Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

ωπ, μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό, οπότε δέκτης-DVD recorder αναγκαστικά συνδέονται με scart.
Θα το ψάξω λίγο περαιτέρω γιατί δε θυμάμαι τι άλλα καλώδια δέχεται το DVD recorder.
Thanks!

ωπ, μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό, οπότε δέκτης-DVD recorder αναγκαστικά συνδέονται με scart.
Θα το ψάξω λίγο περαιτέρω γιατί δε θυμάμαι τι άλλα καλώδια δέχεται το DVD recorder.
Thanks!

Καλύτερα να τον συνδέσεις με RCA αν έχει το DVDrecorder γιατί τα scart είναι λίγο περιεργα στις συμβατότητες συνχρονισμού με εγγραφές ,και ο FU έχει και χαμηλό ήχο με scart.

Last edited:

Καλύτερα να τον συνδέσεις με RCA αν έχει το DVDrecorder γιατί τα scart είναι λίγο περιεργα στις συμβατότητες συνχρονισμού με εγγραφές ,και ο FU έχει και χαμηλό ήχο με scart.
Λοιπόν αυτό κοιτούσα σήμερα. Τελικά το DVDrecorder δεν έχει RCA αλλά μόνο RGB(video)+RW(κόκκινο-άσπρο audio) που φυσικά αυτό είναι ακόμα καλυτερο.
Επομένως, μπορώ να συνδέσω το RGB+RW του δέκτη με το RGB+RW του DVD και να είμαι ok;

Χτες έγραφα καλά λόγια σήμερα έχω τα νεύρα μου. Σταμάτησε να λειτουργεί το Τ/Χ ξαφνικά και χωρίς λόγο (χωρίς πέσιμο). Αλλαγή μπαταριών αλλά καμία απόκριση. Ο δέκτης δουλευει κανονικά και αλλάζει κανάλια από τα πλήκτρα της συσκευής αλλά το Τ/Χ τίποτα.

Βρήκα μόλις αυτό : http://www.public.gr/prod/sound-and...leheiristirio-eikonas-and-ihoy/prod1248775pp/ που γράφει ότι χωρίς προγραμματισμό λειτουργεί τον 2205 αλλά είναι παντού εξαντλημένο. Οπτικά μου δείχνει αδελφάκι του Crypto http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W003498 που έχω ήδη στο σπίτι αλλά δυστυχώς στη λίστα συμβατότητας http://www.crypto.gr/gr/manuals/FULL_CODE_LIST.pdf δεν μπόρεσα να εντοπίσω καθόλου τον 2205.

Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια. Έβαλα για αντικατάσταση στον πατέρα μου τον Grundig AK04 και υπάρχει διαφορά. Σαφώς υποδεέστερη εικόνα (από σκαρτ βέβαια, αλλά το ίδιο σκαρτ ήταν και στους δύο) και πιο αργή αλλαγή καναλιών.

Ευχαριστώ.

Μιας και είσαι εντός εγγύησης, δοκίμασες να καλέσεις το service;

Μιας και είσαι εντός εγγύησης, δοκίμασες να καλέσεις το service;

Αυτή είναι η πρώτη σκέψη αλλά θα ήθελα μια άμεση λύση. Να το πάω να το δούνε στο Μοσχάτο ή (πολύ πιθανό) να μου πουν να το στείλω εκεί που το αγόρασα (μένω Αθήνα και το πήρα από επαρχιακό ιντερνετομάγαζο), τρέχα γύρευε. Γενικά, όπως σχεδόν όλοι μας γνωρίζουν καλύτερα μη μπλέξεις με σέρβις ελληνικής αντιπροσωπείας. Οπότε αν μπορέσω να καλυφθώ άμεσα (με μικρό κόστος) το προτιμώ.

Χτες έγραφα καλά λόγια σήμερα έχω τα νεύρα μου. Σταμάτησε να λειτουργεί το Τ/Χ ξαφνικά και χωρίς λόγο (χωρίς πέσιμο). Αλλαγή μπαταριών αλλά καμία απόκριση. Ο δέκτης δουλευει κανονικά και αλλάζει κανάλια από τα πλήκτρα της συσκευής αλλά το Τ/Χ τίποτα.

Βρήκα μόλις αυτό : http://www.public.gr/prod/sound-and...leheiristirio-eikonas-and-ihoy/prod1248775pp/ που γράφει ότι χωρίς προγραμματισμό λειτουργεί τον 2205 αλλά είναι παντού εξαντλημένο. Οπτικά μου δείχνει αδελφάκι του Crypto http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W003498 που έχω ήδη στο σπίτι αλλά δυστυχώς στη λίστα συμβατότητας http://www.crypto.gr/gr/manuals/FULL_CODE_LIST.pdf δεν μπόρεσα να εντοπίσω καθόλου τον 2205.

Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια. Έβαλα για αντικατάσταση στον πατέρα μου τον Grundig AK04 και υπάρχει διαφορά. Σαφώς υποδεέστερη εικόνα (από σκαρτ βέβαια, αλλά το ίδιο σκαρτ ήταν και στους δύο) και πιο αργή αλλαγή καναλιών.

Ευχαριστώ.
Αφού έχεις το Crypto URC-601 Βάλε κωδικό 5325 και θα δουλέψει άψογα με τον F&U 2205. Όλα τα πλήκτρα είναι στην σωστή θέση, εκτός από το INFO και EPG που είναι σε άλλες θέσεις και τα προγραμμάτισα εγώ με την μέθοδο εκμάθησης. Εσένα που δεν δουλεύει το original και στην θέση που είναι αν τα αφήσεις δεν είναι σοβαρό πρόβλημα. Συνηθίζεται. Το original θεωρείται από τα καλά τηλεκοντρόλ και κανονικά απλά κάτι πήγε στραβά. Ίσως αν πήγαινες στο service να στο άλλαζαν. Και το άλλο τηλεκοντρόλ του Public που λες μάλλον είναι το ίδιο με το Crypto αλλά με άλλο όνομα.

Αφού έχεις το Crypto URC-601 Βάλε κωδικό 5325 και θα δουλέψει άψογα με τον F&U 2205. Όλα τα πλήκτρα είναι στην σωστή θέση, εκτός από το INFO και EPG που είναι σε άλλες θέσεις και τα προγραμμάτισα εγώ με την μέθοδο εκμάθησης. Εσένα που δεν δουλεύει το original και στην θέση που είναι αν τα αφήσεις δεν είναι σοβαρό πρόβλημα. Συνηθίζεται. Το original θεωρείται από τα καλά τηλεκοντρόλ και κανονικά απλά κάτι πήγε στραβά. Ίσως αν πήγαινες στο service να στο άλλαζαν. Και το άλλο τηλεκοντρόλ του Public που λες μάλλον είναι το ίδιο με το Crypto αλλά με άλλο όνομα.
Eίσαι θεούλης! Ευχαριστώ πολύ! Θα το δοκιμάσω μόλις βρεθώ με τον δέκτη.
Τα γίδια της Κρύπτο εντωμεταξύ δεν μπορούν να επικαιροποιήσουν τη λίστα συμβατότητας με τους δέκτες που κυκλοφορούν? Μόνο τους Κρύπτο έχουν μέσα.

Να είσαι καλά. Για την επικαιροποίηση που λες, μάλλον ούτε αυτοί το ξέρουν. Ο κωδικός αυτός ας πούμε είναι της United. Είναι το θέμα με τα πολλά ίδια τηλεκοντρόλ που χρησιμοποιούν πολλοί δέκτες.

Παντως το τηλεκοντρόλ του δέκτη είναι από τα καλύτερα της αγοράς και αντοχής και με έντονη χρήση ....μάλλον έτυχε να χαλάσει.

Καλημέρα παιδιά!!
ήθελα για ακόμα μια φορά τη βοηθειά σας...Εσείς που έχετε αυτό τον δέκτη,ποιον video converter xρησιμοποιείτε για τα αρχεία του?
Εγώ κάνω εγγραφές κανονικά,τις περνάω στον υπολογιστή και τις μετονομάζω σε .avi...Με τον vlc παίζουν κανονικά,ΟΜΩΣ όταν τις βάζω στον converter Που έχω (xilisoft video converter portable) δεν κόβει σημεία απτην αρχή,δηλαδη αν βάλω το αρχείο και ορίσω τα σημεία που θέλω να κόψω,δεν προχωρά η διαδικασία..Θέλει πρώτα μετατροπή ΟΛΟΥ οτυ αρχείου (με τον ίδιο converter) φυσικά και μετά αφού το μετατρέψω ΟΛΟ σε avi,divx κλπ,το ξαναβάζω στον converter και τότε μόνο μπορώ να κόψω σημεία...Στο movie maker έχω ηχο αλλά όχι εικόνα...Ο υπολογιστής μου είναι του 2003 με ΧΡ φυσικά...Λογικό να χει τέτοια θέματα,είναι παλιος...
Εχετε να προτείνετε κανέναν video converter που μόλις φορτώνεις εκεί αρχεία από το δέκτη μετονομασμένα σε .avi να τα επεξεργάζεται χωρίς να θέλει πρώτα μετατροπή όλο το αρχείο?
Επίσης,έχω τον video editor αλλά πάντα είχα την εντύπωση ότι δεν δίνει τόσο καλή ανάλυση όσο ο xilisoft,είναι ιδέα μου?

Παντως το τηλεκοντρόλ του δέκτη είναι από τα καλύτερα της αγοράς και αντοχής και με έντονη χρήση ....μάλλον έτυχε να χαλάσει.
Προφανώς ήμουν άτυχος. Είναι εντελώς νεκρό. Κοιτώντας το με τη φωτογραφική του κινητού και πατώντας πλήκτρα δεν "δείχνει" καθόλου φως στην οθόνη του κινητού. Τέλος καλό όλα καλά πάντως. Πήγα από το σέρβις του Αμοιρίδη στο Μοσχάτο στην παραλιακή και μου το άλλαξαν. Χρειάστηκα μια "Βοήθεια" από έναν γνωστό στον Αμοιρίδη Θεσσαλονικής (για να μου γίνει επιτόπου αλλαγή και να μην το αφήσω για έλεγχο) και ταυτόχρονα ήμουν και τυχερός αφού υπήρχε ένα τελευταίο Τ/Χ στο σέρβις ίδιο με αυτό. Ευτυχώς είναι σχεδόν καινούριο καθώς περίμενα να είναι κανένα φθαρμένο. Είναι πανομοιότυπο αλλά το ΟΚ είναι ένα κλικ πιο ψηλά από αυτό που είχα, οπότε ίσως είναι πρώτης γενιάς. Δουλεύει όμως όπως φαίνεται στην φωτογραφική και το απόγευμα θα το δοκιμάσω στον δέκτη. Βέβαια για κάβα το πήρα καθώς μάλλον ο δέκτης θα δουλεύει με ένα Χαρμονυ το οποίο προγραμμάτισα.
Καλημέρα παιδιά!!
ήθελα για ακόμα μια φορά τη βοηθειά σας...Εσείς που έχετε αυτό τον δέκτη,ποιον video converter xρησιμοποιείτε για τα αρχεία του?
Εγώ κάνω εγγραφές κανονικά,τις περνάω στον υπολογιστή και τις μετονομάζω σε .avi...Με τον vlc παίζουν κανονικά,ΟΜΩΣ όταν τις βάζω στον converter Που έχω (xilisoft video converter portable) δεν κόβει σημεία απτην αρχή,δηλαδη αν βάλω το αρχείο και ορίσω τα σημεία που θέλω να κόψω,δεν προχωρά η διαδικασία..Θέλει πρώτα μετατροπή ΟΛΟΥ οτυ αρχείου (με τον ίδιο converter) φυσικά και μετά αφού το μετατρέψω ΟΛΟ σε avi,divx κλπ,το ξαναβάζω στον converter και τότε μόνο μπορώ να κόψω σημεία...Στο movie maker έχω ηχο αλλά όχι εικόνα...Ο υπολογιστής μου είναι του 2003 με ΧΡ φυσικά...Λογικό να χει τέτοια θέματα,είναι παλιος...
Εχετε να προτείνετε κανέναν video converter που μόλις φορτώνεις εκεί αρχεία από το δέκτη μετονομασμένα σε .avi να τα επεξεργάζεται χωρίς να θέλει πρώτα μετατροπή όλο το αρχείο?
Επίσης,έχω τον video editor αλλά πάντα είχα την εντύπωση ότι δεν δίνει τόσο καλή ανάλυση όσο ο xilisoft,είναι ιδέα μου?
Δεν το έχω δουλέψει καθόλου. Τι κατάληξης αρχεία βγάζει ο δέκτης? Μήπως πρέπει να βρεις κάποια νεότερη έκδοση του Xilisoft (ή κάποιο άλλο πρόγραμμα) Που να τα υποστηρίζει πλήρως? Προφανώς για να σου κάνει μετατροπή πρώτα δεν έχει πλήρη υποστήριξη. Το ότι τα μετονομάζεις σε .avi δεν αλλάζει και πολλά. Απλά η αλλαγή της κατάληξης "καλέι" το vlc για να τα παίξει μόλις διπλοκλικάρεις. Το xilisoft όμως βλέπει ακριβώς τον τύπο του αρχείου.

Last edited:

Με τις εγγραφές από δέκτες ανέκαθεν είχα πρόβλημα,και από τον δέκτη που έχω στον υπολογιστή (έκανα τη βλακεία και πήρα ένα usb tv tuner της μάρκας του πλαισιου και χωρίς μετατροπή είναι κάτι βίντεο φορμά που δεν διαβάζονται ΠΟΥΘΕΝΑ...)

Όσον αφορά αυτόν εδώ το δέκτη,κάνει εγγραφές σε αρχεία που έχουν κατάληξη .pvr....ΑΠότι είχα διαβάσει εδώ,αρκεί μια μετονομασία του αρχείου και αντί για .pvr να γράφουμε .avi...Το δοκίμασα και πιάνει..όταν μετονομάσω το αρχείο,το βλέπω κανονικά στον υπολογιστή ΟΜΩΣ όταν θέλω να το επεξεργαστώ/κόψω διαφημίσεις κλπ,αν δεν μετατρεψω ΟΛΟ το αρχείο πρώτα,δεν μπορώ να κόψω διαφημίσεις κλπ....
Ο XILISOFT ειναι έκδοσης τέλη Μαιου 2012,δεν νομίζω να χει βγάλει νεότερη,μέχρι και δυνατότητα μετατροπής σε 3d έχει...
Από προγράμματα έχω και το AVS VIDEO EDITOR που ναι μεν τα δέχεται κατευθείαν και δεν θέλουν μετατροπή πρώτα πριν τα επεξεργαστώ ΟΜΩΣ στα αρχεία που δημιουργεί δεν έχει δυνατότητα απευθείας δημιουργίας αρχείου ΙΔΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ/ΑΝΑΛΥΣΗΣ με το αρχικό μου βίντεο...έχει κάποια τυποποιημένα φορμάτ πχ divx,1500,192 kbps κλπ και αν θες εσύ πρέπει να ορίσεις χειροκίνητα μετά τις αναλύσεις κλπ,το κάνω αλλά και πάλι η εικόνα είναι υποδεέστερη από του XILISOFT ο οποίος ναι μεν θελει πρώτα ΟΛΟ μετατροπή αλλά από εικόνα σου δίνει ακριβώς ότι βάζεις,δεν την αλλοιωνει...
Υπάρχει κανείς που να χει το δέκτη και να χει βρει πρόγραμμα μετατροπής/επεξεργασίας των αρχείων του χωρίς να θέλει πρώτα μετατροπή??

Με τις εγγραφές από δέκτες ανέκαθεν είχα πρόβλημα,και από τον δέκτη που έχω στον υπολογιστή (έκανα τη βλακεία και πήρα ένα usb tv tuner της μάρκας του πλαισιου και χωρίς μετατροπή είναι κάτι βίντεο φορμά που δεν διαβάζονται ΠΟΥΘΕΝΑ...)

Όσον αφορά αυτόν εδώ το δέκτη,κάνει εγγραφές σε αρχεία που έχουν κατάληξη .pvr....ΑΠότι είχα διαβάσει εδώ,αρκεί μια μετονομασία του αρχείου και αντί για .pvr να γράφουμε .avi...Το δοκίμασα και πιάνει..όταν μετονομάσω το αρχείο,το βλέπω κανονικά στον υπολογιστή ΟΜΩΣ όταν θέλω να το επεξεργαστώ/κόψω διαφημίσεις κλπ,αν δεν μετατρεψω ΟΛΟ το αρχείο πρώτα,δεν μπορώ να κόψω διαφημίσεις κλπ....
Ο XILISOFT ειναι έκδοσης τέλη Μαιου 2012,δεν νομίζω να χει βγάλει νεότερη,μέχρι και δυνατότητα μετατροπής σε 3d έχει...
Από προγράμματα έχω και το AVS VIDEO EDITOR που ναι μεν τα δέχεται κατευθείαν και δεν θέλουν μετατροπή πρώτα πριν τα επεξεργαστώ ΟΜΩΣ στα αρχεία που δημιουργεί δεν έχει δυνατότητα απευθείας δημιουργίας αρχείου ΙΔΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ/ΑΝΑΛΥΣΗΣ με το αρχικό μου βίντεο...έχει κάποια τυποποιημένα φορμάτ πχ divx,1500,192 kbps κλπ και αν θες εσύ πρέπει να ορίσεις χειροκίνητα μετά τις αναλύσεις κλπ,το κάνω αλλά και πάλι η εικόνα είναι υποδεέστερη από του XILISOFT ο οποίος ναι μεν θελει πρώτα ΟΛΟ μετατροπή αλλά από εικόνα σου δίνει ακριβώς ότι βάζεις,δεν την αλλοιωνει...
Υπάρχει κανείς που να χει το δέκτη και να χει βρει πρόγραμμα μετατροπής/επεξεργασίας των αρχείων του χωρίς να θέλει πρώτα μετατροπή??

Δυστυχώς δεν βρήκα την κατάληξη .pvr σαν πρότυπο αρχείου βίντεο. Προφανώς είναι κατάληξη που χρησιμοποιεί ο 2205. Αν μπορείς στο vlc όταν παίζεις ένα αρχείο (χωρίς μετατροπή) από τον 2205 πήγαινε στις ιδιότητες να δεις τι σου γράφει. Πιστεύω "βαρύτερα" προγράμματα (sony vegas) θα μπορούν να το επεξεργαστούν. Αν βρεις τον τύπο θα μπορέσουμε να βρούμε και ποια προγράμματα μπορούν να τα διαχειριστούν χωρίς μετατροπή.
(Δεν έχω άμεση πρόσβαση στον 2205 για να κάνω άμεσες δοκιμές).

Επίσης: διάβασα κάπου ότι "κάτω" από το .pvr οι ιδιότητες δίνουν ένα mpeg-ts τύπο αρχείου. Αυτό που βρήκα είναι το Arcsoft Showbiz που φαίνεται ότι τα διαχειρίζεται : http://www.arcsoft.com/topics/video-editor/how-to-edit-ts-video-files.html -> http://www.arcsoft.com/showbiz/

Μπορείς να βρεις και άλλα προγράμματα που να το υποστηρίζουν αλλά μάλλον πρέπει να κάνεις δοκιμές. Ένα απλό επίσης (για τα κοψίματα που θέλεις) που βρήκα είναι : http://www.videohelp.com/tools/MPEG-StreamClip και κάποια άλλα από εδώ : http://forum.videohelp.com/threads/272116-Edit-cut-MPEG2-TS

Ευχαριστω πολύ!!!
Θα τα δοκιμάσω!!!!Να ρωτήσω και κάτι άλλο,άλλοι δέκτες δεν έχουν τέτοια αρχεία να λήγουν σε .pvr??
Υπάρχουν δέκτες που να γράφουν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ σε mpeg-4 ,avi κλπ ώστε να μην χρειάζεται μετατροπή πριν την επεξεργασία?

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

joel76, ρίξε μια ματιά και στο PVAStrumento.
Από την περιγραφή του:
Seperates Audio- and Video from PVA- or MPEG2- (PS and TS) recordings ("demuxing")
PVA or MPEG2 TS or PS recordings can be converted to MPEG2 PS.
Synchronizes audio and video during the processing, defective recordings are repaired or defects are cut out of the file.
Output optimized for further transcoding and/or DVD/SVCD production

Επεξεργασία:
Άκυρο. Είναι για PVA, όχι PVR. Βιασύνη...

Last edited:

Καλημέρα παιδιά!!
Ο VLC δεν διαβάζει απευθείας τα πολύ δύσκολα .pvr αρχεία βίντεο που φτιάχνει ο δέκτης. Το μόνο πρόγραμμα που ξέρω ότι διαβάζει τέτοια αρχεία είναι ο KMPlayer. Θέλει μία ρύθμιση πρώτα που μπορώ να την γράψω όταν χρειαστεί. Καλή εικόνα, ήχος, και δεν έχει πρόβλημα και με υπότιτλους σε άλλα διαφορετικά αρχεία. Πρόγραμμα επεξεργασίας ξέρω το Format Factory. Διαβάζει και επεξεργάζεται τέτοια αρχεία. Και με πολύ καλή ποιότητα. Το μόνο θέμα είναι ότι παρότι έχει επιλογή για κόψιμο κομματιών (πχ διαφημίσεις) δεν δουλεύει σωστά με τα αρχεία .pvr. Αλλάζει το αρχείο, αλλά δεν μπορεί να κόψει τις διαφημίσεις. Λίγες σελίδες πριν έχει ξαναγίνει η ίδια κουβέντα και κάποιος φίλος έγραψε ένα πρόγραμμα που κάνει και το κόψιμο. Δεν το δοκίμασα γιατί δεν γράφω πια με αυτόν τον δέκτη, και δεν θυμάμαι πια ποιο είναι.

Δεν εγκατέστησα τελικά τίποτα γιατί δεν ήθελα να μπλέξω με πολλούς decoders, και έπαιξα με τις ρυθμίσεις του kmp. Η λύση βρέθηκε στο μενου splitter όπου στην επιλογή MPEG-2 TS άλλαξα από KMP MPEG TS splitter σε Gabest MPEG splitter. Τώρα παίζει και εικόνα κανονικά. Σας ευχαριστώ nekote και audiov για τη βοήθειά σας.
Η ρύθμιση του KM Player για να παίζει κανονικά τα αρχεία .pvr.

FUNAI DTR2205HDPVR downgrade από 2.04 σε 2.02 ή την 1.29

Κύριοι καλημέρα έχω ένα προβλημα με τον FUNAI DTR2205HDPVR και θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να κάνω downgrade από 2.04 σε 2.02 ή την 1.29 γιατι όταν την κάνω σε 2.02 μου βγάζει λάθος CRC τι συμβαίνει με αυτό?
επίσης δεν βρίσκω το επίσημο σιτε ποιό είναι το λινκ που έχει tis firmware εκδόσεις και μάλιστα την 1.29
αν γνωρίζει κανείς να μου στείλει το λινκ, ευχαριστώ.