Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

ΦΙΛΕ ΤΟΛΙΑ ΤΠΤ ΗΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ 2.02 ΠΡΩΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΤ Η 2.04 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ Μ ΔΝ ΕΠΟΙΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΙΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΔΝ ΣΒΗΝΕΙ

ΦΙΛΕ ΤΟΛΙΑ ΤΠΤ ΗΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ 2.02 ΠΡΩΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΤ Η 2.04 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ Μ ΔΝ ΕΠΟΙΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΙΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΔΝ ΣΒΗΝΕΙ
Δεν φαίνεται να ξεκολλάει ο δέκτης σου. Η 2.02 χρειάζεται να υπάρχει για να πατήσει καλύτερα η 2.04. Δεν χρειαζόταν να την χρησιμοποιήσεις.
Μάλλον μόνο το service μπορεί να σε βοηθήσει. Σε όλο το thread υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις κολλήματος από αναβάθμιση, και συνήθως μόνο το service λύνει το πρόβλημα. Αφού καμία άλλη δοκιμή δεν βοήθησε, μάλλον πας για το service.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ο δέκτης έχει αρκετά καλή υποστήριξη (σε αντίθεση με άλλους δέκτες που δεν έχουν καμία απολύτως υποστήριξη από αντιπροσωπεια) και όποιος θέλει το αυθεντικό τηλεκοντρόλ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει για αγορά στο service. Στο site του δέκτη funai.gr υπάρχουν διευθύνσεις και τηλέφωνα του service σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν δεν χρειάζεται απαραιτήτως το αυθεντικό τηλεκοντρόλ υπάρχει ένα προγραμματιζόμενο που έχει έτοιμο κωδικό για τον δέκτη. Πωλείται με το όνομα Crypto URC 601 με 9,90 στο eshop.gr και 12,90 σε multirama και getitnow.gr. Είναι το ίδιο τηλεκοντρόλ που δίνει σαν αυθεντικό και η F&U σε ορισμένους δέκτες όπως τον 2935. Έχει έτοιμο κωδικό για τον 2205 που είναι και πολύ καλός και τοποθετεί τα πλήκτρα σε πολύ καλή θέση. Μόνο 4 πλήκτρα τα μετακίνησα με την λειτουργία εκμάθησης σε άλλη θέση, αλλά αυτό ήταν προσωπικό μου γούστο. Ο κωδικός είναι ο 5325 και ανήκει σε δέκτη της United σύμφωνα με την λίστα κωδικών του τηλεκοντρόλ, αλλά ταιριάζει και στον F&U 2205. Με αυτό το τηλεκοντρόλ βρήκα κωδικούς και χειρίζομαι και τους 3 δέκτες που έχω. Αν και αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ μόνο τους 2.

σημερα μου το παρεδωσαν και δουλευει κανονικα...ευχαριστω

Ο δέκτης έχει φύγει στο site από την υποκατηγορία Ψηφιακοί Δέκτες της κατηγορίας Συσκευές Ήχου και Εικόνας και πήγε στην κατηγορία Αρχείο, στην υποκατηγορία Ψηφιακοί Δέκτες. Και παλιότερα υπήρχαν αλλαγές στις κατηγορίες του site, αλλά στο Αρχείο πάνε οι παλιότερες συσκευές που σταματάει η επίσημη διάθεση τους. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι σταματάει η επίσημη διάθεση του δέκτη και θα πουλιέται το στοκ από τα μαγαζιά, και μάλλον σταματάει η επίσημη υποστήριξη με λογισμικά για τον δέκτη. Πρακτικά βέβαια το τελευταίο επίσημο λογισμικό βγήκε πριν ενάμιση χρόνο. Αλλά μέχρι τώρα γίνονταν προσπάθειες για λογισμικό. Πριν λίγες μέρες δοκιμάζονταν μία έκδοση, αλλά είχε και αυτή ένα περίεργο πρόβλημα και απορρίφθηκε. Αν προσθέσουμε ότι δεν βγήκε τελευταία δέκτης με τσιπ NEC, και ότι δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά λογισμικό για τον δέκτη, ή κλώνο, ακόμα και στο εξωτερικό, όλα αυτά δείχνουν ότι αυτοί που κατασκευάζουν τους δέκτες (όχι οι κινέζοι που τους συναρμολογούν αλλά αυτοί που κατασκευάζουν ή διαχειρίζονται το τσιπ και τα λογισμικά του) μάλλον τα έχουν παρατήσει και ίσως έχουν αποχωρήσει από την αγορά. Δεν νομίζω να βγει άλλο λογισμικό. Τη πατήσαμε και εμείς, αλλά μαζί μας και η ελληνική εταιρία και ο Sboulio που φορτώθηκε αυτόν τον δέκτη. Εξάλλου είναι από τους παλιότερους δέκτες και κάποτε θα σταματούσε. Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις βάσει της προιστορίας του δέκτη και της μετακίνησης στο site, και άλλοι πιο ειδικοί στην αγορά και στα δίκτυα προιόντων θα ξέρουν καλύτερα. Αλλά εγώ εδώ και κάνα μήνα περίπου έχω αντικαταστήσει τον δέκτη αυτόν με έναν Crypto με τσιπ ALI γιατί ήθελα το ίδιο γρήγορο zapping.

Tους συγκεκριμένους δέκτες δεν τους συναρμολογούν ,τους κατασκευάζει ένας Κινέζος με chip NEC .Απο που αγοράζει κάποιος και τα φέρνει στην Ελλάδα αλλο θέμα.Ολα τα λογισμικά όμως βγαίνουν κατά παραγγελία από τον καθένα που εισάγει με την φίρμα του από το εργοστάσιο .Το να μην υπάρχουν αναβαθμίσεις ίσως επίσημα από το εργοστάσιο να μην θεωρείται ότι υπάρχει "πρόβλημα" καθώς σχεδόν όλοι οι δέκτες της αγοράς τέτοιας τιμής, έχουν προβλήματα.Ο δέκτης όσο ακόμα πωλείται έχει 3 έτη εγγύηση από την ημέρα αγοράς.Κατά την γνώμη μου είναι από τους πιό αξιόπιστους της αγοράς σε κατασκευή,πολύ γρήγορος και ίσως ο no1 σε πωλήσεις ,σε δεκάδες χώρους τον έχω δει .Αν καταργήθηκε θα είναι θέμα κόστους (καποιοι νέοι ούτε οθόνη δεν έχουν πια).

Last edited:

Καλημέρα,

είμαι καινούριος στο forum αλλά σας παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό. Έχω τον πολύπαθο F&U 2205 και έπαθα την εξής κασκαρίκα. Επειδή τώρα τελευταία, κλασικά, πάγωνε ξαφνικά η εικόνα και ήθελε για να λειτουργήσει κλείσιμο-άνοιγμα. αποφάσισα να ξαναπεράσω από πάνω το 2.04 firmware. Εκανα όμως λάθος και αντί γι αυτό έβαλα μέσα στο folder upgrade το firmware του Ferguson FT-8100HD. Αποτέλεσμα μου ανοίγει το μηχανάκι και είναι στην αρχική σελίδα για το σετάρισμα στα πολωνέζικα αλλά δεν δουλεύει το τηλεχειριστήριο. Δοκίμασα με δύο Universal 8-1 (έψαχνα κωδικό μια ολόκληρη ημέρα αλλά τίποτα).

Εχετε κάτι στο μυαλό για να με βοηθήσετε?

Ο Ferguson αυτός είναι κλώνος, αλλά έχει διαφορετικό τηλεκοντρόλ από τον F&U. Έχει γίνει και στο παρελθόν κουβέντα για αυτόν τον δέκτη και το διαφορετικό τηλεκοντρόλ. Δύο είναι οι λύσεις. Η πρώτη είναι να βρείς το τηλεκοντρόλ του Ferguson. Ψάχνεις για αυτό:
http://www.ferguson-digital.eu/en/terrestrial-tv/187-ft-8100hd.html
Πάτα εκεί που γράφει Remote Control. Και στην ελληνική αγορά πρέπει να υπάρχει τηλεκοντρόλ που μοιάζει εμφανισιακά με αυτό. Ακόμα και αν είναι άλλο χρώμα. Είχα παλιότερα έναν Daewoo MPEG2 δέκτη που είχε αυτό το τηλεκοντρόλ αν και δεν ήταν μαύρο. Με την εμπειρία που έχουμε ξέρουμε ότι τα εμφανισιακά ίδια τηλεκοντρόλ δουλεύουν το ίδιο.
Μπορείς να ρωτήσεις επίσης σε καταστήματα ηλεκτρονικών για το τηλεκοντρόλ του συγκεκριμένου Ferguson. Αυτά τα μαγαζιά έχουν λίστες με κωδικούς και συνδυασμούς τηλεκοντρόλ-κωδικών και μπορούν να σου δώσουν κάποιο που ταιριάζει.
Στην ίδια κατηγορία λύσης ανήκει και το να βρεις προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ που να έχει τον κωδικό του συγκεκριμένου Ferguson. Αλλά τα προγραμματιζόμενα τηλεκοντρόλ γράφουν γενικά μάρκες που υποστηρίζουν, όχι συγκεκριμένα μοντέλα. Άρα ή θα το βρεις στην τύχη δοκιμάζοντας, ή από κάπου θα βρεις πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ έχει μέσα τον συγκεκριμένο κωδικό. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο δέκτης, άρα η πληροφορία μόνο από κάποιο forum του εξωτερικού που πουλιέται ο δέκτης μπορεί να έρθει.
Το μόνο τηλεκοντρόλ που μπορώ να σου προτείνω είναι το Crypto URC-601 που είναι από τα τελευταία τηλεκοντρόλ που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, και έχει ενσωματώσει αρκετούς κωδικούς. Είναι το μόνο τηλεκοντρόλ που έχω δοκιμάσει και έχει κωδικούς και για τους 3 δέκτες που έχω. Αλλά δεν μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχει και του Ferguson. Επίσης υπάρχουν και προγραμματιζόμενα που μπορούν να κατεβάσουν κωδικούς μέσω internet, αλλά είναι ακριβά. Για παράδειγμα το One For All URC-8305 που κατά τύχη έπεσε στα χέρια μου μέσω μιας τρελής προσφοράς που πέτυχα, δεν είχε τον κωδικό του F&U 2205, αλλά τον κατέβασα μέσω internet.
Όλα αυτά είναι η πρώτη λύση. Η δεύτερη είναι να πας στο service για να σου περάσουν το original λογισμικό.

Ο Ferguson αυτός είναι κλώνος, αλλά έχει διαφορετικό τηλεκοντρόλ από τον F&U. Έχει γίνει και στο παρελθόν κουβέντα για αυτόν τον δέκτη και το διαφορετικό τηλεκοντρόλ. Δύο είναι οι λύσεις. Η πρώτη είναι να βρείς το τηλεκοντρόλ του Ferguson. Ψάχνεις για αυτό:
http://www.ferguson-digital.eu/en/terrestrial-tv/187-ft-8100hd.html
Πάτα εκεί που γράφει Remote Control. Και στην ελληνική αγορά πρέπει να υπάρχει τηλεκοντρόλ που μοιάζει εμφανισιακά με αυτό. Ακόμα και αν είναι άλλο χρώμα. Είχα παλιότερα έναν Daewoo MPEG2 δέκτη που είχε αυτό το τηλεκοντρόλ αν και δεν ήταν μαύρο. Με την εμπειρία που έχουμε ξέρουμε ότι τα εμφανισιακά ίδια τηλεκοντρόλ δουλεύουν το ίδιο.
Μπορείς να ρωτήσεις επίσης σε καταστήματα ηλεκτρονικών για το τηλεκοντρόλ του συγκεκριμένου Ferguson. Αυτά τα μαγαζιά έχουν λίστες με κωδικούς και συνδυασμούς τηλεκοντρόλ-κωδικών και μπορούν να σου δώσουν κάποιο που ταιριάζει.
Στην ίδια κατηγορία λύσης ανήκει και το να βρεις προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ που να έχει τον κωδικό του συγκεκριμένου Ferguson. Αλλά τα προγραμματιζόμενα τηλεκοντρόλ γράφουν γενικά μάρκες που υποστηρίζουν, όχι συγκεκριμένα μοντέλα. Άρα ή θα το βρεις στην τύχη δοκιμάζοντας, ή από κάπου θα βρεις πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ έχει μέσα τον συγκεκριμένο κωδικό. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο δέκτης, άρα η πληροφορία μόνο από κάποιο forum του εξωτερικού που πουλιέται ο δέκτης μπορεί να έρθει.
Το μόνο τηλεκοντρόλ που μπορώ να σου προτείνω είναι το Crypto URC-601 που είναι από τα τελευταία τηλεκοντρόλ που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, και έχει ενσωματώσει αρκετούς κωδικούς. Είναι το μόνο τηλεκοντρόλ που έχω δοκιμάσει και έχει κωδικούς και για τους 3 δέκτες που έχω. Αλλά δεν μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχει και του Ferguson. Επίσης υπάρχουν και προγραμματιζόμενα που μπορούν να κατεβάσουν κωδικούς μέσω internet, αλλά είναι ακριβά. Για παράδειγμα το One For All URC-8305 που κατά τύχη έπεσε στα χέρια μου μέσω μιας τρελής προσφοράς που πέτυχα, δεν είχε τον κωδικό του F&U 2205, αλλά τον κατέβασα μέσω internet.
Όλα αυτά είναι η πρώτη λύση. Η δεύτερη είναι να πας στο service για να σου περάσουν το original λογισμικό.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Εψαξα σε forum και κάποιοι την πάτησαν όπως εγώ αλλά με άλλο δέκτη κλώνο όπου πέρασαν το firmware της Ferguson. Από δύο απαντήσεις που είδα σε ξένα forum ένας χρησιμοποίησε RCU της Logitech και άλλος ένα Universal 8-1. Από κάποια τηλεκοντρόλ που έχω οι κωδικοί τους είναι 3ψήφιοι ενώ το crypto που μου ανέφερες όπως είδα στο site τους έχει 4ψήφιους κωδικούς.

Εγώ αυτό που σκεφτόμουν είναι μήπως υπάρχει κάποιος συνδυασμός πλήκτρων (γιατί με τα βελάκια από το μηχάνημα μπορώ να κινηθώ πάνω και κάτω αλλά δεν μπορώ να πατήσω το OK της επιλογή δηλ.) από το μηχανάκι.

Σκέφτηκα και γω το service αλλά φοβάμαι ότι θα με χρεώσουν γιατί δεν αφορά δικό τους λάθος

Δεν έχει σημασία αν οι κωδικοί είναι 3ψήφιοι ή 4ψηφιοι. Κάθε εταιρία κατασκευής τηλεκοντρόλ έχει δικούς του κωδικούς, με δική τους αρίθμηση, που μπορεί να είναι 3ψήφιοι ή 4ψήφιοι. Την τηλεόραση μου την έχουν βρει όλα τα τηλεκοντρόλ που έχω δοκιμάσει, αλλά με διαφορετικό κωδικό το καθένα. Οι ψηφιακοί δέκτες είναι σχετικά καινούριο προϊόν στην αγορά και μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν βγει ελάχιστοι κωδικοί στην αγορά. Όσο πιο καινούριο είναι ένα τηλεκοντρόλ τόσο περισσότερους κωδικούς θα έχει στην μνήμη του. Το Crypto το ανέφερα γιατί είναι από τα τελευταία που έχουν κυκλοφορήσει και το μόνο που έχω δοκιμάσει που βρήκε και τους 3 δέκτες μου. Δεν ξέρω όμως αν έχει τον Ferguson.
Αν κάπου διάβασες ότι κάποιο τηλεκοντρόλ βρίσκει τον συγκεκριμένο Ferguson δεν έχει σημασία η αρίθμηση του κωδικού. Αν δεν τον ξέρεις αλλά υπάρχει στην μνήμη, θα βρει τον δέκτη με την αυτόματη αναζήτηση. Μετά υπάρχει διαδικασία που έχουν όλα τα τηλεκοντρόλ για να δεις ποιος είναι ο κωδικός. Το θέμα είναι να υπάρχει ο κωδικός στο τηλεκοντρόλ που μπορεί να βρεθεί μόνο με πληροφορία ή δοκιμάζοντας τηλεκοντρόλ μέχρι να πέσεις σε αυτό που έχει μέσα τον κωδικό.
Μία λύση είναι όπως είπα να πας σε κατάστημα ηλεκτρονικών αξεσουάρ και να ζητήσεις τηλεκοντρόλ για τον συγκεκριμένο δέκτη. Αυτοί έχουν προγράμματα αντιπροσωπειών με αντιστοιχίες τηλεκοντρόλ με κωδικούς και μπορεί να βρει ή να σου φτιάξει ένα. Θα είναι όμως μόνο και κλειδωμένο για αυτόν τον δέκτη. Τιμή υπολογίζω 10 με 15 ευρώ. Αν βρεις τηλεκοντρόλ για τον Ferguson μπορείς ή να το χρησιμοποιήσεις για να ξαναβάλεις το λογισμικό της F&U ή να χρησιμοποιείς τον δέκτη με το λογισμικό της Ferguson που θα δουλεύει κανονικά με το καινούριο τηλεκοντρόλ. Θα είναι δηλαδή Ferguson πια και θα μπορείς να μας πεις και εμάς εντυπώσεις από αυτό το λογισμικό. Πάντως όπως και να είναι πρέπει με κάποιο τρόπο να βρεις τηλεκοντρόλ για Ferguson γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Για να αλλάξεις πάλι λογισμικό πρέπει να μπεις στο μενού στην εντολή αναβάθμισης λογισμικού. Και αυτό γίνεται μόνο με τηλεκοντρόλ. Σε άλλους δέκτες υπάρχουν κόλπα να κάνεις αναβάθμιση λογισμικού κατά την εκκίνηση του δέκτη, αλλά σε αυτόν τον δέκτη με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή δεν φαίνεται να δουλεύουν. Κάθε επεξεργαστής έχει τα δικά του κόλπα. Μόνο μέσα από το μενού. Ή στο service που έχουν μηχανήματα για εν ψυχρώ αναβάθμιση λογισμικού. Πάντως όντως δεν ξέρω τι θα σου πουν εκεί.

Δεν έχει σημασία αν οι κωδικοί είναι 3ψήφιοι ή 4ψηφιοι. Κάθε εταιρία κατασκευής τηλεκοντρόλ έχει δικούς του κωδικούς, με δική τους αρίθμηση, που μπορεί να είναι 3ψήφιοι ή 4ψήφιοι. Την τηλεόραση μου την έχουν βρει όλα τα τηλεκοντρόλ που έχω δοκιμάσει, αλλά με διαφορετικό κωδικό το καθένα. Οι ψηφιακοί δέκτες είναι σχετικά καινούριο προϊόν στην αγορά και μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν βγει ελάχιστοι κωδικοί στην αγορά. Όσο πιο καινούριο είναι ένα τηλεκοντρόλ τόσο περισσότερους κωδικούς θα έχει στην μνήμη του. Το Crypto το ανέφερα γιατί είναι από τα τελευταία που έχουν κυκλοφορήσει και το μόνο που έχω δοκιμάσει που βρήκε και τους 3 δέκτες μου. Δεν ξέρω όμως αν έχει τον Ferguson.
Αν κάπου διάβασες ότι κάποιο τηλεκοντρόλ βρίσκει τον συγκεκριμένο Ferguson δεν έχει σημασία η αρίθμηση του κωδικού. Αν δεν τον ξέρεις αλλά υπάρχει στην μνήμη, θα βρει τον δέκτη με την αυτόματη αναζήτηση. Μετά υπάρχει διαδικασία που έχουν όλα τα τηλεκοντρόλ για να δεις ποιος είναι ο κωδικός. Το θέμα είναι να υπάρχει ο κωδικός στο τηλεκοντρόλ που μπορεί να βρεθεί μόνο με πληροφορία ή δοκιμάζοντας τηλεκοντρόλ μέχρι να πέσεις σε αυτό που έχει μέσα τον κωδικό.
Μία λύση είναι όπως είπα να πας σε κατάστημα ηλεκτρονικών αξεσουάρ και να ζητήσεις τηλεκοντρόλ για τον συγκεκριμένο δέκτη. Αυτοί έχουν προγράμματα αντιπροσωπειών με αντιστοιχίες τηλεκοντρόλ με κωδικούς και μπορεί να βρει ή να σου φτιάξει ένα. Θα είναι όμως μόνο και κλειδωμένο για αυτόν τον δέκτη. Τιμή υπολογίζω 10 με 15 ευρώ. Αν βρεις τηλεκοντρόλ για τον Ferguson μπορείς ή να το χρησιμοποιήσεις για να ξαναβάλεις το λογισμικό της F&U ή να χρησιμοποιείς τον δέκτη με το λογισμικό της Ferguson που θα δουλεύει κανονικά με το καινούριο τηλεκοντρόλ. Θα είναι δηλαδή Ferguson πια και θα μπορείς να μας πεις και εμάς εντυπώσεις από αυτό το λογισμικό. Πάντως όπως και να είναι πρέπει με κάποιο τρόπο να βρεις τηλεκοντρόλ για Ferguson γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Για να αλλάξεις πάλι λογισμικό πρέπει να μπεις στο μενού στην εντολή αναβάθμισης λογισμικού. Και αυτό γίνεται μόνο με τηλεκοντρόλ. Σε άλλους δέκτες υπάρχουν κόλπα να κάνεις αναβάθμιση λογισμικού κατά την εκκίνηση του δέκτη, αλλά σε αυτόν τον δέκτη με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή δεν φαίνεται να δουλεύουν. Κάθε επεξεργαστής έχει τα δικά του κόλπα. Μόνο μέσα από το μενού. Ή στο service που έχουν μηχανήματα για εν ψυχρώ αναβάθμιση λογισμικού. Πάντως όντως δεν ξέρω τι θα σου πουν εκεί.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν ξέρω αν θέλω να δώσω 10ευρώ για αυτόν τον δέκτη που είναι προβληματικός. Ηδη αγόρασα τον Crypto 210AD MP που είναι πολύ καλύτερος κατά τη γνώμη μου. Αν κάποιος φίλος έχει κάποιο τηλεκοντρόλ ρυθμιζόμενο που μπορώ να δοκιμάσω και είναι από Θεσσαλονίκη και θέλει να μου το δανείσει για 1 ημέρα θα ήμουν υπόχρεος.

Ευχαριστώ πολύ

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν ξέρω αν θέλω να δώσω 10ευρώ για αυτόν τον δέκτη που είναι προβληματικός. Ηδη αγόρασα τον Crypto 210AD MP που είναι πολύ καλύτερος κατά τη γνώμη μου. Αν κάποιος φίλος έχει κάποιο τηλεκοντρόλ ρυθμιζόμενο που μπορώ να δοκιμάσω και είναι από Θεσσαλονίκη και θέλει να μου το δανείσει για 1 ημέρα θα ήμουν υπόχρεος.Ευχαριστώ πολύ

Αντί να πειραματίζεσαι με τηλεκοντρόλ κλπ και δεν ξέρεις τελικά και τι πρόβλημα έχει ο δέκτης γενικά και παγώνει την εικόνα ,δώσε τον για service με παρόμοια χρήματα.Ο Crypto 210AD MP δεν είναι καλύτερο μηχάνημα ,έχει και αυτός τα προβλήματα του όπως όλα στην κατηγορία .:7SFGSFG:

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν ξέρω αν θέλω να δώσω 10ευρώ για αυτόν τον δέκτη που είναι προβληματικός. Ηδη αγόρασα τον Crypto 210AD MP που είναι πολύ καλύτερος κατά τη γνώμη μου. Αν κάποιος φίλος έχει κάποιο τηλεκοντρόλ ρυθμιζόμενο που μπορώ να δοκιμάσω και είναι από Θεσσαλονίκη και θέλει να μου το δανείσει για 1 ημέρα θα ήμουν υπόχρεος.

Ευχαριστώ πολύ

Και εγώ το ίδιο έχω κάνει εδώ και κάνα μήνα και ησύχασα. To κριτήριο μου ήταν το επίσης γρήγορο zapping. Δεν ξέρω αν ο Crypto είναι χειρότερος δέκτης, αλλά έχει σταθερότερο λογισμικό.

εγω φιλοι μου παντως τον FJ DTR 2205 HD PVR τον αγορασα απο κωτσοβολο ειχε παλιο FW μπηκα στην σελιδα της εταιρειας (τοτε που ειχαν τα αρχεια - ακολουθησα τις οδηγιες και περασα τα FW 2.02 και 2.04) αρχικες ρυθμισεις του δεκτη (εικονα - ηχο) και δουλευει τελεια το μονο "μειονεκτημα" επειδη εχω τηλεοραση LCD 32" LG μπερδευονται τα τηλεχειριστηρια....

παντως απο την ενσωματωμενη καρτα που ειχα αγορασει για την τηλεοραση η οποια ζεσταινεται και κολλαει....

και αλλα που εχω διαβασει και ακουσει....

τι να πω

οταν με το καλο φτιαξω ΣΩΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ που να εχω 100 σημα και ποιοτητα τοτε θα δουμε...

Καλησπέρα παιδία μπορεί κάποιος να μου στείλει τa λινκ για 2,04 και 2.06;
Αν περάσουμε την 2,06 και δεν κάνει μπορούμε να πάμε πάλι στην 2,04?
Ευχαριστώ!!!

επισημα ξερω την 2.02 και την 2.04 που βαζεις

2.06 δεν την εχω ακουστα (απο την τελευταια φορα που ειδα την σελιδα τους)

εμενα με την 2.04 και με αρχικες εργοστασιακες ρυθμισεις παιζει κανονικα χωρις κανενα προβλημα

το μονο θεμα που εχω οπως ειπα ειναι με το τηλεχειριστηριο δεκτη - τηλεορασης (καποιο μπερδεμα στις συχνοτητες)

μερικα σχολια μονο

τα συγχαρητηρια μου τα δινω μονο στον φιλο που προσπαθει να μαζεψει τα ασυμαζευτα της ελληνικης αντιπροσωπειας και σερβις (δεν θα σχολιασω το πως με αντιμετωπισαν κατα την τηλεφωνικη επικοινωνια και κατα την ηλεκτρονικη γιατι ο τροπος τους ηταν αφορμη για μηνυση - καταγγελια στις αρμοδιες αρχες)

παντως το μαθημα μου το εμαθα "οτι πληρωνεις -> παιρνεις"

θαυμαζω το κουραγιο σας με τον δεκτη 170 σελιδες 1600+ μηνυματα

ειλικρινα δεν αξιζει...καλυτερα να παρεις αλλο δεκτη που να αξιζει τα λεφτα του...

τουλαχιστον αυτο θα κανω εγω οταν μου επιτρεψουν τα οικονομικα μου

Last edited:
Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καθένας έχει διαφορετικά γούστα αλλά και απαιτήσεις από τον άλλον, σε όλα τα θέματα της καθημερινότητας.
Προσωπικά, αγόρασα το δέκτη, τον Σεπτέμβρη του 2010, και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος για τη δουλειά που κάνει στην LG που δεν είχε mpeg4.

Λειτουργεί άψογα και ως pvr, είναι HD και πιστεύω ότι είναι ένας δέκτης που αξίζει τα χρήματά του, γι' αυτά που προσφέρει.

Η μάρκα του δέκτη είναι F&U, όχι FJ. Επειδή βλέπω ότι τον αναφέρεις και σε άλλα threads καλό είναι να μην μπερδεύουμε τον κόσμο. Το πρόβλημα με την LG είναι γνωστό πρόβλημα, αλλά όντως το thread είναι πολύ μεγάλο και μάλλον δεν έχεις πέσει πάνω σε άλλη αναφορά. Η λύση είναι να πας στην αντιπροσωπεία και να σου περάσουν άλλο λογισμικό το οποίο θα κάνει τον δέκτη να δουλεύει με άλλο τηλεκοντρόλ, το οποίο δεν θα μπερδεύει με τις τηλεοράσεις LG. Είναι η έκδοση 2.04 με διαφορετικό όμως τηλεκοντρόλ. Δεν υπάρχει κάπου για downloading, γίνεται μόνο από την αντιπροσωπεία.
Επίσης βλέπω ότι εδώ και δύο μέρες έχουν φύγει από το site της αντιπροσωπείας όλοι οι ψηφιακοί δέκτες, παλιοί και καινούριοι. Μάλλον πρόκειται για κάτι προσωρινό, ίσως μία ανακατασκευή της συγκεκριμένης κατηγορίας. Αν όμως δεν εμφανιστούν ξανά θα πρέπει να κάνουμε κάποια links για τα λογισμικά. Γιατί μαζί με τους δέκτες χάθηκαν και τα λογισμικά τους.
Και τέλος από την 2.06 μπορείς να γυρίσεις στην 2.04, όχι όμως παλιότερη. Είναι το μόνο προς τα πίσω βήμα που μπορείς να κάνεις σε όλη την πορεία των λογισμικών.

tolias ευχαριστώ για την απάντηση! Αν κάποιος όμως είχε και τις 2,06 - 2,04 καλά θα ήταν γιατι και εγώ απο το επίσιμο site πήγα να τις βρω αλλά, μάταια...!!