Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Yπενθυμίζω ότι ο δέκτης είναι φασόν και προωθείται σαν FU (Funai United) της ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε που έχει και Funai (και το site της έτσι
είναι http://www.funai.gr/ )

Πάντως η συγκεκριμένη νέα αντιπροσωπεία δειγματίζει πλέον κανονικά τα προιόντα της Funai ,φαίνονται αξιόλογα,και είναι διαφορετικά από της funai.gr (δείχνουν πιο original)

http://www.majar.gr/default.aspx?section=products&id=122&catid=74
ORIGINAL Ε?
Για δοκιμαστε να αγορασετε καποιο προιον πατωντας επανω στο σχετικο εικονιδιο....δειτε σε ποιο site σας πεταει...:drummer:

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

ORIGINAL Ε?
Για δοκιμαστε να αγορασετε καποιο προιον πατωντας επανω στο σχετικο εικονιδιο....δειτε σε ποιο site σας πεταει...:drummer:

Και τι μ'αυτό ;

Παραδειγμα :

http://www.majar.gr/default.aspx?section=product&productid=117&catid=74

βγαίνει το ηλεκτρονικό κατάστημα http://www.e-expert.gr/web/guest/pr...2_WAR_shoppingPortlet&p_p_lifecycle=0&pid=389

Kαι πάλι το προιόν φαίνεται να είναι "γνήσιο" Funai όπως λέει το λογότυπο της τηλεόρασης και το Ευρωπαικό site

http://www.funai.eu/_funai_eu/Products/LCD/pid,81,title,LH850-M19.html

και δεν έχει σχέση με FU (φασόν) όπως της Funai.gr (και μάλλον είναι παραπλάνιση πλεον...)

http://www.funai.gr/index.php?pid=1235&hl=el

Οσο αφορά τον δέκτη DTR2205HDPVR έχω ήδη αναφέρει και είναι γνωστό εξάλλου από παλιά ότι είναι φασόν ,απλά δεν ξέρω τι γίνεται από εδώ πέρα, και αν η FU έχει σχέση με την Funai και την προώθηση του.

Last edited:
Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Χριστός Ανέστη και Χρόνι Πολλά σε όλους.

Αφου επιλυσαμε και το τμημα μαρκετινγκ και πωλησεων του δεκτη ας γυρισουμε στα προβληματα της τελευταιας αναβάθμισης (ή γενικά στα προβλήματα που παραμένουν ακόμα).

Λόγω αργιών του Πάσχα έκανα αρκετά τεστ στο δέκτη και το τελικό συμπέρασμα είναι όσον αφορά τον συγχρονισμό στο Fast Forward ή Fast Backward ότι όταν γίνεται σε αρχεία AVI ο συγχρονισμός είναι τέλειος. (έχει γίνει δοκιμή με δέκα αρχεία AVI διαφορετικού μήκους και ανάλυσης και δεν έχει προβλημα συγχρονισμού. Το πρόβλημα δημιουργείται μόνο σε αρχεία PVR (είτε έχουν γραφεί με παλαιότερη αναβάθμιση είτε την τρέχουσα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο)
Ένα άλλο πρόβλημα που παρατήρησα είναι ότι σε αρχεία AVI όταν έχουν ενσωματωθεί οι υπότιτλοι κόβει λίγο από την κάτω μεριά της εικόνας με αποτέλεσμα οι υπότιτλοι να εφμανίζονται κομμένοι ελαφρως από την κάτω μεριά και κουράζει τα μάτια. (το πρόβλημα παραμένει ότι και ανάλυση εικόνας να επιλέξουμε 1080, 720 κτλ και οτιδήποτε mode full screen, letter box κτλ) (έχω τηλεόραση Sony Trinitron CRT και δοκίμασα τόσο σε 4:3 όσο και σε 16:9 αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο.
Νομίζω ότι αυτό είναι πιο σοβαρό θέμα από το πρόβλημα συγχρονισμού στο Fast Forward ή Backward.

Με την τηλεόραση που έχω (LG 47LG5000) θα έχω πρόβλημα αν περάσω τις αναβαθμίσεις του δέκτη?

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μα ... όλες οι δοκιμαστικές εκδόσεις προορίζονται για όλες τις TV πλην LG.
Γιαυτό έχω γράψει επανειλημμένως ότι εμείς νιώθουμε πληβείοι, αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στις δοκιμές.

Από την άλλη, εάν ποτέ κυκλοφορήσει η νέα αναβάθμιση, θα έχει περάσει τις παιδικές ασθένειες που περνάνε οι άλλοι.

Οι επίσημες εκδόσεις?
Ο δέκτης θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τη θέαση της ΕΡΤ HD.
Οι υπόλοιπες δυνατότητές του δεν με απασχολούν.

Εάν βλέπεις στην LG όλες τις συχνότητες (και τη ΒΟΥΛΗ) με το δέκτη αυτό και το γενικό και όχι το ειδικό χειριστήριο, έχοντας βάλει κάποια έκδοση λογισμικού στο δέκτη, τότε δεν βλέπω το λόγο να τον αναβαθμίσεις.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς.
Τον δέκτη θα τον αγοράσω σε 2 ώρες περίπου.
Στην συχνότητα 52 που εκπέμπουν τα ψηφιακά της ΕΡΤ έχω καλό σήμα. Μέχρι και χθες είχα και εικόνα, από σήμερα όμως εικόνα γιοκ.
Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι εαν οι επίσημες αναβαθμίσεις προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας και εαν είναι συμβατές με την τηλεόρασή μου.

Να ξέρεις ότι το τηλεχειριστήριο του Funai μπερδεύεται με τις τηλεοράσεις της LG. Θα πρέπει να απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία για να σου δώσουν νέο τηλεχειριστήριο και να σου δώσουν αναβάθμιση για το δέκτη.

Οπότε για τη δουλειά που τον θέλω καλύτερα να μην περάσω καμία αναβάθμιση?

Εάν ανατρέξεις στο thread αυτό, θα διαβάσεις ότι ο δέκτης και ειδικότερα το χειριστήριο δεν είναι συμβατό με τις LG και γιαυτό δίνουν ένα άλλο χειριστήριο. Οι ασυμβατότητες εντοπίζονται στις συχνότητες κάποιων πλήκτρων του χειριστηρίου με αντίστοιχες της LG.

Εάν το θέμα αυτό δεν σου δημιουργεί πρόβλημα, τότε ο δέκτης, με το αρχικό λογισμικό που έχει, μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

Ένα θέμα που, ενδεχομένως, θα δημιουργηθεί είναι ο τύπος της συμπίεσης (mpeg 2/ mpeg 4) που δέχεται η τηλεόρασή σου. Εάν αποκωδικοποιεί και τους δύο τύπους, δεν έχεις πρόβλημα, εάν, όμως, η εκπομπή γίνει πχ σε mpeg 4 και εσύ δεν το πιάνεις τότε έχεις πρόβλημα. Μήπως, λοιπόν, δεν έχεις εικόνα από χθες γιατί γύρισαν σε mpeg 4;

ΥΓ Όση ώρα έγραφα, ανέβηκαν δύο ακόμη μηνύματα.

Δεν είχα εικόνα από χθες διότι όντως γύρισαν σε mpeg4, όμως αυτό το format δεν το υποστηρίζει ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης της TV όχι η τηλεόραση αυτή καθαυτή. Εκεί ήταν το πρόβλημα. Γι' αυτό και θα αγοράσω αυτόν τον δέκτη.
Με το default χειριστήριο θα αντιμετωπίσω πρόβλημα στο αρχικό σκανάρισμα των καναλιών και στη λειτουργία on/off του δέκτη? Αυτά χρειάζομαι μόνο.

Υ.Γ. Το thread το ψάχνω αρκετή ώρα αλλά είναι τεράστιο. Sorry αν επαναλαμβάνω ήδη απαντημένες απορίες.

Εάν θυμάμαι καλά, είχαν σχέση με το αριθμητικό πληκτρολόγιο, δηλαδή εάν πίεζες 5, η τηλεόραση δεν άνοιγε το κανάλι 5 αλλά αντιδρούσε σε κάτι άλλο. Εάν, λοιπόν, δεν επιλέγεις συχνότητες από το πληκτρολόγιο αλλά με το πλήκτρο πάνω-κάτω, δεν θα έχεις, ουσιαστικά, πρόβλημα, γιατί, ακόμη και, οι αρχικές ρυθμίσεις του δέκτη δεν χρειάζονται το πληκτρολόγιο.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου :smile:

Συνέδεσα για πρώτη φορά το δέκτη με καλώδιο HDMI στην τηλεόραση για να βλέπω την ΕΡΤ HD και παρατήρησα ότι η ένταση του ήχου που δίνει στην ΤV είναι αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με αυτήν που δίνει όταν συνδέεται με SCART για το ίδιο πάντα επίπεδο ήχου της ΤV. Το έχει παρατηρήσει και άλλος αυτό;

Νομιζω πως κανεις δεν ασχοληθηκε να τον συνδεσει μεσω σκαρτ εκτος και αν εχει παλια τηλεοραση οποτε σε αυτη την περιπτωση δεν θα μπορει να συγκρινει με το hdmi.
Σιγουρα παντως τα αναλογικα καναλια εχουν πολυ υψηλοτερη ενταση σε σχεση με την συνδεση με hdmi

Νομιζω πως κανεις δεν ασχοληθηκε να τον συνδεσει μεσω σκαρτ εκτος και αν εχει παλια τηλεοραση οποτε σε αυτη την περιπτωση δεν θα μπορει να συγκρινει με το hdmi.
Σιγουρα παντως τα αναλογικα καναλια εχουν πολυ υψηλοτερη ενταση σε σχεση με την συνδεση με hdmi

Σωστό.

Συνέδεσα για πρώτη φορά το δέκτη με καλώδιο HDMI στην τηλεόραση για να βλέπω την ΕΡΤ HD και παρατήρησα ότι η ένταση του ήχου που δίνει στην ΤV είναι αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με αυτήν που δίνει όταν συνδέεται με SCART για το ίδιο πάντα επίπεδο ήχου της ΤV. Το έχει παρατηρήσει και άλλος αυτό;

Δοκίμασα με τα κλασικά rca κόκκινο-άσπρο και είναι πιο δυνατά ο ήχος απ ό,τι με hdmi...

scart φιλε μου scart
εχω sony trinitron crt και συνδεση με τον ψηφιακο δεκτη με scart
αν ειχα hdmi τοτε μαλλον θα ειχα ψηφιακη tv οποτε δεν θα χρειαζομουνα εξωτερικο ψηφιακο δεκτη.