Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ειναι εξωτερικος σκληρος 3,5 οποτε εχει δικη του τροφοδοσια με κουμπακι. Αν δεν τον ανοιγοκλεινεις τοτε πρεπει να τον εχεις συνεχως ανοιχτο. Το τι ισχυει με τους 2,5αρηδες δεν το ξερω αλλα εχω την αισθηση πως καποιος ειχε γραψει οτι ο δεκτης δεν τους ενεργοποιει αυτοματως

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Έχω ακόμα στο στικ το αρχείο 2.9 GB που λέω οτι σπάει σε δύο αρχεία. Η διαφορά είναι οτι το εν λόγω στικ τελικά δεν είναι exFAT αλλά FAT32 όπως του φίλου Gavger που πρωτοέγραψε αυτήν την περίπτωση. Ίσως να δουλεύει διαφορετικά το exFAT με το FAT32. Τώρα όμως δεν μπορώ να το δοκιμάσω γιατί ξαναέβαλα την 2.04. Με την επόμενη αναβάθμιση η δοκιμή, που ελπίζω να βγεί κάποτε, γιατί έχει χαθεί και ο φίλος μας ο Sboulio να μας πει τι γίνεται με όλα αυτά που γράφτηκαν για την άλλη αντιπροσωπεία, το νεότερο maincode από την NEC κτλ, που δεν έχουν απαντηθεί επίσημα.
Όσο για το θέμα του πως συμπεριφέρεται σε σχέση με τον υπολογιστή, δες και την παρακάτω σημείωση. Επαναλαμβάνω οτι αν κάτι δεν το κάνει σε εσάς δεν σημαίνει οτι δεν το κάνει καθόλου. Όταν υπάρχει πάνω από ένας που το αναφέρει, τότε μάλλον κάτι θα συμβαίνει. Αυτά έχουν αρκετό καιρό που έχουν γραφτεί, δεν ξέρω αν ισχύουν όλα έτσι, αλλά για να τα γράψει ο φίλος μάλλον κάποιο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει και αυτός στην σχέση δέκτης - υπολογιστής.
Εγώ μετά από αρκετή χρήση στην 2.04 έχω βρει ότι ΜΟΝΟ
ο παρακάτω συνδυασμός λειτουργεί:

α) Εξωτερικός δίσκος με ENA partition. Χωρίς πλάκα

β) O δίσκος είτε FAT32 είτε ExFAT πρέπει όμως
είτε να ξεκινήσει άδειος αν είναι φορμαρισμένο από windows
είτε
να τον φορμάρετε από τη συσκευή, γιατί αμφιβάλλω αν το firmware
υποστηρίζει το exFat free space bitmap
.

γ) Αν ο δίσκος που έχει ήδη αρχεία PVR συνδεθεί σε windows και είναι
ExFat (οπότε θα μισο-ενημερωθεί και το free space bitmap) κανείς δε
σας εγγυάται πως θα συμπεριφερθεί όταν επιστρέψει στον αποκωδικοποιητή.
Οπότε αν πάλι στο βήμα (β)

Γενικά, ΕΝΑ partition, exFAT, άδειο και το αφήνετε στον player μόνιμα
ειδάλλως ... βήμα (β) κοκ

Last edited:

Αυτο με το χασιμο του ηχου ειναι που με προβληματιζει και μενα πιο πολυ απο ολα στην 2.06 και κυριως οτι το κανει χωρις καμια λογικη. Την μια φορα χανει τον ηχο και την αλλη ειναι μια χαρα στην ιδια εγγραφη
Ναι, δεν είχε λογική αυτό με το χάσιμο του ήχου. Το έκανε στο FAT32, το έκανε στο exFAT, το έκανε σε παλιές εγγραφές, το έκανε σε καινούριες εγγραφές, για λίγο καιρό δεν το έκανε καθόλου, μετά το έκανε συνέχεια, μια επανερχόταν ο ήχος εύκολα, και την τελευταία φορά δεν επανερχόταν με τίποτα. Όμως δεν ξαναέγραψα τίποτα για αυτό αφού η έκδοση ήταν δοκιμαστική και τώρα έχει αποσυρθεί. Τελικά δεν άντεξα και ξαναέβαλα την 2.04. Όμως είδα πάλι αμέσως οτι η 2.04 είχε πιο υποτονική εικόνα από την 2.06. Αλλά ούτε η 2.04 beta ούτε η 2.06 αντέχονται για πολύ καιρό. Εκτός αν παρακολουθείς μόνο χωρίς να τον χρησιμοποιείς για τίποτα άλλο.

Ειναι εξωτερικος σκληρος 3,5 οποτε εχει δικη του τροφοδοσια με κουμπακι. Αν δεν τον ανοιγοκλεινεις τοτε πρεπει να τον εχεις συνεχως ανοιχτο. Το τι ισχυει με τους 2,5αρηδες δεν το ξερω αλλα εχω την αισθηση πως καποιος ειχε γραψει οτι ο δεκτης δεν τους ενεργοποιει αυτοματως

Για δίσκο 2,5' και συγκεκριμένα τον LACIE Rikiki 500GB έχω γράψει αναλυτικές πληροφορίες σε λίγο παλαιότερο post. Πάντως ενεργοποιείται και δουλεύει κανονικά με το δικό του καλώδιο USB.

Μια ιδεα μου εχει ερθει στο μυαλο για το προβλημα εγγραφων.

Ισως παιζει ρολο το cluster size ή allocation size.
Αν και ειχα δοκιμασει παλαιοτερα σε exFAT δεν ειχα δοκιμασει σε FAT32 διαφορετικα cluster size.

Οποιος εχει προβλημα εγγραφων μπορει να δοκιμασει με μικροτερο cluster size, ας πουμε 4Κ (4096).

Εγω παντως δεν ειμαι σε διαδικασια ψαξιματος.

Καταρχάς καλησπέρα σε όλους!!!
Να κανω μια ερώτηση?
Ξέρει κανεις τι παίζει με τον ήχο???
Τον έχω συνδεδεμένο με έναν ενισχυτή εικόνας-ήχου marantz με το hdmi!
οι επιλογες στο μενού του Funai είναι δύο...
α) L/R
β) SPDIF
οταν το γυρίζω σε SPDIf εχει PCM και RAW...
το RAW τι ρόλο βαράει ακριβώς?
γενικότερα, εχει δυνατότητα να παιξει DD η καποιο 5.1???

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Έγραψα ένα αρχείο σήμερα που ήταν 2.93 GB στο exFAT στικ με την 2.04. Τελικά ήταν ενιαίο και δεν κόπηκε στα 2GB. Είχα γράψει ένα 3.9GB με την 2.06 στο FAT32 στικ και είχε κοπεί στα 2GB. Έπρεπε να είχα δοκιμάσει και με το exFAT στικ, αλλά δεν το είχα σκεφτεί τότε. Φαίνεται πάντως οτι σε exFAT στικ ή δίσκο δεν τα κόβει τα αρχεία.

Καταρχάς καλησπέρα σε όλους!!!
Να κανω μια ερώτηση?
Ξέρει κανεις τι παίζει με τον ήχο???
Τον έχω συνδεδεμένο με έναν ενισχυτή εικόνας-ήχου marantz με το hdmi!
οι επιλογες στο μενού του Funai είναι δύο...
α) L/R
β) SPDIF
οταν το γυρίζω σε SPDIf εχει PCM και RAW...
το RAW τι ρόλο βαράει ακριβώς?
γενικότερα, εχει δυνατότητα να παιξει DD η καποιο 5.1???
Δύσκολο θέμα ανοίγεις. Μία βοήθεια δίνει εδώ το manual που κάτι γράφει στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που ξέρω είναι οτι L/R είναι για τον στερεοφωνικό ήχο. Δηλαδή μόνο δεξί ηχείο, μόνο αριστερο ηχείο, ή στερεο. Το SPDIF στην τηλεόραση μου πρέπει να είναι στο PCM γιατί στο RAW δεν έχει ήχο. Λογικά έτσι πρέπει να είναι όπου ο ήχος μεταφέρεται μέσω HDMI. RAW είναι ασυμπίεστος ήχος, αλλά από οτι καταλαβαίνω θέλει coaxial καλώδιο για να μεταφερθεί. Ο δέκτης έχει τέτοια έξοδο, και αφού έχεις ενισχυτή σίγουρα θα έχει τέτοια είσοδο.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Εμένα με χαλάει τώρα λίγο η εικόνα της 2.04. Είχα συνηθίσει την εικόνα της 2.06 που ήταν λίγο πιο εντυπωσιακή, πιο "γυαλιστερή" από την 2.04. Το ωραίο είναι οτι είχα ρυθμίσει την τηλεόραση μου με ένα δωρεάν εργαλείο καλιμπραρίσματος της οθόνης που είχα βρει στο Internet. Είχε κάποια βιντεάκια mp4 που σε βοηθάνε να ρυθμίσεις την εικόνα της τηλεόρασης σου. Το είχα κάνει μέσω του δέκτη από όπου πρόβαλα τα βιντεάκια, και ο δέκτης είχε τότε πάλι την 2.04. Άρα είχα ρυθμίσει την τηλεόραση να έχει την καλύτερη εικόνα που μπορεί μεσα από τον δέκτη, σύμφωνα με το εργαλείο. Όλα αυτά όμως τα εργαλεία (τα υπόλοιπα που βρήκα ήταν εμπορικά και όχι δωρεάν) λένε οτι η σωστή ρύθμιση της εικόνας είναι πιο χαμηλών τόνων από την ρύθμιση που κάνουμε με το μάτι. Στο μάτι αρέσει το μπούγιο και ρυθμίζουμε την εικόνα υπερβολικά. Όταν συνηθίσεις την ρύθμιση του εργαλείου βλέπεις οτι είναι πιο φυσική η εικόνα, και πιο ξεκούραστη για το μάτι και την τηλεόραση. Με την 2.06 επανήρθε το μπούγιο. Η πιο γυαλιστερή εικόνα της 2.06 σημαίνει μάλλον περισσότερο sharpness ή ευκρίνεια όπως το λέει η τηλεόραση μου. Μεγαλύτερο sharpness κάνει πιο γυαλιστερή εικόνα, αλλά αυξάνει τον ψηφιακό θόρυβο. Μάλλον είναι αυτό που ο φίλος ο KROMPOTIS στον προτζέκτορα έβλεπε σαν πιο "βρώμικη" εικόνα. Όμως σε εμένα με την μικρότερη οθόνη φαινόταν σαν ευχάριστα πιο γυαλιστερή εικόνα. Και στον XORO που έχω φαίνεται το ίδιο γυαλιστερή η εικόνα. Άρα πρέπει να ξανασυνηθίσω την εικόνα της 2.04 που έχω κάνει και την ρύθμιση. Δεν με βοηθάει όμως και ο XORO γιατί και εκεί υπάρχει το μπούγιο και με μπερδεύει. Αυτό που περιμένω είναι μία αναβάθμιση για τον F&U που θα δουλεύει και θα μείνει. Μετά θέλω να ξανακάνω την ρύθμιση της εικόνας ξεχωριστά για τους δύο δέκτες. Και για όποιον ενδιαφέρεται:
www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496http://
Φυσικά η έκδοση που μας ενδιφέρει είναι η mp4. Εγώ είχα καταβάσει την mp4.7z, την είχα αποσυμπιέσει με το πρόγραμμα 7z που ήδη χρησιμοποιούσα για αποσυμπίεση αρχείων, μετέφερα τα αρχεία με USB στικ στον δέκτη, και χρειάζεται και το pdf αρχείο που αντιστοιχεί στην έκδοση, που εξηγεί τι πρέπει να κάνεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Έγραψα ένα αρχείο σήμερα που ήταν 2.93 GB στο exFAT στικ με την 2.04. Τελικά ήταν ενιαίο και δεν κόπηκε στα 2GB. Είχα γράψει ένα 3.9GB με την 2.06 στο FAT32 στικ και είχε κοπεί στα 2GB. Έπρεπε να είχα δοκιμάσει και με το exFAT στικ, αλλά δεν το είχα σκεφτεί τότε. Φαίνεται πάντως οτι σε exFAT στικ ή δίσκο δεν τα κόβει τα αρχεία.

Επιβεβαιώνω και εγώ ότι με exfat δημιουργείται ένα μόνο αρχείο, αναμενόμενο άλλωστε αφού δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος των αρχείων. Ωστόσο κάποιος φίλος που έχει περασμένο το firmware 2.04 ας δοκιμάσει με fat32 και να μας πει αν σπάει το αρχείο στα 2 ή στα 4GB.

Μάγκες πριν λίγο μίλησα με υπεύθυνο τεχνικό της αντιπροσωπείας του δέκτη και μου είπε τα εξής: ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ, ΜΕ ΤΗ 2.06 ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΔΕΚΤΗ, επίσης δεν ξέρουν πότε θα υπάρξει νεότερη αναβάθμιση, αυτά!!

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Δύσκολο θέμα ανοίγεις. Μία βοήθεια δίνει εδώ το manual που κάτι γράφει στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που ξέρω είναι οτι L/R είναι για τον στερεοφωνικό ήχο. Δηλαδή μόνο δεξί ηχείο, μόνο αριστερο ηχείο, ή στερεο. Το SPDIF στην τηλεόραση μου πρέπει να είναι στο PCM γιατί στο RAW δεν έχει ήχο. Λογικά έτσι πρέπει να είναι όπου ο ήχος μεταφέρεται μέσω HDMI. RAW είναι ασυμπίεστος ήχος, αλλά από οτι καταλαβαίνω θέλει coaxial καλώδιο για να μεταφερθεί. Ο δέκτης έχει τέτοια έξοδο, και αφού έχεις ενισχυτή σίγουρα θα έχει τέτοια είσοδο.

θεωρητικα δεν θα επρεπε να περναει και απο το hdmi? οταν το γυριζω και εγω στο RAW κοβεται ο ηχος και απο τον ενισχυτη.
το pcm ουσιαστικα δεν κανει τον ηχο L/R???

Καλησπέρα,

Ο δέκτης που τα' παιξε μετά την αναβάθμιση σε 2.06, επέστρεψε από το service με περασμένο το 2.03.
To firmware αυτό δεν το βλέπω πουθενά... Ξέρουμε κάτι σχετικά; Αξίζει η αναβάθμιση σε 2.04 ή δεν υπάρχει λόγος;

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, μίλησα με τεχνικό υπεύθυνο της αντιπροσωπείας, οι αναβαθμίσεις είναι δύο, η 2.02 κι η 2.04, είναι στο επίσημο site της Αμοιρίδης-Σαββίδης, ό,τι άλλο είναι ρίσκο και δεν πρέπει να το κάνετε. Επίσης μου είπε πως ό,τι λογισμικό κι αν είναι προεγκατεστημένο περνάτε κανονικά ΠΡΩΤΑ την 2.02 και ΜΕΤΑ την 2.04, επιτέλους μην ψάχνεστε και κάνετε κακό στις συσκευές σας, κάντε ό,τι προβλέπει ο κατασκευαστής, τόσο δύσκολο είναι;

@KROMPOTIS

Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά το μήνυμα μου σε παρακαλώ.
Ο δέκτης μου επέστρεψε από το service της EΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ με το 2.03.
Είναι λίγο αντιφατικό να προτείνουν το 2.02 ή το 2.04 και ταυτόχρονα οι ίδιοι να περνάνε το 2.03, έτσι δεν είναι;

Επειδή προφανώς είναι κάποια beta έκδοση, ρωτάω μήπως κάποιος φίλος γνωρίζει κάτι περισσότερο σχετικά.

Νομίζω είναι απολύτως σαφής η ερώτησή μου.

@KROMPOTIS

Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά το μήνυμα μου σε παρακαλώ.
Ο δέκτης μου επέστρεψε από το service της EΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ με το 2.03.
Είναι λίγο αντιφατικό να προτείνουν το 2.02 ή το 2.04 και ταυτόχρονα οι ίδιοι να περνάνε το 2.03, έτσι δεν είναι;

Επειδή προφανώς είναι κάποια beta έκδοση, ρωτάω μήπως κάποιος φίλος γνωρίζει κάτι περισσότερο σχετικά.

Νομίζω είναι απολύτως σαφής η ερώτησή μου.

Ναι αλλά όπως είπε και κάποιο άλλο παλληκάρι εδώ, υπάρχουν δέκτες που είχαν ήδη την 2.03 ενώ άλλοι την 1.29 βγαίνοντας απ το κατάστημα, εγώ στη θέση σου θα πέρναγα την 2.02 και μετά την 2.06, ΕΠΙΜΕΝΩ. Αν θες για πιο σίγουρα πάρε τηλέφωνο στο 2109402064, ζήτα τον Λάζαρο αλλά μετά τις 2 το μεσημέρι και μέχρι τις 4 τον βρίσκεις, αυτός είναι πιο αρμόδιος από μένα.

η εκδοση αυτη ειχε ανεβει νομιζω το καλοκαιρακι οποτε ισως να ειναι λιγοι αυτοι που την δοκιμασαν και εγω σιγουρα δεν ανηκω σε αυτους. απο οτι διαβασα ειχε ενα προβληματακι με τις εγγραφες αλλα εχει καλυτερη εικονα απο την 2,04.

αν σε σενα ειναι ολα καλα και δεν χρειαζεσαι το βελτιωμενο timeshift της 2,06 τοτε βλεπεις και κρινεις απο μονος σου

Στα ραφια καταστηματων δεν νομιζω να δοθηκε ποτε με 2.03
Μαλλον 1.23 θελεις να πεις.

Εγω τρεχω τωρα την 2.04beta (αυτη μετα την κανονικη 2.04).
Χωρις εγγραφες, χωρις timeshift. Καλα παει.
Βεβαια και η 2.04 καλα τα πηγαινε εκτος απο εγγραφες, timeshift.

Η νέα αναβάθμιση ανέβηκε!
http://www.funai.gr/index.php?pid=1814&hl=el
Ξανατονίζω ότι όσοι έχουν έκδοση ΠΡΙΝ την 1.29 θα πρέπει να αναβαθμίσουν πρώτα στην 2.02 (ή 1.29 για κατόχους τηλεοράσεων LG οι οποίοι δουλεύουν το δέκτη με 2ο τηλεχειριστήριο) και έπειτα στην 2.04
Το αρχείο zip περιλαμβάνει και οδηγίες με τις βελτιώσεις.

ΥΓ: η τελευταία έκδοση διορθώνει το πρόβλημα με τον ήχο στα κανάλια της DU
Αυτό ήταν το post που ο Sboulio μας ανακοίνωνε την έκδοση 2.04. Φαίνεται οτι είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα με απευθείας αναβάθμιση από την 1.29 (ή και παλιότερη έκδοση) στην 2.04, γιαυτό και έπρεπε να υπάρχει ενδιάμεσα η 2.02. Και αυτός φαίνεται οτι είναι ο μοναδικός λόγος που υπάρχει στο site η 2.02, γιατί η τελευταία επίσημη έκδοση είναι η 2.04. Επίσης τότε δεν μπορούσες να πας προς τα πίσω σε εκδόσεις, γιαυτό δεν ξέρω αν μπορείς να πας από την 2.03 στην 2.02. Πιθανότατα από την 2.03 πρέπει να βάλει κατευθείαν την 2.04. Τώρα γιατί σου έβαλαν την 2.03 είναι περίεργο γιατί η 2.03 φαίνεται οτι ήταν δοκιμαστική έκδοση. Πάντως δεν φαίνεται να έχει πολλές διαφορές με την 2.04.

α) Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να την ξανακατεβάσεις καθώς το μόνο πρόβλημα που λύνεται με την επίσημη έκδοση είναι κάποια κείμενα που ήταν Αγγλικά είναι πλέον μεταφρασμένα στα Ελληνικά.
β) Δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο από κάποιον άλλο οπότε ίσως πρέπει να επισκεφθείς το service και να το αφήσεις για έλεγχο 1-2 μέρες. Μαζί με το τηλεχειριστήριο βέβαια!
Η επίσημη έκδοση είναι η 2.04 και η προηγούμενη που λέει είναι η 2.03. Φαίνεται οτι μόνο κάποιες μεταφράσεις έχουν αλλάξει. Αλλά λίγοι την είχαν βάλει για να σου πουν διαφορές. Πάντως αφού επίσημη έκδοση είναι η 2.04, εγώ θα έβαζα αυτή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

θεωρητικα δεν θα επρεπε να περναει και απο το hdmi? οταν το γυριζω και εγω στο RAW κοβεται ο ηχος και απο τον ενισχυτη.
το pcm ουσιαστικα δεν κανει τον ηχο L/R???
Κανονικά θα έπρεπε να περνάει. Σε έναν άλλον δέκτη που έχω, είναι με σύνδεση HDMI απευθείας στην τηλεόραση, υπάρχουν και εκεί οι επιλογές PCM και RAW. Εκεί δουλεύουν και οι δύο. Και ο RAW ήχος είναι λίγο καλύτερος από τον PCM. Ισως όχι στα σήριαλ δεκαπενταετίας αλλά σε σύγχρονες ταινίες με καλό ήχο, και στα μουσικά κανάλια ο RAW ήχος είναι καλύτερος ακόμα και στα μικρά στερεοφωνικά ηχεία της τηλεόρασης μου. Αλλά στον F&U δεν περνάει RAW ήχος στο HDMI. Από οτι καταλαβαίνω από το manual (που είναι λίγο παλιό, αφορά προηγούμενες εκδόσεις λογισμικού, και τώρα ακόμα και το menu είναι σε ορισμένα σημεία διαφορετικό, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι), ο RAW ήχος είναι καλύτερος, μεταφέρει ακόμα και Dolby Digital ήχο, αλλά δεν μεταφέρεται μέσω HDMI. Φαίνεται οτι μεταφέρεται μόνο μέσω coaxial σύνδεσης. Το κόλπο μάλλον είναι οτι μεταφέρεται η εικόνα μέσω HDMI, αν βάλεις τον ήχο στο RAW κοβεται ο ήχος, και μεταφέρεται RAW ήχος μέσω της coaxial σύνδεσης που είναι μόνο για τον ήχο. Έτσι συνδυάζεις και τα δύο. Ο δέκτης έχει coaxial έξοδο και πιθανότατα θα έχει και ο ενισχυτής σου. Εμένα που η τηλεόραση μου δεν έχει τέτοια σύνδεση αναγκαστικά πρέπει να είναι PCM που και στο manual φαίνεται οτι είναι απλά στερεοφωνική. Άρα και την επιλογή R/L από πάνω την έχω στο στέρεο για να έχω τουλάχιστον στερεοφωνικό ήχο (όπου υπάρχει).