Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Οπως ειπα και πριν χρησιμοποιησα το timeshift στις 6 ακριβως, το προχωρησα κανα 30λεπτο και το αφησα να παιζει. Στις 8:10 που πηγα να το τσεκαρω ειχε κολλησει ο δεκτης οπως εκανε και πρωτα δηλαδη μετα το 2ωρο
??? σε μένα δούλευε όλο το βράδυ... θα το ξαναδοκιμάσω!

Έκανα αναβάθμιση τον δέκτη από την έκδοση Β204 στην Β206. Τα χρώματα είναι πιο έντονα άλλα μετά έκλεισα τον δέκτη και όταν πήγα να τον ανοίξω ξανά δεν άνοιγε ούτε από το τηλεχειριστήριο ούτε από το κουμπί του δέκτη. Τον έβγαλα για λίγο από την πρίζα άλλα και πάλι τίποτα...καμιά ιδέα??????
Ββάλε ξανά το στικάκι με την αναβάθμιση και βάλτον στη πρίζα...

Ββάλε ξανά το στικάκι με την αναβάθμιση και βάλτον στη πρίζα...
Το έκανα και αυτό άλλα τίποτα. Δοκίμασα και σε άλλο στικάκι και την παλιότερη αναβάθμιση άλλα τίποτα.. Όταν πατάω τον διακόπτη στην πρόσοψη του δέκτη για 5 δευτερόλεπτα τότε ακούγεται ένας ήχος (μάλλον από το τροφοδοτικό) ο οποίος σταματάει όταν ξαναπατήσω το ίδιο κουμπί ή το κόκκινο κουμπί από το τηλεχειριστήριο... τι μπορεί να φταίει? υπάρχει τρόπος να διορθωθεί?

Το έκανα και αυτό άλλα τίποτα. Δοκίμασα και σε άλλο στικάκι και την παλιότερη αναβάθμιση άλλα τίποτα.. Όταν πατάω τον διακόπτη στην πρόσοψη του δέκτη για 5 δευτερόλεπτα τότε ακούγεται ένας ήχος (μάλλον από το τροφοδοτικό) ο οποίος σταματάει όταν ξαναπατήσω το ίδιο κουμπί ή το κόκκινο κουμπί από το τηλεχειριστήριο... τι μπορεί να φταίει? υπάρχει τρόπος να διορθωθεί?
Ο δέκτης σου δουλεύει κανονικά φίλε μου... απλά έχει αλλάξει η ανάλυση της οθόνης! πάτα το πλήκτρο V-FORMAT, περίμενε 3-4 δευτερόλεπτα και αν δεν έρθει η εικόνα ξαναπάτα το. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει η ανάλυση σε κάποια που υποστηρίζει η τηλεόραση σου και θα είσαι εντάξει.
Επιβεβαίωσε ότι το έλυσες με αυτό τον τρόπο σε παρακαλώ.

Ο δέκτης σου δουλεύει κανονικά φίλε μου... απλά έχει αλλάξει η ανάλυση της οθόνης! πάτα το πλήκτρο V-FORMAT, περίμενε 3-4 δευτερόλεπτα και αν δεν έρθει η εικόνα ξαναπάτα το. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει η ανάλυση σε κάποια που υποστηρίζει η τηλεόραση σου και θα είσαι εντάξει.
Επιβεβαίωσε ότι το έλυσες με αυτό τον τρόπο σε παρακαλώ.
Μάλλον δεν περιέγραψα σωστά την κατάσταση. Όταν έκανα την αναβάθμιση έγινε αυτόματα η επανεκκίνηση του δέκτη. Έκανα τις πρώτες ρυθμίσεις (γλώσσα, χώρα..) και μετά έγινε αυτόματα η εγκατάσταση των καναλιών. όταν ολοκληρώθηκε το μόνο που άλλαξα ήταν η σειρά των καναλιών και την ανάλυση της οθόνης ώστε η εικόνα να πιάνει ολόκληρη την οθόνη. Στη συνέχεια έκλεισα τον δέκτη και όταν πήγα να τον ανοίξω μετά από καμιά ώρα δεν άνοιγε. Πάτησα τον διακόπτη του δέκτη άλλα δεν άνοιξε και το χρώμα παραμένει κόκκινο και στην οθόνη του δέκτη και της τηλεόρασης δεν εμφανίζεται τίποτα.

Sboulio oταν ελεγξεις ξανα το timeshift ενημερωσε για το τι συμβαινει και αν ξεπερνα το 2ωρο. Εκανα για τριτη φορα την αναβαθμιση μηπως και κατι πηγε στραβα αλλα δυστυχως τιποτα.
Μηπως εκανες την αναβαθμιση απο την προηγουμενη beta και οχι απο την 2,04 και οφειλεται σε αυτο οτι σου δουλευει σωστα;

Μάλλον δεν περιέγραψα σωστά την κατάσταση. Όταν έκανα την αναβάθμιση έγινε αυτόματα η επανεκκίνηση του δέκτη. Έκανα τις πρώτες ρυθμίσεις (γλώσσα, χώρα..) και μετά έγινε αυτόματα η εγκατάσταση των καναλιών. όταν ολοκληρώθηκε το μόνο που άλλαξα ήταν η σειρά των καναλιών και την ανάλυση της οθόνης ώστε η εικόνα να πιάνει ολόκληρη την οθόνη. Στη συνέχεια έκλεισα τον δέκτη και όταν πήγα να τον ανοίξω μετά από καμιά ώρα δεν άνοιγε. Πάτησα τον διακόπτη του δέκτη άλλα δεν άνοιξε και το χρώμα παραμένει κόκκινο και στην οθόνη του δέκτη και της τηλεόρασης δεν εμφανίζεται τίποτα.
:hmmmm::hmmmm::hmmmm: μα... είπες ότι όταν κάνεις reset και ακούγεται ο ήχος από το τροφοδοτικό, σταματάει όταν πατήσεις το πλήκτρο (και) του τηλεχειριστηρίου, το οποίο είναι σημάδι ότι ο δέκτης δουλεύει... από ποια έκδοση έκανες την αναβάθμιση;;;

:hmmmm::hmmmm::hmmmm: μα... είπες ότι όταν κάνεις reset και ακούγεται ο ήχος από το τροφοδοτικό, σταματάει όταν πατήσεις το πλήκτρο (και) του τηλεχειριστηρίου, το οποίο είναι σημάδι ότι ο δέκτης δουλεύει... από ποια έκδοση έκανες την αναβάθμιση;;;
Ναι αυτό γίνεται άλλα ο δέκτης δεν λειτουργεί. Παραμένει σε stand by συνέχεια. Αναβάθμιση έκανα από την Β2.04 την οποία κατέβασα από το επίσημο site. Την δοκιμαστική αναβάθμιση που είχες ανεβάσει πριν λίγο καιρό δεν την έχω κάνει καθόλου γιατί είχα διαβάσει ότι υπήρχε πρόβλημα με τις εγγραφές....

Δοκιμασα το timeshift οριζοντας το στα 5 λεπτα. εκει δουλευει σιγουρα μια χαρα αλλα προφανως υπαρχει καποιο bug σε οτι αφορα τις 2 ωρες και κολλαει ο δεκτης μολις ολοκληρωθουν
Αργοτερα θα δοκιμασω και στην 1 ωρα που ειναι ενα ικανοποιητικο νουμερο αν δουλευει κανονικα

Ρε παιδια , εχει καποιος την 2.04 beta , να την ανεβασει σε κανα RS ή καπου αλλου, να δοκιμασουμε αναβαθμιση απο 2.04 beta σε 2.06 ??

Ενω ειχα τη beta στον ενα 2205 , δεν εχω καπου το αρχειο upgrade και νομιζω οτι ειναι πιο σταθερη η αναβαθμιση απο 2.04 beta σε 2.06 .

Θα ηθελα λιγο να το ψαξω, γιατι στον 2205, οπου εκανα αναβαθμιση απο 2.04 (official ,οχι beta) σε 2.06, μου κανει κατι ψιλοκουφα (1-καποια avi τα διαβαζει με εικονα+ηχο μετα απο2-3 on/off , 2-σημερα σε δικια του εγγραφη με 2.06 , μετα απο ff δεν ειχε ηχο, που εφτιαξε μετα απο επαναφορα εργοστασιακων και ξαναχαθηκε, οταν ξανακατεβασα τα καναλια, με τον εξωτερικο σκληρο συνδεδεμενο, ενω ,μετα απο επαναφορα εργοστασιακων και ξανακατεβασμα καναλιων, χωρις τον εξ. σκληρο συνδεδεμενο, οταν μετα τον συνεδεα, ολα καλα με τον ηχο).
Και μερικα κολληματα .

Ευχαριστω !!!

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Έχει βγει 2.06;
Την 2.04 beta την είχα κατεβάσει αλλά δεν την δοκίμασα,κάπου πρέπει να την έχω αποθηκευμένη.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Έχει βγει 2.06;
Την 2.04 beta την είχα κατεβάσει αλλά δεν την δοκίμασα,κάπου πρέπει να την έχω αποθηκευμένη.

Φιλε,
εδω ειναι η 2.06 >> https://www.rapidshare.com/files/456893456/DTR2205HDPVR_B206.rar

Μας την εδωσε ο φιλος Sboulio !!

Aν βρεις την 2.04 beta, ανεβασε την καπου, παρακαλω !

Ευχαριστω !!
Μανος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Φιλε,
εδω ειναι η 2.06 >> https://www.rapidshare.com/files/456893456/DTR2205HDPVR_B206.rar

Μας την εδωσε ο φιλος Sboulio !!

Aν βρεις την 2.04 beta, ανεβασε την καπου, παρακαλω !

Ευχαριστω !!
Μανος.
Ευχαριστώ φίλε!

Να η 2.04 beta:
https://rapidshare.com/#!download|654tl3|457105012|DTR2205HDPVR_upgrade.rar

Δοκίμασα την 2.06 (πριν είχα την 2.03), δεν θεωρώ ότι έχει καλύτερη εικόνα από την 2.03…
Επίσης πριν κάνεις την πρώτη εγγραφή με την 2.06, όλες οι παλιότερες εγγραφές δουλεύουν άψογα! Μόλις κάνεις την πρώτη εγγραφή και δοκιμάσεις κάποια παλιότερη εγγραφή, ενώ παίζει κανονικά στη αρχή, μόλις την τρέξεις λίγο για να πας στο επιθυμητό σημείο, χάνεται ο ήχος.

Ίσως τη μόνη βελτίωση που είδα στην 2.06, ήταν ο ομαλός τρόπος μετάβασης σε διαφορετικά σημεία μιας έγγραφης, ενώ και το Timeshift τρεμοπαίζει ο ήχος (όπως και στην 2.03)…

Μια αναβάθμιση δεν πρέπει να διαταράσσει τις σχέσεις μας με παλιότερες εγγραφές (όταν ακόμη δεν έχουμε προλάβει καν να τις δούμε), έτσι αναγκαστικά θα επιστρέψω πίσω στην 2.03, που θεωρώ πιο σταθερή και ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα της επιστροφής σε παλιότερη έκδοση…

Δοκίμασα την 2.06 (πριν είχα την 2.03), δεν θεωρώ ότι έχει καλύτερη εικόνα από την 2.03…
Επίσης πριν κάνεις την πρώτη εγγραφή με την 2.06, όλες οι παλιότερες εγγραφές δουλεύουν άψογα! Μόλις κάνεις την πρώτη εγγραφή και δοκιμάσεις κάποια παλιότερη εγγραφή, ενώ παίζει κανονικά στη αρχή, μόλις την τρέξεις λίγο για να πας στο επιθυμητό σημείο, χάνεται ο ήχος.

Ίσως τη μόνη βελτίωση που είδα στην 2.06, ήταν ο ομαλός τρόπος μετάβασης σε διαφορετικά σημεία μιας έγγραφης, ενώ και το Timeshift τρεμοπαίζει ο ήχος (όπως και στην 2.03)…

Μια αναβάθμιση δεν πρέπει να διαταράσσει τις σχέσεις μας με παλιότερες εγγραφές (όταν ακόμη δεν έχουμε προλάβει καν να τις δούμε), έτσι αναγκαστικά θα επιστρέψω πίσω στην 2.03, που θεωρώ πιο σταθερή και ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα της επιστροφής σε παλιότερη έκδοση…

Πως το κάνουμε αυτό; Δηλαδή πίσω σε αναβάθμιση;

Προφανως κανει λαθος γιατι οι εκδοσεις απο οτι ειδα ειναι η 1.29, 2.02, 2.04 εκτος και αν ειχε δωσει καποια στιγμη beta εκδοση ο sboulio και δεν την γνωριζουμε. Παντως η συγκεκριμενη εχει σιγουρα διαφορα στην εικονα αλλα ακομα δεν εχω κανει εγγραφες καθως δοκιμαζω το timeshift.
Μπορεις να πας πισω στην 2,04 αλλα οχι πιο πισω

Προφανως κανει λαθος γιατι οι εκδοσεις απο οτι ειδα ειναι η 1.29, 2.02, 2.04 εκτος και αν ειχε δωσει καποια στιγμη beta εκδοση ο sboulio και δεν την γνωριζουμε. Παντως η συγκεκριμενη εχει σιγουρα διαφορα στην εικονα αλλα ακομα δεν εχω κανει εγγραφες καθως δοκιμαζω το timeshift.
Μπορεις να πας πισω στην 2,04 αλλα οχι πιο πισω

Εγώ δεν κατάλαβα διαφορά προς το καλύτερο για την εικόνα, μάλλον το αντίθετο, απ την άλλη κάτι άλλξε στο aspect ratio, κάτι δεν μου πάει καλά. Για τσεκάρετέ το.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Εντυπώσεις από το καινούριο λογισμικό, έκδοση 2.06. Βέβαια πρέπει να επισημάνω οτι είχα ήδη την 2.04 beta, γιατί από οτι διαβάζω ίσως να έχει σημασία. Ο δέκτης αυτός είχε παλιότερα την ιδιότητα να εμφανίζει κάποιο πρόβλημα αργότερα. Στην αρχή να δουλεύει κάποια λειτουργία καλά, αλλά να εμφανίζει κάποιο πρόβλημα αργότερα. Αλλά δεν μπορώ να περιμένω μεχρι να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί μπορεί να μην εμφανιστεί και ποτέ. Έτσι γράφω για αυτά που είδα από τις δοκιμές που έχω κάνει, δοκιμάζοντας μία ή το πολύ δύο φορές κάθε λειτουργία. Για πρώτη φορά (από όσες φορές έχω εγκαταστήσει λογισμικό σε αυτόν τον δέκτη) που όλα δούλεψαν (με μία πρώτη δοκιμή από όλα) χωρίς κανένα πρόβλημα, και χωρίς κανένα κόμπιασμα. Για παράδειγμα, ακόμα και περιήγηση σε ένα stick με φωτογραφίες σε διάφορους φακέλους. Τις φωτογραφίες τις δείχνει με τον ίδιο τρόπο με παλιότερα, και έχει ένα θεματάκι με τα ονόματα, όπως και παλιότερα. Αλλά είναι η πρώτη φορά που στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο δέκτης δεν κόλλησε, και δεν χρειάστηκε να τον κλείσω από το κουμπί του. Αυτό το γράφω ως ενδεικτικό οτι δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τον δέκτη, ακόμα και σε σημεία που παραδοσιακά ο δέκτης κόλλαγε. Μάλλον είναι ενδεικτικό οτι είναι οτι πιο σταθερό έχω δοκιμάσει για αυτόν τον δέκτη.
Συγκεκριμένα: Εγκατάσταση χωρίς πρόβλημα. Ήμουνα βέβαια προσεκτικός. Επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, κλείσιμο και βγάλσιμο από την πρίζα, όπως κάνω πάντα.
Εικόνα μάλλον χωρίς διαφορά. Αλλά χωρίς διαφορά από την 2.04 beta, που είχα γράψει οτι είχε καλύτερη εικόνα από την στάνταρ 2.04. Ξέρουμε οτι όσο πηγαίναμε από την 1.29 προς την 2.04 η εικόνα χάλαγε. Η 2.04 πρέπει να έχει την χειρότερη εικόνα. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη η εικόνα τώρα από παλιότερες εκδόσεις, αλλά είναι καλύτερη από την 2.04 που είναι η τελευταία επίσημη έκδοση. Μπορεί η 1.29 ή η 2.02 να είχε καλύτερη εικόνα, αλλά δεν είχε κάποιες δυνατότητες που έχει τώρα ο δέκτης, μαζί με όλο τους υπόλοιπους ανταγωνιστικούς δέκτες. Τουλάχιστον τώρα ξαναπήρε λίγο τα πάνω της και η εικόνα.
Άμεση εγγραφή εντάξει, χωρίς πρόβλημα.
Προγραμματισμένη εγγραφή χωρίς πρόβλημα. Η 2.04 beta δεν έκανε προγραμματισμένη εγγραφή. Τώρα ο δέκτης άνοιξε μόνος του, έγραψε και έκλεισε μόνος του. Και οι δύο εγγραφές ήταν μίας ώρας, οπότε δεν ξέρω τι κάνει σε μεγάλες εγγραφές. Αν υπάρξει πρόβλημα εκεί, το γράφω.
Πρόβλημα ήχου δεν εμφανίστηκε σε καμία. Ούτε πατώντας κουμπιά ff ή fb ή goto. Με την 2.04 beta μου το είχε κάνει και με παλιές και με καινούριες εγγραφές. Παλιά εγγραφή τώρα δεν έχω να δοκιμάσω το πρόβλημα ήχου (ας είναι καλά το format factory και η εγγραφή τους σε DVD).
Το timeshift δούλεψε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα πήγαινα και μπρος-πίσω στην εγγεγραμένο κομμάτι χωρίς πρόβλημα. Διάρκεια εγγραφής όμως μέχρι μιάμιση ώρα, γιατί δεν είχα άλλη διαθέσιμη ώρα μπροστά μου. Δεν ξέρω τι γίνεται αν περάσει τις δύο ώρες. Πάντως στην 2.04 beta είχε κολλήσει ο δέκτης μετά από είκοσι λεπτά εγγραφής timeshift.
Multimedia δυνατότητες όπως στην 2.04 beta, που είναι περίπου όπως στην στάνταρ 2.04. Βελτίωση είδα μόνο σε αρχεία .mp4 ή .avi με codec .mp4 που παλιότερα έπαιζαν με σπασίματα, αλλά τώρα παίζουν κανονικά. Αυτό ισχύει όχι από τώρα, αλλά από την 2.04 beta. Δεν ασχολούμαι καθόλου με mkv, εξωτερικούς υπότιτλους, κτλ, γιαυτό δεν το δοκίμασα.
Και μία μικρή λεπτομέρεια: Πολλές λέξεις στο menu εξακολουθούν να είναι στα αγγλικά όπως στην 2.04 beta.
Συνολικό συμπέρασμα: Αν ο δέκτης δουλεύει πάντα έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι σε κάποια λειτουργία ώστε να αρχίσει να κάνει περίεργα, αν δεν κάνει περίεργα σε κάποια οριακά πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα (όπως timeshift πάνω από δύο ώρες ή αν γεμίσει το stick κατά την διάρκεια εγγραφής), τότε δεν θα είχα πρόβλημα να μείνει ο δέκτης έτσι. Γιατί δεν είδα κανένα ενοχλητικό πρόβλημα πουθενά.