Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR
Εντυπώσεις από το καινούριο λογισμικό, έκδοση 2.06. Βέβαια πρέπει να επισημάνω οτι είχα ήδη την 2.04 beta, γιατί από οτι διαβάζω ίσως να έχει σημασία. Ο δέκτης αυτός είχε παλιότερα την ιδιότητα να εμφανίζει κάποιο πρόβλημα αργότερα. Στην αρχή να δουλεύει κάποια λειτουργία καλά, αλλά να εμφανίζει κάποιο πρόβλημα αργότερα. Αλλά δεν μπορώ να περιμένω μεχρι να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί μπορεί να μην εμφανιστεί και ποτέ. Έτσι γράφω για αυτά που είδα από τις δοκιμές που έχω κάνει, δοκιμάζοντας μία ή το πολύ δύο φορές κάθε λειτουργία. Για πρώτη φορά (από όσες φορές έχω εγκαταστήσει λογισμικό σε αυτόν τον δέκτη) που όλα δούλεψαν (με μία πρώτη δοκιμή από όλα) χωρίς κανένα πρόβλημα, και χωρίς κανένα κόμπιασμα. Για παράδειγμα, ακόμα και περιήγηση σε ένα stick με φωτογραφίες σε διάφορους φακέλους. Τις φωτογραφίες τις δείχνει με τον ίδιο τρόπο με παλιότερα, και έχει ένα θεματάκι με τα ονόματα, όπως και παλιότερα. Αλλά είναι η πρώτη φορά που στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο δέκτης δεν κόλλησε, και δεν χρειάστηκε να τον κλείσω από το κουμπί του. Αυτό το γράφω ως ενδεικτικό οτι δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τον δέκτη, ακόμα και σε σημεία που παραδοσιακά ο δέκτης κόλλαγε. Μάλλον είναι ενδεικτικό οτι είναι οτι πιο σταθερό έχω δοκιμάσει για αυτόν τον δέκτη.
Συγκεκριμένα: Εγκατάσταση χωρίς πρόβλημα. Ήμουνα βέβαια προσεκτικός. Επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, κλείσιμο και βγάλσιμο από την πρίζα, όπως κάνω πάντα.
Εικόνα μάλλον χωρίς διαφορά. Αλλά χωρίς διαφορά από την 2.04 beta, που είχα γράψει οτι είχε καλύτερη εικόνα από την στάνταρ 2.04. Ξέρουμε οτι όσο πηγαίναμε από την 1.29 προς την 2.04 η εικόνα χάλαγε. Η 2.04 πρέπει να έχει την χειρότερη εικόνα. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη η εικόνα τώρα από παλιότερες εκδόσεις, αλλά είναι καλύτερη από την 2.04 που είναι η τελευταία επίσημη έκδοση. Μπορεί η 1.29 ή η 2.02 να είχε καλύτερη εικόνα, αλλά δεν είχε κάποιες δυνατότητες που έχει τώρα ο δέκτης, μαζί με όλο τους υπόλοιπους ανταγωνιστικούς δέκτες. Τουλάχιστον τώρα ξαναπήρε λίγο τα πάνω της και η εικόνα.
Άμεση εγγραφή εντάξει, χωρίς πρόβλημα.
Προγραμματισμένη εγγραφή χωρίς πρόβλημα. Η 2.04 beta δεν έκανε προγραμματισμένη εγγραφή. Τώρα ο δέκτης άνοιξε μόνος του, έγραψε και έκλεισε μόνος του. Και οι δύο εγγραφές ήταν μίας ώρας, οπότε δεν ξέρω τι κάνει σε μεγάλες εγγραφές. Αν υπάρξει πρόβλημα εκεί, το γράφω.
Πρόβλημα ήχου δεν εμφανίστηκε σε καμία. Ούτε πατώντας κουμπιά ff ή fb ή goto. Με την 2.04 beta μου το είχε κάνει και με παλιές και με καινούριες εγγραφές. Παλιά εγγραφή τώρα δεν έχω να δοκιμάσω το πρόβλημα ήχου (ας είναι καλά το format factory και η εγγραφή τους σε DVD).
Το timeshift δούλεψε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα πήγαινα και μπρος-πίσω στην εγγεγραμένο κομμάτι χωρίς πρόβλημα. Διάρκεια εγγραφής όμως μέχρι μιάμιση ώρα, γιατί δεν είχα άλλη διαθέσιμη ώρα μπροστά μου. Δεν ξέρω τι γίνεται αν περάσει τις δύο ώρες. Πάντως στην 2.04 beta είχε κολλήσει ο δέκτης μετά από είκοσι λεπτά εγγραφής timeshift.
Multimedia δυνατότητες όπως στην 2.04 beta, που είναι περίπου όπως στην στάνταρ 2.04. Βελτίωση είδα μόνο σε αρχεία .mp4 ή .avi με codec .mp4 που παλιότερα έπαιζαν με σπασίματα, αλλά τώρα παίζουν κανονικά. Αυτό ισχύει όχι από τώρα, αλλά από την 2.04 beta. Δεν ασχολούμαι καθόλου με mkv, εξωτερικούς υπότιτλους, κτλ, γιαυτό δεν το δοκίμασα.
Και μία μικρή λεπτομέρεια: Πολλές λέξεις στο menu εξακολουθούν να είναι στα αγγλικά όπως στην 2.04 beta.
Συνολικό συμπέρασμα: Αν ο δέκτης δουλεύει πάντα έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι σε κάποια λειτουργία ώστε να αρχίσει να κάνει περίεργα, αν δεν κάνει περίεργα σε κάποια οριακά πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα (όπως timeshift πάνω από δύο ώρες ή αν γεμίσει το stick κατά την διάρκεια εγγραφής), τότε δεν θα είχα πρόβλημα να μείνει ο δέκτης έτσι. Γιατί δεν είδα κανένα ενοχλητικό πρόβλημα πουθενά.