Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Την πέρασε σε δέκτη του φίλος και όσο είδα ,όντως η διαφορά της εικόνας είναι αισθητή προς το καλύτερο από την 2.04.
Για το aspect ratio που αναφερθηκε απορία ,δεν υπάρχει πρόβλημα,αλλά η τηλεόραση ήταν σε Αuto ρυθμιση.Τώρα αν πέτυχε κανείς δοκιμες στα κανάλια της ΕΡΤ ή λαμβανει από Αιγινα (που οι εκπομπές δεν είναι ότι καλύτερο) πιθανόν να είδε διαφορες .

Περισσότερες εντυπώσεις όταν μπορέσω....

Σε οτι αφορα το aspect ratio ουτε εγω δεν ειδα καποιο προβλημα. Σχετικα με την ποιοτητα της εικονας αυτη ειναι καλυτερη απο την 2,04. Εχω ομως την αισθηση πως υστερει λιγο σε σχεση με την 2,04beta

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Σε οτι αφορα το aspect ratio ουτε εγω δεν ειδα καποιο προβλημα. Σχετικα με την ποιοτητα της εικονας αυτη ειναι καλυτερη απο την 2,04. Εχω ομως την αισθηση πως υστερει λιγο σε σχεση με την 2,04beta
Δεν αποκλείεται. Και εγώ όταν άνοιξα τον δέκτη μετά την 2.06 το πρώτο που σκέφτηκα είναι: σαν να χάλασε λίγο η εικόνα. Μετά όμως δεν έβλεπα διαφορά, και σκέφτηκα οτι είναι ιδέα μου. Πάντως, ακόμα και αν χάλασε η εικόνα σε σχέση με την 2.04 beta είναι τόσο μικρή η διαφορά που δεν φαίνεται εύκολα. Είναι καλύτερη από την επίσημη 2.04, και η beta έχει τέτοια χάλια που δεν γίνεται να την κρατήσει κανείς. Την κράτησα μέχρι να βγει η τελευταία. Οπότε αν δεν εμφανιστεί κανένα τρελό κουσούρι, μένω με την 2.06.

Φίλε SBoulio, υπάρχει πιθανότητα με αναβάθμιση να μπορέσει ο δέκτης να παίξει απροβλημάτιστα mkvs άνω των 4GB, ή υπάρχει περιορισμός του hardware? Δοκίμασα την 1.06 αλλά δεν είδα διαφορά.

Φιλε Sboulio,
κατι που προσεξα τωρα ,
μηπως , σε μελλοντικη βεβαια αναβαθμιση, μπορουμε το ''go to'' (απο το κουμπι του ''timer'' ) , να λειτουργει για ολα τα αρχεια , που εχουμε στο usb (stick ή σκληρο), avi, mp4, mkv, κλπ
και οχι μονο για τα αρχεια pvr ???

Ευχαριστω !!!
Respect !
Μανος.

Υπαρχει ενα πολυ σημαντικο προβλημα που πρεπει να διορθωθει. Οταν προχωρας γρηγορα το timeshift (λογικα το ιδιο θα συμβαινει και στις εγγραφες) και πατας το play ξεκιναει αρκετα πιο μπροστα απο οτι θα επρεπε σε αντιθεση με την 2.04

Υπαρχει ενα πολυ σημαντικο προβλημα που πρεπει να διορθωθει. Οταν προχωρας γρηγορα το timeshift (λογικα το ιδιο θα συμβαινει και στις εγγραφες) και πατας το play ξεκιναει αρκετα πιο μπροστα απο οτι θα επρεπε σε αντιθεση με την 2.04

Σε προγραμματισμενη εγγραφη, δεν το εχω προσεξει, αλλα θα το κοιταξω !

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Η 2.03 είχε ανεβεί για λίγο διάστημα στα μέσα του καλοκαιριού 2010, σχόλια για την 2.03 εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52211&page=39...
Εγώ επέστρεψα λόγο ασυμβατότητας των παλιών εγγραφών, από την 2.06 στην 2.03…
Αυτήν την έκδοση ομολογώ οτι δεν την θυμόμουνα. Αν κατάλαβα καλά δεν έχει ανέβει ποτέ στο site της εταιρίας, που σημαίνει οτι την είχε απορρίψει ως ακατάλληλη. Γιαυτό από την 2.02 πάει στην 2.04. Στα πρώτα σχόλια που διάβασα, το ένα έλεγε για αποσυντονισμό ήχου και εικόνας, και το άλλο για disk full. Το γνωστό μηνυμα που έλεγε οτι ο δίσκος είναι πλήρης (χωρις να είναι), και ακύρωνε την εγγραφή. Μας ταλαιπώρησε τόσο πολύ κυρίως στην 2.02 αλλά λίγο και στην 2.04. Την τρίτη φορά που είδα αυτό το μήνυμα ξαναέβγαλα από το ντουλάπι τον XORO που είχα βάλει στην άκρη όταν πήρα τον FUNAI. O καθένας έχει κάποιον λόγο που προτιμάει κάποια έκδοση, αλλά δεν νομίζω οτι αυτή είναι η καλύτερη έκδοση που μπορεί να προτείνει κανείς. Γενικά οι παλιότερες εκδόσεις δεν είναι και οτι καλύτερο για να προτείνεις γιατί όλες είχαν τα προβλήματα τους. Εγώ ας πούμε θυμάμαι την ποιότητα εικόνας που αντίκρυσα όταν άνοιξα πρώτη φορά τον δέκτη, έχοντας την έκδοση 1.29. Την άλλαξα όμως όταν είδα την έλλειψη που είχε σε δυνατότητες.

Εχω την 2.03 απ το καλοκαιρι,και δεν εχω κανενα προβλημα με εγγραφες σε στικακι 8 γκιγκα που εχω φορμαρει σε exfat μεσα απ τον δεκτη.Σαν media player δεν το δουλευω,γιατι ενα avi που ειχα δοκιμασει,η εικονα ηταν για τα μπαζα σε σχεση με το WD LIVE HUB που εχω...

Φίλε SBoulio, υπάρχει πιθανότητα με αναβάθμιση να μπορέσει ο δέκτης να παίξει απροβλημάτιστα mkvs άνω των 4GB, ή υπάρχει περιορισμός του hardware? Δοκίμασα την 1.06 αλλά δεν είδα διαφορά.
Φίλε μου ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος... όταν πριν ένα χρόνο είχα στείλει αναλυτικά το τι ζητάμε από το software του δέκτη, μου είχαν απαντήσει ότι μερικά πράγματα, όπως το να βλέπεις ένα κανάλι και να γράφεις άλλο της ίδιας συχνότητας ήταν αδύνατο για το hardware του δέκτη... κι όμως μετά από λίγο καιρό (και μερικές απειλές για ακύρωση παραγγελιών κλπ κλπ) το έφτιαξαν!!!
Το ίδιο ακριβώς μου είπαν και για τα mkv άνω των 4GB και όταν τους ρώτησα πως γίνεται και παίζει αρχεία pvr άνω των 4 GB... μούγγα!
Το πρόβλημα τώρα είναι πως υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας με τις νέες παραγγελίες, οπότε χρειάζεται υπομονή μέχρι να πάρω μια απάντηση.

Για όλους τους υπόλοιπους φίλους που δοκίμασαν και έγραψαν τα σχόλια τους, σας ευχαριστώ πολύ και θα περιμένω λίγο ακόμη για τα σχόλια σας, ενώ φυσικά θα συνεχίσω να δοκιμάζω κι εγώ τη λειτουργία του όσο μπορώ.
Σε περίπου 1 εβδομάδα θα γράψω τις εντυπώσεις όλων μας στην αναφορά μου προς το εργοστάσιο και θα κάνω προτάσεις για να δούμε αν μπορεί κάτι άλλο να διορθωθεί.

Μια αναβάθμιση δεν πρέπει να διαταράσσει τις σχέσεις μας με παλιότερες εγγραφές (όταν ακόμη δεν έχουμε προλάβει καν να τις δούμε), έτσι αναγκαστικά θα επιστρέψω πίσω στην 2.03, που θεωρώ πιο σταθερή και ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα της επιστροφής σε παλιότερη έκδοση…
Έχεις δίκιο φίλε μου αλλά όταν βλέπεις ότι κάτι δεν δουλεύει σωστά, τότε πρέπει να θυσιάσεις κάποια πράγματα για να το φτιάξεις. Προσωπικά, αντέγραψα όλες τις προηγούμενες εγγραφές στον υπολογιστή (και δεν ήταν λίγες) και τις κάνω avi με το Format factory (ο φίλος KROMPOTIS να είναι καλά...) σιγά σιγά.

λοιπον θα βγω λιγακι off topic
εκανα ενα τεστ με το format factory vs any video convert
εγραψα σε usb 45 δευτερολεπτα απο το star.
εκανα μετατροπη το pvr (32mb) αρχειο σε avi
με το format factory το avi εγινε 15 mb και η εικονα δεν μου αρεσε
με το any video το avi εγινε 5.5 mb και η εικονα μετρια
ΑΛΛΑ
με το any video μπορεις να αλλαξεις το codec
εκανα ξανα την μετατροπη σε codec x 264 με τρομερα αποτελεσματα.
επισεις μπορεις να αλλαξεις frame size και αυτη η μετατροπη εγινε μονο με 5.7 mb.
το προτεινο ειναι πολυ ανοτερο απο το format factory
για οποιον θελει να κατεβασει το any video convert ας μπει εδω
any-video-converter free/

Εγω βλεπω πως τον ηχο σε ff τον χανει ακομα και σε δικες της εγγραφες η 2.06.
Πχ σε προχθεσινη εγγραφη, που εχτες δεν ειχε προβλημα σε μπρος-πισω κινηση, σημερα χανει τον ηχο.
Σε χτεσινη εγγραφη, σημερα ειναι οκ.

Και εχω κανει εγκατασταση 2 φορες τη 2.06 (τη 2η φορα, τις εβαλα διαδοχικα ολες 2.04 > 2.04 beta > 2.06).

Περιεργα πραματα !

Τωρα χανει τον ηχο σε ολες τις εγγραφες.
Ακομα και στη χτεσινη, που, πριν απο λιγο ,ηταν Οκ.

Στον δεκτη ,οπου κανω τις εγγραφες, γυρναω πισω στην 2.04 official.

Kαι κραταω τη 2.06 σ'αυτον ,που ειναι στον προβολεα ,οπου και μ'ενδιαφερει πιο πολυ η ποιοτητα εικονας.

Τωρα χανει τον ηχο σε ολες τις εγγραφες.
Ακομα και στη χτεσινη, που, πριν απο λιγο ,ηταν Οκ.

Στον δεκτη ,οπου κανω τις εγγραφες, γυρναω πισω στην 2.04 official.

Kαι κραταω τη 2.06 σ'αυτον ,που ειναι στον προβολεα ,οπου και μ'ενδιαφερει πιο πολυ η ποιοτητα εικονας.
Ίσως κάτι να μην πήγε καλά στη διαδικασία αναβάθμισης φίλε μου... η προτεινόμενη διαδικασία είναι μετά την αναβάθμιση να επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, να το βγάζεις από το ρεύμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά να κάνεις την αρχική εγκατάσταση!

Ίσως κάτι να μην πήγε καλά στη διαδικασία αναβάθμισης φίλε μου... η προτεινόμενη διαδικασία είναι μετά την αναβάθμιση να επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, να το βγάζεις από το ρεύμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά να κάνεις την αρχική εγκατάσταση!

Φιλε Sboulio,
το εκανα ως εξης > εργοστασιακες > αναβαθμιση > εργοστασιακες > πριζα εξω 1 λεπτο > στησιμο.

Φιλε Sboulio,
το εκανα ως εξης > εργοστασιακες > αναβαθμιση > εργοστασιακες > πριζα εξω 1 λεπτο > στησιμο.
Έχεις δίκιο... περίεργα πράγματα... το έχει παρατηρήσει άλλος κανείς αυτό; Σε 2 μηχανήματα που δοκίμασα τον ήχο τον έχανε μόνο στις εγγραφές με προηγούμενο λογισμικό.

Έχεις δίκιο... περίεργα πράγματα... το έχει παρατηρήσει άλλος κανείς αυτό; Σε 2 μηχανήματα που δοκίμασα τον ήχο τον έχανε μόνο στις εγγραφές με προηγούμενο λογισμικό.

Και η πλακα φιλε ,
ειναι οτι ,αν επαναφερω εργοστασιακες (χωρις ξαναπερασμα της αναβαθμισης) και στησω μονο το συστημα (αναλυση εικονας,λογο εικονας,κλπ ,χωρις να κατεβασω καναλια) τοτε το προβλημα με τον ηχο στο μπρος-πισω φτιαχνει.
Μολις ομως κατεβασω καναλια, το προβλημα με τον ηχο επανερχεται (κουφο μηπως ?) ...