Funai DTR2205HDPVR

Re: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Γιατί το λες αυτό;

Διόρθωση του προηγούμενου post: Η έκδοσή τους έφτασε την 2.09.

Τελικά κανείς δεν έχει υποστήριξη στην Ελλάδα δυστυχώς. Η Funai κάτι πήγαινε να κάνει αλλά τα παράτησαν φαίνεται.
Και να φανταστεί κανείς, αυτό είναι discontinued. Που και να μη το πουλούσαν ακόμα οι Αμοιρίδης-Σαββίδης.

Eπειδή έχει βγεί έκδοση λογισμικού για το εξωτερικό ,δεν σημαίνει ότι κάνει για την Ελλάδα ή έχει βελτιώσεις.Εκτός αν δοκίμασε κανείς και ξέρει.
Οσο αφορά αν κάτι υποστηρίζεται ή όχι ,αυτό φαίνεται από την εγγύηση του που παρεμένει στα 3 έτη.Τώρα αν δεν κάνει ότι θέλει καθένας στον τομέα media,είναι άλλο θέμα,αλλά σαν δέκτης εικόνα κλπ είναι πολύ καλός για τον ανταγωνισμό (που και εκεί ο τόμεας media έχει προβλήματα )-Εξαλλου μια βόλτα για διαβασμα στα τοπικ των αναταγωνιστικών μηχανημάτων λύνει τις όποιες απορίες.....ότι Κινεζάκια όλα είναι των 60 ευρω τι περιμένει κανείς ;

Last edited:

Υποστήριξη δεν θεωρείται μόνο η εγγύηση. Σκέψου iPhone, Android, μια κάρτα γραφικών, χωρίς αναβαθμίσεις λογισμικού. Αγοράζεις και το λογισμικό της συσκευής.
Όταν διαφημίζεται ένα προϊόν με κάποιες δυνατότητες (Multimedia Center με δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων avi, mp4 και υποστήριξη εξωτερικών Ελληνικών υπότιτλων), τότε πρέπει να λειτουργεί σωστά. Αν όχι, γι´ αυτό υπάρχει η υποστήριξη -ή έλλειψη αυτής- που θα προσπαθήσει να διορθώσει στον όποιο δυνατό βαθμό αυτά τα θέματα.
Τα ίδια Κινεζάκια είναι και τα Αkira Abeo, Xoro, αλλά πωλούνται από Γάλλους, Δανούς, Γερμανούς.

ειχα ξαναρωτησει αλλα γνωριζει καποιος σε αναλογη τιμη ποιος δεικτης θεωρειται καλυτερος; ο συγκεκριμενος ειχε και το καλο, αφου ετσι και αλλιως τον αγορασαμε οι πιο πολλοι στα τυφλα, οτι ειναι και αρκετα εμφανισημος σε σχεση με οσους ειχα δει

Απάντηση: FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR

Αντίθετα, το δικό μου κριτήριο ήταν οι πολύ καλές αναφορές στο site για το δέκτη και, κυρίως, η υποστήριξη που είχε, οι οποίες μεταφράζονταν σε διαρκή ενημέρωση του firmware.

Βέβαια, εδώ και καιρό ... χάσαμε τον Sboulio, με τις βοηθητικές συμβουλές, παρατηρήσεις και οδηγίες, αλλά τελικά νομίζω ότι, ο συγκεκριμένος δέκτης είναι από τους καλλίτερους, για τα λεφτά που δώσαμε, και κάνει αξιόπιστα τη δουλειά που πρέπει να κάνει.

Τώρα, εάν ... δεν ψήνει καλό ελληνικό όπως πχ σαν εκείνο του Βουτσά στη διαφήμιση του Λουμίδη, ... ε τι να κάνουμε, δέκτη αγοράσαμε ...

Καλύτερος εννοείς να έχει καλύτερο tuner; Γιατί στη τιμή των 60 ευρώ όλοι οι εξωτερικοι αποκωδικοποιητές στη λήψη των ψηφιακών έχουν την ίδια απόδοση που δεν συγκρίνεται με αυτή των τηλεοράσεων. Υπάρχουν και ακριβότεροι δέκτες όπως της Technisat, όμως δεν έχουμε δει αναφορά στο forum για την απόδοσή τους.

Καλύτερος εννοείς να έχει καλύτερο tuner; Γιατί στη τιμή των 60 ευρώ όλοι οι εξωτερικοι αποκωδικοποιητές στη λήψη των ψηφιακών έχουν την ίδια απόδοση που δεν συγκρίνεται με αυτή των τηλεοράσεων. Υπάρχουν και ακριβότεροι δέκτες όπως της Technisat, όμως δεν έχουμε δει αναφορά στο forum για την απόδοσή τους.

μια απορια
οι δεκτες εχουν καλυτερη λήψη ή οι τηλεοράσεις
(το λέω επειδη σκεφτομαι για αγορα lg τηλεορασης αξιζει ή να παραμεινω στο δεκτη?)

καλυτερος για μενα σημαινει χωρις προβληματα (να μην κολλαει ο δεκτης χωρις λογο, να μην κολλαει οταν συμπληρωνεται ο χρονος του timeshift, να μην εμφανιζει μηνυμα οτι ο σκληρος ειναι γεματος χωρις να ειναι, να μην πεφτει η ποιοτητα της εικονας μετα απο αναβαθμιση του firmware κτλ), με αυτες τις δυνατοτητες και αναλογη ποιοτητα εικονας

Last edited:

Eπειδή έχει βγεί έκδοση λογισμικού για το εξωτερικό ,δεν σημαίνει ότι κάνει για την Ελλάδα ή έχει βελτιώσεις.Εκτός αν δοκίμασε κανείς και ξέρει.
Οσο αφορά αν κάτι υποστηρίζεται ή όχι ,αυτό φαίνεται από την εγγύηση του που παρεμένει στα 3 έτη.Τώρα αν δεν κάνει ότι θέλει καθένας στον τομέα media,είναι άλλο θέμα,αλλά σαν δέκτης εικόνα κλπ είναι πολύ καλός για τον ανταγωνισμό (που και εκεί ο τόμεας media έχει προβλήματα )-Εξαλλου μια βόλτα για διαβασμα στα τοπικ των αναταγωνιστικών μηχανημάτων λύνει τις όποιες απορίες.....ότι Κινεζάκια όλα είναι των 60 ευρω τι περιμένει κανείς ;
Περιμένει να κάνει ΣΩΣΤΑ τουλάχιστον το PVR για το οποίο διαφημίζεται . Κι όχι να τρώει στη μάπα μηνύματα του τύπου "Άκυρη διαδρομή Εγγραφής" και να προσεύχεται ο δέκτης να δει τον δίσκο........:violent-smiley-030:

Και να λειτουργεί το Letterbox. Αν τον κλείσεις, την επόμενη φορά που θα τον ανοίξεις δεν θα λειτουργεί το Letterbox.

Με φλασακι μέχρι 8gb δουλεύει πολύ καλά το PVR σε αυτά που έχω δεί.
Σε σκληρό ναι,υπάρχουν διαφορές.Οσο αφορά το letterbox με σύνδεση HDMI δεν το έχω παρατηρήσει.

Εγώ παιδιά, αφού πέρασα από 1000 κύματα, έβαλα ένα φλασάκι 8 gb και κάνω την δουλειά μου. Αλλά μόνο με φλασάκι........

Έτσι, δεν κολλάει ποτέ. ΑΛΛΑ μπορείς να γράψεις μόνο 2-3 προγράμματα......

Και τι να το κάνω αδέλφια ; Εγώ θέλω να γράφω σειρά από Δευτέρα - Παρασκευή.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μου διαφημίζεις PVR [το οποίο "υποτίθεται" δουλεύει σωστά -- αλλά μετά από αναβάθμιση που κάνεις με δικιά ΣΟΥ ευθύνη [αντιγράφω την ιστοσελίδα της εταιρίας] ] κ τελικά να πρέπει να βρείς το σωστό φλασάκι , τον κατάλληλο δίσκο , τον σωστό καιρό , τα άστρα στην σωστή θέση ,
και πάλι κανένας δεν σου λέει ότι τελικά , θα γράψει .
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να μου λές σαν εταιρία "Έχει PVR , αλλά λειτουργεί σε φλασάκι" και να το καταπίνω αμάσητο....
Τα κολλήματα που τρώει , ειδικά μετά από αναπαραγωγές AVI , το ότι ΠΟΤΕ δεν μου έχει ανοίξει φωτογραφίες από τον δίσκο [έστω και μία!] , τό ότι βλέπω μια τηλεοπτική εγγραφή από τον δίσκο , πατάω EXIT , πάω να ξαναδώ κάτι και ... χάνει τον δίσκο [!!!] , πως ακριβώς να τα παρακάμψω;
Κ γιατί η επίσημη αντιπροσωπεία το κάνει γαργάρα;
Τι να τα κάνω τα 3 χρόνια εγγύηση όταν το πρόβλημα προφανώς είναι τρελά bugs στο firmware που δεν θα τα λύσουν;
Θα βγάλουν firmware για μένα;
Να λέμε τα καλά αλλά να λέμε κ τα υπόλοιπα....
:furious3::furious3::furious3:

Last edited:

Xθες για πρωτη φορα, περα απο τα κολληματα κτλ, δεν μου ολοκληρωσε την εγγραφη που εκανα για τον αγωνα του ΑΡΗ με την σιτυ και τωρα σαν βλακας καθομαι και ψαχνω αν το βρω απο κανενα τορρεντ :twoguns::twoguns:

Εγώ παιδιά, αφού πέρασα από 1000 κύματα, έβαλα ένα φλασάκι 8 gb και κάνω την δουλειά μου. Αλλά μόνο με φλασάκι........

Έτσι, δεν κολλάει ποτέ. ΑΛΛΑ μπορείς να γράψεις μόνο 2-3 προγράμματα......

+1 σε όλα όσα εχω δοκιμάσει...

Αλλά μάλλον όπως φαίνεται είναι και θέμα παρτίδας

Δυστυχώς, συμφωνώ απόλυτα με τον Blackfox2k7. Το μηχάνημα δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν PVR. Έχω εμπειρία από 3 μηχανήματα και όλα έχουν την ίδια συμπεριφορά.

Αν ξέρει κάποιος κάποιο μηχάνημα που να μπορεί να δουλέψει απροβλημάτιστα σαν PVR, ας μας το πει να το ξέρουμε.

Και τι να το κάνω αδέλφια ; Εγώ θέλω να γράφω σειρά από Δευτέρα - Παρασκευή.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μου διαφημίζεις PVR [το οποίο "υποτίθεται" δουλεύει σωστά -- αλλά μετά από αναβάθμιση που κάνεις με δικιά ΣΟΥ ευθύνη [αντιγράφω την ιστοσελίδα της εταιρίας] ] κ τελικά να πρέπει να βρείς το σωστό φλασάκι , τον κατάλληλο δίσκο , τον σωστό καιρό , τα άστρα στην σωστή θέση ,
και πάλι κανένας δεν σου λέει ότι τελικά , θα γράψει .
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να μου λές σαν εταιρία "Έχει PVR , αλλά λειτουργεί σε φλασάκι" και να το καταπίνω αμάσητο....
Τα κολλήματα που τρώει , ειδικά μετά από αναπαραγωγές AVI , το ότι ΠΟΤΕ δεν μου έχει ανοίξει φωτογραφίες από τον δίσκο [έστω και μία!] , τό ότι βλέπω μια τηλεοπτική εγγραφή από τον δίσκο , πατάω EXIT , πάω να ξαναδώ κάτι και ... χάνει τον δίσκο [!!!] , πως ακριβώς να τα παρακάμψω;
Κ γιατί η επίσημη αντιπροσωπεία το κάνει γαργάρα;
Τι να τα κάνω τα 3 χρόνια εγγύηση όταν το πρόβλημα προφανώς είναι τρελά bugs στο firmware που δεν θα τα λύσουν;
Θα βγάλουν firmware για μένα;
Να λέμε τα καλά αλλά να λέμε κ τα υπόλοιπα....
:furious3::furious3::furious3:

να προσθεσω και εγω σε αυτα που αναφερεις οτι αν εχεις την ατυχια
να τον αφησεις standby και πας να τον ανοιξεις μετα να δεις τηλεοραση ή να γραψει μονος του κολλαει και πρεπει να κρατας το κουμπι 5 δευτερολεπτα να κανει reset
ευτυχως που προς το παρον βλεπω ακομα αναλογικα και δεν εχω αναγκη απο ψηφιακο δεκτη αλλα αν στο μελλον τον χρειαστω και κανει τετοια κολληματα
θα τον κανω ζαχαρη με τη βαριοπουλα και θα τον πινω με τον καφε μου
:furious3: