Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

ναι φιλε μου εχεις δικιο ο δεκτης ειναι F&U

δεν με ενδιαφερει αυτο με την LG το θεμα γιατι θα καταληξει στην ηλικιωμενη μητερα μου (που δεν εχει LG αλλα μια παλια CRT) ο δεκτης αυτος αρκετα ασχοληθηκα με αυτον και με την ελληνικη αντιπροσωπεια του που ειναι για κλαμματα...

προσωπικα θα παρω δεκτη αλλο μαλλον EDISION η καποιο αλλο αξιοπιστο που να εχει υποστηριξη και να ειναι καλη και προσεγμενη δουλεια.

παντως οπως ειπα θαυμαζω το κουραγιο σας...

δεν νομιζω να αλλαξει κατι στην ιστοσελιδα (εδω κλεινουν μαγαζια οι τυποι) μαλλον πανε για κλεισιμο

τελευταια φορα που πηρα τηλεφωνο να ρωτησω καποια θεματα και βρηκα ευκαιρια να τους ρωτησω αν θα βγει νεο Firmware η απαντηση τους ηταν ΟΧΙ.

τα συμπερασματα δικα σας.

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καθένας έχει διαφορετικά γούστα αλλά και απαιτήσεις από τον άλλον, σε όλα τα θέματα της καθημερινότητας.
Προσωπικά, αγόρασα το δέκτη, τον Σεπτέμβρη του 2010, και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος για τη δουλειά που κάνει στην LG που δεν είχε mpeg4.

Λειτουργεί άψογα και ως pvr, είναι HD και πιστεύω ότι είναι ένας δέκτης που αξίζει τα χρήματά του, γι' αυτά που προσφέρει.

για αυτα που προσφερει αξιζει τα λεφτα του? να με συγχωρεις αλλα διαφωνω

49 ευρω που κοστιζει για αυτα που προσφερει δεν τα αξιζει ειλικρινα στο λεω

υπαρχουν δεκτες που τα αξιζουν αυτος παντως το πολυ 20 ευρω θα επρεπε να τον πουλανε

π.χ ΕDISION MINI-TRITON MPEG4 HD (5 χρονια εγγυηση) ναι τα αξιζει καθως εχει απο πισω μια εταιρεια αξιοπιστη.

Last edited:

παντως ειναι καλυτερη απο αυτην εδω που οταν τους παρεις τηλεφωνο μονο που δεν σε δερνουν δια του τηλεφωνου (δεν το συζητω καν αν περασεις απο το σερβις τους)

πιστευω οτι θα βρω εναν αξιοπιστο δεκτη που να αξιζει τα λεφτα του και να μην σε κοροιδευουν δεν ξερω αν θα ειναι ο EDISION η ο CRYPTO η ο TURBO X καποιος θα υπαρχει πιστευω που θα ειναι καλυτερος απο αυτον εδω περα (γιατι αν δεν λυπομουν τα 49 ευρω θα το πεταγα απο το μπαλκονι η θα τον εσπαγα στο κεφαλι τους (τουλαχιστον η τηλεοραση LG 32" μπορει να την πηρα 400 ευρω γιατι ηταν εκθεσιακο κομματι αλλα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο και απο υποστηριξη και απο ολες τις μεριες.

παντως αν δεν βρω αξιοπιστο δεκτη....το πολυ πολυ να παρω καμια απο τις συγχρονες τηλεορασεις LED/3D και να εχω τον ενσωματομενο τους

αυτος παντως της F&U εχει τελειωσει για μενα (ασε που οποιος γνωστος/φιλος θελει να παρει τετοιον του λεω μακρια....)

Αν καποιος θελει μονο να παρακολουθει τοτε ειναι πολυ καλη λυση (αλλα σιγουρα οχι για αυτα τα λεφτα).
Για εγγραφες, timeshift, θελει καποιες διορθωσεις που αν και ειναι συγκεκριμενα πραγματα αυτα που χρειαζονται προφανως ειναι ανικανοι να τις κανουν (και δεν με νοιαζει αν ειναι θεμα κινεζων ή οχι γιατι τα λεφτα του δεκτη τα πηραν αυτοι)

Για την 14αρα CRT της κρεβατοκαμαρας κανει δουλεια.
Βλεπω TV και AVI. Στους προγραμματισμους δεν ειναι αξιοπιστος.

Τωρα με το κλεισιμο των αναλογικων των Σεπτεμβρη, για να μην
αχρηστευτει το αναλογικης ληψης DVD recorder μου που εχει και σκληρο δισκο,
σκεφτομαι να παρω ενα δεκτη χωρις προβληματα προγραμματισμου,
και να τα συνδιασω για τυχον εγγραφες. Υπαρχει καμια προταση παιδια?
Ουτε καν HDMI δεν χρειαζεται να εχει.

Last edited:

Παιδες καλημερα.Ειμαι λιγο ασχετος σε οτι αφορα τους δεκτες και τα firmware τους,και θα ηθελα αν γινετε να μου πειτε για τον FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR που εχω
τι βηματα πρεπει να κανω για να κανω update.Τα στοιχεια που μου δινει ειναι τα HW:NEC_EMMA 3CL, SW:B1.29
Διαβασα αρκετες σελιδες απο εδω αλλα ολα τα link ειναι κλειστα προσπαθω να μπω στην www.Funai.gr και εμφανιζει αυτα(Forbidden
You don't have permission to access / on this server.) και δε μπορω να βρω τα firmware,εχω ψαξει παντου(οσο γνωριζω)και δεν βγαζω ακρη.
Αν εχει καποιος την υπομονη να ασχοληθει λιγο θα με βοηθουσε πολυ ευχαριστω πολυ.

Αυτό που κάνει η F&U είναι από ακατανόητο μέχρι...ας μην εκφραστώ καλύτερα. Εξακολουθεί να πουλάει τον δέκτη, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο έχουν εξαφανιστεί εδώ και δύο βδομάδες από το site όλοι οι ψηφιακοί δέκτες μαζί με τις αναβαθμίσεις τους. Έτσι εσύ που έχεις το λογισμικό 1.29 πρέπει να ψάξεις μόνος σου να βρεις τις αναβαθμίσεις. Και καλά εσύ βρήκες το forum, αλλά θα το βρουν όλοι όσοι άλλοι θα αγοράσουν τον δέκτη;
Ορίστε λοιπόν δύο links για να κατεβάσεις τα δύο λογισμικά που σου λείπουν. Γιατί σύμφωνα με το site (όσο είχε ακόμα τα λογισμικά) από την 1.29 που έχεις πρέπει να βάλεις πρώτα την 2.02 και μετά από λίγο την 2.04 που είναι η τελευταία επίσημη έκδοση λογισμικού που έδωσε η εταιρία. Μην βάλεις κατευθείαν την 2.04. Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Μέσα στο zip που θα κατεβάσεις για κάθε λογισμικό υπάρχει και ένα αρχείο με οδηγίες για το πως γίνεται η αναβάθμιση. Όλα είναι όπως τα είχα κατεβάσει εγώ από το site. Το μόνο που δεν λένε οι οδηγίες είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις στικ (καλύτερα όχι σκληρό δίσκο) με σύστημα αρχείων FAT32.
http://www.2shared.com/file/4V2G0j7C/DTR2205HDPVR_B202.html
http://www.2shared.com/file/8lVw5Ni-/DTR2205HDPVR_B204.html

Καλημερα,ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου και την βοηθεια.
Εχεις δικιο για την F&U πρεπει να ειναι Μ@κακες ολοι τους.
Θα προσπαθησω να δω τι μπορω να κανω και ελπιζω να μην το καταστρεψω το μηχανημα.
Ευχαριστω και παλι.

Wicked_dakllord, για ποιόν λόγο θέλεις να αναβαθμίσεις το firmware;
Ένα πρόβλημα των εκδόσεων 2.χχ είναι ότι ανά διαστήματα χάνει την εικόνα στιγμιαία. Μαυρίζει για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, θυμίζοντας την απώλεια σήματος που καμιά φορά συμβαίνει από τους αναμεταδότες. Είναι πραγματικά στιγμιαίο και δεν γίνεται κάθε λίγο, αλλά γίνεται, όμως δεν θυμάμαι να γινόταν στις εκδόσεις 1.χχ.

Επίσης, κάποιοι αναφέρουν προβλήματα στις εγγραφές, αν και φαίνεται να βοηθάει η χρήση πολύ κοντών καλωδίων για τον σκληρό δίσκο. Προσωπικά δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.

Αν είσαι πολύ απαιτητικός και ευαίσθητος στο θέμα της ποιότητας εικόνας, ίσως παρατηρήσεις ένα κλικ υποδεέστερη ποιότητα.

Οπότε εξαρτάται από το τι θέλεις να κερδίσεις. Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει επιστροφή στις εκδόσεις 1.χχ μετά.

Και όπως είπε π tolias, πρώτα την 2.02, οπωσδήποτε!

Επεξεργασία: Ανάμεσα στους μακάκες, όπως ίσως εύστοχα είπες, υπάρχει μια σημαντικότατη εξαίρεση που έχει φροντίσει από μεράκι και προσωπικό ενδιαφέρον να θυσιάσει πολύτιμο προσωπικό χρόνο ώστε να υπάρξουν αυτές οι αναβαθμίσεις. Αναφέρομαι στον Sboulio, που θα ήθελα να τον ευχαριστήσω με αυτή την ευκαιρία.
Είμαι σίγουρος ότι, αν και δεν έχει χρόνο πια να συμμετάσχει στο φόρουμ όπως παλιότερα, κάνει ότι και όσο μπορεί.

Last edited:

Θελω να μπορω να βλεπω με το στικακι High def ταινιες και να βλεπει τους εξωτερικους υποτιτλους,ο κυριος λογος ειναι αυτος
Κατι σαν Media Player.Τα προβληματα που αναφερεις για τα Firmware με προβληματισαν λιγο αλλα ειχα καποια κολληματα στον δεκτη και στην εικονα απο την αρχη και
αυτο ηταν που θελησα να ψαξω για μια λυση.
Εχεις απολυτο δικιο δεν τους βαζω ολους στο ιδιο καζανι,το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει σωστος επαγγελματισμος και μπραβο στα παιδια που κανουν οτι μπορουν για να βρεθουν λυσεις.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Αυτό που κάνει η F&U είναι από ακατανόητο μέχρι...ας μην εκφραστώ καλύτερα. Εξακολουθεί να πουλάει τον δέκτη, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο έχουν εξαφανιστεί εδώ και δύο βδομάδες από το site όλοι οι ψηφιακοί δέκτες μαζί με τις αναβαθμίσεις τους.
Αυτο ηθελα να ρωτησω και εγω? Πουλαει κανονικα δεκτες? Μαλλον θα καταλαβαν οτι ειναι μουφα και οτι καποιοι τουλαχιστον ειναι ενημερωμενοι απο το φορουμ γιαυτο τα εξαφανισαν.

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Παιδια ευχαριστω, τελικα ολα λειτουργουν τελεια.Απλα ειναι χαζο που δεν βλεπει Ntfs μονο Fat32.

Αυτο ηθελα να ρωτησω και εγω? Πουλαει κανονικα δεκτες? Μαλλον θα καταλαβαν οτι ειναι μουφα και οτι καποιοι τουλαχιστον ειναι ενημερωμενοι απο το φορουμ γιαυτο τα εξαφανισαν.
Υπάρχει ακόμα στα μαγαζιά. Αν και έχει πέσει αρκετά η τιμή του. Ξεπουλάνε το στοκ. Αρκετοί όμως δεν θα γνωρίζουν ότι ο δέκτης μετά από 2μιση χρόνια στην αγορά έχει σταματήσει να εισάγεται, ξεπουλιέται το στοκ, και δεν υπάρχει άλλο υποστήριξη σε λογισμικά. Και θα τον αγοράσουν. Εδώ εξαφανίστηκαν ακόμα και τα υπάρχοντα λογισμικά.

Στην 2.02 και μετά έχει προστεθεί η υποστήριξη exFAT που είναι ένα σύστημα αρχείων όχι σαν το NTFS αλλά με παρόμοιες δυνατότητες. Το γράφει στις σημειώσεις που υπήρχαν στους φακέλους με τις αναβαθμίσεις, που γράφουν και τις αλλαγές που προσθέτουν οι αναβαθμίσεις. Έτσι υπάρχει υποστήριξη αρχείων πάνω από 4GB που υποστηρίζει το FAT32. Είναι μάλιστα από τους ελάχιστους δέκτες που γράφουν αρχεία μεγαλύτερα από 2 ή 4 GB που γράφουν οι υπόλοιποι δέκτες. Έχω γράψει ενιαίο αρχείο 6μιση GB. Και από άποψη σταθερότητας προτείνεται η χρήση exFAT που φαίνεται να δουλεύει λίγο πιο σταθερά από το FAT32. Γιαυτό λέω ότι από άποψη δυνατοτήτων δεν έχουν σχέση η 1.29 που είχες με την 2.04. Αλλά έχει ελαφρώς χειρότερη ποιότητα εικόνας.
Και βέβαια έχει δίκιο ο talos_2002 γιατί από όλους τους κλώνους που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα ο F&U 2205 είναι α μόνος που το πάλεψε λίγο το πράγμα και έφερε αναβαθμίσεις. Όλοι οι κλώνοι είναι επιπέδου λογισμικού 1.23 ή 1.29. Ο Sboulio της F&U το πάλεψε και βελτίωσε πολύ τον δέκτη. Απλά είναι ένα προβληματικό προιόν από κατασκευής (από τους κινέζους και όσους φτιάχνουν τα λογισμικά του) και δεν κατάφερε να λύσει όλα τα προβλήματα. Ορισμένοι δεν είχαν προβλήματα, αλλά άλλοι (όπως και εγώ) παιδευτήκαμε πολύ. Πάντως ο Sboulio το πάλεψε.
Επίσης τα Windows Vista και 7 υποστηρίζουν το exFAT. Αν όμως έχεις Windows XP δεν το υποστηρίζει και θέλει ένα patch που υπάρχει στο thread και προσθέτει στα ΧΡ την υποστήριξη exFAT.

Last edited:

Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο κάποιοι που έχετε προβλήματα με τον δέκτη ,ενώ αλλοι τόσοι επίσης δεν έχουν με τα κριτήρια τους.
Οσο ακόμα πωλειται έχει εγγύηση 3 έτη από την ημερομηνία αγοράς.Αυτό σημαίνει και αναβάθμιση λογισμικού από το service της εταιρίας σε όσους θέλουν,χρειάζεται κλπ .

Επίσης για συγκρίσεις, ένα διαβασμα στις άλλες θεματικές ενότητες για δέκτες ,θα δεί κανείς ότι όλοι έχουν αρκετά προβλήματα.
Κινεζάκια γαρ και όλα θέμα κόστους.:guitarist:

Last edited:

Ειναι παραπληροφορηση αν κατι που το διαφημιζει ο δεκτης δεν δουλευει σωστα; Αν εσενα δεν σε αφορουν συγκεκριμενες δυνατοτητες ειναι αλλο θεμα και ισως τελικα αυτος που παραπληροφορει να ειναι αλλος λεγοντας πως ειναι ολα καλα

Οποιος διαβαζει την θεματική ενότητα (και άλλες εδώ μέσα) βλέπει σχετικά και κρίνει με ότι τον ενδιαφέρει.
Οπως και κρίνει αν μόνιμα κάποιοι γράφουν κάτι και για δικούς τους λόγους .

Last edited:

Όταν έψαχνα για δέκτη πριν αγοράσω τον F&U είχα ρίξει μία σύντομη ματιά στο thread του δέκτη, που τότε πρέπει να είχε ήδη πάνω από 50-60 σελίδες, αφού είχε ήδη βγει η 2.04. Από αυτά που ψιλοδιάβασα τότε είχα κρατήσει τα γενικά: ο πιο γρήγορος τότε, τρία χρόνια εγγύηση, καλή λήψη κτλ. Εύχομαι να είχα τότε μεγαλύτερη υπομονή και να διάβαζα όλα τα μηνύματα πριν τον αγοράσω (τελικά το έκανα αφού τον αγόρασα) και να μην διάβαζα μερικά αποσπασματικά. Εύχομαι να είχα "παραπληροφορηθεί" και εγώ δηλαδή και να μην είχα τελικά αγοράσει τον δέκτη. Γιατί ήδη από τότε υπήρχαν δεκάδες μηνύματα φίλων που έγραφαν για τα προβλήματα που είχαν με τον δέκτη (τα διάβασα κατόπιν εορτής), και τελικά τα διαπίστωσα και εγώ κατόπιν με την χρήση του δέκτη. Και τα μηνύματα συνεχίζονταν και για καιρό μετά. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί, όπως και εγώ τώρα, το μόνο που θέλαμε ήταν να παραπληροφορήσουμε. Και φαίνεται ότι ήθελα να κάνω κακό μόνο στην συγκεκριμένη εταιρία, γιατί με τους άλλου δύο δέκτες μου έχω παρατηρήσει και έχω γράψει πολύ λιγότερα προβλήματα.
Βέβαια δεν διαφωνώ τελείως με την άποψη του φίλου Leonida33. Γιατί και εγώ έχω γράψει ότι ο δέκτης έχει από τα καλύτερα hardware, αξίζει τα τρία χρόνια εγγύηση, έχει πολύ καλό και γρήγορο επεξεργαστή NEC, και η F&U υποστήριξε όσο μπορούσε τον δέκτη. Και με το service, και είναι η μόνη από όλους τους κλώνους που έδωσε τόσες αναβαθμίσεις. Το θέμα είναι το λογισμικό. Αν ο δέκτης είχε ένα στιβαρό λογισμικό θα ήταν ακόμα και σήμερα ο καλύτερος δέκτης της αγοράς. Την αδυναμία των κατασκευαστών λογισμικού δεν μπορούσε να την προβλέψει ούτε η F&U γιαυτό λέω ότι το λάθος δεν ήταν δικό τους. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές των λογισμικών χαντάκωσαν έναν δέκτη με μεγάλες δυνατότητες. Και αυτό φαίνεται από το ότι δεν υπάρχουν λογισμικά από κλώνους ούτε από το εξωτερικό, κάτι που γίνεται κατά κόρον σε άλλους δέκτες. Καμία εταιρία δεν προμηθεύτηκε ένα λογισμικό της προκοπής, και τώρα πια δεν υπάρχουν καν δέκτες με επεξεργαστή NEC εκτός από εκείνη την πρώτη φουρνιά. Ασχολήθηκαν για λίγο καιρό με το είδος, αλλά τα παράτησαν σύντομα. Και παράτησαν τους δέκτες, τις εταιρίες που τους αγόρασαν και τους προμήθευσαν, και εμάς που τους αγοράσαμε, στην τύχη μας.