Funai DTR2205HDPVR

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Επιβεβαιώνω και εγώ ότι με exfat δημιουργείται ένα μόνο αρχείο, αναμενόμενο άλλωστε αφού δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος των αρχείων. Ωστόσο κάποιος φίλος που έχει περασμένο το firmware 2.04 ας δοκιμάσει με fat32 και να μας πει αν σπάει το αρχείο στα 2 ή στα 4GB.
Αρχείο 3,51 GB που έγραψα σήμερα με την 2.04 σε FAT32 στικ, είναι ενιαίο και δεν κόβεται στα 2 GB. Άρα η 2.04 δεν κόβει τα αρχεία στα 2 GB ούτε σε FAT32 ούτε σε exFAT αποθηκευτκό μέσο. Σε FAT32 μέσο θα πρέπει να τα κόβει στα 4 GB αφού αυτός είναι ο περιορισμός του FAT32, ενώ σε exFAT μέσο αν θυμάμαι καλά είχα γράψει παλιά αρχείο γύρω στα 6 GB όταν έκανα πάλι τότε δοκιμές μεγέθους. Το πρόβλημα φαίνεται οτι είναι στην 2.06 που μου έκοψε το αρχείο στα 2 GB με FAT32 στικ. Πάντως δεν είναι αυτονόητο οτι επειδή υπάρχει το exFAT δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος. Έχω και έναν άλλο δέκτη (XORO 7600) που χρησιμοποιεί NTFS σύστημα αρχείων που και αυτό δεν έχει περιορισμό στο μέγεθος. Όμως με NTFS στικ κόβει τα αρχεία στα 2 GB. Είναι προς τιμην του F&U που δεν κόβει τα αρχεία.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Μάγκες πριν λίγο μίλησα με υπεύθυνο τεχνικό της αντιπροσωπείας του δέκτη και μου είπε τα εξής: ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ, ΜΕ ΤΗ 2.06 ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΔΕΚΤΗ, επίσης δεν ξέρουν πότε θα υπάρξει νεότερη αναβάθμιση, αυτά!!
Δεν θα έπρεπε να βγουν και να μας το πουν αυτό; Αν υπάρχει τέτοιο σοβαρό προβλημα δεν θα έπρεπε να μας το πουν και όχι να πάρει κάποιος τηλέφωνο και να τους ρωτήσει; Με αυτό δεν αμφισβητώ εσένα, αλλά δεν μας τα λένε καλά στο service τελευταία. Φαίνεται οτι έμπλεξαν με τις περίεργες αναβαθμίσεις και προσπαθούν να βρουν και αυτοί άκρη. Το πρόβλημα δεν είναι δικό τους, αλλά του προμηθευτή τους. Αν υπολογίσουμε και τις απειλές που μας είπε ο φίλος μας ο Sboulio προς τους προμηθευτές τους για διακοπή παραγγελιών, και αυτό με το νεότερο maincode από την NEC, ίσως να προκύπτει οτι έχουν αλλάξει και προμηθευτή. Και μέχρι να ταιριάξουν την καινούρια έκδοση ποιος ξέρει πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Θα το πάρω απόφαση για την 2.04, και θα ρυθμίσω και την εικόνα και στους δύο δέκτες να μην έχουν διαφορά, και θα τελειώσει το πράγμα.

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Έχω διαβάσει από την αρχή το παρόν θέμα τον ΣΕΠ 2010 πριν αποφασίσω να αγοράσω το δέκτη και έκτοτε το παρακολουθώ συνέχεια.

Ένα στοιχείο καθοριστικό στην επιλογή μου ήταν οι παρεμβάσεις του Sboulio στην κατεύθυνση βελτίωσης του λογισμικού λειτουργίας και γενικά των ρυθμίσεων του δέκτη. Όταν πήγα το δέκτη στο Μοσχάτο (λόγω LG) κατάλαβα ότι η αναφορά του θέματος ότι κάποιος από την αντιπροσωπεία επικοινωνεί με τι site και βοηθάει στην αναβάθμιση του δέκτη, αποτελούσε κόκκινο πανί γι' αυτούς και είπαν κατηγορηματικά ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Εμείς, όμως, βλέπουμε την παρουσία του Sboulio και την αληθινή πρόθεσή του να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αναφέρονται από όσους χρησιμοποιούν το δέκτη, όπως έκανε στο παρελθόν με τις συνεχείς βελτιώσεις, ανεξάρτητα από το ότι δεν έχουμε νέα του την τελευταία περίοδο.

Όταν αγόρασα το δέκτη από το ΠΛΑΙΣΙΟ (ο Κωτσόβολος είχε την παλιά συσκευασία) είχε εγκατεστημένη την 1.29 και στην αντιπροσωπεία έβαλαν την 2.04 και μου έδωσαν το νέο χειριστήριο. Δεν έχω εμπειρία από εγγραφές αν και είχα κάνει μερικές δοκιμαστικές στην αρχή. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από το δέκτη, ειδικά τώρα με τις εκπομπές της ΕΡΤ HD. Θεωρώ ότι προσφέρει πολύ περισσότερα από άλλους της κατηγορίας του και έχω καταλάβει ότι οι βελτιώσεις που ζητούν οι περισσότεροι από εμάς αφορούν στις επί πλέον δυνατότητες που έχει ο δέκτης και όχι στις κανονικές που προσφέρουν και οι άλλοι.

Με δεδομένο ότι εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε στο δέκτη, προτείνω να περιμένουμε να επανέλθει ο Sboulio (άγνωστο πότε) με την όποια νέα έκδοση λογισμικού.

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Σε οτι αφορα το κομματι του media player θα συμφωνησω πως ειναι κατι προσθετο και ασχετως που δεν τον χρησιμοποιω για αυτο τον λογο πρεπει να διορθωθει και αυτο.
Ομως η ποιοτητα της εικονας που χαλασε με την 2,04, το προβληματικο timeshift και το προβλημα των εγγραφων που λενε μερικοι πως υπαρχει ειναι βασικα θεματα καθως διαφημιζεται ως pvr και πρεπει να λυθουν οπωσδηποτε. Βασικα επρεπε να ειχαν λυθει απο την πρωτη αναβαθμιση και οχι να περιμενουμε χρονια

η εκδοση αυτη ειχε ανεβει νομιζω το καλοκαιρακι οποτε ισως να ειναι λιγοι αυτοι που την δοκιμασαν και εγω σιγουρα δεν ανηκω σε αυτους. απο οτι διαβασα ειχε ενα προβληματακι με τις εγγραφες αλλα εχει καλυτερη εικονα απο την 2,04.

αν σε σενα ειναι ολα καλα και δεν χρειαζεσαι το βελτιωμενο timeshift της 2,06 τοτε βλεπεις και κρινεις απο μονος σου

Που την είδες την βελτιωμένη εικόνα; Ελα σπίτι μου να δεις στις 100" την εικόνα με την 2.04 και μετά να περάσουμε την 2.06 κι αν δεν ξεράσεις εγώ δεν θα ξαναγράψω τίποτα για το θέμα. Σε πόσες ίντζες έβγαλες συμπέρασμα; Γιατί εγώ φίλε όταν θέλω να κρίνω εικόνα, είτε είναι blue ray ή dvd η εικόνα τηλεόρασης βάζω το προβολικό κι όχι την 32άρα!!!:ADFADF1: Επίσης λόγω της τεχνικής φύσης της δουλιάς μου αλλά και γενικώς απ την εμπειρία που έχω γενικά στη ζωή, έχω μάθει να ακούω, μάλλον να υπακούω σ αυτά που προτείνει-επιτάσει η επίσημη αντιπροσωπεία, ΞΑΝΑΛΕΩ λοιπόν ότι εγώ πέρασα τις δύο επίσημες αναβαθμίσεις και θα περιμένω αν βγει καινούρια απ την επίσημη αντιπροσωπεία, εγώ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ δεν κάνω.

εχω την αισθηση πως δεν εχουμε ολοι προβολεα οποτε λογικα πιο πολυ θα τον ενδιαφερει η εικονα της εικονας σε μια τηλεοραση. Ομως στην τελικη αυτο ειναι δικο του θεμα οπως και ειναι δικο σου θεμα να μην κανεις πειραματα. Δεν σου ειπε κανεις τι να κανεις αλλα οπως εγραψα και στον φιλο βλεπεις και κρινεις απο μονος σου οποτε καλο θα ειναι να σταματησεις να προσπαθησεις να επιβαλλεις τι θα κανει ο καθενας μας και απλα να λες τι ισχυει στην δικη σου περιπτωση και ασε τον αλλο να αποφασισει για τον εαυτο του

εχω την αισθηση πως δεν εχουμε ολοι προβολεα οποτε λογικα πιο πολυ θα τον ενδιαφερει η εικονα της εικονας σε μια τηλεοραση. Ομως στην τελικη αυτο ειναι δικο του θεμα οπως και ειναι δικο σου θεμα να μην κανεις πειραματα. Δεν σου ειπε κανεις τι να κανεις αλλα οπως εγραψα και στον φιλο βλεπεις και κρινεις απο μονος σου οποτε καλο θα ειναι να σταματησεις να προσπαθησεις να επιβαλλεις τι θα κανει ο καθενας μας και απλα να λες τι ισχυει στην δικη σου περιπτωση και ασε τον αλλο να αποφασισει για τον εαυτο του

Για πες μου ρε μεγάλε σε ποιόν απευθύνθηκα και του επέβαλλα τι να κάνει, μάθε να ακούς και να συμμετέχεις σε μια συζήτηση, εγώ σε όλα τα post μου λέω τι κάνω εγώ και θεωρώ σωστό να γίνεται, δεν είπα σε κανέναν κάνε αυτό γιατί θα σε σκοτώσω, ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!

Τελικα δεν με ειπατε παιδες, τι ακριβως προβληματα εχει η εικονα της 2.04?

Στα δικά μου μάτια η εικόνα έγινε πιο ψηφιακή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, "σκληρή" θα την χαρακτήριζα, απ την άλλη δεν είχα συγκρίνει με την ERTHD πριν τις αναβαθμίσεις και μετά ώστε να βγαζα πιο ασφαλή συμπεράσματα, στο κάτω κάτω υποκειμενικά είναι αυτά αλλά δεν θα πω τίποτα παραπάνω γιατί υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι εγώ "επιβάλλω", εγώ φταίω που χαλάω το κινητό μου γιατί ενδιαφέρομαι, τέλος πάντων.

Εμένα με χαλάει τώρα λίγο η εικόνα της 2.04. Είχα συνηθίσει την εικόνα της 2.06 που ήταν λίγο πιο εντυπωσιακή, πιο "γυαλιστερή" από την 2.04. Το ωραίο είναι οτι είχα ρυθμίσει την τηλεόραση μου με ένα δωρεάν εργαλείο καλιμπραρίσματος της οθόνης που είχα βρει στο Internet. Είχε κάποια βιντεάκια mp4 που σε βοηθάνε να ρυθμίσεις την εικόνα της τηλεόρασης σου. Το είχα κάνει μέσω του δέκτη από όπου πρόβαλα τα βιντεάκια, και ο δέκτης είχε τότε πάλι την 2.04. Άρα είχα ρυθμίσει την τηλεόραση να έχει την καλύτερη εικόνα που μπορεί μεσα από τον δέκτη, σύμφωνα με το εργαλείο. Όλα αυτά όμως τα εργαλεία (τα υπόλοιπα που βρήκα ήταν εμπορικά και όχι δωρεάν) λένε οτι η σωστή ρύθμιση της εικόνας είναι πιο χαμηλών τόνων από την ρύθμιση που κάνουμε με το μάτι. Στο μάτι αρέσει το μπούγιο και ρυθμίζουμε την εικόνα υπερβολικά. Όταν συνηθίσεις την ρύθμιση του εργαλείου βλέπεις οτι είναι πιο φυσική η εικόνα, και πιο ξεκούραστη για το μάτι και την τηλεόραση. Με την 2.06 επανήρθε το μπούγιο. Η πιο γυαλιστερή εικόνα της 2.06 σημαίνει μάλλον περισσότερο sharpness ή ευκρίνεια όπως το λέει η τηλεόραση μου. Μεγαλύτερο sharpness κάνει πιο γυαλιστερή εικόνα, αλλά αυξάνει τον ψηφιακό θόρυβο. Μάλλον είναι αυτό που ο φίλος ο KROMPOTIS στον προτζέκτορα έβλεπε σαν πιο "βρώμικη" εικόνα. Όμως σε εμένα με την μικρότερη οθόνη φαινόταν σαν ευχάριστα πιο γυαλιστερή εικόνα. Και στον XORO που έχω φαίνεται το ίδιο γυαλιστερή η εικόνα. Άρα πρέπει να ξανασυνηθίσω την εικόνα της 2.04 που έχω κάνει και την ρύθμιση. Δεν με βοηθάει όμως και ο XORO γιατί και εκεί υπάρχει το μπούγιο και με μπερδεύει. Αυτό που περιμένω είναι μία αναβάθμιση για τον F&U που θα δουλεύει και θα μείνει. Μετά θέλω να ξανακάνω την ρύθμιση της εικόνας ξεχωριστά για τους δύο δέκτες. Και για όποιον ενδιαφέρεται:
www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496http://
Φυσικά η έκδοση που μας ενδιφέρει είναι η mp4. Εγώ είχα καταβάσει την mp4.7z, την είχα αποσυμπιέσει με το πρόγραμμα 7z που ήδη χρησιμοποιούσα για αποσυμπίεση αρχείων, μετέφερα τα αρχεία με USB στικ στον δέκτη, και χρειάζεται και το pdf αρχείο που αντιστοιχεί στην έκδοση, που εξηγεί τι πρέπει να κάνεις.
Αυτή είναι η δική μου εξήγηση για τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εικόνες. Και μιλάω κυρίως για τα έντονα κομμάτια όπου η επισύμανση με έντονα γράμματα έγινε τώρα. Στο θέμα ποιότητα εικόνας (εκτός από οτι δεν είμαι ειδικός αλλά μιλάω μόνο από εμπειρία χρήσης) όλα είναι υποκειμενικά, έχει σχέση με τα γούστα του καθενός, τις ρυθμίσεις που έχει κάνει στην οθόνη του, και στον τρόπο προβολής. Διαφορές ανάμεσα στις τηλεοράσεις, στο πως είναι ρυθμισμένες, στο μέγεθος τους, και δεν μπορώ να έχω εγώ με την τηλεόραση μου την ίδια εικόνα και τα ίδια κριτήρια με τον προτζέκτορα του φίλου KROMPOTIS. Το θέμα της ποιότητας εικόνας είναι το πιο υποκειμενικό από όλα τα θέματα που συζητάμε εδώ, γιαυτό στο συγκεκριμένο θέμα πάντα υπάρχει χώρος και για μια άλλη άποψη. Εκει που είμαι λίγο πιο απόλυτος είναι στις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος. Εφόσον κάτι πουλιέται διαφημιζόμενο οτι κάνει κάποια πράγματα, τότε περιμένω να τα κάνει. Ιδίως όταν όλα σχεδόν τα μηχανήματα της κατηγορίας τώρα πια περίπου τις ίδιες δυνατότητες έχουν. Και συμφωνώ και εγώ για την υποστήριξη από το service που μόνο αδιάφορο δεν είναι. Άσχετα αν τώρα τελευταία έμπλεξαν και αυτοί λίγο με τις τελευταίες αναβαθμίσεις, που δεν είναι όμως δική τους ευθύνη.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Αυτή είναι η δική μου εξήγηση για τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εικόνες. Και μιλάω κυρίως για τα έντονα κομμάτια όπου η επισύμανση με έντονα γράμματα έγινε τώρα. Στο θέμα ποιότητα εικόνας (εκτός από οτι δεν είμαι ειδικός αλλά μιλάω μόνο από εμπειρία χρήσης) όλα είναι υποκειμενικά, έχει σχέση με τα γούστα του καθενός, τις ρυθμίσεις που έχει κάνει στην οθόνη του, και στον τρόπο προβολής. Διαφορές ανάμεσα στις τηλεοράσεις, στο πως είναι ρυθμισμένες, στο μέγεθος τους, και δεν μπορώ να έχω εγώ με την τηλεόραση μου την ίδια εικόνα και τα ίδια κριτήρια με τον προτζέκτορα του φίλου KROMPOTIS. Το θέμα της ποιότητας εικόνας είναι το πιο υποκειμενικό από όλα τα θέματα που συζητάμε εδώ, γιαυτό στο συγκεκριμένο θέμα πάντα υπάρχει χώρος και για μια άλλη άποψη. Εκει που είμαι λίγο πιο απόλυτος είναι στις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος. Εφόσον κάτι πουλιέται διαφημιζόμενο οτι κάνει κάποια πράγματα, τότε περιμένω να τα κάνει. Ιδίως όταν όλα σχεδόν τα μηχανήματα της κατηγορίας τώρα πια περίπου τις ίδιες δυνατότητες έχουν. Και συμφωνώ και εγώ για την υποστήριξη από το service που μόνο αδιάφορο δεν είναι. Άσχετα αν τώρα τελευταία έμπλεξαν και αυτοί λίγο με τις τελευταίες αναβαθμίσεις, που δεν είναι όμως δική τους ευθύνη.

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο φίλε tolia, ακριβώς όπως το είπες είναι γιατί αναγκάστηκα και κατέβασα το sharpness 3 επίπεδα κάτω για να μαλακώσει η εικόνα, μιλάω βέβαια για τα κανάλια εκτός EPTHD γιατί εκεί και με τέρμα το sharpness η εικόνα ξυρίζει. Επίσης κι εγώ τον ψηφιακό δέκτη τον έχω ρυθμίσει με τα ίδια patterns απ το link που έδωσες και μάλιστα μετά τις δύο πρώτες αναβαθμίσεις χρειάστηκε πάλι ρύθμισμα, αλλά έκανα και κάτι άλλο για να δω κατά πόσο αυτά είναι σωστά. Τα έβαλα και τα δοκίμασα στο blue ray που είναι συνδεμένο με τον προτζέκτορα και τα σύγκρινα με δισκάκι που είχα φέρει ειδικά από Αμερική (DVE ESSENTIALS HD BASICS) που έχει πολλά παραπάνω για εικόνα αλλά και ήχο και πραγματικά κάνουν ακριβώς την ίδια καλή δουλιά. Απλά να επαναλάβω πως για τα δικά μου μάτια, επειδή κι εγώ δοκίμασα την 2.06 η εικόνα ήταν ένα κλικ πιο κακή απ την 2.04 αν ήταν καλύτερη μπορεί και να την άφηνα κι ας μην ήταν επίσημη, είμαι λάτρης της καλής εικόνας και να ναι και μεγάλη!!

Το μέγεθος της οθόνης του προτζέκτορα σου δίνει αυτή την αίσθηση. Με την 2.06 αν ερχόμουν αρκετά κοντά στην τηλεόραση, κάτι δεν μου άρεσε. Πιο πολλές γραμμούλες, ειδωλάκια στα γράμματα, το ίδιο ακριβώς χαρακτηριστικό όταν παίρνεις μία φωτογραφία στον υπολογιστή και την μεγενθύνεις. Αμέσως βλέπεις μία θολούρα και σημαδάκια. Αυτό είναι ο ψηφιακός θόρυβος. Στην 2.06 μου φαινόταν οτι είχε αυξηθεί. Αλλά έπρεπε να πάω αρκετά κοντά στην τηλεόραση για να τα δω. Όταν πήγαινα ένα μέτρο πίσω αυτό δεν το έβλεπα και απλά η εικόνα μου φαινόταν πιο ζωντανή και γυαλιστερή. Παρόλο που καταλάβαινα οτι πιθανότατα ήταν λίγο πιο πάνω από το όριο, αφού ήταν ήδη ρυθμισμένη. Στο ανθρώπινο μάτι του αρέσει το εντυπωσιακό, ακόμα και αν είναι λίγο εκτός ορίων. Την πρώτη φορά που ρύθμισα την τηλεόραση μου σύμφωνα με εκείνο το πρόγραμμα ρύθμισης μου φάνηκε η εικόνα ψόφια. Και ξαναέβαλα τις ρυθμίσεις που έιχα. Τότε πρόσεξα οτι το λευκό που είχα είχε μία περίεργη ροζέ απόχρωση. Γιατί το contrast που μου άρεσε ήταν σχεδόν τέρμα πάνω. Μου έκαιγε το λευκό και μου το έβγαζε με ροζέ απόχρωση, αλλά μέχρι τότε μου άρεσε. Και ξαναέβαλα τις ρυθμίσεις του προγράμματος. Κάτι ανάλογο γίνεται τώρα. Στο μάτι, και σε κανονική τηλεόραση, η 2.06 φαίνεται πιο ευχάριστη. Ακόμα και αν κάτι σε αυτή είναι πάνω από το όριο, όριο που μπορεί να μην ενδιαφέρει και όλο τον κόσμο. Πάντως το ρυθμιστικό δισκάκι που λες είναι η κορυφή του χώρου. Αλλά είναι εμπορικό, και δεν είχα καταφέρει να το βρώ στην Ελλάδα. Αλλά ψάχνοντας βρήκα αυτό το δωρεάν στο Internet και έκανα μια χαρά την δουλειά μου.

Last edited:

Στα ραφια καταστηματων δεν νομιζω να δοθηκε ποτε με 2.03
Μαλλον 1.23 θελεις να πεις.

Εγω τρεχω τωρα την 2.04beta (αυτη μετα την κανονικη 2.04).
Χωρις εγγραφες, χωρις timeshift. Καλα παει.
Βεβαια και η 2.04 καλα τα πηγαινε εκτος απο εγγραφες, timeshift.

Δεν ξέρω αν ανέβηκε ή όχι στα ράφια των καταστημάτων με την 2.03.
Εγώ ξέρω ότι ο δέκτης μου "ψόφησε" μετά από αναβάθμιση σε 2.06 από 2.02, πήγε στο σέρβις του Αμοιρίδη και επέστρεψε ο ΙΔΙΟΣ δέκτης, με το 2.03. ΟΧΙ το 1.23.

Καλησπερα παιδια!εχω προσπαθησει να διαβασω ολες τις σελιδες αλλα δεν βρηκα απαντηση:
1)Ποση ωρα σας κρατησε η αναβαθμιση?Σε μενα κολλησε η εικονα και εχει μεινει το κουτακι του Usb...
2)Προσπαθησα να γραψω με το usb stick..Οταν αρχισει να γραφει κολλαει η εικονα ή γενικα ο αποκωδικοποιητης?Γιατι δεν με αφηνει να κανει κατι αλλο.

Υ.Γ. ΚΑΛΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!!!

Δεν ξέρω αν ανέβηκε ή όχι στα ράφια των καταστημάτων με την 2.03.
Εγώ ξέρω ότι ο δέκτης μου "ψόφησε" μετά από αναβάθμιση σε 2.06 από 2.02, πήγε στο σέρβις του Αμοιρίδη και επέστρεψε ο ΙΔΙΟΣ δέκτης, με το 2.03. ΟΧΙ το 1.23.
Ναι, είναι κατανοητό οτι επέστρεψε ο δέκτης σου από το σέρβις με την 2.03. Η 1.23 αναφέρθηκε από άλλον φίλο που ρώταγε αν χρειάζεται να κάνει αναβάθμιση από την 1.23 που έχει στην 2.04. Το ακατανόητο είναι γιατί επέστρεψε ο δέκτης σου με την 2.03 αφού ήταν ανεπίσημη έκδοση. Κάτι έχουμε γράψει πριν λίγες μέρες για τις διαφορές 2.03 με 2.04 και αν αξίζει ο κόπος να αλλάξει. Όσο για την αναβάθμιση από 2.02 σε 2.06, μερικοί είχαν πρόβλημα ακόμα και από την 2.04 στην 2.06, και έπρεπε να υπάρχει ενδιάμεσα η 2.04 beta, από οτι έχουν πει.

Καλησπερα παιδια!εχω προσπαθησει να διαβασω ολες τις σελιδες αλλα δεν βρηκα απαντηση:
1)Ποση ωρα σας κρατησε η αναβαθμιση?Σε μενα κολλησε η εικονα και εχει μεινει το κουτακι του Usb...
2)Προσπαθησα να γραψω με το usb stick..Οταν αρχισει να γραφει κολλαει η εικονα ή γενικα ο αποκωδικοποιητης?Γιατι δεν με αφηνει να κανει κατι αλλο.

Υ.Γ. ΚΑΛΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!!!
Καλώς όρισες αν και από οτι φαίνεται με προβλήματα. Η αναβάθμιση κρατάει 2 με 3 λεπτά. Μετά ο δέκτης κάνει επανεκίνηση από μόνος του. Αν εσένα έχει μείνει αρκετή ώρα με το παράθυρο που λέει οτι γίνεται αναβάθμιση, τότε μάλλον κόλλησε κατά την αναβάθμιση. Αν έχει περάσει όντως ΠΟΛΥ ώρα (όχι 5-10 λεπτά) και δεν γίνεται τίποτα μάλλον πρέπει να τον κλείσεις και να ξαναπροσπαθήσεις. Πρώτα από το κουμπί του πιέζοντας το αρκετή ωρα, και αν δεν κλείνει, βγάλσιμο από την πρίζα. Βέβαια έχει σημασία τι έκδοση έχει τώρα και ποιά προσπαθείς να του βάλεις. Γιατί υπάρχουν κάποια βήματα και δεν μπορείς να βάλεις απευθείας όποια έκδοση θέλεις.
Σε εγγραφή συνήθως δεν κολλάει. Μία φορά μόνο μου το είχε κάνει. Μπορεί να μην πετύχει (μία στο τόσο) η εγγραφή, αλλά δύσκολο να κολλήσει. Είναι προφανές οτι αυτήν την στιγμή δεν δουλεύει καλά ο δέκτης σου. Ξαναπροσπάθησε την αναβάθμιση (προσέχοντας τα βήματα με τις εκδόσεις και τις σημειώσεις που υπάρχουν στον φάκελο για τον σωστό τρόπο αναβάθμισης) και αν δεν φτιάξει, τότε μάλλον πρέπει να επισκεφτείς το σερβις.

είναι αλήθεια οτι όποιος έχει τηλεόραση LG, παίρνει νέο χειριστήριο, αλλά δεν δουλεύει το POWER του χειριστηρίου στο άνοιγμα μετά και την αναβάθμιση;

Αυτό το πρόβλημα είχε και το firmware που έδινε η Lifeview (ίδιου κατασκευαστή με τον 2205) σε όσους είχαν το πρόβλημα με τις LG.
Το firmware είχε αλλαγμένα όλα τα σήματα εκτός του ON/OFF και έπρεπε να το κάνεις με το αρχικό τηλεχειριστήριο.
Το διόρθωσαν στο 1ο firmware update που έβγαλαν φέτος για αυτούς τους δέκτες, οπότε και η F&U πρέπει να το έχει κάνει.

Μπορείς να τους τηλεφωνήσεις για να έχεις μια σίγουρη και επίσημη απάντηση.