Ο Ferguson αυτός είναι κλώνος, αλλά έχει διαφορετικό τηλεκοντρόλ από τον F&U. Έχει γίνει και στο παρελθόν κουβέντα για αυτόν τον δέκτη και το διαφορετικό τηλεκοντρόλ. Δύο είναι οι λύσεις. Η πρώτη είναι να βρείς το τηλεκοντρόλ του Ferguson. Ψάχνεις για αυτό:
http://www.ferguson-digital.eu/en/terrestrial-tv/187-ft-8100hd.html
Πάτα εκεί που γράφει Remote Control. Και στην ελληνική αγορά πρέπει να υπάρχει τηλεκοντρόλ που μοιάζει εμφανισιακά με αυτό. Ακόμα και αν είναι άλλο χρώμα. Είχα παλιότερα έναν Daewoo MPEG2 δέκτη που είχε αυτό το τηλεκοντρόλ αν και δεν ήταν μαύρο. Με την εμπειρία που έχουμε ξέρουμε ότι τα εμφανισιακά ίδια τηλεκοντρόλ δουλεύουν το ίδιο.
Μπορείς να ρωτήσεις επίσης σε καταστήματα ηλεκτρονικών για το τηλεκοντρόλ του συγκεκριμένου Ferguson. Αυτά τα μαγαζιά έχουν λίστες με κωδικούς και συνδυασμούς τηλεκοντρόλ-κωδικών και μπορούν να σου δώσουν κάποιο που ταιριάζει.
Στην ίδια κατηγορία λύσης ανήκει και το να βρεις προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ που να έχει τον κωδικό του συγκεκριμένου Ferguson. Αλλά τα προγραμματιζόμενα τηλεκοντρόλ γράφουν γενικά μάρκες που υποστηρίζουν, όχι συγκεκριμένα μοντέλα. Άρα ή θα το βρεις στην τύχη δοκιμάζοντας, ή από κάπου θα βρεις πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ έχει μέσα τον συγκεκριμένο κωδικό. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο δέκτης, άρα η πληροφορία μόνο από κάποιο forum του εξωτερικού που πουλιέται ο δέκτης μπορεί να έρθει.
Το μόνο τηλεκοντρόλ που μπορώ να σου προτείνω είναι το Crypto URC-601 που είναι από τα τελευταία τηλεκοντρόλ που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, και έχει ενσωματώσει αρκετούς κωδικούς. Είναι το μόνο τηλεκοντρόλ που έχω δοκιμάσει και έχει κωδικούς και για τους 3 δέκτες που έχω. Αλλά δεν μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχει και του Ferguson. Επίσης υπάρχουν και προγραμματιζόμενα που μπορούν να κατεβάσουν κωδικούς μέσω internet, αλλά είναι ακριβά. Για παράδειγμα το One For All URC-8305 που κατά τύχη έπεσε στα χέρια μου μέσω μιας τρελής προσφοράς που πέτυχα, δεν είχε τον κωδικό του F&U 2205, αλλά τον κατέβασα μέσω internet.
Όλα αυτά είναι η πρώτη λύση. Η δεύτερη είναι να πας στο service για να σου περάσουν το original λογισμικό.