

Ευχαριστω εκ τω προτερων

Last edited:

Aπο οτι ειδα σημερα μαλλον υπαρχει καποιο προβλημα οταν γινεται το φορματ μεσα απο τα xp. Τοσο καιρο χρησιμοποιω ενα στικακι των 8gb χωρις προβληματα και οταν γραφω μια ταινια την μεταφερω στον υπολογιστη μετα κανω ξανα φορματ και το ξανατοποθετω στον δεκτη. Σημερα οταν πηγα να μεταφερω κατι απο το στικακι στον υπολογιστη μου εμφανισε μηνυμα πως δεν ειναι διαμορφωμενο. Τελικα η λυση ηταν να μπω μεσα απο το partition των windows 7 οπου ειδαν κανονικα το στικακι και εκανα την μεταφορα των αρχειων.
Το τι μπορει να σημαινει αυτο και αν καπου εκει οφειλεται και το προβλημα οσων τους βγαζει το μηνυμα usb disk is full δεν το γνωριζω αλλα το αναφερω ωστε να to δοκιμασει οποιος χρειαζεται να κανει αντιγραφες των αρχειων μεσα απο τα windows 7