Funai DTR2205HDPVR

Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Προσωπικά δεν έχω καταλάβει τον τρόπο που συνδέεις τις συσκευές και τι ακριβώς θέλεις να κάνεις...
Θέλω να κανω εγγραφές προγραμμάτων στο DVD recorder μου..
το κανα χρόνια τωρα κ με υπέρ ικανοποιητική εικόνα!!
τωρα η εικόνα που γράφει δεν ειναι καλη κι εκτός αυτού κ ήδη γραμμένες εκπομπές στο σκληρό δίσκο του recorder εχουν κ αυτές την αχνή γραμμή κ γράμματα αχνά που προέρχονται ΑΠΟ το κανάλι που εμφανίζεται όταν παταω το VCR στο κοντρόλ του δεκτη..
συνδεσμολογια (όλα με σκαρτ)

Av1 της τηλεόρασης με av1 του δεκτη
Av2 της τηλεόρασης με av2 toy dvd
Av1 του DVD με av2 του δεκτη

δυο κεραίες μια απτην τηλεόραση στο δεκτη κ μια απτο δεκτη στην μπριζα..
τα καλώδια μου ειναι όλα ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ,,αν βγάλω τη μια κεραία η εικόνα ειναι ίδια κ αν αλλάξω τη συνδεσμολογια δεν βλέπω καμία αλλαγη..,οποίος έχει λύση,ευπρόσδεκτη..

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Εγώ θα ήθελα να θέσω ένα άλλο ερώτημα σχετικά με τα Video Format που υποστηρίζει...Έχω πάρει τον αποκοδηκοποιητή από ένα θείο μου ο οποίος πέταξε το manual και δεν έχω καθόλου πληροφορίες για τις λειτουργίες του...Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν γνωριζετε για τα update του, δλδ, τι κάνουμε?? Πώς ? Και μετά το update θα διαβάζει περισσότερα video formats?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Εγώ θα ήθελα να θέσω ένα άλλο ερώτημα σχετικά με τα Video Format που υποστηρίζει...Έχω πάρει τον αποκοδηκοποιητή από ένα θείο μου ο οποίος πέταξε το manual και δεν έχω καθόλου πληροφορίες για τις λειτουργίες του...Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν γνωριζετε για τα update του, δλδ, τι κάνουμε?? Πώς ? Και μετά το update θα διαβάζει περισσότερα video formats?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Έχοντας διαβάσει εδώ στο φόρουμ περί αναβάθμισης κλπ,με το που τον πήρα περασα τις αναβαθμίσεις,οπότε δεν ξερω τί έπαιζε με την αρχική έκδοση λογισμικού...
Σίγουρα με τις αναβαθμίσεις παίζει περισσότερους τύπους αρχείων πχ φτανει να παίζει ως .mkv,για αλλες διορθώσεις δεν ξέρω..Αυτο που θα προσέξεις (εγώ δεν το ξερα..) είναι ότι ο σκληρός δισκος που θα συνδέσεις να έιναι ex-fat ή fat32...δεν διαβάζει δίσκους διαμορφωμένους σε NTFS ακόμα και αν έχεις σε αυτούς αρχεία που τα παίζει...
Για τα update πας σαυτό εδώ το τοπικ στην προηγουμενη σελίδα να δεις τα λινκ που έχουν δώσει τα παιδιά εδώ στο φορουμ...Περνάς τις αναβαθμίσεις ΜΙΑ ΜΙΑ σε ενα στικάκι ή σκληρό δίσκο,πας MENU -- ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ---- ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ STB και τα βρίσκει από το στικάκι και τις κάνει..Υπόψην ότι τυχόν αποθηκευμένα αγαπημένα κανάλια κλπ χάνονται και θέλουν ξαναπερασμα..

Last edited:

Δεν θα σε βοηθούσε σε τίποτα το manual γιατί δεν έχει καμία σχέση ο δέκτης τώρα, με τον δέκτη όταν είχε τα αρχικά λογισμικά, όταν δηλαδή βγήκε το manual. Για τα λογισμικά και τρόπο εγκατάστασης κοίτα μία σελίδα πίσω στα μηνύματα του talos_2002.

Καλησπέρα στην παρέα
Έχω κι γω αυτό τον δέκτη και πρέπει να έκανα μια πατάτα.Πήγα να κάνω update και έβαλα την 2.04 χωρίς να γνωρίζω ποια έκδοση έχει!
Τώρα δεν δείχνει τίποτα είναι black screen και δεν μπορώ να κάνω κάτι από τον ανοίγω και να τον κλείνω απ' το κουμπί του δέκτη φυσικά αν το έχω πατημένο για μικρό χρονικό διάστημα!Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό το πρόβλημα αν γνωρίζετε φυσικά αλλιώς αν ξέρετε που να πάω σε κάποιο service.

Απάντηση: Re: Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Θέλω να κανω εγγραφές προγραμμάτων στο DVD recorder μου..
το κανα χρόνια τωρα κ με υπέρ ικανοποιητική εικόνα!!
τωρα η εικόνα που γράφει δεν ειναι καλη κι εκτός αυτού κ ήδη γραμμένες εκπομπές στο σκληρό δίσκο του recorder εχουν κ αυτές την αχνή γραμμή κ γράμματα αχνά που προέρχονται ΑΠΟ το κανάλι που εμφανίζεται όταν παταω το VCR στο κοντρόλ του δεκτη..
συνδεσμολογια (όλα με σκαρτ)

Av1 της τηλεόρασης με av1 του δεκτη
Av2 της τηλεόρασης με av2 toy dvd
Av1 του DVD με av2 του δεκτη

δυο κεραίες μια απτην τηλεόραση στο δεκτη κ μια απτο δεκτη στην μπριζα..
τα καλώδια μου ειναι όλα ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ,,αν βγάλω τη μια κεραία η εικόνα ειναι ίδια κ αν αλλάξω τη συνδεσμολογια δεν βλέπω καμία αλλαγη..,οποίος έχει λύση,ευπρόσδεκτη..

Αποσύνδεσε το DVD από την τηλεόραση και άφησε το συνδεμένο μόνο στο δέκτη.

Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Καλησπέρα στην παρέα
Έχω κι γω αυτό τον δέκτη και πρέπει να έκανα μια πατάτα.Πήγα να κάνω update και έβαλα την 2.04 χωρίς να γνωρίζω ποια έκδοση έχει!
Τώρα δεν δείχνει τίποτα είναι black screen και δεν μπορώ να κάνω κάτι από τον ανοίγω και να τον κλείνω απ' το κουμπί του δέκτη φυσικά αν το έχω πατημένο για μικρό χρονικό διάστημα!Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό το πρόβλημα αν γνωρίζετε φυσικά αλλιώς αν ξέρετε που να πάω σε κάποιο service.

Τόσες προειδοποιήσεις έχουν γίνει για να μην αναβαθμιστεί με λάθος τρόπο ο δέκτης βρε παιδιά... δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα σου καθώς ο δέκτης δεν επανέρχεται!

Τόσες προειδοποιήσεις έχουν γίνει για να μην αναβαθμιστεί με λάθος τρόπο ο δέκτης βρε παιδιά... δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα σου καθώς ο δέκτης δεν επανέρχεται!

Καλά ...

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα εμφανιζόσουν πάλι.
Πίστευα πάντα ότι διαβάζεις το νήμα αλλά, για δικούς σου λόγους, προτίμησες να μην συμμετέχεις στη συζήτηση.
Θα ξαναπώ, άλλη μια φορά, για τους νεώτερους, ότι αγόρασα αυτό το δέκτη τον ΣΕΠ 2010, επειδή διάβασα την υποστήριξη και τις συμβουλές που παρείχες συνεχώς.

Να είσαι καλά και να προσφέρεις πάντα, όπως απέδειξες έμπρακτα από το 2010 ...

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Οπότε τον πετάω και πάω για καινούργιο απ' ότι κατάλαβα! :(

Re: Απάντηση: Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Οπότε τον πετάω και πάω για καινούργιο απ' ότι κατάλαβα! :(
Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι ώστε να το επαναφέρεις.
Μήπως είναι ακόμα στην εγγύηση; Αν είναι, κάνε τον "κινέζο" ότι δεν ξέρεις τι συνέβη ξαφνικά και μήπως μπορέσουν αυτοί να στο επαναφέρουν.
Τώρα αν είναι και εκτός εγγύησης, ας μας πει και κάνας άλλος παθόντας ή γνώστης για το τι άλλο παίζει.
Στη χειρότερη παίρνεις έναν ίδιο και κρατάς τον παλιό για ανταλλακτικά ή τον πουλάς ως χαλασμένο για ανταλλακτικά σε τιμή κοψοχρονιά σε κάνα ricardo.gr
Ίσως ενδιαφερθεί κάποιος, ποτέ δεν ξέρεις.

Ο δέκτης παρελήφθη και εστήθη. Είχε την 1.χχ μπήκε η 2.02 και μετά η 2.04

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Δείχνει ποιοτική κατασκευή και μέσα είχε καλώδιο κεραίας και HDMI, κάτι που μάλλον είναι σπάνιο. Όλα δουλεύουν καλά και η εικόνα φαίνεται πολύ καλή παρόλο που σε μερικά κανάλια δεν έχω πολύ δυνατό σήμα (50% περίπου με 80% ποιότητα). Το μόνο περίεργο είναι ότι μου φάνηκε σαν αίσθηση ότι στην 1.χχ είχε λίγο πιο γρήγορο ζάπινκγ αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου. Η εναλλαγή καναλιών νομίζω γίνεται ένα κλικ πιο γρήγορα από Edision Micro SD. Το τηλεκοντρόλ πιάνει καλά και είναι σαφές στο χέρι.

Παραθέτω μερικές φωτό παρέα με τον Xoro 8300 που κατά σύμπτωση παρέλαβα και αυτόν σήμερα και θα γράψω στο ανάλογο νήμα:

20120717_203930.jpg

20120717_203941.jpg

20120717_204003.jpg

Γενικά, μου φαίνεται αρκετά καλός και ας είναι "γέρος"..

Ειναι από τους πιο πλήρες σε συνδέσεις και καλη κατασκευή,και αν σε ενδιαφερει αυτό και μόνο, είσαι τυχερος που τον βρήκες .Πόσο κόστισε τελικά ;

Ειναι από τους πιο πλήρες σε συνδέσεις και καλη κατασκευή,και αν σε ενδιαφερει αυτό και μόνο, είσαι τυχερος που τον βρήκες .Πόσο κόστισε τελικά ;
Σαν media player δεν με πολυενδιαφέρει. Το πολύ πολύ κάποια εγγραφή από τιβι να κάνει. 42 ευρώ ο δέκτης και 6 τα μεταφορικά, 48 σύνολο. Μετά την αγορά μου όμως τον ανέβασε 5 ευρώ στα 47!

Να ρωτήσω κάτι γενικότερο?Άλλοι λένε να γυρίσουμε την κεραία να δείχνει Υμηττό...Άλλοι λένε ότι άν η κεραια είναι στραμμένη προς Πάρνηθα,απο κει θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικα μέχρι του χρόνου...Τι ισχύει τελικά?Εγω που με τον δέκτη συντόνισα και βλέπω κανονικά τα ψηφιακά κανάλια,(μένω Μελισσια) από ποιό κέντρο πιάνω,Υμηττό ή Πάρνηθα? χρειάζεται να γυρίσω την κεραία ή όχι?Υπάρχει περίπτωση αν πιάνω από Πάρνηθα να εξακολουθήσω να βλέπω αναλογικά?Υπόψην ότι στα αναλογικά,περνάει από πάνω το αντίστοιχο μήνυμα ότι από 20/7 σταματά η αναλογική μεταδοση από Υμηττό κλπ..

Last edited:

Να ρωτήσω κάτι γενικότερο?Άλλοι λένε να γυρίσουμε την κεραία να δείχνει Υμηττό...Άλλοι λένε ότι άν η κεραια είναι στραμμένη προς Πάρνηθα,απο κει θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικα μέχρι του χρόνου...Τι ισχύει τελικά?Εγω που με τον δέκτη συντόνισα και βλέπω κανονικά τα ψηφιακά κανάλια,(μένω Μελισσια) από ποιό κέντρο πιάνω,Υμηττό ή Πάρνηθα? χρειάζεται να γυρίσω την κεραία ή όχι?Υπάρχει περίπτωση αν πιάνω από Πάρνηθα να εξακολουθήσω να βλέπω αναλογικά?Υπόψην ότι στα αναλογικά,περνάει από πάνω το αντίστοιχο μήνυμα ότι από 20/7 σταματά η αναλογική μεταδοση από Υμηττό κλπ..

1. Η Πάρνηθα εκπέμπει αναλογικά (μέχρι το 2013) και όχι ψηφιακά κανάλια.
2. Αφού πιάνεις ψηφιακά, πρέπει να ελέγξεις εάν η κεραία σου βλέπει Υμηττό και, εάν ΟΧΙ, να την γυρίσεις προς τα εκεί ώστε να αυξήσεις την ποιότητα του σήματος που λαμβάνεις

Μπορούμε να συνδέσουμε τον εν λόγω δέκτη σε DVD player/recorder;
Βλέπω ότι πέρα από το HDMI, έχει και δυο scart συνδέσεις, scart(TV) και scart(VCR).
Αν ναι, ποια συνδεσμολογία ενδείκνυται; Ποιο από τα παρακάτω σενάρια είναι οκ;
1) Εξωτερική Κεραία σε Δέκτη - Σύνδεση Τηλεόρασης με Δέκτη με HDMI - Σύνδεση DVD recorder με Δέκτη μέσω Scart(VCR)
2) Εξωτερική Κεραία σε Δέκτη - Σύνδεση Τηλεόρασης με Δέκτη με Scart(TV) - Σύνδεση DVD recorder με Δέκτη μέσω Scart(VCR)
3) Εξωτερική Κεραία σε Δέκτη - Σύνδεση Τηλεόρασης με Δέκτη με Scart(TV) - Σύνδεση DVD recorder με Δέκτη μέσω HDMI
4) Άλλοι συνδυασμοί [π.χ. με χρήση composite RCA καλωδίου: κίτρινο(video)+κόκκινο-άσπρο(audio) ή component RGB καλωδίου πράσινο-μπλε-κόκκινο(video)+κόκκινο-άσπρο(audio). Φυσικά για τον ήχο υπάρχει και το S/PDIF]
Παρακαλώ τα φώτα σας για το τι είναι το καλύτερο γιατί τα έχω μπερδέψει ολίγον τι...

Last edited:

Μα είναι προφανές ότι η κεραία σου βλέπει Υμηττό, αφού περνάει μήνυμα στα κανάλια. Αν έπιανες από Πάρνηθα, δεν θα έβλεπες κανένα μήνυμα.

Μπορούμε να συνδέσουμε τον εν λόγω δέκτη σε DVD player/recorder;
Βλέπω ότι πέρα από το HDMI, έχει και δυο scart συνδέσεις, scart(TV) και scart(VCR).
Αν ναι, ποια συνδεσμολογία ενδείκνυται; Ποιο από τα παρακάτω σενάρια είναι οκ;
1) Εξωτερική Κεραία σε Δέκτη - Σύνδεση Τηλεόρασης με Δέκτη με HDMI - Σύνδεση DVD recorder με Δέκτη μέσω Scart(VCR)
2) Εξωτερική Κεραία σε Δέκτη - Σύνδεση Τηλεόρασης με Δέκτη με Scart(TV) - Σύνδεση DVD recorder με Δέκτη μέσω Scart(VCR)
3) Εξωτερική Κεραία σε Δέκτη - Σύνδεση Τηλεόρασης με Δέκτη με Scart(TV) - Σύνδεση DVD recorder με Δέκτη μέσω HDMI
4) Άλλοι συνδυασμοί [π.χ. με χρήση composite RCA καλωδίου: κίτρινο(video)+κόκκινο-άσπρο(audio) ή component RGB καλωδίου πράσινο-μπλε-κόκκινο(video)+κόκκινο-άσπρο(audio). Φυσικά για τον ήχο υπάρχει και το S/PDIF]
Παρακαλώ τα φώτα σας για το τι είναι το καλύτερο γιατί τα έχω μπερδέψει ολίγον τι...

Επειδή μπερδεύτηκα λίγο όπως τα γράφεις...
Το πρώτο σκάρτ της τηλεόρασης με το πρώτο σκαρτ του δέκτη
Το πρώτο σκαρτ του dvd με το δεύτερο σκαρτ του δέκτη (vcr υποδοχή)
Το δεύτερο σκάρτ της τηλεόρασης με το δεύτερο σκαρτ του dvd (λογικά στο dvd recorder το δεύτερο σκαρτ το λέει AV2..Aν όχι,τότε ψάξε ποιά υποδοχή λέει AV2 και αυτή θα συνδέσεις στο δεύτερο σκαρτ της τηλεόρασης)...

Και από το δέκτη κεραία προς την μπρίζα εκτός και αν θες να πιάνεις και κάποια κανάλια που εκπέμπουν ΜΟΝΟ αναλογικά πχ extra 3 κλπ οπότε θα βάλεις και δεύτερο καλώδιο κεραίας από τηλεόραση προς δέκτη (εδώ αποκλείεται να μπερδευτείς,έχει διαφορετικό βύσμα η κάθε υποδοχή για την κεραια..)

Όταν τα ενωσεις για να δεις dvd κλπ θα πατάς στο κοντρόλ του δέκτη το VCR κουμπί και θα σε γυρνάει στο κανάλι όπου μπορεις να δεις τα dvd σου...Αν θες να κάνεις και εγγραφές στο dvd recorder,γράφει ότι βλέπεις εκείνη την ώρα...Αν αλλάξεις κανάλι,θα γράψει ότι βάλεις κλπ...

Last edited:

Σε ευχαριστώ για την προσπάθεια joel76.
Βασικά θα ήθελα να εκμεταλλευτώ και τη χρήση της HDMI υποδοχής που έχουν και οι 3 συσκευές.
Λογικά για ποιοτικότερες εγγραφές θα πρέπει να συνδέσω με HDMI δέκτη με dvd recorder,
ενώ για ποιοτικότερη παρακολούθηση θα πρέπει να συνδέσω με HDMI δέκτη με τηλεόραση.
Ή αν αναπαραγάγεται το video από το DVD player τότε να έχω συνδεδεμένο με HDMI το DVD με την τηλεόραση.
Φυσικά οι συνδέσεις που περισσεύουν αναγκαστικά θα γίνουν μέσω scart.
Νομίζω στην πράξη θα δείξει πραγματικά τι είναι καλύτερο. Απλά ρώτησα αν έχει συνδυάσει κανείς scart και HDMI να αλληλοσυνδέσει 3 διαφορετικές συσκευές (TV-δέκτη-DVD).

Σε ευχαριστώ για την προσπάθεια joel76.
Βασικά θα ήθελα να εκμεταλλευτώ και τη χρήση της HDMI υποδοχής που έχουν και οι 3 συσκευές.
Λογικά για ποιοτικότερες εγγραφές θα πρέπει να συνδέσω με HDMI δέκτη με dvd recorder,
ενώ για ποιοτικότερη παρακολούθηση θα πρέπει να συνδέσω με HDMI δέκτη με τηλεόραση.
Ή αν αναπαραγάγεται το video από το DVD player τότε να έχω συνδεδεμένο με HDMI το DVD με την τηλεόραση.
Φυσικά οι συνδέσεις που περισσεύουν αναγκαστικά θα γίνουν μέσω scart.
Νομίζω στην πράξη θα δείξει πραγματικά τι είναι καλύτερο. Απλά ρώτησα αν έχει συνδυάσει κανείς scart και HDMI να αλληλοσυνδέσει 3 διαφορετικές συσκευές (TV-δέκτη-DVD).

Επειδή την είχα ψάξει την συνδεσμολογία μιας και ο δέκτης και το dvd εχουν hdmi αλλα η τηλεόραση μου όχι,ήθελα τρόπο να μπορώ να γράφω και στο dvd recorder...ΑΝ θες και συ να γράφεις στο dvd recorder,να ξέρεις ότι το hdmi του dvd συνήθως είναι ΕΞΟΔΟΣ άρα δεν μπορείς να κάνεις εγγραφές αν τα συνδέσεις δέκτη και dvd recorder μεσω hdmi....όσους είχα ρωτήσει αυτό μου χαν πει...εκτός και αν στο δικό σου dvd το hdmi είναι ΕΙΣΟΔΟΣ (in)..άλλο τρόπο δεν ξέρω που να συνδέεις και με σκαρτ και με hdmi..